![]() |
Sevgili lusoari paylasmis oldugun telgraf cicegi turunden ben de de var. Ismini musa besigi tradescantia spathacea diye not almisim.
Bu arada sari miline bayildim, saglicakla buyusun. |
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Biz bu bitkiye Musa beşiği diyoruz yani halk arasında öyle ama bilimsel latince ismi değişik kaynaklarda farklı belirtiliyor. Bu çiçeğime iş yerinde bakıyorum pazartesi günü yeni resimlerini çekip paylaşırım.
|
İnşallah Sonkez ablam. ;)
|
Alıntı:
|
Bence topraga birazcik kum da ekle simdi kokler torfta bunalmistir biraz rahatlasin
|
3 Eklenti(ler)
Bugün burada hava öyle kötü ki, içimden hiç birşey yapasım gelmiyor sadece hoyalarımın bana geldikten sonra vermiş olduğu yapraklarıyla fısıldaşıyorum sessizce...
Hoya Callistophylla Hoya wibergiae Hoya benguetensis |
2 Eklenti(ler)
Benim en özel, en güzel, en değerlim seninle tam 11 sene önce parmak kadarken tanışmıştım hangi kaşla göz arası bu kadar büyüdün. :D
|
Hatırası olan çiçekler daha güzel ve daha özel oluyor değil mi abicim? ;) Benim de böyle bikaç çiçeğim var yerleri hep ayrı :p
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Süslendik püslendik geldik :D
|
3 Eklenti(ler)
Süslü menekşelerle devam ;)
|
5 Eklenti(ler)
Kalanchoelerimde çok süslüymüş :D :D :D
|
Menekşeler konusunda çok şansızım hiç mi olmaz yaa sevmediler beni. Bu kaybedeceğim dördüncü menekşem çok üzülüyorum. Sizin menekşelere de kocaman maşallah.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Artık benimde bir cameliam var :D çiçek tomurcuğu açarmı bilmiyorum ama benim için yapraklarının güzelliği bile yeter ;)
|
2 Eklenti(ler)
Çok önceden de nolinam vardı hemde kıvır kıvır upuzun yaprakları vardı ama ben onu çok sevdiğim bir arkadaşıma hediye etmiştim. Bugün ise iş yerime yakın bir çiçekçide görünce hemen aldım. :)
İşte evimizin yepyeni, süslü mü süslü cicisi nolina. :D |
Sarı miliiye bayıldm lusoari, maşallah ona. Sen ona cok iyi bakarsın eminim kısa zamanda kocaman olur :)
lusoari, hani telgraf beşiği varya.. Azıcık üşüdü sanırım. Sorun olurmu? Yumuşadı azıcık yapraklar. Kendim nazar ettim valla :) adınıda telgraf beşiği koydum :o eğer gercekten bir telgraf türüyse, aynı mor yapraklı olanı gibi, toprak üstünde tamamen kaybolsa da, kökten sürer mi acaba ? Evet de lütfen :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Valla hira ablam bilemiyorum mor telgraf gibi toprak altından yeni yavru verir mi :( ama çok dayanıklı bir çiçek olduğuna inanıyorum, yazın buranın sıcağında direk güneş altında hiç rahatsız olmuyor ama buranın soğuğuna daynamıyor. İstanbul'un kışınıda dışarıda olsa bile korunaklı bir köşede atlatabilir diye düşünüyorum hatta sardunyaların dayandığı gibi poşette geçirilebilir belki, kaybedersende sorun değil yenisini getiririm. :) |
Alıntı:
Saksıda yaşıyor şuan ama bulunduğu yerdeki pencere günün büyük bölümü açık, gerekli serin havayı alıp yaza kadar idare etmesi gerekiyor. Durumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım. |
Alıntı:
Zaten sıcaktan çiçek zarfı çatlamış, normalde bu mavsimde sıkısıkıya kapalı olması lazım dış ortamda. |
Tahminimce 1 haftaya kadar açar.
|
1 Eklenti(ler)
Sonbaharın başında buradaki bir seradan aşırı derecede yıpranmış, susuzluktan ve bakımsızlıktan sararmaya yüz tutmuş, bulblarının suyu çekilmeye başlamış, üzerinde hiç çiçek olmayan bir cattleya almıştım. Zaman içinde kendisini toparladı ve şu an verdiğim sevgiyi kat kat fazlasıyla bana geri veriyor, bundan güzel bir mutluluk yok benim için. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Cliviayı diktiğime bir ay bile olmadı aynı anda yavru vererek ve sürpriz bir tomurcuk vererek beni şaşırttı, inşallah açmış halinide burada sizlerle paylaşabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Güzel camelia da çiçeğini açmaya çabalıyor. Camelialar kokulumudur bilemiyorum ama sanki bu haliyle bile azda olsa koku var ve biraz vanilyamsı bir kokuya sahip, bunu takip etmem gerek.
Çiçeği iyice açtıktan sonra komşunun serasına emanet etmem gerekecek evin içi sıcak olduğu için kaybetmekten korkuyorum ama onun için en iyisi sera olacak. Rengine bayıldım güzel camelia. :D |
4 Eklenti(ler)
Minicik çeliklerden yetiştirdiğim anthuriumların çiçeklerinide görmek nasip oldu çok şükür.
|
1 Eklenti(ler)
Cattleya da açanlardan.
|
5 Eklenti(ler)
Ben bu clivianın türünü çok sevdim sanki sürekli renk değiştirip duruyor, ilk açan çiçeklerinin rengi gittikce kızarıyor.
|
3 Eklenti(ler)
Çok sevdiğim bir abimin hediyesi olan efe püskülü bu ve ben bunun çiçeğini ilk defa gördüğüm halde çok beğendim, ilk geldiğinde çiçek oluşumuna dair gelişme gözlemlememiştim fakat sürpriz yapmasını çok biliyormuş. :D
|
Efe püskülünüz maşallah çok güzel açmış.Benim de var,dikeli birkaç oluyor.Öylece büyümeden duruyor.Siz dikeli ne kadar oldu acaba?Uyguladığınız bakım hakkında bilgi verebilir misiniz?Teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025