agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

Aysel Yavuz 24-10-2017 17:49

Sevgili A nomad senin sayfanı ziyaret etmeden olmuyor. Tecrübelerine güvenerek sana iki soru sormak isterim. Yılbaşı çiçeği tomurcuktayken olduğu yerde mi kalmalı. Iki yılbaşım var biri içerde biri dışarda ikiside tomurcukta. Dışarda ki çok soğuklarda donarmi diye tereddütteyim. Seninkiler kışın nerde duruyor çok güzeller..
Ikıncı sorumda tek gecelik gelini kışın soğuklarda kapalı balkona mi almalıyım..
Araştırabilirdim sana sordum biliyorum çünkü seninkiler gerçekten çok güzel...

A_NOMAD 24-10-2017 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz (Mesaj 1521301)
...Yılbaşı çiçeği tomurcuktayken olduğu yerde mi kalmalı. Iki yılbaşım var biri içerde biri dışarda ikiside tomurcukta. Dışarda ki çok soğuklarda donarmi diye tereddütteyim. Seninkiler kışın nerde duruyor çok güzeller..
Ikıncı sorumda tek gecelik gelini kışın soğuklarda kapalı balkona mi almalıyım...

Teşekkür ederim.

Yılbaşı çiçeği tomurcuklandıktan sonra, çiçek açana kadar kesinlikle yerinden oynatmamak gerekiyor, aksi halde bütün tomurcuklarını döküverir.
Eğer yerini değiştirmek istiyorsak bunu ya tomurcuklanma başlamadan önce ya da çiçekler açıldıktan sonra yapmak lazım.

Yani çiçeklenene kadar mecburen dışarıda kalacaklar ama eğer bu zaman içinde don olursa, tomurcukları gözden çıkarıp bitkiyi içeri almaktan başka çare yok. Ben de ilk donlarda mecburen içeri alacağım ama yüksek olasılıkla o zamana kadar çiçeklenmiş olacaklardır.

Bir gecelik gelini kışın kapalı balkona alabilirsin, ben ilk donlarla birlikte ısıtılmayan odamıza alıyorum ve özellikle gündüzleri mümkün olduğunca odanın camlarını açarak içeriyi havalandırıyorum. Yılbaşılar da kışın aynı odaya alınacaklar, inşallah en azından kasım sonuna kadar hepsini dışarıda tutabiliriz.

Aysel Yavuz 24-10-2017 19:05

Çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığın için.. Sevgiler..

A_NOMAD 28-10-2017 12:59

2 Eklenti(ler)
Bugün Prensesim'in (Epiphyllum oxypetalum) artık çiçek açamayacak, yeni sürgün veremeyecek durumda olan yapraklarını/dallarını (budanan yaprakların hepsi bütün gözlerinden daha önce çiçek verdiği için o gözler artık çiçek de sürgün de veremeyecekti, bitkinin özelliği bu, kullanılmış gözler iptal oluyor) ağlaya ağlaya budadım :(
Her ne kadar onun iyiliği için bunu yapmış olsam da insan o güzelim yaprakları kesmeye kıyamıyor, budama bitince bir kucak yaprak çıktı, umarım buna değer...

Eklenti 659990

Yolunmuş tavuk gibi kaldı yavrucuğum, o yaprakları boşuna beslemesi gerekmeyecek artık, tazelenecek ama insanın içi fena burkuluyor işte :(

Eklenti 659991

A_NOMAD 05-11-2017 15:11

3 Eklenti(ler)
Bugün -hanımeli saksımı iyiden iyiye ele geçirmiş olan- nakkaş sarmaşıklarını seyreltirken, bir kardelen ve bir sümbülün uyanmış olduklarını gördüm ;)

Uyanmalarına şaşırmadım da bu kardelen arkadaşlar saksıda kafalarına göre geziyorlar galiba, normalde saksının sol kenarında ikamet ediyorlardı ama şu an -en azından bir tanesi- saksının orta kısmına gelmiş, şakacı şey :D
(Sağdaki kardelen)

Eklenti 660343

Yılbaşılarımın (S.truncata) tomurcukları büyüyor, henüz S.russelliana olanlar tomurcuklanmaya başlamadı, kısmetse bu ayın sonlarına doğru onlardan ve seneciolardan da tomurcuk görmeye başlarız.

Eklenti 660345

Mavi kelebeğim ve melisam iyi geçiniyorlar, çok şükür keyifleri yerinde.
Melisam boyuna bakmadan bu yaz çiçeklenmişti, şimdi dallanma faaliyetlerine odaklandı, inşallah seneye daha çok çiçeklenecek.
Kelebeğim ise bu yaz çiçek vermedi (çiçek vermiş olan öldü gitti malum) ama yaşadığına şükrediyorum, şimdilerde boy atıyor bakalım :rolleyes:

Eklenti 660344

ParlakYıldızlar 05-11-2017 16:35

Merhaba,Sevgili A.Nomad,sizin prensese veliaht geliyor :) peki şimdi ne yapmalıyım, normal surecte uyku dönemine girmesi gerekirdi ancak yeni sürgün verdiğinden bioritmi falan bozulurmu,size sormak istedim.Fotoğraf yukleyemedim maalesef,bir yaprağın önünden küçük bir sürgün veriyor.

A_NOMAD 05-11-2017 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ParlakYıldızlar (Mesaj 1522152)
Merhaba,Sevgili A.Nomad,sizin prensese veliaht geliyor :) peki şimdi ne yapmalıyım, normal surecte uyku dönemine girmesi gerekirdi ancak yeni sürgün verdiğinden bioritmi falan bozulurmu,size sormak istedim.Fotoğraf yukleyemedim maalesef,bir yaprağın önünden küçük bir sürgün veriyor.

Gözünüz aydın, çok sevindim ;)

Kış uykusuna müdahale etmeyin, vakti gelince uyusun. O sürgün bozulmaz, baharda uyanınca kaldığı yerden gelişimine devam edecektir merak etmeyin ;)

ParlakYıldızlar 05-11-2017 20:40

Peki öyleyse bırakayım uyusun,sayenizde bende bu güzelliğe sahip oldum çok teşekkürler.

A_NOMAD 05-11-2017 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ParlakYıldızlar (Mesaj 1522165)
...çok teşekkürler.

Rica ederim, inşallah tez vakitte muhteşem çiçekleriyle de tanışırsınız ;)

Sevgiler...

Melisa16 08-11-2017 12:17

Merhaba Sayın A_NOMAD, Yıldız Hanım'ın kış bakımını nasıl yapıyorsunuz? Donlardan, soğuklardan etkilenme ölçütü nedir? Soğuklama ihtiyacı var mıdır yoksa ev içerisine mi alınmalı? Bütün bu soruların cevabını engin tecrübelerinize güvenerek bekliyorum ;) Teşekkürler

A_NOMAD 08-11-2017 14:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1522373)
Merhaba Sayın A_NOMAD, Yıldız Hanım'ın kış bakımını nasıl yapıyorsunuz? Donlardan, soğuklardan etkilenme ölçütü nedir? Soğuklama ihtiyacı var mıdır yoksa ev içerisine mi alınmalı?...

Aman efendim 'engin tecrübe' demeyelim de 'naçizane tecrübe'lerimi seve seve paylaşırım :rolleyes:

Yıldız Hanım'ı (Stapelia grandiflora) bu vakitlerden itibaren ve kış boyunca pek sulamıyorum, toprağı iyice kurudukça az miktarda su veriyorum sadece. Haliyle besin takviyesi de almıyor ama ben kışa girerken bitkilerime bir kez MKP veriyorum, bu konudan bahsettiğim mesajlar burada ve burada, bir tane de burada varmış :)

Başlarda, yani daha küçükken kış gelince (donlar başlayınca) içeri (ısıtılmayan odaya) alıyordum ama son iki senedir kışı dışarıda geçiriyor, şiddetli donlarda üstüne poşet geçiriyorum, bir sorun yaşamadık.

Ancak sizinki henüz bebek olduğu için bence kışın içeri almanız daha güvenli olacaktır, ısıtılmayan bir oda ya da kapalı balkon falan olabilir, sıcak bir yer olmasın ve yeterli ışık alabilsin. Çünkü her ne kadar şiddetli donlardan korumak gerekse de soğuklama ihtiyaçları var bu arkadaşların :rolleyes:

Umarım yardımcı olabilmişimdir ;)

Melisa16 09-11-2017 08:09

Bu talimatlar bana koca bir kış yeter artık :D
Yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim Sn. A_NOMAD

su perisi 09-11-2017 11:40

Merhaba bende de bir tane sukulent var. Yeni aldım ama adını bilmiyorum. Nasıl fotoğraf yükleme yapacağım. Yardım edebilir misiniz? Size fotoğrafını göndermek istiyorum.

A_NOMAD 09-11-2017 12:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçek asigi (Mesaj 1522418)
Merhaba bende de bir tane sukulent var. Yeni aldım ama adını bilmiyorum. Nasıl fotoğraf yükleme yapacağım. Yardım edebilir misiniz? Size fotoğrafını göndermek istiyorum.

Merhaba.

Sukulentinizin fotoğrafını benim sayfamda paylaşmak yerine aşağıdaki başlıkta ne olduğunu sorabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...nedir/1996.htm

Fotoğraf yükleme konusunda yardımcı olacak başlığın ve kılavuzun linkini de veriyorum:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm

SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net

su perisi 09-11-2017 12:10

Çok teşekkür ederim. Fotoğrafı ekleyince sizde yorum yaparsanız sevinirim.

A_NOMAD 29-11-2017 15:08

5 Eklenti(ler)
Özellikle benim gibi sınırlı sayıda çeşide sahip olanlar için durgun bir dönemdeyiz, bu dönem schlumbergera ve seneciolardan tomurcuk bekliyordum ancak maalesef görünen o ki seneciolarımın hiç öyle bir niyetleri yok.

Gerçi nasıl oldu anlamadım ama ilk kez yaprak bitleriyle tanıştılar, hem de bu mevsimde! Bir de onlarla mücadele ettik, şimdilik başarılı olmuşa benziyoruz, umarım devamı gelmez. Tomurcuklanmalarına o namıssız yaprak bitleri mani oldu muhtemelen, bu vakitten sonra da tomurcuklanabilirler mi, bilemiyorum...

Menekşelerin çiçekleriyle oyalanıyorum ben de mecburen :rolleyes:

Pembe menekşem çiçekleri geçtikten sonra normal olarak dinlendi, bu istirahatten sonra tomurcuklarla uyanmasını beklerken bizimki yine yaprak aralarından yavrulamaya geçti! Doymadı, doyamadı bir türlü :mad: :D

Eklenti 661841

En azından mor menekşem onun aklına uymayarak tomurcuklarla uyandı :rolleyes:

Eklenti 661842

Beyaz menekşemin çiçek yapısı değişik, diğerleri gibi derli-toplu çiçeklenmiyor ama maşallah çiçeklenmeyi sevmiş olmalı ki hiç dinlenmeden sürekli tomurcuklu/çiçekli ;)

Eklenti 661843

Bu arada soğanlılarım güzel güzel uyanıyorlar, onları takip etmek oldukça keyifli...

Eklenti 661844

Schlumbergeralarım da yavaş yavaş tomurcuklarını büyütüyorlar, gösterişli çiçeklerine kavuşmak için sabırsızlanıyorum :rolleyes:

Eklenti 661845

Melisa16 30-11-2017 15:13

1 Eklenti(ler)
Açan menekşeler, yeni yeni uyanan soğanlılar, bol tomurcuklu yılbaşı çiçeklekleri.. Hepsine maşallah. :rolleyes:
Gelelim sebeb-i ziyaretimize ;) Sanırım biz yavruluyoruz çok sevindik haber verelim dedik ;)

A_NOMAD 30-11-2017 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1523888)
...Sanırım biz yavruluyoruz çok sevindik haber verelim dedik ;)

Maşallah yerine alışmış da yavrulamaya başlamış, ellerinize sağlık. Kısmetse önümüzdeki yaz çiçeklerini gösterecektir size ;)

Melisa16 01-12-2017 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1523889)
Maşallah yerine alışmış da yavrulamaya başlamış, ellerinize sağlık. Kısmetse önümüzdeki yaz çiçeklerini gösterecektir size ;)

Gerçekten mi? :eek: İnşallah dediğiniz gibi olur Sn. A_NOMAD sağolun ;)

A_NOMAD 07-12-2017 18:21

3 Eklenti(ler)
Sarı çiğdem (Sternbergia lutea) saksımda meğer akyıldız (Ornithogalum umbellatum) soğanı da varmış, zaten çoktan uyanmış ve yapraklarını uzatmıştı da ben ancak tomurcuk çıkarınca ne olduğundan emin olabildim. Aynı saksıda uyanan başka soğanlılar da oldu ama ne olduklarını bilmiyorum, eğer tomurcuklanabilirlerse onların da ne olduklarını anlarız ;)

Eklenti 662242

Önceki gün sevgili Gül Batur'un kaktüs sayfasında yaptığı paylaşımdan sonra yılbaşı kaktüsü (Schlumbergera) aşılama isteğim depreşti zira önceki yıllarda elimdeki kaktüslere aşı yapmayı birçok kez denemiş ama başarılı olamamıştım.

Dün sevgili evdeçiçek, sakdag ve eneskrky'nin verdiği cesaretle -bu sefer son budamadan elimde kalmış olan bir gecelik gelin (Epiphyllum oxypetalum) dal çeliklerine- aşı yaptım, inşallah başarılı olabilirim :D

Eklenti 662243

Bugün 'artık zamanıdır' diyerek atlaslarımı içeriye aldım, kışlık mekanlarına yerleştiler. Aslında henüz donlar başlamadı ama yakındır ve son anda aceleyle içeri almaktansa sakin sakin yerleştirmek daha cazip geldi, zaten henüz buralara gelmemiş olsa da İstanbul'da bazı bölgelere kar düşmeye başlamış :rolleyes:

Eklenti 662244

A_NOMAD 09-12-2017 17:48

1 Eklenti(ler)
Kaktüs saksım için pet şişelerden bir koruyucu yaptım :rolleyes:

Kış uykusu için yerlerini değiştirmek zorunda kalıyordum çünkü bulundukları yerin üstü açık ama yeni koruyucumuz sayesinde bu kış altları kuru-keyifleri yerinde uyuyacaklar inşallah :D

Eklenti 662357

A_NOMAD 11-12-2017 19:49

1 Eklenti(ler)
Yalınkat bir menekşe ne kadar katmerli açabilir, sınırlarını test ediyor :D

Eklenti 662461

A_NOMAD 12-12-2017 10:39

1 Eklenti(ler)
Akyıldızım (Ornithogalum umbellatum) bu sabah naif çiçeklerini gösterdi ;)

Eklenti 662508

Mahmut Tebir 12-12-2017 11:25

menekşelere özel birşey yapıyorumusun. (gübre falan) benimkiler fazla çiçeklenmiyorlar. şu an içerdeler. İçeri alınca başındaki birkaç çiçekte yok oldu.

A_NOMAD 12-12-2017 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha (Mesaj 1524974)
menekşelere özel birşey yapıyorumusun. (gübre falan) benimkiler fazla çiçeklenmiyorlar. şu an içerdeler. İçeri alınca başındaki birkaç çiçekte yok oldu.

Menekşelere sadece enzim veriyorum, sürekli içerideler ve yerlerini hiç değiştirmiyorum.

A_NOMAD 15-12-2017 14:22

2 Eklenti(ler)
Eskiden sarıydı... :mad:

Buradaki son fotoğrafta sarı rengi net olarak görülüyor ama artık böyle değişik, tropik bir renk aldı. Henüz tam açık hale gelmese de buraya eklemek istedim:

Eklenti 662669

Eklenti 662670

Bakalım eskiden beyaz olanlar ne renk açacak, merakla bekliyorum.

Sûz-i Dilârâ 15-12-2017 15:00

Rengarenk, papağana benzemiş:D

A_NOMAD 16-12-2017 10:46

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1525268)
Rengarenk, papağana benzemiş:D

Tamamen açıldı artık, bana daha çok 'alev' izlenimi veriyor, bu hali de çok hoş ama sarı açmasını tercih ederdim :rolleyes:

Eklenti 662720

On gün önce 'bir gecelik gelin dal çelikleri'nin üzerine yaptığım yılbaşı aşılarım tutmuş gibi görünüyor, umarım yanılmıyorumdur ;)

Eklenti 662721

wakan 16-12-2017 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1525316)
Tamamen açıldı artık, bana daha çok 'alev' izlenimi veriyor, bu hali de çok hoş ama sarı açmasını tercih ederdim :rolleyes:

Yanlış hatırlamıyorsam çiçeklerin rengi sıcaklık ve toprağın ph değerine göre değişebiliyor. 14 derecenin altında sıcaklıklarda pembe tonlarında açıyorlar. Daha yüksek sıcaklıklarda ise beyaz ve sarı tonları olabiliyor. İyice bir araştırmak lazım tabi.

A_NOMAD 16-12-2017 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wakan (Mesaj 1525317)
Yanlış hatırlamıyorsam çiçeklerin rengi sıcaklık ve toprağın ph değerine göre değişebiliyor. 14 derecenin altında sıcaklıklarda pembe tonlarında açıyorlar. Daha yüksek sıcaklıklarda ise beyaz ve sarı tonları olabiliyor. İyice bir araştırmak lazım tabi.

İşte aradığım cevap!

Ben de sıcaklıkla alakası olabileceğini düşünmüştüm ama herhangi bir dayanağım yoktu, çok teşekkürler ;)

Bu durumda tomurcuklanmadan evvel bu arkadaşları içeri almak işe yarayabilir :rolleyes:
Besin vermek de yok önümüzdeki sene, sade suya talim etsinler :D

A_NOMAD 11-01-2018 10:56

5 Eklenti(ler)
Bu sene bir türlü kış gelemedi, havalar hep ılık gitti ve hala da öyle devam ediyor.

Şükür ki kaktüsleri ve atlasları bir şekilde uyutabildim ama o arada seneciolarımı yaprak biti sardı, ne yaptıysam kurtulamadım ve sonunda hepsini söküp atarak temiz birkaç çeliği yeniden köklendirmeye aldım...

Eklenti 664170

Eklenti 664171

Menekşelerim iyice dallanmıştı, birkaç gün önce de onları ayırdım, dolu-dolu güzel görünüyorlardı ama gövdeler iyice ağaçlaşıp uzamıştı, biraz rahatlasınlar dedim.

Ana gövdeler kendi saksılarına dikildi.

Eklenti 664172

Ayırdığım yancıları ise kare bir saksıya birlikte diktim :rolleyes:

Eklenti 664173

Hanımeli saksımdaki soğanlılarım uyandılar ama sümbüllerim maalesef bu sene çiçek veremeyecek kadar cılız, kısmetse diğerlerinin çiçekleriyle avunacağız...

Eklenti 664183

A_NOMAD 11-01-2018 11:16

4 Eklenti(ler)
E.milii kocaman oldu, artık saksısı dar geliyor ama maalesef bir süre daha bu saksıda kalacak, durumdan rahatsız da olsa güzelliğini esirgemiyor maşallah.

Eklenti 664178

Spathiphyllum çok güzel büyüdü hatta dipten bir minik yavru bile yaptı, yakında çiçeğini de gösterir diye ümit ediyorum. Anthurium ise biraz daha yavaş gelişiyor, ilk büyük yaprağını yakın zamanda çıkardı, sanırım ondan çiçek beklemek için biraz erken...

Eklenti 664179

Bu yılbaşı çiçeğini kendime doğum günü hediyesi olarak almıştım, aldığımda tomurcukları çok küçüktü ve çok farklı bir renk olacakmış gibi duruyordu ama tomurcuklar irileştikçe fark ettim ki pembeden kaçış yok :rolleyes:

Eklenti 664180

Yılbaşı ormanımda tek tük çiçeklenmeler sürüyor, hayal ettiğim gibi bir çiçeklenme göstermediler ama buna da şükür...

Eklenti 664181

nanemolla 13-01-2018 21:00

Hepsi çok güzeller.senecionuza üzüldüm.bende edindim bu bitkiden ama çok minik geldi.bazen uclarda kararma oluyor geri düzeliyor içim gidiyor birşey olacak diye çünkü çok küçük.umarım sizinkilerde hemen köklenir

A_NOMAD 19-01-2018 15:18

2 Eklenti(ler)
Teşekkürler nanemolla, umarım sizin seneciolarınız da serpilip kocaman olur ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1527746)
...Bu yılbaşı çiçeğini kendime doğum günü hediyesi olarak almıştım, aldığımda tomurcukları çok küçüktü ve çok farklı bir renk olacakmış gibi duruyordu ama tomurcuklar irileştikçe fark ettim ki pembeden kaçış yok :rolleyes:

Eklenti 664180...

Alıntıda bahsettiğim yılbaşı sonunda ilk çiçeğini gösterdi, rengi beyazlı pembeli, değişik de denebilir yani ama sonuçta pembeli işte :D

Eklenti 664548

Gariban kardelenlerim kış bitti zannederek beyaz beyaz tomurcuklarını göstermeye başladılar, oysa kış hiç gel(e)medi ki bu sene :(

Eklenti 664549

Sümbüller ve nergisler ise bu sene çiçeklenebilecek gibi görünmüyorlar, belli ki rahat uyutamamışım, artık kısmetse seneye...

A_NOMAD 25-01-2018 11:15

2 Eklenti(ler)
Pembeleşen sarı yılbaşılardan sonra, haliyle beyaz yılbaşılarım da pembeleşerek açtı :rolleyes:

Eklenti 664838

Bu iki arkadaşın gövdeleri topu topu ikişer lobdan ibaret ama onlar illa çiçek açacağız diye tutturdular...

Biri henüz tomurcukta, diğeri ise açtı, ancak bu kadar açabildi gülmeyin :D :D

Eklenti 664839

A_NOMAD 03-02-2018 10:02

2 Eklenti(ler)
Mayıs 2017'de ailemize katılarak beni mutlu eden minik spathiphyllum artık büyüdü, yetişkin oldu ve ilk tomurcuğunu gösterdi bile maşallah ;)

Eklenti 665402

*Gereksiz yer işgal etmemek için buraya ilave edeyim dedim: Kardelenlerim de mis kokulu zarif çiçeklerini açtılar :rolleyes:

Eklenti 665409

kelebek çalısı 03-02-2018 19:48

Hiç kardelen koklamadım. İsterdim kokusunu duymayı doğrusu. Pardon bunlar toprakdelene evrilmişlerdi değil mi ?:p

A_NOMAD 03-02-2018 20:09

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1530054)
Hiç kardelen koklamadım. İsterdim kokusunu duymayı doğrusu. Pardon bunlar toprakdelene evrilmişlerdi değil mi ?:p

Kokusu çok güzel de tek sıkıntı, arkadaşlar yere yakın olduklarından koklamak için 'ördek yürüyüşü' pozisyonu almak gerekiyor :D :D

:D Ördek yürüyüşü pozisyonu:

Eklenti 665430

Sorma bu sene 'kar'a hasret kaldı gariplerim, artık onlara 'toprakdelen' diyeceğiz mecbur... :D

A_NOMAD 20-02-2018 15:43

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1524555)
Sarı çiğdem (Sternbergia lutea) saksımda meğer akyıldız (Ornithogalum umbellatum) soğanı da varmış, zaten çoktan uyanmış ve yapraklarını uzatmıştı da ben ancak tomurcuk çıkarınca ne olduğundan emin olabildim. Aynı saksıda uyanan başka soğanlılar da oldu ama ne olduklarını bilmiyorum, eğer tomurcuklanabilirlerse onların da ne olduklarını anlarız ;)

Eklenti 662242...

Aynı toprakta uyanan soğanlılardan biri daha kimliğini açık etti :D
Sarı yıldız (Gagea bohemica) çiçek sapında iki tomurcuk çıkardı...

Eklenti 666632

...ama şimdilik tek çiçeğini açabildi ;)

Eklenti 666633

Hanımeli saksım yemyeşil, sorun da bu zaten: Yemyeşil :mad:
Sarılar morlar nerede?
Bu sene maalesef sadece kardelenlerimden çiçek görebildik, orman menekşeleri de tomurcuklanıyor sanırım ama sümbülsüz, nergissiz bir sezon oldu, muscarilerde de tomurcuk yok, olursa o zaman seviniriz, şimdilik sevinecek bir durum yok :rolleyes:

Eklenti 666634

Spathiphyllum yüzümü güldürdü, zarif tomurcuğunu seyretmek bile mutluluk veriyor, yakında çiçeğimiz açacak, heyecanla bekliyoruz ;)

Eklenti 666635

Şu kıvrımın güzelliği mesela, krema gibi ;)

Eklenti 666636

kelebek çalısı 20-02-2018 15:54

Hepsi harika. Şu beton yığını apartman dairelerimizde yüzümüzü nasıl da güldürüyor değil mi bu güzellikler. Minicik de açsa, zamansız da olsa, hatta açmasa sadece yapraklı da kalsa olsun diyorum, hiç bir şey doğanın kendisi kadar ilham verici değil şu hayatta. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025