![]() |
Sayın Gölgeadam, güzel kokularla yaşamak benim için bir tutku. Onları koklarken sarhoş olmuyorum ama içimdeki huzuru tarif edemem.
Bu arada güzel ziyaretiniz için teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
Sarı çiçekli episcia ve gloxinia tigrina red. :cool:
|
Sayın lusoari,
Çok güzel çiçekleriniz var. En son sarı ve pembeler aklımı başımdan aldı :)) |
Beğenmenize sevindim Sevgili Milla, onların ismi episcia çiçeği afrika menekşelerinin, kohlerianın, gloxinianın akrabası olup büyüdükçe güzelleşen bir çiçektir. :)
|
Gloxinia ya daha çok benziyor ve de gerçekten çok güzelmiş sevgili lusoari. Ellerine sağlık.
|
Son iki resimdeki iri pembe çiçekli olan gloxinia Sevgili YeniGine.
|
maşallah maşallah bitkileriniz çok güzelmiş. özellikle güler , orkideler , küpeliler ayrı bi güzel.insanın baktıkça bakası geliyor.
|
İsmini sorduğunuz bol tomurcuklu kaktüsünüz açmadı mı daha Sayın Lusoari?;)
|
Alıntı:
Bu sene dördüncü senesi ve üç senedir böyle, açmış halini bir türlü yakalayamıyorum ama çok uzun süre çiçekli kalan bir tür. Ben onu bu haliylede seviyorum. Sizce de bu hali çileklere benzemiyor mu? :D Kısmet olursa yarın sabah yakından resimlerini çekip yayınlarım. |
Merakla bekleyeceğiz, çiçek açmış hallerini. ;)
İsmini de bulamadım zaten, ayrı bir meraktayım. |
Alıntı:
Haziranın ortasında böyle çiçeklenmeye başlıyor, sonbahara kadar bu halde. Geçen sene çok dikkat ettim ki acaba gece saat kaçta açıyor diye bir türlü yakalayamıyorum! Yarın olmazsa bir iki tomurcuğunu kopartıp, içini açmaya çalışıp fotoğraflarım. ( buda sizinle paylaşmak istediğim kaktüslerden birisi ) :) |
Bazı kaktüs türlerinde çiçek taç yaprakları iyice açılmayıp çiçek boru gibi kaliyor, belki öyle bir tür olabilir.
|
Bana 5 dakika müsade edin gidip tomurcuk kopartacağım. :)
|
Üşenmeyip gittim, kopartıp, resim çektim ama resimlerin kalitesi çok düşük olduğu için yarın sabah yeniden kopartıp taze taze fotoğraflarım.
Ortadan ikiye böldüğüm çiçeğin yapısını atlaslara benzettim yani boru biçimli çiçekleri yok, taç yapraklarının rengi ise krem ile açık kayısı rengine benziyor. |
Belki de tam öğle vakti açıyordur, güneşin en tepede olduğu vakitte.
|
Güneş tam tepesindeyken baktığımda yine kapalıydı.
|
5 Eklenti(ler)
İsimsiz kaktüsün çiçek detayları.
|
4 Eklenti(ler)
Birazda bugün açan güzellere bakalım.
|
4 Eklenti(ler)
1. Jasminum sambac grand duke of tuscany.
2. Astrophytum..... |
Sayın lusoari allah nazarlardan saklasın çok güzeller, hele üstteki kırmızı tomurcuklu kaktüs şahane, açmış halini de görmek nasip olur inşallah, güle güle seyreyleyin güzelliklerinizi.
|
Alıntı:
|
Çilek kaktüs ismi de çok yakışmış, evet şimdi tekrar baktım gerçekten de tomurcuklar çileğe benziyormuş.
|
Emeklerinize sağlık, harika bir bahçeniz var. Güllerden kokulu olan var mı?
|
Alıntı:
Güllerin hemen hemen hepsinin kendisine has, az ya da çok kokusu var ama içlerinde bir tane cins var ki yoğun bir kokuya sahip. |
Alıntı:
|
258. mesajdaki kaktüsünüze bayıldım. Adı nedir acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın lusoari,
Sabahtan beri bahçenizi geziyorum, bayıldım. Çeşitleriniz çok güzel, bakımları çok iyi, sevgiyle büyütülmüşler çok belli. Emeğinize sağlık. |
Alıntı:
Onlar benim sığınağım, daha güzelleri sizin olsun eğer içlerinde beğendikleriniz olursa seve seve paylaşırım biliyorsunuz..... :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025