![]() |
Hadi gözünüz aydın olsun, bu gün mutlusunuz, darısı benim kelebeğimle yıldızıma inşallah.
Yıldızımda bir kaç tomurcuk görünüyor (tabi düşürmez ise) ama kelebeğim bir türlü gelişemiyor zavallım. |
Alıntı:
İlk başlarda Yıldız beni zorlamıştı ama tesadüflerle de olsa huyunu-suyunu öğrendikten sonra bakımı çok kolay hale geldi. Bitki güneşteyse tomurcuklarını kaybediyor, güneşten uzaklaştırmak önemli, en azından ben böyle kurtardım. Bir de özellikle yaz sıcaklarında ve tomurcuktayken susuz bırakmamak gerekiyor. Benim gözlemleyebildiğim, daha doğrusu bitkimi rahatlatan püf noktaları bunlar oldu. Tomurcuk kaybetmenin ne kadar can sıkıcı olduğunu gayet iyi biliyorum, umarım kayıplarınız bir an evvel son bulur. Mavi kelebeğe gelince, abartısız söylüyorum beni en zorlayan bitki oldu :( Oysa bahsi geçen her yerde 'yetiştirmesi çok kolay bir bitki' olduğu vurgulanıyor ki ilk başlarda ben de öyle düşünmüştüm ama ilk bitkimi (siz hatırlarsınız, rahmetli Avarel :() aniden kaybettikten sonra işler içinden çıkılmaz bir hal aldı. Çelik olarak köklendirmek kolay, belli bir boya gelene kadar da sıkıntı olmuyor ama tam çiçeklenme zamanı yaklaşırken sorunlar başlıyor ve sanki zincirleme reaksiyona girmiş gibi, ne yapsam durduramıyorum. Şu anki bitkim Avarel'in yavrusu, yanıbaşında da kırılan dalından köklendirdiğim kendi yavrusu var, aynı saksıda/aynı şartlarda yaşamalarına rağmen yavruda sorun yok ama büyük bitkinin üstünde yaprak kalmadı. Bu da ölüverecek diye korkuyorum. Dilini de derdini de çözemedim bir türlü :( |
Alıntı:
Bir de yanlış hatırlamıyorsam, sizde bir keresinde kaktüs yanığı vakası olmuştu. Sormak istediğim soru, acaba kaktüsler güneşi camdan mı alıyorlardı, yoksa direk olarak mı? Cam ultraviyole ışınların zararlı kısmını bloke eder de o yüzden aklıma geldi bu olay, belki de cam olmadığı için öyle olmuştur diye düşündüm. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kelebeğin içeride havasız kalması pek olası değil çünkü yaşadığı yerdeki pencereler sürekli açık, elbette balkon kadar havadar olamaz ama ev içine göre oldukça havadar bir yer. Zaten sanırım derdini sonunda anladım, yapraklarına dokunmamdan rahatsız oluyor serseri :mad: Daha dün gece ilgili sayfaya yazmıştım bu konuda... Bitkinin doğasında olsaydı herkesin bitkisinde böyle olurdu ama ben böyle bir şikayete hiç rastlamadım. Şu ara daha iyi gibi, uzaktan sevmeyi öğreniyorum, o da sakin sakin çiçeklerini açıyor ;) Eklenti 656106 Kolyoz sevmiyorum bu arada... :rolleyes: Kaktüslerim açık havada güneşten yanmışlardı ama eminim yandıkları sene farklı bir şey olmuştu, çünkü kaktüslerim hala aynı yerde yaşıyor olmalarına rağmen bir daha hiç güneşle ilgili sorun yaşamadılar. İlginiz için teşekkür ederim ;) |
1 Eklenti(ler)
Sonunda melisam da (Cestrum nocturnum) ilk çiçeklerini açtı! Çiçeklerinin bir albenisi yok ama koku inanılmaz yoğun ;)
Eklenti 656623 |
3 Eklenti(ler)
Şu sıralar heyecanla Prensesim'in (Epiphyllum oxypetalum) sezon kapanışını bekliyoruz, fotoğrafta hepsi görünmüyor olsa da üstünde hayal ettiğimden bile fazla tomurcuğu var maşallah :cool:
Hepsini aynı gün açamayacak-kapanışı birkaç güne yayacak ama olsun... İsminin hakkını veriyor Prensesim, ne de olsa kendisi 'Ana kraliçe'nin kızı ;) Eklenti 656733 Babaannemin yadigarı sarı çiğdemlerimden (Sternbergia lutea) biri uyanıp tomurcuklandı. Bunu babaannemden gelen bir selam olarak algıladığımdan olsa gerek, çok mutlu oldum ;) Eklenti 656734 Mavi kelebeğim (Clerodendrum ugandense) bu sene dolu dolu çiçeklenemese de tek-tük uçurduğu kelebeklerle seviniyoruz, buna da şükür :rolleyes: Eklenti 656735 |
2 Eklenti(ler)
Babaannemin sarı çiğdemi (Sternbergia lutea) çiçeklendi, karşısından bakınca kanat çırpan sarı kafalı bir kuş gibi görünüyor :p
Eklenti 656879 Güneş ışığı biraz yetersiz geldiği için boyu uzadı, bu nedenle yandan bakınca da sarı laleye benziyor :rolleyes: Eklenti 656880 Her haliyle güzel ;) |
1 Eklenti(ler)
Burada paylaştığım fotoğrafta üzerinde çok fazla tomurcuk vardı ama geçen zaman içinde pek çoğunu (şu an üstünde kalanlardan fazlasını) besleyemeyeceğine kanaat getirerek döktü.
Hepsini büyütüp açıverse diye epey heves etmiş olsam da kızçem çok yorgun düşecek diye endişeleniyordum, yani tomurcuk dökmesine hiç şaşırmadım (ve aslında üzülmedim de hatta tam aksine resmen rahatladım) bu sefer... Fotoğrafını mecburen sağdan ya da soldan ve kareye alabildiğim kadar çekebiliyorum çünkü balkonum daracık. Hal böyle olunca asla istediğim görüntüyü yakalayamıyorum. Ahh şöyle geniş bir balkonum ya da bahçem olacaktı ki fotoğrafları tam karşısından çekiverecektim, bütün tomurcukları/çiçekleri ve yaprakları aynı kareye sığacaktı... Açmak üzere olan ve olmayan tomurcuklarımızın tek kareye sığabilen kısmı, yani yine 'olduğu kadar' bir fotoğraf: Eklenti 657012 Karar verdim, çiçeklenmesi bittikten sonra ya da bahar başında en alttaki yapraklarını komple budayacağım çünkü altlarda oluşan çiçekler kelimenin tam anlamıyla ziyan oluyorlar, hem oralarda çok sıkışıyorlar hem de biz seyredemiyoruz :rolleyes: (Tanıştırayım: Fotoğrafın sağ alt köşesini kaplayan beyazlık, daracık balkonumun dış duvarı oluyor. İşte ben o duvarın üstüne değişik şekillerde eğilerek/yatarak çekiyorum bu fotoğrafları... :mad:) |
3 Eklenti(ler)
Mor menekşemin adetidir, kendisi yalın kat olduğu halde mutlaka senede bir kez katmerli çiçekler açar. Gelenek bozulmadı, bu senenin katmerli mor çiçekleri de geldi ;)
Eklenti 657029 Beyaz menekşem ilk tomurcuklarını büyütüyor, inşallah o da çiçeklenince salon penceremiz menekşelerle rengarenk olacak... Eklenti 657030 Bir de toplu poz alalım, gülümseyin kızlar! :D Eklenti 657031 |
3 Eklenti(ler)
İki tomurcuk hariç (onlar henüz küçük, kısmetse ancak haftaya açabilirler) diğerlerinin hepsi bu gece açarak bir 'sezon sonu şöleni' yapacaklar diye umuyordum ama üç tomurcuk yarına kaldı, gerçi bu halimizle de göz doldurmuyor değiliz, maşallah kızıma... :cool:
İlk olarak -daha önce bahsettiğim- alt yapraklardan açan çiçeklerin acınası halini paylaşayım, yerlerde sürünüyorlar: Eklenti 657101 Sonra da üstteki çiçeklerin rahatlığını: Eklenti 657097 Şu boy fotoğrafını çekebilmek için şekilden şekile girdim ama ancak bu kadar görüntü alabildim: Eklenti 657098 Artık bir an evvel çiçeklenmeyi bitirip dinlenmeye geçmesini istiyorum, bu sene çok fazla yoruldu, yan gelip yatarak kış için enerji depolaması lazım ;) ;) |
:) Sevgili A_MOMAD;gelinlerinizi hayranlıkla izliyorum. bu günlerde, ilk kez gelin olmaya hazırlanan kızçelerim,benim de heyecanımı tavan yapmış durumda. sizin o masal tadındaki yorumlarınızı okurken, sabrım nasıl zorluyorlar, bir an önce gelin hallerini görmek için. tabi ki kokularını da sevgilerimle :).....
|
3 Eklenti(ler)
Öncelikle sevgili lusoari söylemeden geçemeyeceğim, sayfama yine beğeni yağdırmışsın teşekürler, seni rahatlayıp geri dönmüş görmek çok güzel ;)
Alıntı:
Sabrınızı gıdıklayabildiysem ne mutlu bana! Ben kocaman bir sabırsızlık abidesi olduğum için herkes benim gibi sabırsız olsun istiyorum :D Umarım tez vakitte kızınız gelinlik giyer de siz de bu mutluluğu tadarsınız. Önceki gün 'çiçeklenme bitiminde ya da bahar başında prensesimin alttaki yapraklarını budamaya' karar vermiştim ya hani, yine sabırsızlık ettim (Şaşırdık mı? Tabii ki hayır :D) ve az önce -sanki birileri dürtmüş de irkilmişim gibi- bir anda yerimden kalktım, gidip hepsini budayıp rahatladım :D Budanan alt yapraklar: Eklenti 657145 Çıplak kalan alt kısım: Eklenti 657146 Budama işlemi hiç kolay olmadı, en yaşlı yapraklar oldukları için iyice ağaçlaşmışlar ama bir şekilde üstesinden geldim. Tabii ki işlem öncesi kızçeme ne yapacağımı-neden yapacağımı güzel güzel açıklamayı da ihmal etmedim :rolleyes: Dün gecenin kullanılmış gelinlikleri askılarında sallanırken, bu gecenin gelinleri de düğün için son hazırlıklarını yapıyorlar ;) Eklenti 657147 |
1 Eklenti(ler)
Allahım sana şükürler olsun! Sevinçten yerimde duramıyorum! ;)
Tembel tenekem Süslü (Epiphyllum curio) iki tomurcuk çıkarmış da biraz büyütmüş bile ve ben bunu az önce balkon ahalisine fısfıs yaparken fark ettim! :eek: Eklenti 657393 Geçenlerde sevgili dostum kelebek çalısı ile konuşuyorduk, demiştim ki: ''Curio çiçek açarsa pasta kesip mum üfleyeceğim'' Bu fikir mi aklını çeldi acep? :D Çok heyecanlıyım, nasıl açacak, ne renk açacak? ;) |
Curio'nun çiçeklerini de pastasını da mumunu da buradan paylaşırsın artık. Pasta kestaneli olabilir mi:D En çok sevdiğimdir de tabi bulabilirsen:D
|
Alıntı:
(Kestaneli pasta benim de en sevdiklerimden, mevsim itibariyle bulamayabilirim ama deneyeceğim ;)) Şu an halimi bir görsen, bir türlü ağzımı toplayamıyorum, oturup oturup kalkıyorum, 'dans mı etsem-zıplasam mı' derken saçma sapan hareketler yapıyorum... :D Bu kadar sevinince benim devreler yandı sanırım :D |
1 Eklenti(ler)
Ben bu kadar 'pis' sevinince Süslü (Epiphyllum curio) ya korkmuş ya da benden tiksinmiş olacak ki kıymetli tomurcuklarımız sararmaya başladı :( :(
Eklenti 657537 |
2 Eklenti(ler)
Günün birinde Prensesim'e (Epiohyllum oxypetalum) 'yeter kızım, çiçek açma artık ne olur' diyebileceğimi birileri söyleseydi asla ihtimal vermezdim ama maşallah kendisi bu sene beni bu kıvama getirdi.
Tam diyorum 'bu sefer bu çiçekler sondur, kesin sezon kapanışıdır' ama bir de bakıyorum ki sezonun kapandığı-kapanacağı yok, benim kızçe yeni tomurcuklar çıkarıyor! Bu durumdan aslında hiç şikayetim yok ama bu sene beni korkutacak kadar çok çiçeklendi (tam bu noktada bir kez daha maşallah diyesim geldi ;)) yorgun düşüverecek diye aklım gidiyor... Gündüz Süslü'nün (Epiphyllum curio) tomurcuklarında sararma görünce çok canım sıkılmıştı, sonrasında bu gece düğün olacağı aklımdan çıkmış zira bunun dışında da bugün pek keyifli bir gün geçirdiğimi söyleyemem. Bir karış suratla, sıkkın sıkkın otururken birdenbire o enfes parfüm kokusunu duymaya başlamamla aklım başıma geldi ve hemen balkona koştum :rolleyes: Eklenti 657558 Sadece iki çiçek ama sıkkın olduğumu sezdikleri için mi bu sefer bu kadar yoğun kokuyorlar, yoksa ruh halim yüzünden algı ayarlarımda istemsiz değişiklikler olduğu için ben mi çok yoğun algılıyorum çözemesem de evin içini-dışını enfes kokularıyla doldurdular ;) Eklenti 657559 |
5 Eklenti(ler)
Şubatım'dan (Schlumbergera russelliana) kalan yavrucukların bir kısmı ve diğer yılbaşıcıklar (Schlumbergera truncata) hep birlikte bu 'yılbaşı ormanı'nda yaşıyorlar, yaz uykusundan yeni uyandılar ama bence biraz daha uyusalar iyi olurdu zira yazın pek gidesi yok gibi...
Eklenti 657637 Ayşecik (Senecio rowleyanus) ve yanındaki Şubat yavruları da yaz uykusundan yeni uyandılar. Umarım seneciolarım da shlumbergeralarım da güzel güzel büyüyüp çiçeklenebilirler, onların çiçek zamanı yaklaşıyor ne de olsa... ;) Eklenti 657638 Beyaz menekşem mini mini ilk çiçeğini açtı bugün, çok parlak bir beyaz :cool: Eklenti 657639 Anthurium ve spathiphillum birlikte istikrarlı şekilde büyüyorlar, umarım güzel çiçeklerini de eş zamanlı gösterirler :rolleyes: (Anthuriumu annemdeki kardeşinin yanından ayırarak getirmiştim ve annemdeki ikiz kardeşi şu sıralar ilk çiçeğini açıyor. Hal böyle olunca ben de 'ben çiçek isterem' moduna girdim :D) Eklenti 657640 Maalesef Süslü'nün (Epiphyllum curio) iki tomurcuğu da iyice sarardı, yakında dökülürler. Buna da şükür, en azından denedi... Eklenti 657641 |
Ayşecik'e bayıldım.Maşallah diyelim çiçeklerini de görelim inşallah[emoji5] Çok güzeller
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
5 Eklenti(ler)
Dün gece bir anda aklıma (bana göre harika) bir fikir geldi: Balkonumuzun sol duvarına, yani sabah güneşini en güzel gören ama bir türlü faydalanamadığım kısmına Yıldız'ı (Stapelia grandiflora) ve Ayşecik'i (Senecio rowleyanus) yerleştirebileceğim bir askı/raf sistemi yapmak!
Bu sayede hem Yıldız ve Ayşecik biraz daha fazla ışık alabilecekti hem de salon penceremdeki menekşelerimin önü Yıldız tarafından kapatılmayacaktı, yani onlar da daha fazla ışık alabileceklerdi. Artı olarak misafir odası penceresinde ikamet etmekte olan yılbaşılarımı, hem daha aydınlık hem de haliyle çok daha havadar olan balkon penceresine alabilecektim... Hemen kullanılmayan eşyaları eşelemeye başladım, tam da istediğim gibi eski bir kot pantolon bulunca aldım elime 'neresinden nasıl faydalanabilirim' diye bir süre inceledikten sonra bacak kısımlarını beğendim :D Kestiğim iki bacağı birbirine eklemekle işe başladım, üstten -çamaşır ipleri için- duvara monte edilmiş olan demire bağlayacaktım, o kısmın dayanıklılığını arttırmak için elimde bulunan tel kafesten kestiğim iki parçadan faydalandım. Eklenti 658756 Saksıların ölçülerini alarak kotun üstüne işaretledim. Saksı kenarlarını kavrayabilmesi için, oluşturduğum ceplerin kenarlarına ipleri geçirdim (bu biraz zor oldu çünkü önce iğne-iplik ile başladım ve parmaklarım çok acıdı, ne zormuş kota iğne batırmak :D ama sonra ipleri geçireceğim yerleri bir şiş yardımıyla delmek aklıma geldi, bunu keşke baştan akıl etseydim) ve yapımına dün gece başladığım askı sistemim bugün kabaca hazır hale gelmiş oldu, büyük bir heyecanla planladığım yere sabitledim. Eklenti 658757 İlk saksıyı yerleştirmek oldukça zor oldu ama yerleştirince, çıkardığım işi beğendim :cool: Eklenti 658758 Sonra ikinci saksıyı da yerleştirdim, etrafından sarkan ipleri toparladım ve geçip karşısına keyifle seyrettim :rolleyes: Eklenti 658751 Askıya yerleştirdiğim saksılardan boşalan yere de yılbaşı ormanımı yerleştirdim, gerçi yılbaşıların rüzgarla araları pek iyi değildir ama şiddetli rüzgarlarda içeri alabilirim ya da en kötü olasılıkla eski yerlerine geri dönerler diye düşündüm. Sonuç itibariyle bu yeni yerleşim planı beni çok tatmin etti, onlar mutlu-ben mutlu... ;) Eklenti 658752 Tabii ki ben tüm bunlarla uğraşırken, ne yaptığıma bir türlü anlam veremeyen eşimin 'deli mi ne' bakışlarıyla beni izlediğinden bahsetmeme lüzum yoktur sanırım :D |
Ne güzel olmuş işte:D evdeki malzemeden. İnsan böyle eviyle, bitkileriyle uğraşınca rahatlıyor.
Bitkilerin de bu değişiklikten hoşlanır umuyorum:p |
Alıntı:
İnşallah hoşlanırlar, önceliğimiz bu ne de olsa... Bu arada bitmiş halini eşim de çok beğendi, beğenildikçe seviniyorum, parmaklarımın oyulmasına değmiş olması acımı hafifletiyor :rolleyes: |
Emeğine sağlık sevgili A-NOMAD'cım, çok güzel olmuş maşallah!..
|
Alıntı:
Seni göremez olduk artık, iyisindir umarım... |
Sn A NOMAD emeğinize sağlık gerçekten.Gözlerim bayram etti(birazda ağrıdı ekrana bakmaktan: ) )Tüm sayfaları gezinip çocuklar elverdigince okudum.Bende çok çeşit istiyorum evimde ama hepsini alamadığım için böyle balkonlarda gezinip doya doya seyrediyorum bi hevesle.bu kadarı bile bana ohhhh gözüm gönlüm açıldı dedirtiyor.: ) sanırım sizi kumrular beni de örümcek bitleri delirtti.Ama çocuğumun bütün zahmetini çekipde bi gülümseyişiyle hepsini unuttuğum gibi çiçeklerin nazları hastalık ve zararlılarıyla savaş verip yorgun düşmeme rağmen çiçek tomurcuklarının görünmesiyle birlikte kendime değdi ama deyip ferahliyorum resmen.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Elbette gönül bir sürü bitki istiyor ama maalesef apartman daireleri genellikle buna izin vermiyor, en azından bende durum bu... Hal böyle olunca da eldeki alanı verimli kullanmaktan başka çare kalmıyor. Ben bu balkon duvarlarına kafayı taktım birkaç gündür :D Bugün de küçük boncukluma (Senecio rowleyanus) uygun gördüğüm balkon duvarını değerlendirdim, basit ama hoşuma giden bir çalışma oldu, artık ufaklığın boncukları da özgürce salınabiliyor... :rolleyes: Eklenti 658826 (Elbette bu uygulamaları ancak -koca ilkbahar-yaz geçip gittikten, kış kapıya dayandıktan sonra- akıl edebilmiş olmam da fazlasıyla dalga geçilesi bir durum... :D) |
Önemli olan mantıklı bir şeyi bulup uygulamış olmanızdır.
|
Ben bile boncuklunuzun askılıgını görünce aklıma hemen benim balkonuma ne şekil birşey yapsam diye hesap yaptım.normalde duvarlar için 4 raf taktırdim başka birşey yapmam diyordum ama bu boncuklunuzdan bende edinmek istediğim için asılı bir yerde çok güzel durur düşüncesiyle bende bi askılık modeli planlamalıyim.
|
Alıntı:
Siz de önce asabileceğiniz yeri/yerleri belirleyerek, elinizdeki malzemelerle (mesela ben küçük boncuklunun askısında eski bir çoraptan faydalandım) pekala bir şeyler yapabilirsiniz ;) |
3 Eklenti(ler)
Yıldız hanım (Stapelia grandiflora) bugün 'neredeyse siyah diyebileceğim renkte' bir çiçek açtı, hava soğuduğu için mi bu kadar koyu renk oldu bilemiyorum çünkü daha önce hiç bu mevsimde çiçek açmamıştı ama beğendim ;)
Eklenti 658983 Beyaz menekşem seyrek ama parlak beyaz çiçekler açıyor... Eklenti 658984 Euphorbia milii saksısı küçük geldiği için surat assa da şirin çiçeklerini esirgemiyor :rolleyes: Eklenti 658985 Bu durumdan ben de rahatsızım, saksısını büyütemediğim için yüzüne bakmaya utanıyorum ama saksı büyütmek sorun değil, asıl sorun onu koyacak yer bulmak... Maalesef şimdilik katlanması gerekiyor. |
Merhaba anomadcım yine masalsı bir anlatım harika bir gecelik gelin çiçekleri ve kokusunu hiç bilmediğim halde burnuna gelen kokusu .Maşallah çiçeklerinin keyfi yerinde bence yıldız hanım yerini beğenmiş sana teşekkür etmek istemiş .Eline sağlık askın çok güzel şu boncuklu ayşecik ten bende istiyorum bulursam kaçırmıcam .Bol çiçekli günler
|
Alıntı:
Beğenilerin için teşekkür ederim sevgili sardunya, umarım senin de güzel boncukların olur :rolleyes: Yıldız hanım gerçekten yerini sevdi, askı sayesinde balkona tepeden de bakıyor oldu ya 'buraların hakimi benim' dercesine yaydı kendini, sanırsın Hürrem Sultan :D |
2 Eklenti(ler)
İlk kez bu yaz başında eşim karşılaştı onunla ve özellikle küçük canlılardan çok tedirgin olan biri olduğu için bana bu karşılaşmayı müjdelemesi oldukça dehşet verici oldu, bana seslenişini duysaydınız banyoda en azından bir T-rex ile falan karşılaştığını düşünürdünüz :D
Eklenti 659343 Korkunç T-rex'ten kocamı kurtarmak için koşup banyoya gittiğimde eliyle duvarın köşesini işaret ederek 'ne bu, böcek falan mı, baksana şurada işte, pembe gibi ama elleri de var' diyordu... Onu fark edebilmek için gözlerimi odaklamam gerekti ve karşımda çok güzel, çok ürkek, çok minnoş ve çok pembiş 'albino' olduğunu düşündüğüm bir süleymancık duruyordu! :eek: Bizim ona baktığımızı fark edince çabuk çabuk yürüyerek gözden kayboldu. Eşime onun zararsız ve çok şeker bir hayvancık olduğunu anlatınca biraz rahatladı. O günden sonra bu arkadaş bizim banyoya yerleşti ve bizimle aynı evde ama pek de yüz-göz olmayarak yaşamayı tercih etti, hiç gitmedi, biz de ev arkadaşları olarak bizi seçmiş olmasından onur duyduk. Muhtemelen albino olduğu için dış dünyadaki tehlikelere -diğer süleymancıklara nazaran- daha açık olduğunun farkındaydı, banyomuzda düşmanı yoktu, beslenmesine rahatlıkla yetecek kadar sinek/böcek de bulabiliyordu, üstelik havalandırma penceresinin çerçevesinde 'yuva' olarak kullanabileceği bir açıklık da bulmuştu, daha ne olsundu :rolleyes: Sonrasında eşimle sık sık karşılaştılar, eşim de ona alıştı ama bana onu görmek nadiren kısmet oluyordu. Bu arada her ne kadar kendisi bilmiyor olsa da ismini 'Kanuni' koyduk :p Dün gece bizim Kanuni beslenirken banyoya girmiş bulundum hatta bir sineği ışık hızıyla mideye indirmesine bile tanık oldum! Mest olmuş halde onu seyrederken benimle göz göze geldi ve aceleyle saklandı! Öyle güzel saklanmıştı(!) ki hemen 'koş koş, bunu mutlaka görmelisin' diye seslenerek eşimi çağırdım, ikimiz de bakıp bakıp kahkahalara boğulduk zira kafasını ve ellerini yuvasına soktu ama popiş dışarıda kalmıştı :D Beni görmeyince, benim de onu göremediğimi sanıyor herhalde, gece komiği seni! :D Bu anın fotoğrafını çekmeliyim diyerek telefonumu kapıp geri döndüğümde ortadan kaybolmuştu, temsili çizim yaparak ölümsüzleştirmek zorunda kaldım... Karşınızda 'saklambaç oynamayı pek de beceremeyen' ev arkadaşımız Kanuni ve onun minnoş popişi (-nin kara kalem karalaması) :p Eklenti 659344 |
Yerim ben o albinoyu:D Öyle tatlı anlatmışsın ki sizin banyoda izlemiş kadar oldum. Görselin de süper olmuş, gerçeğini aratmamış:))
Benim balkonumda çooookkk:p Küçüklü büyüklü hem de... Geçen yılın yazında balkona çiçeklerime bakmaya çıktım, cehennem sıcağı olduğu için hemen oradan savuşma derdindeydim ama yerde yatan süleymancığı görünce sıcağı unuttum. Kımıldamadan yatıyordu. Normalde onlar gece çıkarlar, öğlen öğlen ne işi var diye düşünürken elime aldım ve belki ölmüştür dedim üzülerek. Çöpe atamam ben ölmüş böcekleri, arıları saksı diplerine bırakırım, üzerine bir yaprak gelecek şekilde. Ona da aynısını yaptım. Orada durmuş bitkiyi izlerken kımıldanmaya başladı:D meğer sıcaktan bayılmış, gölgeye bırakınca kendine geldi:D Ben ayağa kalkınca o da telaşlı telaşlı kendini saklama derdine düştü.;) O gülümseyen suratlarına hastayım. Muziplik peşindeki afacanlar gibi:D |
Alıntı:
Yanlış aklımda kalmamışsa evvelki yazdı, sivri suratlı küçük yeşil kertenkelelerden biri, muhtemelen benim pencere önüne kuşlar için koyduğum su kabından su içmeye çalışırken içine düşmüş. Onu öyle suyun içinde ters dönmüş halde görünce 'eyvah' dedim, kuşlara iyilik yapmaya çalışırken bu hayvancağızın ölümüne sebep olmuşum! :( Yine de sağlıkçı içgüdüsüyle hemen sudan çıkarıp önce baş aşağı çevirerek ciğerlerindeki suyun çıkmasını sağlamış, sonra da serçe parmağımın ucuyla ve fazla bastırmamaya da çalışarak (malum minicik gövde, serçe parmak bile olsa benim gücüme nasıl dayansın) kendimce kalp masajı/göğüs basısı yapmaya girişmiştim. Beni yaklaşık 20 dakika uğraştırdıktan sonra çok şükür masaj işe yaramış ve hızlı hızlı nefes alıp vermeye, kalbi deli gibi atmaya başlamıştı! Sonra evde bir bayram havası, rahatlayan vicdanlar falan derken kertenkelecik kademeli olarak kendine gelebilmişti ;) Mesajını okuyunca onu hatırladım. Yani vaktiyle kertenkelenin boğulmuşuna rastlamıştım ama sıcaktan bayılmışını hiç duymamıştım, senin süleymancık şanslıymış ki direkt gömmemişsin :D |
1 Eklenti(ler)
Sevgili ParlakYıldızlar içinden gelmiş ve benim için 'el emeği-göz nuru' harika bir saksılık hazırlamış, az önce elime geçti, ba-yıl-dım ;);)
Eklenti 659492 Çok teşekkür ederim ;) |
Maşallah mücadele ve güzelliklere devam.
|
Hayırlı olsun:) İçine hangi bitkini yerleştirdin?
|
Alıntı:
İçine 'sadece fotoğraf çekmek için mankenlik yapmak üzere' ayı patisi yerleştirildi, kalıcı sahibine henüz karar vermedim :rolleyes: |
5 Eklenti(ler)
Bu sıralar sadece Euphorbia milii ile...
Eklenti 659777 ...menekşelerimin ikisi çiçekli ama... Eklenti 659778 ...maşallah yılbaşılarım da -yeni yerlerini sevdiklerini göstermek istercesine- tomurcuklanmaya başladılar çok şükür ;) Eklenti 659779 Seneciolarımda ise henüz tomurcuk yok, inşallah onlar da yeni yerlerini sevdiklerini göstererek sevindirirler :rolleyes: Eklenti 659817 Bu askıları yaptıktan sonra balkonun bu tarafına bakmaya doyamaz oldum, haliyle paylaşmaya da doyamıyorum :p Eklenti 659818 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025