![]() |
3 Eklenti(ler)
Heheheeee işte beklenen son sonunda başardım, bunlardan azda olsa anlamaya başlamak çok güzel bir duygu :D
|
Gözün aydın bol cicekli ,bol kokulu günler...
|
Alıntı:
|
Insallah diyelim.
|
3 Eklenti(ler)
Hibrit türlerden biri olan abutilonun ilk çiçekleri açtı. :D
|
Abutilon daha önce gözüme hiç bu kadar güzel görünmemişti. Rengi harika...
|
Teşekkür.ederim Sevgili Yağmur, beyazla pembenin uyumu bu güzele çok yakıştı. :)
|
Ayy muhteşemmiş bu lusoari, yoksa bize getirdiğin çelikleri bundan mı almıştın :( :( 3 çelik ilk başlarda cok güzeldi, tamam tuttular dedim ama önce ikisini kaybettim, şu anda da sonuncusu ellerimden kayıp gidiyor sanırım :( Yakınlarda bir bahçede gördüm dün, kırmızı renkteydi.. Olmadı ona yaklaşı yaklaşı veririm artık :o Bu bitkiden çelik alıp suda kök yapmasını beklesem sonuç yine hüsran mı olur acaba? Bidee.. Bana verdigin, kurdele çiçeğine benzeyen ama yaprakların altı mor olan bitkinin adı nedir güzel kardeş?
|
Alıntı:
Bu bir hibrit tür burada bir arkadaş net.ten tohum siparişi vermişti ama sadece bir tanesi çimlenince korkudan her uzadığında çelik alıp durdu ama hiçbiri tutmayınca bitkiyi kaybetmemek adına bunu bana verdi bilseki bu kadar güzel eminim geri ister :D Sana verdiğimle kıyaslarsam büyümesi çok yavaş budanıncada onun kadar dallanıp budaklanmıyor sanırım hibrit tür olduğu için öyle ama merak etme çoğaltmayı başarırsam söz ilki senindir. :D Kurdele çiçeğine benzettiğin bitkinin ismi Rheo Türkçe de Musa'nın beşiği, bebek beşiği gibi isimlerde veriliyor ama bu telgraf çiçeğinin akrabası suyu ve güneşi çok seviyor. Onun annesine laboratuvarda bakıyorum pazartesi günü genel görünüşünü resimler paylaşırım. |
3 Eklenti(ler)
Sana verdiğim bu tür İstanbul'a gelmeden önce kel bırakacak kadar budamış ve eşe dosta dağıtmıştım bu bitkide suyu ve güneşi çok seviyor hatta yılın 12 ayı çiçekli kalıyor diyebilirim ben çok seviyorum ama seninkiler tutmazsa üzülme haber vermen yeterli. ;)
Bir iki kere suda köklendirdiğimi hatırlıyorum ama ben genelde çelikleri sera etkisi yaparak köklendiriyorum bu tür neredeyse sorunsuz tutuyor. |
Hee... En begendiğim ismi bebek beşiği oldu ve şuan o kadar güzel bir halde büründü ki görmen lazım, geniş geniş 3 tane yaprak yaptı mart sonundan bu yana :) Verdiklerinin hepsi tuttu, çin laterni haricinde.. Teşekkür ederimm..
|
Rica ederim ne demek sevgi paylaştıkça çoğalıyor, ben onların hepsini içtenlikle hediye ettim iyi günlerde, sağlıkla, huzurla, mutlulukla büyütebildiğini görmek beni çok sevindirdi. İstetiğin birşeyler olursa araman yeterli. :)
|
Alıntı:
Bunlar çok mükemmeler ama cidden kokulu mu? Ben daha önce defalarca yetiştirdim ama kokuları yoktu. Çok merak ettim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Seni bekleyen nice sürprizlere hazırlıklı ol, benden söylemesi. :D :cool: :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Senin özel koleksiyonunu bilmez miyim? Yoğun çabalarının karşılığını alıyorsun çok şükür. Çok iyi gidiyorsun. Emeğine sağlık. |
2 Eklenti(ler)
Çılgın kohleriayı merak edenler için. :D
|
Maşallah abi bodura bak sen süsünden geçilmiyor :D Klasik kırmızı mı abi bu yoksa farklı bir cins mi:confused:
|
Alıntı:
Bu arada dün doğum gününmüş, doğum günü sayfasında kutladım ama bakmadın sanırım Lusoari ağabeyim :D |
Alıntı:
Tam emin değilim klasik kırmızı mı değil mi ama aralarında fark yok sanki. :o |
Alıntı:
Teşekkür ederim canım dün kutlama sayfasına baktım ama nedense bir türlü başlığı bulamadım. :( |
Sevgili lusoari bu kohleria nasıl bir kohleria böyle; maşallah bayıldım bayıldım, çok güzel çiçeklenmiş, üzerinde bir de tomurcukları da var. Gönlüne emeğine sağlık...
|
Teşekkür ederim YeniGine ablacığım, bunun türüyle alakası olduğunu düşünüyorum görsellerde pek belli olmuyor ama üzeri tomurcuk dolu. :D
|
Güncel fotoğraflar nerede, sen nerelerdesin Sevgili Lusoari... ;)
|
Beni mazur görün Sevgili sakdag, evin tadilatıydı, düğünümdü derken sayfam bomboş kaldı şimdide küçük bir operasyon geçirdim ama herşey yoluna girmeye başladı merak etmeyin. :)
Hatta tadilattan sonra evin yeni halini bile resimleyip paylaşacağım kısmetse ;) çiçeklerim için evi büyüttüm kış bahçesi tarzında yepyeni bir mekanım oldu, çokta hoşuma gidiyor ama bir türlü istediğim gibi yerleştiremedim bitkilerimi hala çok kısa bir süre sonra yeniden görselleri paylaşacağım. |
2 Eklenti(ler)
Ama şimdilik bu güzelle idare edin geçen hafta açmıştı ama çiçek şeklini ve boyutunu çok beğendim şu sıralar favori sukulentim paraşütlerine takılıp uçası geliyor insanın. :D
|
Geçmiş olsun Sevgili Lusoari; paylaşımlarını merakla bekleyeceğiz. Bitki türlerin botanik bahçesi oluşturacak kadar zengin.
Kayıpsız bir kış geçirmen dileğiyle. Bu arada paraşütleri sevmene sevindim. Çok bol çiçekli olunca kokusu da çok güzel, belirgin oluyor. |
Koku alamadım ne yazık ki, bu güzel çiçekliyken çok fena alerjim tutmuştu koklamama rağmen gram koku alamamıştım hatta o sıralar leş kaktüsün kokusunu bile hissetmiyordum. :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025