agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2011, 18:57   #991
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Dostlarım,
bu aralar foruma girmek için pek vakit bulamıyorum.
Malumunuz Bayram Telaşesi.

Sevgili Perihan Bayram,
Hoyalarınız tek kelimeyle muhteşem gözüküyor.. Yüreğinize Sağlık, ayrıca misafir Rodin'in keyfine bayıldım doğrusu. Teşekkürler Paylaşım için....

Sevgili Karalale,
Hoya cinnamomifolia için şimdiden çok heyecanlandım. Dilerim kışı çıkartırlar ve Hoya callicina gibi sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye bu türüde kavuşturmuş olursunuz... Çok ama çoook Teşekkür ederim....
Bunlarda size Selam gönderiyor Memleketinden...

Name:  DSCF3734.jpg
Views: 493
Size:  70.2 KB

Name:  DSCF3736.jpg
Views: 456
Size:  72.1 KB

Name:  DSCF3738.jpg
Views: 461
Size:  52.1 KB

Name:  DSCF3740.jpg
Views: 473
Size:  58.3 KB

Name:  DSCF3742.jpg
Views: 449
Size:  65.7 KB

Sevgili Yeşillim,
Hoya tohumlarını 2 kişiyle paylaştım. Bende başarılı olamadım Tekrardan deniyorum henüz bir bilgi aktaramayacağım bu konuda biraz zaman gerekiyor. Son tohumlarıda Diatomitte, Perlitte, Vermiculitte ve spagnum torfunda ayrı ayrı denemeye aldım. Gelişmeleri paylaşırım.
İlk günlerde tohumları kaybetmemiş olsaydım belkide tazelik yönünden başarı olurdu. Birdahaki sefere.....

Sevgili Jezebel,
şimdilik olumlı haber sizden ve benden gelecek bakalım şans kalmışmı bayatlamış tohumlarımızda.... Çok üzgünüm bu konuda, benim kadar inanki kimse üzülemez...İhmalkarlığın sonucunda üzülmekte fayda etmiyor maalesef.... Doğanın bahşettiği bir olayı bu kadar değersiz kıldığım için kendime kızmaktan öteye gidemiyorum

Sevgili Maysan80,
Hoya ların dışarda bakımı zor değil isteklerini karşıladıktan sonra. Yaz aylarında Balkonda ve ya Bahçede yarı gölgeli rüzgardan uzak biryerde bakım yapabilirsiniz. Bazı türler 17* derecenin altında yaşamıyor, bazı türlerde 10* derecenin altında yaşamıyor. Bazı hoyalarda 25* derecenin üstünde maalesef kaybedilebiliyor. Bu konuda ben, koleksiyoncu - | * Hoya, Guide & Information * | - ten bilgiye başvuruyorum Sizede tavsiye ederim.
Kolay gelsin, dilerim araştırmalarınızın neticesinde bizlerle de bilgi paylaşımında bulunursanız Mutlu oluruz....

sibelim ve Denizardacan beğendi.
missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-11-2011, 19:00   #992
Ağaç Dostu

Tüm Dostlarımın,
Kurban Bayramını Kutluyorum, hepbirlikte daha Nice Bayramlara.... Hoya Cafe'den Selamlar....

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2011, 19:04   #993
Ağaç Dostu

Bayramlık Görüntülere Devam

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2011, 19:09   #994
Ağaç Dostu

Resimlerin devamı,
uzun zamandır bu resimleri beklediğinizi biliyorum geç kalmış görüntüler demeliydim doğrusu....

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2011, 19:10   #995
Ağaç Dostu

Görüntülere devam diyelimmi

Eklenen Resimler

Düzenleyen missmenas : 07-11-2011 saat 19:16 Neden: resim eklendi
Eski 07-11-2011, 19:20   #996
Ağaç Dostu

Son birkaç kare daha)
Umarım görüntüler sıkmıyordur...

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 07-11-2011, 22:33   #997
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Galeri: 2
Resimler bir harika Hatice hanım. Raflar çok güzel olmuş. Uykucu nun, hala uyuduğunu görüyorum... :-) Size de iyi bayramlar selamlar, sevgiler.....

karalale Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-11-2011, 10:19   #998
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Sevgili Missmenas;hoyalarım çok güzel geliştiler ama,hoya kerri'nin tomurcuğu döküldü,sapı duruyor,inşallah yeniden çiçek verir.ayrıca Hoya LACUNOSA'ların yaprakları buruştu,çok üzüldüm,birkaç dalını kesip suya koydum köklensinler diye,saksıda kalanlarda buruşuyor,o eski mum halini kaybettiler,ne yapmalıyım ? saksıdakiler tekrar iyileşebilir mi ?yoksa onlarıda keseyim mi ? senden acil öneri bekliyorum Hatice hanımcığım.Ne olduğunu anlıyamadım doğrusu,ne güzel gelişiyorlardı,birden bozuma uğradılar.Diğerleri iyi gidiyor.

Düzenleyen Perihan Bayram : 12-11-2011 saat 10:21 Neden: Bir harf fazla yazıldığından
Perihan Bayram Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-11-2011, 00:36   #999
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Açıkcası yarım saat demiştik fakat 4 saatlik bir beraberlik sonrası çok özlediğim kareler. Teşekkür ederim ablacım. Koltukda gelmiş. Ballım annesiyle küstümü ayrı uyumuşlar, onlarıda çok özledim. Ellerine sağlık.

delete61 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-11-2011, 13:43   #1000
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Ablacım Abbas yolculuğa hazır. Ne zaman dersen biletini kesicem. Kökler iyice belirgin hale geldi artık.

HOYA PARASİTİCA LAOS
Name:  DSC09659.jpg
Views: 655
Size:  64.0 KB

Denizardacan beğendi.
Orkun Kırcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-11-2011, 17:09   #1001
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
sayın missmenas,
sayfanızı sessizce takip edenlerdenim. ancak foruma koyduğunuz fotoları tek tek incelediğimde bu sessizliğimi bozarak size bu mesajı yazmak istedim. Sabrınıza, mum çiçeği çeşitlerinize, sergilemenize, emeğinize sağlık. Gerçekten ellerinize sağlık.

missmenas beğendi.
mozen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-11-2011, 20:53   #1002
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Düzen ve intizama bakarmısınız?
Bu kadar çok bitki ve hiç dağınıklık yok.
Her yer tertipli ve temiz.
İnsanın canı o mekanda bir keyif kahvesi çekmez mi
Benim çeker
Keyifli ve güzel çiçekli günler diliyorum.

Jezebel Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-11-2011, 16:07   #1003
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Sevgili Hatice hanım, Hoya macrophylla ' variegated ' bu sana gecek bak bakalım beğenecekmisin

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
bettyycim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-11-2011, 16:21   #1004
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Beğenilmez mi? Hoya acemisi olarak ben bile bayıldım yaprakların güzelliğine. Bettyycim çok güzel. Zaten Hatice hanımın eklediği fotoğraflara "ooo " diye diye baktım. Harika bir hoya evi olacak büyüdüklerinde

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-11-2011, 16:31   #1005
Ağaç Dostu

ykolko's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Tüm hoya koleksiyonunu gördükten sonra Hatice hanımın ''HH Bank'' olarak hatırlanmasını öneriyorum
( Umarım bu şakam maksatını aşmamıştır )

ykolko Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-11-2011, 19:27   #1006
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Sevgili Hatice hanım bu güzelleri hatırlıyormusun

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 17-11-2011, 20:03   #1007
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Sevgili Hatice hanım bu güzelleri hatırlıyormusun
Hatice ablamın belki kafası karışmıştır o kadar hoya arasında ama ben hatırlıyorum sevgili Bettycim Maşallah, çok güzel gelişmişler...

elek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-11-2011, 21:04   #1008
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Evet sevgili elek, H.Lambi tam 4 yerden sürgün verdi

Eski 21-11-2011, 13:31   #1009
Ağaç Dostu

Sevgili Bettyycim,
kocaman kocaman Maşallah diyorum. Tek kelimeyle mükemmel gelişmişler.
Hoya macrophylla ' variegated ' çok güzel sağlıklı gözüküyor, bu güzelin bana geleceğini duyunca macrophylla albomarginata ya çevirdim siparişimi. Çok Teşekkür ederim.
Yeni sipariş listemizde 60 tane çeşit hoya gelecek beklemedeyiz, diyorum çünki 4 Arkadaş ortak getirtiyoruz. Gelişmeleri ve türlerin güzelliğini birlikte seyredeceğiz.
Sevgiler...

Denizardacan beğendi.
Eski 21-11-2011, 13:57   #1010
Ağaç Dostu

Sayın Oir1938, Sevgili Karalale, sevgili Mozen, Sevgili Perihan Bayram, ve Orkun'cum, Sevgili Ykolko, Sevgili Sevim.K, Sevgili Jezebel,
Sevgili Elek, Sevgili Delete61,
Hepinize Ayrı ayrı Teşekkürlerimi sunarım.

Orkun'cum, takas emaneti sağlıklı bir şekilde aldım Teşekkürler çok güzel yaprak yapısı var.

Sevgili Perihan hanım, telefonla görüşmemizden bu yana umarım Hoya lacunosa düzelmiştir.

Sevgili Elek,
İnsanın kafası karışmazmı gelecek yeni türleri seçmek başlı başına bir dert zaten yok onun çiçeği güzel yok bunun yaprakları hoş derken Frenler tutmaz hale geliyor. Yeni türlerin yazışmaları için yine başını ağrıtıyorum belki ama, bir taraftanda kıs kıs gülüyorum. Listeyi sende görmedin çünki. uzaktanda olsa heyecan yapsın diye Canımsın hiç yardımlarını esirgemeden her telefonuma bakıyorsun. Çoğu gitti azı kaldı, bu yılki gelenlerin arasından beğendiğin türler senindir. Hele birde sağlıklı geliştiklerini görürsek keyif hepimizin olacak.

Sevgili Bettyycim,
iflah olmaz tutkuya sende kapılmışsın anlaşılan, Tutkuların en güzeli
Sevgili Jezebel,
yolunuz mutlaka birgün Antalya'ya düşer, buna inanıyorum. Hoya merakınız tutkuya dönüşmeye başlamış gibi görüyorum yol uzak derseniz ben geleceğim yolu yarılamış olacaksınız. Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum. Cafe olayındanda kurtulacağım. İzmir' e gelince sizinle tanışmadan dönmiyeceğim zaten. Olaki aynı dönemde tatile çıkarsanız. O güzel bahçenizde çadırla karşılaşabilirsiniz
Hoya tohumlarınından bahsetmeden geçemiyeceğim, maalesef 2. denememde de başarısız oldum. Toprak, vermiculit, Perlit, Spagnum torfu, Diatomit hepside olumsuz
Herkese Sevgiler...

Eski 21-11-2011, 14:40   #1011
Ağaç Dostu

Birkaç kare cafeden eklemeden olmayacak,
Hem güzel haberler var hem üzücü.
Şirin kızımın son yavrusunuda dün akşam yeni sahibine verdim. Şirin bu sabahtan beridir çok durgun, bütün bahçeyi defalarca koştu aradı yok, ümitsizce cafeye geri döndü, 6 saattir sobanın yanında üzgün bir şekilde yatıyor...
Dün gündüz çok ağladım gözlerim hala şiş....Yavru almanın hem çok duygu yüklü güzel tarafı var bir o kadarda üzücü oluyor... Sabah 5 e kadar uyuyamadım sanki Telefon gelecek, Hatice bu yavru çok ağlıyor geri getireyimmi diyecekler diye bekledim. Biraz önce aradım ilk 2 saat mızmızlanmış, evde 2 tane kız mutlu yuva, Bahçe, yeterince alaka, birde doğası gereği ava gidecek. Av köpeği hemde ev köpeği olacak, Ballı ismi kızımızın Dilerim ömrü uzun ve hiç sevgisiz kalmasın...

Güzel haberde cafeyi artık daha güzel ısıtabiliyorum... Site yönetiminden onay aldığım gün sobayı kurduk. Bugün 2. günü sobanın. İlk kurduğumuz akşam saat çok geç olduğu için yavru ve Şirin hepbirlikte cafede yattık müthiş bir keyifti sobanın yanında yatmak.
gerisinide artık kareler anlatsın, uzun zamandır nete giremiyorum çenem düştü

Eklenen Resimler

Eski 21-11-2011, 20:55   #1012
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Sepetteki hallerine bakın hele, çok güzel Yeni yuvasında da mutluluğu bulur ve çok sevilir umarım.

gülenmelek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-11-2011, 21:35   #1013
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
''Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum'' lafını sindirene kadar yorum yapmayacağım....

Orkun Kırcı beğendi.
karalale Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-11-2011, 21:47   #1014
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Hehehe ablam bana yaklaşıyooo

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-11-2011, 08:00   #1015
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
(Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum.)Hatice hanım bu sözlere takıldım kaldım umarım ters giden bir durum söz konusu değildir.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-11-2011, 11:01   #1016
Ağaç Dostu

aburcuburs's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2011
Hatice Hanım size çok teşekkür ederim sayenizde benimde hoya kerii'm oldu )) hediyeleriniz; için de teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz. işmdi hoya kerii ye nasıl bakayım diger hpyalarla aynı mı? aydınlık, tül arkasından güneş, kurudukça sulanacak, yumurta suyu seviyor başka eklenecek bir şey var mı Hoya Keriii için )

Denizardacan beğendi.
aburcuburs Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-11-2011, 00:56   #1017
Ağaç Dostu

Antalya'dan asla vazgeçmem. Burdaki evimiz olduğu gibi kalacak, kızlarımda Antalya'dan vazgeçemiyecekleri için. arada bir kafamı dinlemek için kaçar gelirim Antalya'ya.
Zaten çok uzak ta değil Muğla'ya.
Merak eden çok olacağı için açıklama gereksinimi duydum. Ters giden hiçbirşey yok, Muğlada bir tomruk fabrikası satınalındı ( tomruk ev, bungalow ahşapla ilgili herşeyin yapımı) Eşim gelecekte Antalya'da yaşamak istemediği için, burdaki ev projemizi olduğu gibi orda gerçekleştireceğiz. 2 seçenek sundu bana Muğla Akyaka veya köyceğiz, diğer seçenekte kendi memleketi Erzincan'daki köyü idi. Erzincan'a hiçbir güç beni götüremezdi, soğuktan nefret ederim. Oysa doğası mükemmel bir köyleri var. Antalya'**** çok uzak üstelik. Ailenin bir arada kalabileceği seçenek Muğla...
Ben öncelikle Ailem sonrada hoyalarım gelir, hoyalarım inanıyorumki Muğla'yıda çok seveceklerdir...

Denizardacan beğendi.
Eski 23-11-2011, 01:10   #1018
Ağaç Dostu

Sevgili aburcuburs,
hoya kerri bol aydınlık yeri sever, yaz aylarında tül arkasından süzülen ışık. Kış aylarında direk gün ışığına maruz kalabilir, 2 sulama arasında düzen kurmanız gerekiyor. toprak azda olsa nemli olmalı herzaman için. Çok suyu seven bir tür değil, bu kadar aralıkla sulamalısın demek yanlış olur. Sizin evinizin ısı ortamı nem ortamı dışarıdaki iklim hepside bunlara etkendir çünki, bu dengeyi siz bulacaksınız. Ne çok fazla su nede az su vereceksiniz. hoya kerri inanıyorumki size ne istediğini kalp yapraklarıyla anlatacak. Çok su az güneş kalp şeklinin bozulmasına neden olacak.
Ben yumurta haşlanmış suyu, sebze haşlanmış suya tuz koymadan yapıyorum ve bu suyu hoyalarıma güvenle veriyorum...
Saksılardaki her bitkinin belli aralıklarla bitki besinine ihtiyacı vardır, marketlerde satılan bitki besinlerinden kullanıyor bazı hoya koleksiyonu yapan arkadaşlarımız. Benim kullandığım 20*10*20 + iz element içerikli bir gübre, 3 ayda bir yarasa gübresi veriyorum. Çiçek açacak kadar gelişmiş ve çiçek sapı oluşan hoyalarıma da ayda 1 defa 15*30*15 + iz elementleri olan gübreyi veriyorum...
Umarım bu bilgiler doğrultusunda yardımcı olabilmişimdir...

Eski 23-11-2011, 01:20   #1019
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan Mesajı Göster
Bir sorunumda benim var Hatice hanım bu hoyalar kış uykusuna giriyormu hemen hemen 2 aydır gelişme tık dedi durdu bir kıpırtı yok.
Sevgili Nilgün hanım,
Bütün bitkilerde olduğu gibi Hoyalarda kış uykusuna yatar. Hoyaların bulunduğu ortam devamlı ortalama 25* dereceyse, bol güneşli aydınlık ortamdaysa düzenli bir gübreleme yapıyorsanız bitki uykuya geçmeyecektir. Gelişimi durdı diye bakıma devam ederseniz. Hoyanız hızlı yaşlanacaktır, bırakın uyusunlar. Bahara kadar öyle bir güç toplayacaklarki, Serpildikçe hoyalarınız yeni sürgünler ve çiçek sapları eşliğinde Sizde şaşıracaksınız.
Kış uykusuna geçmiş hoyalarınıza ayda bir besin vermenizi öneririm.
uyusunmu? yoksa büyümeye devammı etsin? bu tamamen Sizin sunduğunuz ortama bağlı bir seçenek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler...

Eski 24-11-2011, 10:08   #1020
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Sevgili hatice hanım .Telefonla görüşmemizden sonra Lacunosaların köklerine baktım,kökler ve toprak içindeki gövde kurumuş içi boşalmıştı.Tüm dalları kesip suya koydum.Daha önce koyduklarım köklendiklerinden bu gün iki saksıya ekildiler,umarım kısa sürede gelişirler.Ayrıca Muğla'ya gideceğine sevindim,orası çevresiyle çok güzel,ben de Akyaka için can atıyorum ama kısmet diyelim.Sevgiler.

Perihan Bayram Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025