View Single Post
Eski 07-11-2011, 18:57   #991
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Dostlarım,
bu aralar foruma girmek için pek vakit bulamıyorum.
Malumunuz Bayram Telaşesi.

Sevgili Perihan Bayram,
Hoyalarınız tek kelimeyle muhteşem gözüküyor.. Yüreğinize Sağlık, ayrıca misafir Rodin'in keyfine bayıldım doğrusu. Teşekkürler Paylaşım için....

Sevgili Karalale,
Hoya cinnamomifolia için şimdiden çok heyecanlandım. Dilerim kışı çıkartırlar ve Hoya callicina gibi sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye bu türüde kavuşturmuş olursunuz... Çok ama çoook Teşekkür ederim....
Bunlarda size Selam gönderiyor Memleketinden...

Name:  DSCF3734.jpg
Views: 493
Size:  70.2 KB

Name:  DSCF3736.jpg
Views: 456
Size:  72.1 KB

Name:  DSCF3738.jpg
Views: 461
Size:  52.1 KB

Name:  DSCF3740.jpg
Views: 473
Size:  58.3 KB

Name:  DSCF3742.jpg
Views: 449
Size:  65.7 KB

Sevgili Yeşillim,
Hoya tohumlarını 2 kişiyle paylaştım. Bende başarılı olamadım Tekrardan deniyorum henüz bir bilgi aktaramayacağım bu konuda biraz zaman gerekiyor. Son tohumlarıda Diatomitte, Perlitte, Vermiculitte ve spagnum torfunda ayrı ayrı denemeye aldım. Gelişmeleri paylaşırım.
İlk günlerde tohumları kaybetmemiş olsaydım belkide tazelik yönünden başarı olurdu. Birdahaki sefere.....

Sevgili Jezebel,
şimdilik olumlı haber sizden ve benden gelecek bakalım şans kalmışmı bayatlamış tohumlarımızda.... Çok üzgünüm bu konuda, benim kadar inanki kimse üzülemez...İhmalkarlığın sonucunda üzülmekte fayda etmiyor maalesef.... Doğanın bahşettiği bir olayı bu kadar değersiz kıldığım için kendime kızmaktan öteye gidemiyorum

Sevgili Maysan80,
Hoya ların dışarda bakımı zor değil isteklerini karşıladıktan sonra. Yaz aylarında Balkonda ve ya Bahçede yarı gölgeli rüzgardan uzak biryerde bakım yapabilirsiniz. Bazı türler 17* derecenin altında yaşamıyor, bazı türlerde 10* derecenin altında yaşamıyor. Bazı hoyalarda 25* derecenin üstünde maalesef kaybedilebiliyor. Bu konuda ben, koleksiyoncu - | * Hoya, Guide & Information * | - ten bilgiye başvuruyorum Sizede tavsiye ederim.
Kolay gelsin, dilerim araştırmalarınızın neticesinde bizlerle de bilgi paylaşımında bulunursanız Mutlu oluruz....

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön