![]() |
Sn. A_NOMAD, bilgisayarı alıp bizim atlasın yanına götüreceğim. Sizin atlasın açmış olan o güzelim çiçeklerini görür de kıskanır mı acaba? Sn. Jakin'den aldığım günden bu yana açacak diye gözünün içine bakıyorum ama, nafile.
|
Bence atlasın tomurcukları fazla olunca döküldüler Nomad.Böyle olunca da daha verimli açacaklardır.Nasıl yorumladım ama.:D
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sevgili Jakin ;)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Çok şükür bugün kavuştuk, bakmaya doyamadığım bir güzellik bu maşallah ;) Eklenti 612191 Eklenti 612177 Eklenti 612178 Genel görünüşümüz de böyle: Eklenti 612190 |
Ben maşallah dedim.
|
3 Eklenti(ler)
Lütfedip tomurcuklanan tek kaktüsüm (echinopsis) tomurcuklarını büyütüyor, çiçek sapları uzamaya başladı, kısmetse beyaz çiçekler açacak ;)
Eklenti 612704 Biraz daha yakından bakalım :D Eklenti 612705 Geçen gece yağan şiddetli doluda en büyük tomurcuğumuzun tüyleri soyuldu ama şükür ki bu kadar hasarla atlattık, inşallah tekrar böyle bir şeye maruz kalmazlar... Eklenti 612706 |
3 Eklenti(ler)
Menekşem, atlas ile yarışa girdi :D
Eklenti 613433 Bu güzeli seyretmeye yürek mi dayanır ;) ;) Eklenti 613431 Eklenti 613432 Maşallah kızlarıma ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Allaha şükür kazasız belasız açmışlar.:pYani yüreğimiz ağzımızdaydı.
|
41 kere maşallah, hem menekşeye hem de atlasa.
|
Maşallahları var!... Keyifle seyredin, bizlere de böyle izletin.. Emeklerinize sağlık..
|
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar ;)
Bu manzaraya kavuşmak gerçekten çok büyük bir haz veriyor, darısı hepinizin başına ;) Bir gecelik gelinimden de bu sene böyle yüksek bir performans bekliyorum, umarım beni yanıltmaz :D |
Maşallah, maşallah sevgili A-NOMAD'ım atlas harika açmış. Darısı inşallah benim atlasıma olsun...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 613545 |
3 Eklenti(ler)
Büyük orkideme (Dendrobium nobile) bir haller oldu. O iki yumru için sevgili eneskrky 'tomurcuk' demişti, gerçekten de o yumrulardan birinden 2 adet tomurcuk çıktı ama diğer yumru dal gibi gelişiyor...
Eklenti 613565 Tomurcuklar iyice belirginleşti ve büyüyorlar ancak tomurcukların alt kısmından bir kök çıktı, ne yapmaya çalışıyor anlamadım :D Eklenti 613566 Bu da diğer yumrunun son hali, tomurcuk çıkacak diye beklerken sanki bir dal büyütüyor gibi görünüyor :rolleyes: Eklenti 613567 |
1 Eklenti(ler)
|
A_NOMAD ablacım gözün aydın tomurcuğun büyümüş çiçeğe az kalmış :))
Bu Dendrobium türünde keiki oluşumu çok görülüyor yavru vermiş o sürgünden :)) Aslında tomurcuk gözleri kök çıkartmaz ama köküne bir bakalım eğer kökü az ise dışarıya kök çıkarmıştır ya da kökü sağlamdır ama dışarıdaki nem fazladır o yüzden kök çıkarmış olabilir . Ama bitki gayet sağlıklı gözüküyor ablacım ellerine sağlık çok iyi bakmışsın :D Çiçeklenme geçince hızlıca yavrulamaya çoğalmaya geçecektir ,bu dönemde biraz gübre leme ihtiyacı olacak. Birde tomurcukların tam güzelleşmesi için ışık alması şart :) Keikiye gelince oradan kökler çıkmaya başlıyınca 10-15cm kökleri oluştuktan sonra bölüp cocopeat orkide toprağı ve yosun karışımına dike bilirsin ablacım :D aslında keiki kök çıkarmalıymış ama tomurcuk çıkarmış bu garipmiş biraz :D |
Alıntı:
|
Ne demek ablacım :) bu arada Atlasın şahane maşallah :D menekşen ve kaynana topuzunda mükemmel :D
|
Atlasiniza maşallah diyorum öncelikle. Dendbroum bakımında neler yaptınız benim de var hiç bir faaliyet yok benimkinden
|
Alıntı:
Benim başıma bu orkideleri saran sevgili eneskrky'dir, öncelikle bunu belirteyim çünkü orkideler konusunda hiç deneyimim yok, dendrobiumun tomurcuklanması aslında tamamen şans oldu. 2 Nisan İstanbul toplantısında elime geçti o arkadaş ve kısa süre sonra tomurcuklandı :D Ben sevgili eneskrky'nin önerileri doğrultusunda bol ışık almasına ve harcının nemli kalmasına dikkat ediyorum, onun dışında uyguladığım ekstra bir bakım yok. İlgili sayfanın linkini vereyim size, eminim işinize yarayacaktır ;) http://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3564.htm |
2 Eklenti(ler)
|
Masallah atlas harika acmis...Digerleride yolda :)
Emeklerine saglik |
4 Eklenti(ler)
Beyaz echinopsisimin tomurcuğunun açılmaya başladığını fark eder etmez...
Eklenti 613852 ...hemen salona, gözümüzün önüne aldım ve eşimle birlikte salına salına çiçeğini açmasını seyrettik ;) Eklenti 613853 Çiçek açıldıkça etrafa çok tanıdık bir koku yayılmaya başladı, bir gecelik gelinin o harika kokusuydu bu! :eek: Eklenti 613854 Gecemizi güzelleştirmeye gelmiş belli ki... Bize de sefasını sürmek düştü ;) Eklenti 613855 |
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini gece açınca, sabaha kapatacak herhalde diye düşünmüştüm ama şükür ki kapanmadı, tüm ihtişamıyla salınmaya devam ediyor ;)
Eklenti 614100 Keşke o enfes kokusunu da burada paylaşmak mümkün olsaydı... ;) ;) |
Sn. A_NOMAD, kaktüsün çiçeğinin açışını takip etmek aklımın ucundan geçmezdi. Sayenizde onu da öğrendim. Şimdi, kaktüste yeni açacak çiçekler var, onları takip edeceğim. Çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Mesela bu beyaz çiçek 2 gece+1 gündüz açık kalarak daha bu sabah kapandı, yoğun kokusunu ise sadece ilk açıldığı gece boyunca ve sabah erken saatlere kadar saçtı, daha sonra kokusu tamamen kayboldu. :rolleyes: |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Beyaz echinopsisim bu gece 2 çiçekle şov yapmaya hazırlanıyor ;)
Eklenti 614597 Dendrobium nobile çiçeklerini açmaya başladı, aklımda pembe diye kalmış ama rengi kırık beyaz şimdilik... :rolleyes: Eklenti 614598 Keiki de kök çıkartmaya başladı :D Eklenti 614599 Güler atlasım yavaş yavaş sahneden çekiliyor... Eklenti 614600 ...Prensesim ise boşalan sahneyi devralmaya hazırlanıyor ;) Eklenti 614601 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 614635 |
1 Eklenti(ler)
Bu mesajımda çiçeğinin açılmaya başladığını paylaştığım dendrobium artık tamamen açtı, rengi kırık beyaz ve 'sadece burnunuzu çiçeğe daldırdığınızda fark edilebilecek kadar hafif' baharat benzeri bir kokusu var...
Eklenti 614903 |
Güler atlasınızın suyuna biraz potasyum (Peters) katın belli mi olur bakarsınız yeni yeni çiçekler verebilir.
|
Sevgili arkadaşım, maşallah tomurcukların biri açılıp diğeri kapanıyor. Seyirlerine doyum olmuyordur. Bir gecelik gelin de inşallah yüzünü güldürmeye devam eder. Sulama periyoduna dikkat lütfen, çok suda az suda zarar veriyor tomurcuklara.
Zafer Abi'den gelen E. curio'da durum nedir? Tomurcuklanma yok mu? |
Maalesef sevgili sakdag, E.curio oldukça tembel çıktı, tık yok... :(
|
Bendeki de öyle tembel tembel büyümeye devam ediyor. Bir sonraki bahara inşallah. Bu atlasgillerden beş yıl çiçek bekletenler var... Forumda kimdi tam hatırlayamadım ama on üç yıl sonra açan bir kaktüsü vardı.... Beklemeye devam...:)
|
Ben artık kendisine yeşillik muamelesi yapmaya karar verdim zaten, ne yapalım payımıza yine sabır düştü :D
Yabancı bir kaynakta tek başına yaşarsa çiçeklenmeyeceğine dair bir bilgi okumuştum ancak kardeş olarak kendi cinsine mi, başka bir atlas türüne mi ihtiyaç duyuyor olduğu belirtilmemişti. Benim hımbılcan zaten yanında E.chi chi castenango ile birlikte yaşıyor, ona rağmen tık yok yani :D Ne olur-ne olmaz diye aynı saksıya kendi cinsinden bir küçük çelik de daldırdım geçenlerde... Her yolu deniyorum ikna edebilmek için, gerçi güler atlasın bu seneki performansını görüp de gaza gelmediyse onu ikna etmek belli ki pek kolay olmayacak :D |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Beyaz echinopsisim 2 çiçek birden açtığında elle tozlaştırma denemiştim, henüz 'oldu bu iş' demek için erken belki ama her iki çiçek de meyve tutmuş gibi görünüyor gözüme... :rolleyes:
Eklenti 615438 Dendrobium nobile çiçekleri ve çiçeklerinin kökleri :D, keiki ve keikinin kökleri :D Nerden bakarsak bakalım tuhafız vesselam, bu orkide bulduğu her yerden kök çıkardığına göre kök seviyor belli ki... :D :D Eklenti 615439 Eklenti 615440 Eklenti 615441 |
Alıntı:
Herkes güzel kokusundan bahsediyor ya:eek: Ben niye alamadım benimkiler de açtıydı geçenlerde:( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025