![]() |
Alıntı:
|
Bak şimdi iyice merak ettim. :D Bizimkiler tekrar ne zaman açar ki:D Saksısında sıkış tıkış başka bir kaktüsle beraber yaşıyor.
|
Alıntı:
Yeniden çiçek açmasına gelince, eğer halihazırda tomurcukları yoksa önümüzdeki seneyi beklemek gerekecektir, çünkü bu vakitten sonra yeni tomurcuk çıkartmazlar maalesef. Yıl olmuş 2016 ama hala mesajla koku paylaşamıyoruz ya, yerim ben böyle teknolojiyi :mad: :D (Bu konuda hayıflandığım başka şeyler de var: Mesela kuyruklu yıldıza on yıl sonra inmek üzere araç gönderilebiliyor, gezegenlerden toprak örnekleri alınıp uzaktan kontrolle analiz edilebiliyor, yapay kan bile yapılabiliyor ama hala kendi kendini temizleyen evlerden bahseden yok! Madem teknoloji pek ilerledi yapsanıza öyle evler, şu teknolojiyi bir kerecik de ütopik olmayan/işe yarar şeyler için kullansanıza ama yok, illa abidik-gubidik şeyler için efor sarf edilmesi lazım, boşa harcıyorlar mis gibi beyinleri :mad: :D) |
Temizlik dedin de yaramı deştin şimdi:D Eskiden ne severdim temizlik yapmayı, ikizlerim dünyaya geldikten sonra ve şu cadde üstündeki eve taşındıktan sonra sorma halimi:D Temizlik yapsan bir türlü yapmasan bir türlü.
Üstüne balkonumdaki çiçeklerimin sürekli dökülen yaprakları, saksı tabağından taşan suları, bir yağmur yağınca saksılara çarpan yağmur sularının balkona dağıttığı çamurlar ... Pencerelere, demirlerine, demir ve ahşap kapılara yığılan tozlar. :( Bu evde tam 22 tane kapı var:D ne'ediciydin mübarek bu kadar kapıyı da ev sahibi olsaydım 15 tanesini iptal ederdim:D Sadece pencere ve kapı silmek bile insanın günlerini alıyor:D Kiracıyız işte son anda ve bir günde bulunan ev böyle oluyor. Taşınmak desen bin mesele iki küçük çocukla. Yaa kardeşçeğizim iki lafın belini gıralım azıcık derdimi dökeyim dedim ama bizim oğlan uyandı ona bakıvereyim:D |
Alıntı:
Bu derin muhabbetimizi kahveye taşıdım, belki delikanlı oyuna falan dalınca devam edebiliriz diye... :p |
4 Eklenti(ler)
Özellikle Güler atlasın enfes performansına tanıklık ederek bol çiçekli bir sezon olacak umuduyla başlamıştık ama hiç yabancısı olmadığım 'hayal kırıklığı' yine gelip 'irice bir öküz misali' göğsüme oturdu...
Sevgili sakdag'ın da yakın zamanda hatırlattığı sulama dengesi konusunda azami özeni gösteriyor olmama (-ki aslında problemin sulamayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bunu düşündürecek bir hata yapmadım, Güler atlas da benzer şekilde epey tomurcuk kaybetmişti ve onda da sulamayla alakalı bir sorun yoktu) ve başka faktör de bulamamama rağmen Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) yine (geçen sene de çok tomurcuk kaybetmiş ve sadece bir çiçek açabilmişti) bol bol tomurcuk kaybetti. Üstünde, atağa kalkmış olan 2 tomurcuk ve birkaç tane de şimdilik sağlam duran küçük tomurcuk kaldı sadece... Ben ondan da görkemli bir çiçek şöleni beklerken belli ki bu seneyi sadece birkaç çiçekle kapatacak, ne diyeyim buna da şükür... Genel görüntümüz, 2 büyük tomurcuğu işaretledim: Eklenti 616540 Tomurcuklara yakından bakalım: Eklenti 616541 Eklenti 616542 Bu arkadaş annemin getirdiği ve rengini bilmediğim menekşem, o da tomurcuklanmaya başlıyor: Eklenti 616543 Diğer haber ve gelişmelerimiz: Beyaz çiçekli echinopsis meyve tuttu zannediyordum ya, tutmamış... Bir de hanımelilerim ısrarla tomurcuklanmayınca ikisini de dibine kadar budadım, aslında söküp atacaktım ama kocam mani oldu. Mavi kelebek çeliklerimin üçü de yeni yapraklar çıkararak yavaş yavaş gelişiyorlar çok şükür. Şimdilik bizden bu kadar, umarım daha iyi gelişmeler olur da burada keyifle paylaşabilirim... |
Masallah gümbür,gümbür geliyorlar
|
Teşekkür ederim sevgili sonkez, inşallah dediğiniz gibi gümbürdetirler :D
Akşam sevgili ustam ve abim Zafer İnandıklı ile konuşarak Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuk kayıplarını şikayet ettim, iyi ki etmişim, söyledikleriyle bana epey moral verdi ve aç gözlü davranmayı bırakıp mevcut durumdan memnun olmam gerektiğini bir kez daha hatırlattı sağ olsun :rolleyes: Dedi ki: Prenses henüz bebek (şu an tam olarak 2 yaşında), ilk çiçeğini daha geçen sene açtı, bu sene 3-5 çiçek bile açsa onun için zafer olacaktır. Tomurcuklarını dökmesinin sebebi, besleyebileceği kadar çiçeğe yönelmek ki bu çok normal. Daha eylül-ekim ayına kadar da çiçeklenme dönemi sürecek, sakin ol, kendine dert arama :D |
Yaşasın Zafer Bey, gerçekten çok güzel izah etmiş; çok mantıklı. Sağolsun ben bile rahatladım sevgili A-NOMAD'ım...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İkinci tur domateslerimiz kızarmaya başladı, bereketli red robin ;)
Eklenti 616748 Mavi kelebeklerimin (Clerodendrum ugandense) son durumlarını ise burada paylaştım. |
1 Eklenti(ler)
Sakarlıkta sınır tanımayan ben, az önce bir kazaya daha imza attım. :mad:
Dendrobium nobile saksısına çarptım ve hop, saksı yerde! Keiki kırıldı (kökleri yaklaşık üçer cm. olmuştu neyse ki) mecburen onu mini saksıya -elimdeki azıcık yosunu kullanarak- diktim, tutar mı bilmem... (Köklenmiş olan çiçek de kırıldı, onu da diktim bir yere ama kökü olsa da yeşil aksamı olmadığından bir anlamı olacağını sanmam) Erken yaşta hayatla tanışmak zorunda kalan keiki... Eklenti 616763 Bıdık haline bakmadan yandan da tomurcuk mu çıkarıyor ne? :D Hazır yerle yeksan olmuşken dendro.nun köklerini kontrol ettim, maşallah sapasağlam ve bir sürü de yeni kök çıkarmış, tekrar saksısına diktim hemen, umarım yaşar... Ah eneskrky ah, hep sen sardın başıma bunları :mad: :D |
Menekşeler ne kadar güzel çiçeklenmişş :D atlaşlar yeni tomur cukta dendrobium açmış her şey şahane :))
Derken en alta bir saksı düşmesi vakası görüyorum Ablacım şahane yapmışsın yeni yavrun hayırlı olsun :)) ana bitkinde çiçeklenme geçsin yavrulamaya başlıyacak tüm hızla hazır ol torunlar geliyor :D bu ilk evladın :D Daha bu başlangıç ablacım başına cymbidium cattleya da saracağım :)) Küçük phal ne alemde alışmıştır umarım bendeki son kalan çiçeklendi :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 616765 Aman şimdilik başıma başkalarını sarma lütfen, bu ikisi yeterince ömrümü yedi şimdiden :D |
Bir gecelik gelinin tomurcuklarına üzüldüm sevgili arkadaşım... Neyse elinde iki güzel tomurcuk var. Ya ben ne napayım, utanmasa ağaççık modundan ağaç sıfatına terfi edecek bitkim( ki tavana değiyor) bir tane tomurcuk verdi ya.... :( Bu yıl hep birer tomurcuk var çiçeklerimde... sinir bozucu, ya onlarda dökülürse diye daha da stresli oluyor... ;)
|
Alıntı:
Balık kılçığına çiçek açtırdınız ya bu sene, diğerlerine bakıp sinir olmak yerine onun keyfini sürün bence ;) O fotoğraflara burnumu yapıştırdım resmen, kokuyu öyle merak ettim ki :D Bende de küçük bir çelik var, artık ömrümüz olursa belki 10 yıl sonra falan bize de kısmet olur :p |
Selamlar bitkileriniz ile aranızdaki bağa hayran kaldım. Ne kadar hoş isimleri bile var. Milli nizin son hali ile mavi kelebeklerinizin çiçeklerini çok merak ediyorum. Emeğinizin ve sevginizin karşılığını ne de güzel alıyorsunuz.Bol çiçekli günle dilerim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mavi kelebeklerimin çiçeklerini görmek için biraz beklememiz gerekecek, biliyorsunuz henüz bebekler ama E.milii'yi sizin için fotoğrafladım hemen. Küçücük haliyle epey çiçek sunduğu ve bolca dallandığı için yorulmuştu, biraz dinlendi ve şu sıralar yeniden çiçeklenmeye başlıyor... Şimdiden saksısını doldurdu, küçük bir çalıya dönüştü maşallah :rolleyes: Eklenti 617126 |
3 Eklenti(ler)
Bu görüntüyü seviyorum, yerim sizi :D :D
Eklenti 617174 Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuklarının biri kıvrıla kıvrıla bir haller oldu ama 'kıvrılsam da bükülsem de bu çiçeği gelin edeceğim işte' diyor, aferin kızıma ;) Fotoğrafta da görüldüğü gibi kıvrılan tomurcuğumuzun boyun kısmında -sebebini anlamadığım- bir hasar var, belli ki kıvrılması bu yüzden... Eklenti 617175 Sağlam tomurcuk ile arasındaki fark çok net, aşağıda sağlam tomurcuğumuz: Eklenti 617176 |
Sayın A-NOMAD milinin dallanması için bir formülünüz var mı nerede duruyor saksı?
|
Alıntı:
Sonuç: epifitik kaktüslerin fazladan tomurcuk yapmasına bundan böyle kanmıyoruz:D |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Prensesim ilk 2 tomurcuğunu büyütmeye devam ediyor, tahminime göre yaklaşık 1 hafta sonra gelinliklerini giyebilirler ;)
Eklenti 617876 Normal tomurcuk bu kadar oldu: Eklenti 617877 Ama kıvrık tomurcuğun baş kısmı sanki normal tomurcuğa göre daha gelişkin, bu arkadaş değişik pozisyonda çiçek açacak ya daha bir merakla bekliyorum :rolleyes: Eklenti 617878 |
Kıvrık tomurcuk her an açacak gibi duruyor, ;)
|
Kıvrıkcığım çok şeker ya, bu minicik haliyle çiçek açıverirse şaşırmam ;)
|
Merakla bekliyorum açmasini
|
5 Eklenti(ler)
Menekşelerim güzel güzel gelişiyor, gidişattan oldukça memnunum.
İlk fotoğraftaki çiçekli menekşenin yanındaki arkadaş da tomurcuklanıyor... Eklenti 618007 ...diğerlerinde ise henüz tomurcuk yok ama nazlanacak gibi görünmüyorlar ;) Eklenti 618008 Bir de toplu poz verdik, adettendir :D Eklenti 618009 Tomurcuklanarak yüzümü güldüren bir diğer kızımız ise E.milii, kısa bir dinlenmeden sonra sanırım güzel bir gösteri sunmaya niyetli :rolleyes: Eklenti 618010 Hımbıl atlaslarımın bir arada olduğu saksı... Süslü (E.curio) ve Çiçi (E.chi chi castenango) birlikte toto büyütmeye devam ediyorlar, istiflerini bozmaya da hiç niyetleri yok gibi görünüyor :mad: Eklenti 618011 |
2 Eklenti(ler)
Normal büyüyen tomurcuğumuz çiçek açma pozisyonunu almaya başladı, vakit yakındır ;)
Eklenti 618467 Kıvrık tomurcuk ise merakla beklediğimiz çiçeğini açamayacak belli ki... Rengi kızardı, cansızlaştı, muhtemelen kısa süre içinde dökülecek :( Eklenti 618468 Sevgili sakdag, biz de tek tomurcukla kaldık :rolleyes: |
Bence kıvrık tomurcuk 13 haziran gecesi açtı arkadaşım.....(gücü o kadarına yetmiş olmalı). Bu kadar beyazları görünmüş bir tomurcuk açıp geçmiş olmalı. Kalan sağlar bizimdir biriciklerimiz..;)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Menekşemin tomurcukları iyice büyüdü, acaba ne renk açacak diye meraktayım :rolleyes:
Eklenti 618961 Bir de bu gece düğünümüz var, bekleriz ;) Eklenti 618962 |
2 Eklenti(ler)
|
Aman,kaçırmayın lütfen.Bol fotoğraf bekliyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Koca bir yıl bekliyorsunuz, kışın don vurmasın diye ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz, aman sulamasını uygun yapayım-besin takviyesi vereyim-fısfısla sisleme yapayım ki gönlü hoş olsun diyorsunuz.
Sonra tomurcuklar görünmeye başlıyor mini mini... O tomurcuklara bir şey olursa diye stres içinde günler-haftalar geçiriyorsunuz, tomurcuklar daha büyüyemeden dökülüyor-tepine tepine ağlamamak için kendinizi zor tutuyorsunuz. Büyümekte olan tomurcuğa uzun süre bakamıyorsunuz 'ya ona da bir şey olursa' diye... Sonra o tomurcuk büyüyor ve bir akşam vakti usulca güzelliğini sergilemeye, muhteşem kokusunu duyurmaya başlıyor. Eklenti 619046 Sanki onca sıkıntıyı siz yaşamamışsınız, dünya güllük gülistanlıkmış, dünyadaki en mutlu insan sizmişsiniz, hayatınızın en güzel ve ferah nefesini alıyormuşsunuz gibi bir rahatlama-bir mutluluk-bir huzur sarıp sarmalıyor sizi... Eklenti 619047 Masal dünyalarına yakışır bir çiçek bu ve ömrü de bir masal kadar kısa ama öyle bir geliyor ki sanki bütün hayatınız o güzel geceymiş gibi/o güzel gece bütün hayatınız boyunca sürüyormuş gibi mutluluk dolduruyor kucağınıza. Eklenti 619048 Kokusu mu, güzelliği mi bu derece büyülüyor bilemem ama büyülü olduğundan hiç şüphem yok ;) Eklenti 619049 |
Çiçek mi güzel, anlatım mı güzel bilemedim. Ne mutlu size. Darısı atlas ve türevleri açmayanların başına.:)
Bu gece bizde de nişan var diyelim.:rolleyes: Ay unutmuşum, hemen çıkıp bakayım kaynana topuzuma.:rolleyes: Sevgilerimle... |
Allahım bu nasıl bir güzellik yarabbim muhteşem bir şey, maşallah... sevgili SDurul'un da dediği gibi anlatım da güzel, aynen katılıyorum.
|
Tam Bitki Delileri başlığına yakışır cümlelerle heyecanınız, düş kırıklıklarınız, umutla bekleyişleriniz canlanıverdi gözlerimin önünde.
Neyse ki murada ermişsiniz :) Gökten üç elma düşmüş, bilin bakalım ne olmuş ;) Üçü de A_NOMAD'ın başına... |
Sevgili SDurul ve akçabardak çok teşekkür ederim hislerimi paylaştığınız için ;)
Bu gece gökyüzünde enfes bir dolunay ve bunaltıcı sıcağı rahatlatan serin bir esinti var, üstüne bu güzellik de eşlik edince tadından yenmez oldu benim için... Prensesin çiçeği geçen seneye nazaran çok daha büyük (parmaklarınızı iyice açarak iki elinizi birleştirin, çiçeğin büyüklüğü işte o kadar :cool:) ve gösterişli, kokusu da rüzgarın dağıtmasına rağmen çok daha yoğun, belki dolunayın etkisidir diye düşünmeden edemedim... Darısı tüm isteyenlerin başına ;) Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025