agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   lusoari / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34452.htm)

lusoari 16-06-2015 15:53

4 Eklenti(ler)
Sizlerle paylaşmak için şimdi resimlerini çektim. :D
Bunlar benim ilk göz bebeklerim, carnosa dışında ilk defa başka türleri canlı olarak gördüm ve onların yeri bende ayrı...
Bu güzellikleri benimle paylaşana buradan kucak dolusu sevgi ve saygılarımı göndererek tekrardan teşekkür ediyorum. ;) :D

H. Australis, H. Pubicalyx GPS-282, H. Chouke, H. Nummularioides

lusoari 16-06-2015 15:56

1 Eklenti(ler)
H. Curtisii bana göre çok yol kateden bir tür oldu, hatta bir tanede minicik çelik aldım yedeklemek için. :D

lusoari 16-06-2015 15:59

1 Eklenti(ler)
H. Carnosa tricolor etiketiyle bana geldi ama bence bu H. Carnosa Bazil. :D

lusoari 16-06-2015 16:01

2 Eklenti(ler)
Benim minicik boyuna bakmadan tomurcuk veren güzel yavrum H. Mirabilis. :D

lusoari 16-06-2015 16:04

3 Eklenti(ler)
H. Engleriana, H. Obscura Yellow, H. Albiflora :D
Şimdilik bu kadar görsel yeter mi? ;)

lusoari 16-06-2015 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1388173)
Senin yaprak da öldü mü?

Valla ablam öldü mü desem yaşıyor mu desem anlamadım gitti ama hala yoğun bakımda (komşumun gül serasında) :(
Bir başka arkadaştanda dal çeliği gelmişti o da öylece yerinde sayıyor bari ikisinden biri minicik yaşam belirtisi gösterse bu türü kazanmış gözüyle bakacağım. :(

Mücevher Çalısı 16-06-2015 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388168)
Teşekkür ederim. :D Benim düz sayılara karşı zaafım var o yüzden düz hesap olmalı mesela 29 olmamalı mutlaka 30 olmalı. :D
Ayrı bakımı size kısaca şöyle açıklayayım...

Kibar ve esprili cevabınız için ben teşekkür ederim. Hoyalarınız pek güzeller sağlıkla gelişip sizi daha çok sevindirirler inşallah...

Benim anneannemin vardı Mum Çiçeğinden. Bahçeye açılan kapısının üzerine sardırmıştı, bir onu biliyorum, bir daha da dikkatimi çekmedi nedense. Şimdi forumda sevenlerinin çokluğunu görünce dikkatimi çekti, ne çok çeşidi ve seveni varmış meğerse :)

EAkpınar 16-06-2015 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388161)
Sevgili Emineyyüp, beğenmenize çok sevindim. :D
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. :D İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim. :o

Sayın lusoari maşallah allah sizede tüm çiçeklerinize de sağlık ve uzun ömürler versin. Ben de çok seviyorum ama benimkiler nankörler bana karşı, diktiğim yerde kalıyorlar.Beni hiç sevmiyorlar :( Bir tane hoyam var onun da bakımıyla ilgili siteden bilgiler almaya çalışıyorum. Ama ilk ve en önemlisi sevgi değil miydi :confused: :(

Emineyyüp 16-06-2015 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388161)
Sevgili Emineyyüp, beğenmenize çok sevindim. :D
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. :D İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim. :o

.Maşallah maşallah.Sevgi çok önemli kesinlikle

Milla 16-06-2015 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388188)
Valla ablam öldü mü desem yaşıyor mu desem anlamadım gitti ama hala yoğun bakımda (komşumun gül serasında) :(
Bir başka arkadaştanda dal çeliği gelmişti o da öylece yerinde sayıyor bari ikisinden biri minicik yaşam belirtisi gösterse bu türü kazanmış gözüyle bakacağım. :(

Canımız sağ olsun ne yapalım. Ben sanırım keriiyi çok sulamaktan kaybettim. Toprak seçimim de hatalıydı. Yine de emin değilim dediğim gibi 2 gün içinde adeta intihar etti. Aynı şartta 1 yıldan fazla yaşayan bitki. Gerçekten bilemiyorum.

edelvays58 16-06-2015 19:55

Hoya deyince akan sular durur benim için. Merak ediyordum gelişmelerini nereden takip ederim diye. Çok güzel olmuşlar sevgili lasouri. Bayıldım hepsine. Mirabilise aferin buradan.

lusoari 16-06-2015 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 (Mesaj 1388238)
Hoya deyince akan sular durur benim için. Merak ediyordum gelişmelerini nereden takip ederim diye. Çok güzel olmuşlar sevgili lasouri. Bayıldım hepsine. Mirabilise aferin buradan.

Beğenmene çok sevindim sevgili edelvays58 :D şimdilik zaman zaman hoyalarıda bu başlıkta sizlerle paylaşırım.
Benim için sende bu işin ustalarından birisin, sen bu iş oldu dediysen demek ki birşey öğrenmeye başlamışım demektir. ;)
Tekrar çok teşekkür ederim.

lusoari 16-06-2015 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1388232)
Canımız sağ olsun ne yapalım. Ben sanırım keriiyi çok sulamaktan kaybettim. Toprak seçimim de hatalıydı. Yine de emin değilim dediğim gibi 2 gün içinde adeta intihar etti. Aynı şartta 1 yıldan fazla yaşayan bitki. Gerçekten bilemiyorum.

Hoyalarda toprak en önemli unsurlardan birisi, sitede herkes farklı karışımlar kullansada genelinin malzemeleri ortak istersen bende benim kullandığım karışımı paylaşabilirim.
Hatırlıyorsan bende aynı sorunu anaç carnosada yaşamıştım, 40 yaşından fazla ve benim için manevi değeri oldukça yüksekti gerçi anacım olmasada hala onun yavruları hayatta ama işte... :(

sonkez 16-06-2015 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388182)
H. Carnosa tricolor etiketiyle bana geldi ama bence bu H. Carnosa Bazil. :D

Hoyalarina bayıldım.Masallah kısa zamanda cok çeşit elde etmişsin.Senin adina sevindim.:)
Şimdi bu trikolar degilmi diyorsun sevgili lusoari...?

lusoari 16-06-2015 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1388253)
Hoyalarina bayıldım.Masallah kısa zamanda cok çeşit elde etmişsin.Senin adina sevindim.:)
Şimdi bu trikolar degilmi diyorsun sevgili lusoari...?

Teşkkür ederim sonkez ablam, epey büyüdüler ben bile bu kadarını tahmin etmemiştim. Yarın öbür gün diğer türlerdende bir kaçını paylaşmaya çalışırım.;)
Tam olarak emin değilim ama sanki tricolordan çok brazil havası var bunu bu konudan anlayan bir iki arkadaşa danışmak lazım benimkisi sadece bir şüphe, hepimizin bakım şartlarıda farklı olunca bitkilerde bazen renk ve şekil farklılıklarıda olabiliyor.

Milla 16-06-2015 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388252)
Hoyalarda toprak en önemli unsurlardan birisi, sitede herkes farklı karışımlar kullansada genelinin malzemeleri ortak istersen bende benim kullandığım karışımı paylaşabilirim.
Hatırlıyorsan bende aynı sorunu anaç carnosada yaşamıştım, 40 yaşından fazla ve benim için manevi değeri oldukça yüksekti gerçi anacım olmasada hala onun yavruları hayatta ama işte... :(

Çok sevinirim canım, benim için kişisel tecrübeler satış propagandasından her zaman üstündür.

lusoari 16-06-2015 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1388275)
Çok sevinirim canım, benim için kişisel tecrübeler satış propagandasından her zaman üstündür.

Kullandığım toprak karışımı bu ama dikkat etmek gerekiyor bu karışım gerçektende çok hafif ve gevşek, suyu bünyesinde hapsetmiyor ve en önemlisi çabuk kuruyor...
3 ölçek bataklık torfu, 1 ölçü coco peat, 1 ölçü orkide toprağı, 1 ölçü çam ağacı kabuğu, 2 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü perlit, 1 ölçü iri taneli lav taşı, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi, 1 ölçü biohumus (solucanlar üretiyormuş buradaki markette görüp deneme amaçlı bir iki poşet almıştım, daha önce deneme amaçlı menekşelerde ve gloxinialarda kullanmıştım ve memnun kalınca onuda ekledim) yarım ölçüde sphagnum yosunu vardı elimde onuda ekledim.
Offf ben iyice işi abartmışım yok yok bu karışımda :D belkide bu yüzden bunlar böyle fışkırdılar. :D

Milla 17-06-2015 08:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388278)
Kullandığım toprak karışımı bu ama dikkat etmek gerekiyor bu karışım gerçektende çok hafif ve gevşek, suyu bünyesinde hapsetmiyor ve en önemlisi çabuk kuruyor...
3 ölçek bataklık torfu, 1 ölçü coco peat, 1 ölçü orkide toprağı, 1 ölçü çam ağacı kabuğu, 2 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü perlit, 1 ölçü iri taneli lav taşı, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi, 1 ölçü biohumus (solucanlar üretiyormuş buradaki markette görüp deneme amaçlı bir iki poşet almıştım, daha önce deneme amaçlı menekşelerde ve gloxinialarda kullanmıştım ve memnun kalınca onuda ekledim) yarım ölçüde sphagnum yosunu vardı elimde onuda ekledim.
Offf ben iyice işi abartmışım yok yok bu karışımda :D belkide bu yüzden bunlar böyle fışkırdılar. :D

Yemek tarifi gibi, yiyesim geldi :)
Elimde olmayan bataklık torfu, çam ağacı kabuğu, biohumus, sphagnum yosunu. Çoğunu bulurum da çam kabuğu zor iş, nereden bulunur acaba?

edelvays58 17-06-2015 09:13

Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.

Milla 17-06-2015 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 (Mesaj 1388365)
Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.

Çok teşekkür ederim edelvays58, ilk bulduğum çam ağacına yaklaşıp çaktırmadan kabuklarını soyacağım. Sonra da tarifinize uygun pişirir, hoyalara yediririm :)

lusoari 17-06-2015 15:28

Sevgili edelvays58 çok güzel anlatmış, bende aynen onun dediği gibi yapıyorum.:D
Yine kafana takılan sorular olursa çekinmeden söyle Sevgili Milla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ;)

lusoari 17-06-2015 15:31

5 Eklenti(ler)
Gloxinialar peşpeşe açmaya başladılar. :D

lusoari 17-06-2015 15:35

4 Eklenti(ler)
Bunlarda laboratuvarda bulunan bağzı güzeller. Ev tıka basa çiçekle dolunca bunlar oraya taşındı. :D

lusoari 17-06-2015 15:42

3 Eklenti(ler)
Hepiniz japon güllerini ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz, onlar benim vazgeçilmezlerim. Bu türü laboratuvardaki bir arkadaş bana hediye etmişti dediğine göre çiçeği solmadan 3 gün yaşıyabiliyormuş bugün daha ilk günü bakalım dediği doğru mu?
Rengi ve şekli hoşuma gitti ama bundan sonra açacağı çiçekleri nasıl olacak beraber göreceğiz.
Milla ablam ne yazık ki senin hediyen olan j. gülünü yaşatamadım :( o türe sahip olmak en büyük hallerimden biriydi ama başaramadım bu görseller senin için gelsin, beğenirsende haber gönder bahçene çok yakışacağına eminim. ;)

Milla 17-06-2015 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388454)
Gloxinialar peşpeşe açmaya başladılar. :D

Sevgili lusoari bu gloxiniların beni resmen çatlattı ama maşallah diyorum :)Ben bu sene gene edinemedim :(

Milla 17-06-2015 18:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1388459)
Hepiniz japon güllerini ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz, onlar benim vazgeçilmezlerim. Bu türü laboratuvardaki bir arkadaş bana hediye etmişti dediğine göre çiçeği solmadan 3 gün yaşıyabiliyormuş bugün daha ilk günü bakalım dediği doğru mu?
Rengi ve şekli hoşuma gitti ama bundan sonra açacağı çiçekleri nasıl olacak beraber göreceğiz.
Milla ablam ne yazık ki senin hediyen olan j. gülünü yaşatamadım :( o türe sahip olmak en büyük hallerimden biriydi ama başaramadım bu görseller senin için gelsin, beğenirsende haber gönder bahçene çok yakışacağına eminim. ;)

Sevgili Lusoari,
Bu türe çok benzeyeni burada belediye her yere ekmiş. Kırmızı, onlarca açıyorlar. Ben resimlerini sana yollarım eğer aynıysa istemem değilse isterim.Ben senin için burada farklı japon gülleri bakacağım. Bütün evler bahçeli olduğu için mutlaka seven birileri vardır. Gördüğüm çeşitlerden alacağım. Geçende eflatun brugmansia gördüm bir bahçede. Ondan kesin alacağım. Ağaç olmuş kocaman.
Diğeri için üzülme ben bulmaya çalışacağım ondan yine. Bendeki de yaşamadı :(
Buranın iklimini çok sevdiklerinden çeşitlerini bulmak sorun olmayacaktır sanıyorum.

lusoari 17-06-2015 21:41

Sana gloxinia sözüm var zaten ben unutmadım, hatta o kadar çok aradığını bilseydim baharda geldiğimde getirirdim ama olsun üzülme sen. ;)
J. güllerinin köklendirmesi zor sadece sonrası çok basit sadece haşereler onu biraz sarsıyor onun dışında güneş görsün ve suyu eksik olmasın onun için yeterli. :)

lusoari 20-06-2015 11:41

4 Eklenti(ler)
Bu sabah beni açmış çiçekleriyle karşılayan iki tür gloxinia daha, onları çok seviyorum... :D
Bu arada gidip gelip onları koklamaya bayılıyorum bana zindelik veriyorlar, işte benim enerji kaynağım, şaheserlerim. :D :D :D

samur 20-06-2015 13:50

Gloksinyalar niyeyse yapmacik gelirdi bana, ama seninkileri gorunce hayran kaldim, cok guzel bakiyorlar bana himmm yeni bir tur daha artik yeteeeeerr....Seninkileri izlemek ile yetineyim.

lusoari 20-06-2015 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1389260)
Gloksinyalar niyeyse yapmacik gelirdi bana, ama seninkileri gorunce hayran kaldim, cok guzel bakiyorlar bana himmm yeni bir tur daha artik yeteeeeerr....Seninkileri izlemek ile yetineyim.

Ah Sevgili samur ahhh, bunlar gerçekten harika bitkiler yanlış hatırlamıyorsam 6 7 senedir hiç bıkmadan ilk günki hayranlıkla seviyorum onları bir ara her rengi, katmerli, katmersizi hepsine sahiptim ama zaman içinde kayıplar verdim yerlerine yenileri geldi derken epey bir azaldılar tam olarak hangileri kaldı hatırlamıyorum bile (düz beyaz iri çiçekli olanlarından hem katmerlisini hem yalın katını kaybettiğimi biliyorum ) ama aradan yıllarda geçse gloxsinia hayranlığım hiç bitmez buna eminim. ;)
Eğer sende bir yerde karşılaşırsan bari bir tanede olsa mutlaka edinmelisin, eminim sende bayılacaksın. :D (özellikle yalın katlıları daha bir dayanıklı ve yaprakları, çiçekleri daha iri ben bu türleri daha çok seviyorum)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025