View Single Post
Eski 02-03-2012, 02:00   #1291
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Görsellere devam diyoruz.
Daha çok saksı lazım saksım bitti, imalathanede imalatı bırakmış ne yapacağım nasıl bir çözüm bulacağım şimdilik bilmiyorum. Muğladan İzmir yakın olacak olmadı o tarafta ki üretim yerleriyle bir irtibata geçeceğim en az 150 tane daha saksı lazım. Sardırıcı bambularda sipariş edildi yurtdışına 1 aya kadar onlarda gelir.
Dün 4 çuval fıstıkçamı kabuğu sipariş ettim İzmir' deki satış sitesine, bugünde hastane dönüşü 2 çuval volkanik cruf ( lava taşı ) satın aldım.
Malzemelerim hazır saksılar yok ortada Pazartesi Gübrelerimde geliyor, bu Yıl hoyalar çıldıracak Seranın içerisine birde klima aldımmı değmeyin keyfime olacak...
Hoya ciliata, şubat 2011 de aleyadan çelik olarak almıştım. Kuru bir dal yapraksız kalmasına rağmen hayata bağlanması Mutluluk vericiydi. Çelikledim 2 tanede yedeğim hayata bağlandı ve yeni yapraklar çıkarttı. Nemi çok seviyor köklenmesi çok uzun sürdü. Yaprakları tüylü kadife gibi temas etmek çok hoş bir his bırakıyor insanda, tıpkı Hoya lauterbachii gibi. Tırmanıcı bir tür.
Name:  DSCF5009.jpg
Views: 829
Size:  63.7 KB

Hoya kerri albo margin variegata, Şubat 2011 de aleya gardenden almıştım. Alacalı yapraklı hoyalar çok zor gelişiyor hiç çeliklenmedi ve bu kadar ancak büyüyebildi. Tırmanıcı tür sardırılmaktanda hiç hoşlanmıyor kerriler.

Name:  DSCF5031.jpg
Views: 801
Size:  50.6 KB

Hoya parasitica, tırmanıcı tür. Hoyacı dostumuzdan Sayın hydrosuccess in hediyesidir. Yedeklendi tam 4 tane varÇok teşekkür ederim...
Name:  DSCF5011.jpg
Views: 775
Size:  67.3 KB

Hoya sp. Palawan GPS 9057, yaprakları çok hoş sert sukulent bir yapısı var. Teşekkür ederim Sayın hydrosuccess.

Name:  DSCF5015.jpg
Views: 829
Size:  57.1 KB

Hoya obavata, sert gövde yapısıyla hoş bir tür. Yine hydrosuccess in hediyesi...

Name:  DSCF5027.jpg
Views: 713
Size:  67.1 KB

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön