![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
![]() Sağolun bende hep yıllarca Hoya kokusunu bekledim Asiyem bir gün açarmı diye. Sizinkilerde elbet birgün açacaklar. Yeterki sağlıklı gelişimlerini tamamlasınlar. Tavsiyem saksısını küçük tutarsanız ilk yılında bile çiçeğe geçer. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Aslında kokusu olmasa da görüntüsü yetiyor ablacım. Çok sade, çiçeklere bakarken bile bir huzur veriyor. Ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
tek kelimeyle muhteşemler bayıldım |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2012
|
Sevgili Mimenas su an ağlamak üzereyim,bu konuda bilginiz oldugunu düşündüğüm içinb buraya yazıyorum,tam bir yıldır gözüm gibi baktığım hoya carnosam 'ın dibinde mantarlar çıkmaya basladı tam bir haftadırda hergün 4,5 adet yaprak kaybediyor,acilll yardım aglıcamm ((((( |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
üzüntünüzü anlayabiliyorum. Tahminimce fazla su veriyorsunuz ve toprak karışımınızda olası mantar kültürü oluşmuş. Bende yaşadım aynı sorunu, kayıp yaşamadan toprağını değiştirmenizi ve köklerini öksijenli sulandırılmış suyla yıkamanızı tavsiye edebilirim. Kök çürüğü yoksa bu işlemle kurtulur, çürüme başlangıcı var ise hasar görmüş kısımlarını temizleyip yeniden çelikle bir başlangıç yapabilirsiniz. Arada bir toprağının kurumasına izin verirseniz bu tür sorunlar yaşamazsınız. Dilerim çürüme yoktur ve kaldığı yerden gelişimine devam eder Hoyanız. Geçmiş olsun... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2012
|
Sevgili Mismenas çok teşekkürederim,toprak karışımını By Tömürcekten aldım,topragını vede saksısını geıstırdım,kökünde çürüme yok ama yaprakları kökten sarırıyo ,dilerim devamı gelmez![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili delete61, kokusuz olsalar bile seyretmesi gerçektende mutluluk verici. Önümüzdeki yıl hoş kokular Senin evdende gelebilir Yeterli ışık Düzenli besin ve su, açmamaları için hiçbir nedeni yok....Sevgili edasu, beğeni için Teşekkür ederim... Sevgili Perihan hanım, Hoyalarınız çok bakımlı gelişimleride güzel. Uygun ortamını bulunca mutlaka açacaklar. Sanmıyorumki hatalı bakım yapasınız, başarılısınız, sonucunda çiçeklerde elbet açacak. Sevgili İlkin hanım hoyalarına kaktüsler için kullanılan besinden veriyordu, isterseniz birde onlardan deneyin. (Büyük marketlerde satılıyor) Benim kullandıklarım düşük gramajlarla satılmıyor maalesef. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili mumçiçeğim, size önerim köklerini lütfen kontrol ediniz. önemli bir konuda bitkilerinde bizim kadar bol oksijene ve temiz havaya ihtiyacı var. Şayet kapalı bir odadaysa olası problemde oksijensiz kalmaları olabilir. köklerde sorun yoksa, yaşadığınız odada gözlem altında tutmanız olacak. dilerim düzelir. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Birazda heyecanlı paylaşımlardan gerekiyor, Yeni siparişim bugün nihayet geldi... Geçtiğimiz Cuma yola çıkan kargom , öncelikle eski adresim Antalya'ya gidiyor. Yoğun çabalarım sonucu yeni adresime ulaşmadan Muğla merkezden, Sağolsun eşime bugün akşam üzeri aldırttım. Malum Şirin'imizin hali ortada, kıpırdayacak halimiz yok ben sadece telefon trafiğiyle ilgilendim. Kargo takip numarasını almasaydım, Tayland'a geri gidecekmiş. Şükür atlattık, koleksiyonerin hatası, o kadar uyarmama ve her yazışmamızda ikaz etmeme rağmen eski adresimi yazmasıda sinir bozucu. görsellerini bu gece yayınlarım... Serada hazırlık aşamasındayım. Habersizce gelen hoyalarımın. Peşine düşmesem takip numarasını bile alamayacaktım. Harbi sinir bozucu bir durum yani... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili arkadaşım yeni gelen hoyaların görsellerini heyecanla bekliyorum hepsini güle güle büyüt inşaALLAH canım mümkümse yeni gelenlerin çiçek renklerinide yanına eklersen sevinirim tabi çiçek resimlerini netten bulacaksın . Bu işin ustası sensin o yüzden resimleride bulup eklemek sana düşer kolay gelsin iyi geceler canım sevgiler...![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Pembegül, Tebessümle okudum isteğini Keşke okadar zamanım olsaydı, biliyorsun Şirin afacanıyla ilgileniyorum ve yeni hoyaların ısı dengesini korumam gerekiyor. Sobayı söndürmemek için çaba sarfediyorum serada, son günlerde güneş görmez olduk sürekli yağmur yağıyor.Sabahları ben gidiyorum veterinere, Akşamlarıda veteriner eve geliyor, inanki kafamı kaşıyacak zamanım yok desem yeridir. ![]() Listeden görsellere girip renklerine bakabilirsiniz, ve bahara kadar Türkiyede Yaşayan Hoyalarla ilgili detaylı bir sayfa hazırlayacağım, bu sayfada çiçek renklerini yaprak detayını bakım detayını içeren bilgiler olacak. Başlık hepimize rehberlik edecek. Özür dilerim isteğini geri çevirmek istemezdim, anlayışla karşılayacağını biliyorum. Yeni Hoyaların listesi... Bazıları kayıplarımı telefi, birönceki siparişimde Koleksiyoner, Hoya coriecea/angustisepela yı unutmuştu bu defa şaşırttı beni bu türü tam 3 kök göndermiş. Bunun yerine kayıp listemdeki Hoya telesmoides i unutmuş. Bir sonraki siparişe bunuda 3 kök istiyorum diye espirili birde sitemkar bir e-mail göndermeliyimki. O kadar tembihlememe rağmen adres Antalya hemde Hoya cafenin adresini gezmiş koli ( Yoğun telefon trfiğiyle Ancak Muğlaya gidip eşime aldırttımki Yoksa pazartesiyi beklemek zorunda kalacaktım.Hoyalar 30.11.2012 de öğleden sonra yola çıkmış, Macerenın sonucunu görseller anlatır ![]() Kayıplar garantili bir sonraki siparişim bahar aylarında Sanırım Nisan ortası gibi olacak... kayıp listem okeylenenler...( gelenler ) Hoya campanulata Hoya sp. aff. cystiantha Yellow Flowers Hoya sp. aff. Coriecea / angustisepela (geçenki siparişte göndermeyi unuttuğu) Hoya megalantha (NS-05-038) (durumu vahim yine yaşatamayacağım gibi gözüküyor) Hoya loyceandrewsiana (geçenki siparişte göndermeyi unutmuş) Hoya spartioides Hoya telesmoides Hoya imperialis'' Alba'' White Flowers Hoya australis lisa Yeni satın aldıklarım... ( arasında 3 tane kayıp listemde olanlar var, bu 3. denemem garanti kapsamı 1 defaya mahsus olduğu için ücrete tabii... Hoya greenii (kayıp telafisi) Hoya forbesii Hoya macgillawrayi Pink Hoya mirabilis (ex Hoya Wrayi aff.) (durumu kötü yaşaması imkansız resimlerdende görülebilir 30 dolar )Hoya sp. Ut-174 Wallichii (kayıp telafisi) Hoya flagelate (TN-99-24) (kayıp telafisi) Hoya affinis Hoya ariadna Hoya bella variegata Hoya bella albomarginata (kayıp telafisi) Hoya coronaria'' Red Flowers'' Hoya endauensis ( Sevgili İlkin Hanım için özel istek takas için ) Hoya mindorensis Borneo (EPC-655) Hoya multiflora (SV-406) (EPC-527) Hoya onychoides'' Big Flowers'' (EPC-135) Hoya carnosa'' Krimsen Queen'' (EPC-29) Hoya carnosa Suzie variegata (EPC-39) Hoya danumensis ''Big White Flowers''(EPC-346) Hoya Lii (EPC-124) (H.multiflora olarak satılan) North Tayland Bitki sağlık sertifikası görselinide paylaşıyorum birçok tartışmaya vesile olmuştu, merak edenler için. Düzenleyen missmenas : 08-12-2012 saat 02:55 Neden: Tarihte düzeltme yapıldı... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bütün Hoyalar köklü, Kökler topraktan arındırılıp işlemlenden geçmiş kurutulmuş ve nemlendirilmiş sphagnum moss (yosun) da sarılı. Bilmenizi isterim çoğunlukta kök kısımları yaşamıyor çünki köklerinin büyük kısmı kopmuş oluyor... Diyeceksinizki o zaman neden köklü alıyorsun? Köklü alıyorum çünki üzerinden alacağım çelikler daha güçlü oluyor çelik olarak satın alınanla kıyasla... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu defa bütün çelikleri Lav taşına diktim... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
.... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada bu görseller Koleksiyonerede gönderiyorum. Ümitsiz olanları kendiside görebiliyor ve kayıplarımı yakınen takip ediyor... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Görsellere devam.... Toprak karışımı ve nemlilik oranı çok önemli kök kısmı için... Mutlaka önceden nemlendirip bekletmek çok faydalı ve çok az can suyu veriyorum SIVI HUMİK ASİT karışımlı... Düzenleyen missmenas : 08-12-2012 saat 02:12 Neden: bilgi ilave... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya ların kök kısımlarının saksılanmış hali... Düzenleyen missmenas : 08-12-2012 saat 02:16 Neden: bilgi ilave... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Biraz dolanarak dda olsa elinize ulaşmış. Kayıplar üzücü ama telafi edilebilir olması bir nebze hafifletiyor. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() TESLIM DURUMU (DELIVERY INFORMATION) TESLIM ALAN (Signatory) Teslim Edildi. ALI KEMENT EE112378971TH Barkod Numarasna Ait İslem Listesi NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office) 30/11/12 15:45 2012-11-30 15:45:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir THAILAND (Yurt Disi) 01/12/12 01:54 2012-12-01 01:54:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) THAILAND (Yurt Disi) 03/12/12 08:58 2012-12-03 08:58:41 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE 05/12/12 18:53 2012-12-05 18:53:41 Send item to domestic location (Inb) Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi TÜRKIYE 06/12/12 14:54 2012-12-06 14:54:24 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE CEVAP Barkod No : EE112378971TH Detay : Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL. Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL. Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL. Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi : Gönderen : Alıcı : Ek Hizmet : SN İŞLEM / YER BİLGİ GİRİŞ TARİHİ 1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 03/12/2012 11:55:01 2. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANTALYA(ANTALYA KİM) 04/12/2012 08:32:53 3. Torbaya Eklendi - ANTALYA(ANTALYA KİM) 04/12/2012 18:05:34 4. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 05/12/2012 14:40:13 5. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 05/12/2012 14:41:33 6. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 05/12/2012 18:53:24 7. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - MUĞLA(MUĞLA) 06/12/2012 09:08:28 8. PTT İşyerine Teslim Edildi - MUĞLA(MUĞLA) 06/12/2012 14:54:08 9. Teslim Edildi - MUĞLA(MUĞLA) 06/12/2012 14:54:24 Telafisinin olması zaten kayıplarımla hiç üzmüyor... Koleksiyonerle irtibat kurdum. Resimlerinide sabah göndereceğim. Baharda yerine gönderimi gerçekleştirecek olmasının sözünü almak sevindirici haber... |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksılama çelikleme bitti, bu arada bende bittim koşuşturmaktan... Şirin Kızım Serada sobanın yanında hasta pozisyonunda horul horul uyudu ![]() Bir ara bende yanına kıvrılıp uyumak geçti içimden... Hoya multiflora lar pek bir ümitsiz gözüküyor, neyseki garanti kapsamında. Birde adres hatası olunca Koleksiyornere bildiğim bilmediğim bütün kaprisi yapmayada hak görüyorum kendimde artık. Hoya danumensis big White Flowers 2 kök geldi birisi hediye... Hoya sipariş listem yarıdan fazlası onaylanmadı. Bir sonraki yeni türleri Taylanddan edinemediğim yani, Batıdan koleksiyonerlerden Bahara Sipariş vereceğim. Uzak Doğu turumuzu böylelikle kapatmış bulunmaktayım ![]() Zaman ayırıp bir ara ilk sayfamda Koleksiyonumdaki Hoyaların güncellemesini yapacağım. Bu arada Sevgili Karalale Arkadaşıma üzülerek belirtmek isterim Hoya pauciflorayı ve linearisi tamamen kaybettim maalesef ![]() Bu 2 türü yeniden Temin edebilirmisin Lütfen. Listemdeki bütün hoyalar senindir (ne yüzsüzüm ama bu kaçıncı kayıp pauciflorayla ) |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Sevgili missmenas... Güzel çalışmalarınız zevkle izliyorum. ama.. Bu kaybınızı _ paucifflorayla_ neye yorumluyorsunuz?.. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Halil Bey, bazı türler bulunduğu yerler serin olması nedeniyle, bizim ülkemizdede ona yakın bir iklim koşulu ararlar. Benim yaşadığım Şehirlerde de maalesef Yaz aylarında bazen +40*C nin üzerine çıktığını sıcaklardan kayıplar veriyorum. Tamamen ihmalkarlık, oysa böylesi sıcak havalarda serin klimalı ortamda bulundursaydım ilk bitkim çiçek bile açmıştı belkide. Yani Halil Bey, hatamıda bilmeme rağmen koşullarım elvermedi. Şimdi yerleşik düzende bunun gibi hassas türleri mutlaka koruma altına alacağım... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili missmenas, sararmış, dökülmüş yaprakları ile kötü durumda olanların yanında gayet sağlıklı olanlar da var. Satıcının telafi sözü vermesi bir nebze rahatlatıyor olmalı. Peki bazıları gayet sağlıklı iken, diğerlerinin sağlıksız olmasını neye bağlıyorsunuz? Yani yolculuksa, hepsi aynı yolu katetti. Acaba o türler daha nazlı, daha dayanıksız mı oluyor bu durumda ![]() Sonuç olarak, en az kayıpla hepsini güle güle büyütün ![]() Bir de aklıma gelmişken sorayım. Köklendirmede neden özellikle lava taşını tercih ediyorsunuz ? Benim gözlemlediğim; lava taşı pütürlü, girintili çıkıntılı bir yüzeye sahip. Bunda köklenen hoyaya, sonradan bir işlem yapmak istediğimizde, kökler lav taşına yapışmış olduğu için ya lavtaşından ayrılmıyor ya da ayrılırken bazı kökler kopuyor. Diatomitte böyle bir sorun olmuyor ama. Yüzey daha düz olduğu için zannediyorum. Hem lavtaşını hem de diatomiti denediğiniz için, sizin de bu konudaki fikirlerinizi almak isterim mümkünse ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gülenmelek, Perihan Bayram, Güzel temennileriniz için Teşekkür ederim. Lav taşında köklenme aşaması daha garantili oluyor. Köklerin yapışması bana göre sorun olmuyor, çünki toprağa köklere yapışmış taşlarla birlikte aktarabiliyorum. Saksılama transferi şokuda yaşamıyor bitkiler. Diatomittede köklendirme yapabiliyorum, diatomitte köklenmiş bitkileri toprağa tarnsfer etmek kolay olmuyor bitkinin kök yapısı toprağa uyumlu olmadığı için ciddi kayıplar yaşıyorum diatomitte köklenenlerde. Toprağa diatomit te karıştırıp deneyimler yaptım, zamanla toprakta küflenmeler meydana geliyor ve kök çürüğüyle sonuçlanıyor. Lav taşı tamamen toprakla uyumlu sonuçlar veriyor. Bünyesinde mantar gelişimide olmadığı için köklenme aşamasını rahat atlatıyoruz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili missmenas hepsi çok güzeller sararmış olanlarında gövdeleri sağlıklı görünüyor inşallah senin ellerinde hepsi yeşerecek biliyorum , Bende burdan resimlere bakıp hepsine dua ettim Allahım hepsi yaşasın dedim çünkü o kadar emek ve para var ortada inşallah hiç kayıp yaşamazsın çiçek resimlerine gelince ben işi tembelliğe vurdum tabi buradan hazır seretmek daha keyifli birde tanıtım açısından senin çiçek resimlerini eklemen daha iyi olurdu diye düşünerek yazdım konu sahibi sen olduğun için canım .Ben ara ara girip hepsinin çiçeklerine bakacağım ellerine sağlık canım sevgiyle kal.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|