![]() |
Tabii ki bilgi veririm Sn. Sevgihoca,
2016 yılına İstanbul'da girmeye karar verince çok değerli bir abim topraktan sökerek hediye etti tam olarak toprakla buluşturduğum tarih ise 05.01.2016 evde öğleden sonra güneş gören pencere önünde sıcak bir odada duruyor, toprağı yanan kalorifer yüzünden çok çabuk kuruyor yani toprağı kuruyunca suluyorum ve bu sırada yapraklarına fıs fıs yapıyorum çünkü efe püskülü ananasgiller ailesine ait bir bitki kök yapısı zayıf olduğu için topraktan su emme becerisi pek gelişememiş ama bunun yerine yaprak aralarında biriken suyu kullanma konusunda ustadır. Diktiğim zaman çiçek oluşumu yoktu belkide bana geldiğinde çok yeni oluşturmaya başlamışıtı bilemiyorum ama olsaydı farkına varırdım. |
Teşekkür ederim,daha yeni dikmişsiniz.Benimki kapalı balkonda,kurudukça suluyorum,ilk işim yapraklarını fısfıslamak olacak,çünkü yaprak yapısı mı bilemeyeğim biraz kuru ve sert.Nemlendirmek iyi gelebilir.Sevgiler.
|
Endişelenmeyin benimkininde yaprakları sert ve kuru gibi bu efe püskülüne mahsus bir özellik olmalı.
|
Sn Lusoari,Efe püskülümü sıcak ve güneşli olan oturma odama aldım,yapraklarını dediğiniz gibi fısfısladım,şu an pembemsi bir dal çıkmaya çalışıyor,sanırım çiçek açacak.Ben çiçek açmasını ısıya bağlıyorum.Açınca resimleyeceğim,teşekkür ederim aydınlatıcı bilgileriniz için.
|
1 Eklenti(ler)
Çok sevindim verdiğim bilgilerin işe yaramasına :D bende iki farklı tür var biri ince yapraklı diğeri ise geniş yapraklı daha önce resmini paylaştığım ince yapraklının çiçeğiydi bu ise geniş yapraklının ve şu anda çiçek açmaya hazırlanıyor, bunun türü biraz farklı yaprakları daha geniş çiçeği ise daha düşük bir seviyeden açıyor resim pek net değil bu mesajı yazmadan önce çektiğim için kusura bakmayın.
Bizim ev konum itibarı ile sıcak ve tüm ev aynı ısıda gece gündüz, o zaman çiçeklenmiş olan efe püskülü öğlen 12 den itibaren güneş batana kadar üstündeydi, şimdi çiçek açacak olan ise evin tam ters istikametinde yer alıyor ve sabah güneş doğduğunda iki veya üç dakika güneş ya görüyor ya görmüyor bence bu bitkinin çiçek açma mevsimi bu zamanlar ama seneye yine aynı zamanlarda tekrar açarsa ancak kesin emin olabiliriz. ;) |
3 Eklenti(ler)
Bu saksıda bulunan kalanchoeler çok sevip, değer verdiğim Milla'nın hediyeleri, İstanbul'a gittiğimde Sevgili sonkez, hira, ben, Milla ve eşi toplanmıştık o gün bu gündür en değerli hazinelerle bile değişmeyeceğim dostlar edinmenin verdiği sevinçle bugün çiçeklerini sergileyen güzellerim. ;)
|
Sevgili lusoari,
O gün tanışmamız ve edindiğimiz dostlar en az bu çiçeklerin kadar güzeldi :) Hepiniz sevgiyle ve bol çiçekli kalın. |
Teşekkür ederim ablam, iyi ki varsınız. :)
|
1 Eklenti(ler)
Sağdan soldan tırtıkladığım bir japon gülü ama tam olarak hatırlayamadım neredendi, hatta böyle bir renk olduğunu bile hatırlamıyorum. :D
|
Bunu ben de tanımıyorum sevgili lusoari :)
|
Alıntı:
Sende durumlar nasıl :confused: |
Sevgili kardeşim, bendeki durumlar yakında netleşir. Her 15-20 günde bir ya tutmazsa diye yeni çelikler alıp ektim tüm sonbahar deli gibi :) Kök durumlarına bakmadım ama çoğu hayata tutunmuş gibi. Fakat biraz fazla çelikleyince notlar şaştı. Hangisi hangi renk ancak açınca belli olacaklar. Umarım yaza sana yetişirler :)
|
Oradan beraber topladığımız kucak dolusu çeliklerle fotoğraflarım vardı ya bakıp bakıp iç çekiyorum nasıl beceremedim diye hele beyaz ile ona benzer çok açık pembe vardı ahh ahhhh diyorum, içlerinde sadece bir tanesi hayata tutundu galiba hani sokak arasında binanın önünde dikili kocaman ağaçtı aynısının küçüğüde karşısındaki yuvarlak beton çiçeklikte dikiliydi katmerli somon gibi olanı yani o hala direniyor ama ümidim büyük.
Bu sene sanada çok ciciler gelecek haberin olsun ablam. :D |
Sağ ol canım bekleyeceğim :) Dediğin yeri hatırlıyorum ama hafızan senin de muazzam maşallah :) Bence onları yıkamakla hata ettik. Kabaca gazeteye sarıp sonrasında İstanbul'da çeliklemeliydin belki de. İtinasız yapılan işler daha çok tutuyor galiba :)
|
Teşekkür ederim ablam ;) bilmiyorum ama olsun sen varsın ya içim rahat bu yüzden :D
Bu sene kolları iyice sıvama zamanı ikimizinde koleksiyonlarını büyüteceğiz, kaçarı yok :D |
1 Eklenti(ler)
Bu sezon ilk açan amaryllis ile merhaba diyelim. :)
|
4 Eklenti(ler)
Yeni edindiğim orkideler :)
|
3 Eklenti(ler)
Devamı...
|
4 Eklenti(ler)
İş yerimdeki hibiscuslardan bir kaç tanesi bugün birlikte açmışlardı, manzara tek kelime müthişdi. :)
|
1 Eklenti(ler)
Gloxinialarda yolda ama bu sene sanki birazcık geciktiler...
|
1 Eklenti(ler)
En çok sevdiğim begonia rex türlerinden biri, bu bitkiyi ilk defa paylaşıyorum sizlerle çünki ihmal sonucu sıfırdan başlamak zorunda kaldım bunada şükür.
Begonia Masoniana |
2 Eklenti(ler)
Afrika menekşesi olmadan olurmu hiç. :D
|
1 Eklenti(ler)
Bu resimdeki picasso menekşe benim vazgeçilmezlerimin arasında hatta en baş sıralarda yer alıyor, bu sene yine gümbür gümbür çiçekleri geliyor. Ah ahh birde bu türü çoğaltabilsem ne iyi olurdu. :)
Ness Orange Pekoe |
1 Eklenti(ler)
Veeee bu da yeni edindiğim bir tür bana geleli daha 1 hafta oldu ama sanki şimdiden azda olsa serpildi gibime geliyor. Bakalım ismi gibi kapriz yapacakmı banada :D :D :D
Yan Kapriz |
5 Eklenti(ler)
Bak Sevgili Muda burada kim var, tanıyabildinmi. :)
|
Çiçekler mükemmel olmuşlar. Bendeki çiçeklerini açmaya başladı. Sizdeki de çiçeklenmiştir. Birkaç çiçek tomurcuğu gördüm. En güzel tarafları attığı kollar ile sarkmaları ve çiçeklerini açmaları. Çok uzun süre durmasa da hoş bir çiçeği var. Farklı renkleri de aynı güzellikteler mi.
|
Evet Sevgili Muda çok yakında çiçekleri açacak. :D
|
3 Eklenti(ler)
4 yıl sonra beyaz gloxinia açtı, 3 değişik tür beyazım vardı biri katmerli beyaz (ne yazık ki rahmetli oldu), ikincisi açık yeşil ve büyük yapraklı büyük ve saf beyaz çiçekli (hala yaşıyor ama tomurcuk yok ortada), üçüncüsüde görselini paylaştığım küçük çok koyu siyaha yakın yapraklı normal boy çiçekli hafif sarımsı beyaz olanı.
Bu seneki gloxini çılgınlığına başlıyoruz. ;) |
Gloxsinialarınıza FOSFOR (P) ağırlıklı gübre verin biraz, ama dikkatlice kullanın.
|
Sevgili kardeşim,
Yine çiçeklerin onlara verdiğin sevginin karşılığını vermişler ☺ Pembe beyaz hibiscus harikaymış. Gerçi hepsi çok güzel. Episkiyanda çok güzel. Ben benimkileri yaşatamadım 😥 Bende de iki çeşit gloxinia var. Ellerinden öpüyorlar 😁 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025