![]() |
3 Eklenti(ler)
Abutilon ve gloxinia.
|
5 Eklenti(ler)
Achimenes ( kağıt çiçeği )
Kohleria. |
Abi konuşturmuşsun gene ;) Maşallah :p Kohleran pembe mi abicim tam anlayamadım rengini? Teyzamde de var ama sanki onunki daha pembeydi tam hatırlamıyorum şimdi. Gloksinyalarının renkleri çok güzeller abi hepsi katsız mı sendekiler? Ha bi de abi katsız olanları katlılardan daha çok açıyor diyolar bu konuda bi bilgin var mı acaba? ;)
|
Alıntı:
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak? Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor. |
Alıntı:
|
Tömürcek unuttum söylemeyi 168. mesajdaki katmerli gloxinia bakıp kıyaslayabilirsin. :D
|
Alıntı:
Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun. :p |
Alıntı:
|
Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar )
|
Alıntı:
|
40 çeşit çok az bile, o kadar çok cinsi var ki dolu..... :D
|
4 Eklenti(ler)
Bahçeden kareler.....
|
1 Eklenti(ler)
Bu da genel bir resim.
|
3 Eklenti(ler)
Bütün cyclamenleri tohumdan yetiştirdim, ama bu güzeller çiçek açmak için aceleci davrandılar. :cool:
|
3 Eklenti(ler)
Kırmızı ve pembe japon güllerinin aynı anda çiçek açtıklarını yakalayınca tozlama yaptım tohum almak için, bakalım tohum alabilecekmiyim ve ne renk olacaklar?
Zephiranthes ( zıpçıktı ). |
2 Eklenti(ler)
Bu gece gösterimiz var ( resimler rüzgar nedeni ile çok net değil ama pembe ve beyaz kaynana topuzları aynı anda açacak ).
|
Bu gösteri için en ön sıralarda yer ayırttım kendime...;)
Bol fotoğraf paylaşın lütfen Sayın Lusoari. Beyaz tomurcuklu olan ilgimi çekti, takipteyim.;) |
Tamam resimleri topluyorum. :D
|
5 Eklenti(ler)
Evde misafirlerimiz var ben ise bir elimde tablet bir elimde kaktüs dolaşıp resim çekiyorum.
Bu adam kafayı yemiş diye düşünüyorlar buna eminim. :D |
4 Eklenti(ler)
Bunlar daha iyi oldu. Sabah daha güzel resimler çekeceğime söz veriyorum.
Beyaz olan diğerine göre daha hızlı açıyor çiçeklerini ve hatırladığım kadarıyla hoş ama hafif bir kokuya sahip ( diğerinden farklı bir koku ). Gelişme hızı ise diğerine göre biraz daha yavaş, rengi saf beyaz. Bunlar şu anda aklıma gelenler.... |
5 Eklenti(ler)
Bu resimler sizin için gelsin Sevgili Sakdag.
Boyut olarak aslında ikiside aynı ölçülere sahipler ama şekil olarak beyazın taç yaprakları biraz ince ve daha uzun. |
3 Eklenti(ler)
Bougainvillea yeni yeni çiçeklenmeye başladı.
Sarı lillium bu sabah bana günaydın diyen bir başka güzel. :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Satışta olmayan bitkileri bari müşterilerin gözünden uzak tutsalar bizlerde zorla istemeyiz. :o Gerçekten de senelerdir benimle birlikte olmasına rağmen, pembeler gibi sık sık yavru vermiyor. ( eğer kabul ederseniz yanında bir tane yavrusu var, onu sizin koleksiyonunuza hediye etmek isterim ) |
Çok teşekkür ederim Sayın Lusoari.;)
Fotoğraflarınızdan kaktüsün yavru büyüklüğünü kestirmeye çalışıyorum. Ama göremedim bile. Çok çok küçükse koparmayalım hemen, biraz büyüsün. Kıyamadım. ;) |
cyclamenleri tohumdan yetistirmissiniz. Çiçek açmaları ne kadar sure sonra oldu?
|
Alıntı:
Yavruyu görmemeniz çok normal çünkü yavru anne kaktüsün diğer tarafında, şimdi bir yeşil mercimek tanesinden biraz daha büyük durumda, bir iki aya kadar İstanbul'a gelirken onuda yanımda getirir ve size gönderirim, o zamana kadar biraz gübre yardımıyla epeyce büyütürüm. Saygılarımla ablacığım.... |
Alıntı:
Cyclamen tohumlarını ekmeden 24 saat önce ılık suda bekletip öyle diktim (ağustos ayında). Ekip suladıktan sonra üstlerine sürekli nemli kalmaları için yalancı sera etkisi yaratıp bir kenara koydum ortalama 2-3 ay sonra ilk yapraklar çıkınca serayı kaldırıp, saksıları asıl yerlerine koyup bakımlarına devam ettim. İlk çiçeklerini 1,5-2 sene sonra açtılar, şimdi dinlenmek yerine onlar çiçek açmaya başladılar bu duruma bende şaşırdım. |
4 Eklenti(ler)
Bugün sabahtan beri bir mahmurluk var üzerimde, üşüttüm herhalde... :(
Günün güzelleri. |
Çiçekleriniz çok güzelmiş, kokulu çiçekler ile dolu bir bahçeye girmek mis kokuları insan çektikçe cigerlerine sarhoş olur gibi geliyor bana :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025