![]() |
Sevgili kardeşim gecmis olsun..Tekrari olmasın inşAllah...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
8 tane streptocarpustan geriye kalan sadece bu pembiş, hangisi çiçek açtıysa sonra birden öldü sebebini ise hiç anlamadım bakalım bu güzelin akıbeti ne olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Benim için çok değerli olan Sevgili Sonkez ablamın hediyesi efe püskülü yapraklarını çok uzattı bu yaz, gün geçtikce güzelleşiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Mor oxalisin uyumaya niyeti yok sanki, keyfi gıcır. :D
|
1 Eklenti(ler)
Şu Millinin beyazından bir türlü yetiştiremedim ya helal olsun bana. :(
|
2 Eklenti(ler)
Bu opuntiya ya her baktığımda ilk gün ki heyecanımı yeniden yaşıyorum, her tarafı farklı renk ve tonlarla dolu. :D
İki değişik tarafından çekilen resimler. |
2 Eklenti(ler)
Sukulent aranjmanlarım sokak kapısının iki tarafında yer alıyorlar(dı) resimleri çekildikten sonra eve aldım geceleri hava buz gibi oluyor artık burada.
Baharda toprak karışımları değiştirilip yeniden dışarıya asılacaklar. |
4 Eklenti(ler)
Foruma ilk üye olduğum zamanlarda buradan bir arkadaşla çok samimi olmuştuk taa ki menekşelerimin olduğunu bilene kadar. Bana dediği cümle aynen şu " Böyle bir koleksiyona menekşe yakıştıramam, kusura bakma" o gün bugündür kendi kendisine hayatımdan çıktı gitti :( Oysa çiçek çiçektir, sonuçta candır ister menekşe olsun, isterse bir sukulent yaprağı bir çoğumuz tek bir yapraktan ümit ile bekleriz hayata tutunmasını haftalarca hatta aylarca güzel olan duygu işte budur, bir canın hayata tutunup canlanmasına yardımcı olmaktır.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda devamı :)
|
2 Eklenti(ler)
Seviyorum işte, isterse menekşe, isterse gül, isterse de leş kaktüs olsun ben güzeli seviyorum ne yapim. Biraz da deli doluyum ama idare edeceğiz artık. :D
Kasımpatılar... Sezonun son çiçeklenen bahçe bitkisi sanırım, bu sabah bahçemden toplamıştım ama hepinize gelsin bu güzeller. ;) |
Abi maşallah menekşelerin harika nazar değmesin ;) Ben de yeniden başlıyorum menekşe yetiştirmeye sıfırdan bi abimden yaprak istedim sağolsun kırmadı beni bugün kargoya vericekti heyecanlı süreç başlıyor :p
|
Hadi hayırlısı kardeşim, senin adına çok sevindim. :D Menekşelerde ki başarıyı senin sayende yakaladım üstümde emeğin büyük. ;)
|
Menekselerin bir harika.Efe puskulude yavrulamis sevindim.Bir arkadas kalın yapraklisini gönderecekti.İnşAllah sözünde durursa ondanda sana veririm.Benimkide maalesef kurudu bende bakamadim .Yetistirmesi menekseye benziyor diyorlar ama yok olmadi
|
Alıntı:
Efe püskülü ile aramız şimdilik çok iyi gidiyor, suyu pek fazla sevmiyor sanki ama biraz güneşli yer istiyor kısmet olursa baharda saksısını büyüteceğim o zaman epey bir yol kat eder diye düşünüyorum bakalım hayırlısı. :) |
Sevgili lusoari, sukulent aranjmanların ne kadar güzelmiş, opuntiyan ayrı bir güzel, menekşeler çok çok güzel. Maşallah maşallah, emeklerine sağlık...
|
Alıntı:
|
#609 post'ta 3. fotoğrafda bir menekşeniz var ... pembe ve mavi çiller allahım nasıl bir güzelliktir o öyle .. bir gün bir yaprağı koparsa sakın atmaya kalkmayın ... uzun ömürlü olsun hepside ...
|
Kiyamam ki zaten atmaya Sn. aerosol :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Lusoari, sayfanızda gördüğüm streptocarpellayı araştırırken Zengarden.com'da bu bitki ile ilgili bilgilere rastladım. Sorununuzun çözümünü orada bulabilirsiniz belki. Menekşe sevmeye devam edin lütfen.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Menekşesiz olmaz ki zaten, öyle değil mi. ;) |
2 Eklenti(ler)
Bu bitki bağzı kaynaklarda telgraf çiçeğinin türü diye geçiyor, bağzı kaynaklarda ise rhoeo diye geçiyor artık neyse ne canım boşverelim gitsin. :D
Bakımı çok kolay olan bir bitki sıcağı ve güneşi seviyor, sudan ise hiç korkmuyor diktiğim ilk günden beri üzerindende çiçekleri hiç eksik olmadı. İşte benim kaprissiz güzelim. :D |
2 Eklenti(ler)
En sonunda çiçekçide tesadüfen gördüm ve aldım, artık benimde bir sarı millim var diyebiliyorum ;) geriye kaldı beyazını bulmak. :D
|
Çiçekleri ve rengi,mor telgraf çiçeğini hatırlatıyor.Çok hoşuma gitti,biraz daha uzaktan bir fotoğraf isteyebilir miyim?Daha önce hiç görmemiştim.Teşekkürler.
|
sevgihoca
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025