agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   lusoari / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34452.htm)

sonkez 08-11-2015 22:23

Sevgili kardeşim gecmis olsun..Tekrari olmasın inşAllah...

lusoari 09-11-2015 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1419111)
Sevgili kardeşim gecmis olsun..Tekrari olmasın inşAllah...

Teşekkür ederim Sonkez ablacığım, sizler gibi dostlarım olduktan sonra gerisini atlatırım. :)

lusoari 09-11-2015 12:38

2 Eklenti(ler)
8 tane streptocarpustan geriye kalan sadece bu pembiş, hangisi çiçek açtıysa sonra birden öldü sebebini ise hiç anlamadım bakalım bu güzelin akıbeti ne olacak.

lusoari 09-11-2015 12:47

1 Eklenti(ler)
Benim için çok değerli olan Sevgili Sonkez ablamın hediyesi efe püskülü yapraklarını çok uzattı bu yaz, gün geçtikce güzelleşiyor.

lusoari 09-11-2015 12:50

1 Eklenti(ler)
Mor oxalisin uyumaya niyeti yok sanki, keyfi gıcır. :D

lusoari 09-11-2015 12:52

1 Eklenti(ler)
Şu Millinin beyazından bir türlü yetiştiremedim ya helal olsun bana. :(

lusoari 09-11-2015 12:55

2 Eklenti(ler)
Bu opuntiya ya her baktığımda ilk gün ki heyecanımı yeniden yaşıyorum, her tarafı farklı renk ve tonlarla dolu. :D
İki değişik tarafından çekilen resimler.

lusoari 09-11-2015 12:59

2 Eklenti(ler)
Sukulent aranjmanlarım sokak kapısının iki tarafında yer alıyorlar(dı) resimleri çekildikten sonra eve aldım geceleri hava buz gibi oluyor artık burada.
Baharda toprak karışımları değiştirilip yeniden dışarıya asılacaklar.

lusoari 09-11-2015 13:12

4 Eklenti(ler)
Foruma ilk üye olduğum zamanlarda buradan bir arkadaşla çok samimi olmuştuk taa ki menekşelerimin olduğunu bilene kadar. Bana dediği cümle aynen şu " Böyle bir koleksiyona menekşe yakıştıramam, kusura bakma" o gün bugündür kendi kendisine hayatımdan çıktı gitti :( Oysa çiçek çiçektir, sonuçta candır ister menekşe olsun, isterse bir sukulent yaprağı bir çoğumuz tek bir yapraktan ümit ile bekleriz hayata tutunmasını haftalarca hatta aylarca güzel olan duygu işte budur, bir canın hayata tutunup canlanmasına yardımcı olmaktır.

lusoari 09-11-2015 13:17

2 Eklenti(ler)
Bunlarda devamı :)

lusoari 09-11-2015 13:30

2 Eklenti(ler)
Seviyorum işte, isterse menekşe, isterse gül, isterse de leş kaktüs olsun ben güzeli seviyorum ne yapim. Biraz da deli doluyum ama idare edeceğiz artık. :D

Kasımpatılar...

Sezonun son çiçeklenen bahçe bitkisi sanırım, bu sabah bahçemden toplamıştım ama hepinize gelsin bu güzeller. ;)

bay tömürcek 09-11-2015 13:44

Abi maşallah menekşelerin harika nazar değmesin ;) Ben de yeniden başlıyorum menekşe yetiştirmeye sıfırdan bi abimden yaprak istedim sağolsun kırmadı beni bugün kargoya vericekti heyecanlı süreç başlıyor :p

lusoari 09-11-2015 14:47

Hadi hayırlısı kardeşim, senin adına çok sevindim. :D Menekşelerde ki başarıyı senin sayende yakaladım üstümde emeğin büyük. ;)

sonkez 09-11-2015 18:03

Menekselerin bir harika.Efe puskulude yavrulamis sevindim.Bir arkadas kalın yapraklisini gönderecekti.İnşAllah sözünde durursa ondanda sana veririm.Benimkide maalesef kurudu bende bakamadim .Yetistirmesi menekseye benziyor diyorlar ama yok olmadi

lusoari 09-11-2015 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1419243)
Menekselerin bir harika.Efe puskulude yavrulamis sevindim.Bir arkadas kalın yapraklisini gönderecekti.İnşAllah sözünde durursa ondanda sana veririm.Benimkide maalesef kurudu bende bakamadim .Yetistirmesi menekseye benziyor diyorlar ama yok olmadi

Teşekkür ederim ablam, senden böyle güzel övgü dolu sözler duymak beni çok mutlu ediyor. :)
Efe püskülü ile aramız şimdilik çok iyi gidiyor, suyu pek fazla sevmiyor sanki ama biraz güneşli yer istiyor kısmet olursa baharda saksısını büyüteceğim o zaman epey bir yol kat eder diye düşünüyorum bakalım hayırlısı. :)

YeniGine 09-11-2015 23:37

Sevgili lusoari, sukulent aranjmanların ne kadar güzelmiş, opuntiyan ayrı bir güzel, menekşeler çok çok güzel. Maşallah maşallah, emeklerine sağlık...

lusoari 11-11-2015 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1419327)
Sevgili lusoari, sukulent aranjmanların ne kadar güzelmiş, opuntiyan ayrı bir güzel, menekşeler çok çok güzel. Maşallah maşallah, emeklerine sağlık...

Çok ama çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, seni bu sayfada görmek çok güzel. Daha güzelleri sizlerin olsun. ;)

aerosol 11-11-2015 12:19

#609 post'ta 3. fotoğrafda bir menekşeniz var ... pembe ve mavi çiller allahım nasıl bir güzelliktir o öyle .. bir gün bir yaprağı koparsa sakın atmaya kalkmayın ... uzun ömürlü olsun hepside ...

lusoari 11-11-2015 12:44

Kiyamam ki zaten atmaya Sn. aerosol :)

sonkez 19-11-2015 10:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1390987)
Sana verdiğim bu tür İstanbul'a gelmeden önce kel bırakacak kadar budamış ve eşe dosta dağıtmıştım bu bitkide suyu ve güneşi çok seviyor hatta yılın 12 ayı çiçekli kalıyor diyebilirim ben çok seviyorum ama seninkiler tutmazsa üzülme haber vermen yeterli. ;)
Bir iki kere suda köklendirdiğimi hatırlıyorum ama ben genelde çelikleri sera etkisi yaparak köklendiriyorum bu tür neredeyse sorunsuz tutuyor.

Benimkiler tutmadı :(

sonkez 19-11-2015 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1389229)
Bu sabah beni açmış çiçekleriyle karşılayan iki tür gloxinia daha, onları çok seviyorum... :D
Bu arada gidip gelip onları koklamaya bayılıyorum bana zindelik veriyorlar, işte benim enerji kaynağım, şaheserlerim. :D :D :D

Bu en alttaki sanki inci menekseye benziyor.Çok sevdim :)

cengizildas 19-11-2015 20:29

Sn. Lusoari, sayfanızda gördüğüm streptocarpellayı araştırırken Zengarden.com'da bu bitki ile ilgili bilgilere rastladım. Sorununuzun çözümünü orada bulabilirsiniz belki. Menekşe sevmeye devam edin lütfen.

lusoari 20-11-2015 17:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1421372)
Benimkiler tutmadı :(

Canın sağolsun, yenisini veririm ne olacak sanki. :D

lusoari 20-11-2015 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1421374)
Bu en alttaki sanki inci menekseye benziyor.Çok sevdim :)

Şekli benziyor haklısın ablam ama bu gloxinia yani bardak menekşe türü.

lusoari 20-11-2015 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1421517)
Sn. Lusoari, sayfanızda gördüğüm streptocarpellayı araştırırken Zengarden.com'da bu bitki ile ilgili bilgilere rastladım. Sorununuzun çözümünü orada bulabilirsiniz belki. Menekşe sevmeye devam edin lütfen.

Streptocarpusların iki tane düşmanı var biri aşırı sıcak havalar diğeri ise fazla sulama benimkiler ne yazık ki sıcaktan telef oldular. :( Yazın ev tadilattayken mecburen bahçeye çıkarttım ve sıcaklara dayanamadılar evde olsalardı klimayla idare ederlerdi diye düşünüyorum ama kısmet diyorum birazda...
Menekşesiz olmaz ki zaten, öyle değil mi. ;)

lusoari 20-11-2015 18:05

2 Eklenti(ler)
Bu bitki bağzı kaynaklarda telgraf çiçeğinin türü diye geçiyor, bağzı kaynaklarda ise rhoeo diye geçiyor artık neyse ne canım boşverelim gitsin. :D

Bakımı çok kolay olan bir bitki sıcağı ve güneşi seviyor, sudan ise hiç korkmuyor diktiğim ilk günden beri üzerindende çiçekleri hiç eksik olmadı. İşte benim kaprissiz güzelim. :D

lusoari 20-11-2015 18:09

2 Eklenti(ler)
En sonunda çiçekçide tesadüfen gördüm ve aldım, artık benimde bir sarı millim var diyebiliyorum ;) geriye kaldı beyazını bulmak. :D

sevgihoca 20-11-2015 19:29

Çiçekleri ve rengi,mor telgraf çiçeğini hatırlatıyor.Çok hoşuma gitti,biraz daha uzaktan bir fotoğraf isteyebilir miyim?Daha önce hiç görmemiştim.Teşekkürler.

cengizildas 20-11-2015 20:37

sevgihoca

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1421747)
Çiçekleri ve rengi,mor telgraf çiçeğini hatırlatıyor.Çok hoşuma gitti,biraz daha uzaktan bir fotoğraf isteyebilir miyim?Daha önce hiç görmemiştim.Teşekkürler.

Bence, mor telgraf çiçeğinin yaprakları bu kadar uzun olmuyor. Ama çiçekleri aynı. Belki dediği gibi değişik bir telgraf çiçeği olabilir.

sonkez 20-11-2015 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1421714)
En sonunda çiçekçide tesadüfen gördüm ve aldım, artık benimde bir sarı millim var diyebiliyorum ;) geriye kaldı beyazını bulmak. :D

Maşallah sarı kızına bayildim.Cok güzelmiş...İnşAllah beyazida olur..Benimki büyüdüğünde :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025