![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Pembegül, Asiyenin rengi bu... Beyaz açıyor, yoğun güneş altında hafif pastel pembe renk alabiliyor bazı çiçekleri... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Pembegül, verdiğin linki inceledim Çekoslavakya da bir web sitesi, bu hoyalar tropik bitkiler en doğrusu taylanddan yine bu güvendiğim siteden almak olacak Hoya index page. Merak ettiğiniz hoya sanırsam Hoya carnosa alba, Resim netten alıntıdır... ![]() Şimdilik düşüncem Carnosalarım yeterince var. Merakla kırmızı carnosa nın açmasını bekliyorum, en heyecan vericisi kırmızı çiçeklisi bana göre çok çiçek sapları var üzerinde bu yaz açamaya başlarlar diye düşünüyorum.Çiçeklenmeye teşvik edici Gübremde pazartesi günü geliyor, hele bu yazda açmasınlar, elimden çekecekleri var. Atacağım balkona bak korkudan nasıl açarlar içeri alsın diye![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen pembegül : 04-03-2012 saat 16:31 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
hatice hanım Hoya index page bu linkte hoya eskimo diye bir tür var. gerçekten çok sevimli ve göz kamaştırıcı. bir bitki bu kadar mı güzel olur. görselini ekledim.. ![]() ![]() ![]() saygılar.. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Sevgili bozo bu eskimo lacunosanın bir çarprazı ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
sayın bettyycim güzel çarpıştırmışlar )). muhteşem olmuş. sanki ceropegia gibi. çok sevdim ve sizde var sanırım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bozo, Bettycim haklı. Bu hoya lacunosa eskimo, köklü getirtmiştim. Çelikler hayata bağlandı ve sürgün bile çıkartmaya başladılar, en önemlisi kök kısmıda sağlam kaldı çelikledikten sonra. Çok pahalı olmasına rağmen 25 dolardı vazgeçemedim, görüntüsü benide büyülüyor. ![]() ![]() ![]() Birbaşka Hoya lacunosa yaprakları gerçektende kalp şeklinde ve çok şirin, Hoya lacunosa ''heart shaped'' ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Başka bir minik yapraklı daha hem yaprakları sert sukulent yapıda, Hoya cv. Rosita-1 ( wayetti x tsangii ) çiçekleri çok albenili, yapraklarıda öy ![]() ![]() Hoya chinghungensis çalı tipi büyüyen hoya türü, yaprakları ve görüntüsü muhteşem ötesi birşey, o kadar küçük yaprakları varki inanılır gibi değil, Hoya serpens'ten daha küçük ![]() ![]() ![]() Başka bir minik yapraklı çalı tipi Hoya engleriana, minik yapraklı ve çalı tipi hoya düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoya erythrostemma White çeliği 2 taneydi, şimdi diatomitten çıkarttım birisi köklenmiş ama sürgün yok diğerindede pek bir belirti yok köklenmesi için bakalım şansımıza, henüz yeşil ama ümit yok gibi. Diatomite geri koydum, köklenenide toprak la yetiştireceğim için toprak la yeniden diktim. Kaybetme korkusu ne kötü birşey. Çok küçük olduğu için diatomitte köklendirmenin garantili olacağını düşünmüştüm, yanılmamışım. Sırada sürgünlerini bekleyeceğiz ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
hoyalar
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Sevgili missmenas Asiyenin kızlarından birini göndermiştiniz, bakın nasıl oldu |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya sulawesii Geçtiğimiz sonbaharda Sevgili İlkin hanım'ın sulawesii si çiçek açınca şüpheler tamamen ortadan kalkmış ve Hoya australis in bir varyetesi olduğuna karar verilmişti. Bu akşam geç saatlerde saksı ve düzenek değişimi yaptım bu Hoya australis ime. bir tane kök var diye hatırladığım Hoyam 2 kök çıkınca şaşırdım ve hatırladım, bir önceki saksı değişiminde kırılan bir dalını aynı saksıya dikmiştim, büyük süpriz oldu ![]() Kök yapısının bu kadar güçlü ve sağlıklı olması sevindirici tarafı, üzücü yanı ise 3 tane sürgününü kırdım işlem bitinceye kadar... gündüz güzel bir banyo ve lekeleri temizlenecek, umarım yeni saksısını sever ve gelişiminde olumsuzluk yaşamaz ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
İsterseniz teklif verelim perihan hanım bakalım ne olur, 10-13 çelik arası kargosu 65 $ bu bilinsin, 8 günde Türkiye de oluyor paket. Düzenleyen bettyycim : 07-03-2012 saat 15:31 Neden: düzeltme |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
hoya
Alıntı:
)Teşekkür ederim sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslına bakarsanız Perihan hanım bende ağrısız başıma dert aramıyorum zor mesele bu işler ama e-bay de kargo açıklaması bu, tüm Avrupaya aynı fiyat malesef. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lele'cim, (karalale) Bana yaptığın güzelliklerin son durumlarını resimledim. Almanya'dan ne zahmetlerle Antalya'ya ulaşan Hoyalarımız ![]() Hoya calycina supsp. calycina 'stargazer' geçtiğimiz yaz tatilinde, hoya cafenin kapısında elinde saksıyla görünce önce tanıdık bir sima derken, kesin Lale hanım dedim calycinadan kendini ele verdi. Kocaman bir süprizdi benim için ![]() Koleksiyonuma en çok istediğim Hoyaların bir tanesiydi. Çok Teşekkür ederim, çok çeliklemeseydim şimdi görüntüsü böyle olacaktı. Hydrokultur taşlarına dikmiş olmandan dolayı, toprak ortamına transferinde büyük Hoyalarda sıkıntı olabilirdi, ilk çelikler böylelikle alındı ve yedeklendi. Resimler netten alıntıdır, merak eden Arkadaşlar olacatır elbette çiçekli halini En az Sizler kadar bende böyle çiçekli halini merak ediyorum doğrusu... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lale'cim bakalım beğenecekmisin... Bunlarda bendeki anaç ve minik prensesleri Hoya calycina supsp. calycina 'stargazer'...İlaç lekelerini silme cesaretini gösteremedim, yaprakları tüylü ve kadifemsi olmasından dolayı, lekeler için özür... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya cinnamomifolia, koleksiyonumun Pırlantası olacak bu Çok Teşekkür ederim, onca zahmet ve Yüreğindeki paylaşma Sevgisi için.Hoya cinnamomifolia yı sizlere taktim edeyim. çiçek açmış resimleri netten alıntıdır. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunuda Bugün Lale Hanım'ın Annesin den (Safiye Hanım) emanetimi teslim aldım. Lale'cim Sen bir tanesin. Özelliklede Uçakla emanet getiren Arkadaşına lütfen Teşekkürlerimi iletirmisin... Hoya cinnamomifolia, 2 yapraklı muazzam kök gelişimi yapmış henüz sürgünü yok. Toprak karışımı nı hazırlama aşamasıyla birlikte ki görüntüleri. Volkanik Lava taşı, Fıstıkçamı ve normal çamkabuğu, Ve Hoyalar için özel karışım toprağı... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve son saksıya alınmış hali. Umarım yaşatmayı başarabilirim, ve gelişimini birlikte seyrederiz. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili missmenas Hoya cinnamomifolia çok beğendiğim çiçekleri olan bir tür. Ama ne yalan söyleyeyim bu kadar kocaman yaprakları olduğunu bilmiyordum Güle güle büyütün, dediğiniz gibi umarım yaşatabilirsiniz ve güzel çiçek fotolarından ve gelişim bilgilerinden bizi mahrum bırakmazsınız ![]() Bir sorum olacak; hani bazı bitkilerde boyu çok uzun olmasın diye ucundan azıcık koparın ki dallanmaya teşvik olsun denir ya, bu hoyalar için de geçerli midir. Yoksa onlar istediği zaman istediği yerden mi sürgün verir. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çok güzel bir soru ve birçok merak eden kişileri aydınlatacak yerinde olmuş diyebilirim. Paylaşımda bulunduğumuz hoyaların bazen yolculuk sürecinde veya bizlerin kargoyu açarken kendimizin verdiği zararlar hoyalarımıza, genelde şunu söyleriz eyvah sürgünü kırılmış of ya yaptığıma bakarmısın yaprağını kırdım Hiç üzülmeyin endişelenmeyin bu yaşadığımız tedirginlik verici durum karşısında. Ben şahitim biliyorum gözlemlerimden,kırılan herbir sürgün yerinden yeni gelen sürgünler genelde en az 2 şer tane geliyor.Sorduğunuz sorunun tam cevabı ise, benim yaptığım uygulama yeterince gelişmiş ise diyelimki 4 göz olmuş bir hoya çeliklemeye elverişli demektir. Sürgün ucunu kırıp atmaktansa, biraz daha alttan yedeklemeyi tercih ediyorum çelik alıp çoğaltma yöntemini. Hem kök gelişimi iyice güçleniyor hem elimde yedek Hoyam oluyor. Bu olay tercih meselesi, tek dal ve sürgün gitmesi de uygundur. Yeterince güçlenmiş hoya çeliklerimiz belli bir süre sonra zaten yeterince dallanıp birçok sürgün oluşturacaktır. Bu sürgünleri çoğaltmak ve teşfik etmek için çeliklenmesi taraftarıyım, gözlemlerim ve tecrübem bu yöndedir. Umarım sorunuza net bir bir cevap olmuştur, çekinmeden çelik alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Gayet net ve anlaşılır cevap aldım Sevgili missmenas, teşekkür ediyorum ![]() 2 carnosam var biri toprak biri diatomitte. Topraktaki 2 sürgün giderken, diatomitteki tek. O zaman tek gidenden, azıcık daha geliştikten sonra deneme amaçlı çelik alacağım. Öğrenmiş de olurum yöntemi ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hatice hanım bak kızına, resim çok net değil ama hoya pubicalyx red hawaien purple'ın sürgünleri görebilirsin direkt kuş gübresi ile besleniyor ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Betyycim, Muazzam büyümüş. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum, bu hoyalar sanırım kanatlıların gübresini çok seviyorlar. Senin kuşların gübresini verirken nasıl bir işlemden geçiriyorsun? hangi aralıklarla ve nekar oranda gübre veriyorsun? Öncelikle kuş almam gerekecek biliyorum. Benim hoya cafenin çatısı resmen kuş cenneti balkondan toplarım artık. Balkonda kuşlar için devamlı su bulunduruyorum, ben onlara faydalı onlarda bana olsun ![]() Birkaç hafta sonra çiçek sapları var diye haber gelirse hiç şaşırmayacağım böyle gördükten sonra. Sağlıcakla çiçeklensin... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Herhangi bir işlem yapmıyorum canım kafesleri temizler topladıklarımı direkt toprak yüzeyine koyurum, sulama yaparken ıslatıyorum gübreyi o kadar, yani taze taze oluyor gübre en çok bir haftalık (gübre diyip kibarlaşıyom ama ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya javanica variegata, maalesef köklü gelen bu hoyamızdan aldığım hiçbir çeliği yaşatmayı başaramadım. Kök kısmının yaşaması ve yeni sürgünler çıkartması bile yeterli yeniden çelik alıp çoğaltma denemelerime devam edeceğim. Çiçek açmış hali netten alıntıdır... ![]() ![]() Hoya danumensis UT-174(walichii) henüz çeliklenmedi 4 yerinden sürgün çıkartma çabasında. Çiçek açmış hali netten alıntıdır... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|