agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   lusoari / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34452.htm)

lusoari 27-06-2014 14:38

3 Eklenti(ler)
Abutilon ve gloxinia.

lusoari 27-06-2014 14:41

5 Eklenti(ler)
Achimenes ( kağıt çiçeği )
Kohleria.

bay tömürcek 27-06-2014 15:02

Abi konuşturmuşsun gene ;) Maşallah :p Kohleran pembe mi abicim tam anlayamadım rengini? Teyzamde de var ama sanki onunki daha pembeydi tam hatırlamıyorum şimdi. Gloksinyalarının renkleri çok güzeller abi hepsi katsız mı sendekiler? Ha bi de abi katsız olanları katlılardan daha çok açıyor diyolar bu konuda bi bilgin var mı acaba? ;)

lusoari 27-06-2014 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1300069)
Abi konuşturmuşsun gene ;) Maşallah :p Kohleran pembe mi abicim tam anlayamadım rengini? Teyzamde de var ama sanki onunki daha pembeydi tam hatırlamıyorum şimdi. Gloksinyalarının renkleri çok güzeller abi hepsi katsız mı sendekiler? Ha bi de abi katsız olanları katlılardan daha çok açıyor diyolar bu konuda bi bilgin var mı acaba? ;)

Beğenmene sevindim Tömürcek'ciğim.
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak?
Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor.

bay tömürcek 27-06-2014 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1300087)
Beğenmene sevindim Tömürcek'ciğim.
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak?
Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi :)

lusoari 27-06-2014 15:32

Tömürcek unuttum söylemeyi 168. mesajdaki katmerli gloxinia bakıp kıyaslayabilirsin. :D

lusoari 27-06-2014 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1300089)
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi :)

Bilgi paylaşımı bizim gibileri için, çiçekler kadar önemli.
Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun. :p

bay tömürcek 27-06-2014 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1300095)
Bilgi paylaşımı bizim gibileri için, çiçekler kadar önemli.
Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun. :p

Bilmediğim, merak ettiğim herşeyi soruyorum zaten abi çok sağol ;) Ordaki gloksinyaya baktım abi gerçekten de dediğin gibi ;) Ben en çok kırmızı beyazlıyla, mor bayazlı katmerli olanlardan seviyorum geçen sene aldıklarım onlardandı ama yaşatamadım çok da açmadılar zaten bide katsızlarda deneyeyim şansımı bakayım ;)

lusoari 27-06-2014 16:37

Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar )

bay tömürcek 28-06-2014 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1300117)
Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar )

Maşallah abi 400 saksı az bi sayı değil :) Ve 40 çeşit okadar çeşit var mı bu glokainyanın ya :) Ayrıca teşekkürler abi :)

lusoari 28-06-2014 17:57

40 çeşit çok az bile, o kadar çok cinsi var ki dolu..... :D

lusoari 30-06-2014 08:12

4 Eklenti(ler)
Bahçeden kareler.....

lusoari 30-06-2014 08:15

1 Eklenti(ler)
Bu da genel bir resim.

lusoari 30-06-2014 08:19

3 Eklenti(ler)
Bütün cyclamenleri tohumdan yetiştirdim, ama bu güzeller çiçek açmak için aceleci davrandılar. :cool:

lusoari 30-06-2014 08:24

3 Eklenti(ler)
Kırmızı ve pembe japon güllerinin aynı anda çiçek açtıklarını yakalayınca tozlama yaptım tohum almak için, bakalım tohum alabilecekmiyim ve ne renk olacaklar?
Zephiranthes ( zıpçıktı ).

lusoari 03-07-2014 18:15

2 Eklenti(ler)
Bu gece gösterimiz var ( resimler rüzgar nedeni ile çok net değil ama pembe ve beyaz kaynana topuzları aynı anda açacak ).

sakdag 03-07-2014 18:42

Bu gösteri için en ön sıralarda yer ayırttım kendime...;)

Bol fotoğraf paylaşın lütfen Sayın Lusoari. Beyaz tomurcuklu olan ilgimi çekti, takipteyim.;)

lusoari 03-07-2014 18:48

Tamam resimleri topluyorum. :D

lusoari 03-07-2014 19:05

5 Eklenti(ler)
Evde misafirlerimiz var ben ise bir elimde tablet bir elimde kaktüs dolaşıp resim çekiyorum.
Bu adam kafayı yemiş diye düşünüyorlar buna eminim. :D

lusoari 03-07-2014 19:15

4 Eklenti(ler)
Bunlar daha iyi oldu. Sabah daha güzel resimler çekeceğime söz veriyorum.
Beyaz olan diğerine göre daha hızlı açıyor çiçeklerini ve hatırladığım kadarıyla hoş ama hafif bir kokuya sahip ( diğerinden farklı bir koku ).
Gelişme hızı ise diğerine göre biraz daha yavaş, rengi saf beyaz.
Bunlar şu anda aklıma gelenler....

lusoari 04-07-2014 07:57

5 Eklenti(ler)
Bu resimler sizin için gelsin Sevgili Sakdag.
Boyut olarak aslında ikiside aynı ölçülere sahipler ama şekil olarak beyazın taç yaprakları biraz ince ve daha uzun.

lusoari 04-07-2014 08:00

3 Eklenti(ler)
Bougainvillea yeni yeni çiçeklenmeye başladı.
Sarı lillium bu sabah bana günaydın diyen bir başka güzel. :D

sakdag 04-07-2014 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1302359)
Bu resimler sizin için gelsin Sevgili Sakdag.
Boyut olarak aslında ikiside aynı ölçülere sahipler ama şekil olarak beyazın taç yaprakları biraz ince ve daha uzun.

İsmini de bulamadım bu güzelin. Normal echinopsisin farklı bir alt türü olmalı.

lusoari 04-07-2014 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1302485)
İsmini de bulamadım bu güzelin. Normal echinopsisin farklı bir alt türü olmalı.

Bir kaç sene önce bir sera gezintisi sırasında bembeyaz çiçeklerine vurulmuştum, daha önce beyaz echinopsisle karşılaşmadığım için ilgimi çekti ve almak istedim ama sera görevlisi onun satılık olmadığını, özel bir tür olduğunu söyleyince, ben de rahat duramadım yanındaki yavrularından tekini zorla aldım. :mad:
Satışta olmayan bitkileri bari müşterilerin gözünden uzak tutsalar bizlerde zorla istemeyiz. :o
Gerçekten de senelerdir benimle birlikte olmasına rağmen, pembeler gibi sık sık yavru vermiyor. ( eğer kabul ederseniz yanında bir tane yavrusu var, onu sizin koleksiyonunuza hediye etmek isterim )

sakdag 06-07-2014 11:09

Çok teşekkür ederim Sayın Lusoari.;)

Fotoğraflarınızdan kaktüsün yavru büyüklüğünü kestirmeye çalışıyorum. Ama göremedim bile. Çok çok küçükse koparmayalım hemen, biraz büyüsün. Kıyamadım. ;)

abk 06-07-2014 13:02

cyclamenleri tohumdan yetistirmissiniz. Çiçek açmaları ne kadar sure sonra oldu?

lusoari 06-07-2014 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1302955)
Çok teşekkür ederim Sayın Lusoari.;)

Fotoğraflarınızdan kaktüsün yavru büyüklüğünü kestirmeye çalışıyorum. Ama göremedim bile. Çok çok küçükse koparmayalım hemen, biraz büyüsün. Kıyamadım. ;)

Rica ederim, ne demek o yavru artık sizindir. Sizin gibi saygı değer, büyük bir koleksiyoncuya benim ufacık bir katkım olursa ben bundan sadece mutluluk ve gurur duyarım Sevgili Sakdag. :)
Yavruyu görmemeniz çok normal çünkü yavru anne kaktüsün diğer tarafında, şimdi bir yeşil mercimek tanesinden biraz daha büyük durumda, bir iki aya kadar İstanbul'a gelirken onuda yanımda getirir ve size gönderirim, o zamana kadar biraz gübre yardımıyla epeyce büyütürüm.
Saygılarımla ablacığım....

lusoari 06-07-2014 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1302993)
cyclamenleri tohumdan yetistirmissiniz. Çiçek açmaları ne kadar sure sonra oldu?

Beğenmenize sevindim. :)
Cyclamen tohumlarını ekmeden 24 saat önce ılık suda bekletip öyle diktim (ağustos ayında). Ekip suladıktan sonra üstlerine sürekli nemli kalmaları için yalancı sera etkisi yaratıp bir kenara koydum ortalama 2-3 ay sonra ilk yapraklar çıkınca serayı kaldırıp, saksıları asıl yerlerine koyup bakımlarına devam ettim. İlk çiçeklerini 1,5-2 sene sonra açtılar, şimdi dinlenmek yerine onlar çiçek açmaya başladılar bu duruma bende şaşırdım.

lusoari 08-07-2014 18:18

4 Eklenti(ler)
Bugün sabahtan beri bir mahmurluk var üzerimde, üşüttüm herhalde... :(
Günün güzelleri.

gölgeADAM 08-07-2014 18:57

Çiçekleriniz çok güzelmiş, kokulu çiçekler ile dolu bir bahçeye girmek mis kokuları insan çektikçe cigerlerine sarhoş olur gibi geliyor bana :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025