agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   lusoari / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34452.htm)

dongyul 18-05-2016 19:40

Sayın Lusoari; çiçeklerle dolu sayfanızı yeni keşfettim ne kadar güzel birbirinden ilginç çiçekleriniz var. Emeğinize sağlık ^^

lusoari 18-05-2016 19:59

Hoş geldiniz Sevgili dongyul :) bitkilerimi beğendiğinize çok sevindim ne zaman isterseniz buyurun. :)

lusoari 18-05-2016 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1462756)
Gloxsinialarınıza FOSFOR (P) ağırlıklı gübre verin biraz, ama dikkatlice kullanın.

Aslında hep kullanıyorum Adalet ablacığım oldukçada geniş gübre çeşitlerim var ama aslında hepsinin topraklarını yenilemem gerekli. ;)

Adalet Yağcı 18-05-2016 20:30

Tabii, çok uzun süre aynı toprakta yaşıyorsa değiştirin, eğer tomurcuk yoksa.
Tomurcuklu ya da çiçekli olanları çiçeklenme devresi bitinceye kadar,(bu genellikle Sonbahar veya İlkbahar olur)rahat bırakın.

lusoari 18-05-2016 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1462757)
Sevgili kardeşim,
Yine çiçeklerin onlara verdiğin sevginin karşılığını vermişler ☺
Pembe beyaz hibiscus harikaymış. Gerçi hepsi çok güzel.
Episkiyanda çok güzel. Ben benimkileri yaşatamadım 😥
Bende de iki çeşit gloxinia var. Ellerinden öpüyorlar 😁

Canım ablacığım, çiçeklerime verdiğim sevgiyi en iyi sen bilirsin onlar benim en büyük hazinem :)
O pembe beyaz hibiscusu Karadeniz'den bir arkadaş göndermişti geldiğinde küçük ama köklüydü ilk çiçek açtığında resmini çekip hemen paylaştım sizlerle, şimdide üzeri çiçek doluydu ama bugün akşam üstü öyle bir yağmur yağdı ki hepsi büzüşmüştü keşke sabah resmini çekseydim. Bu hibiscus sizin oralarada gördüğümüze benziyor ama kesinlikle ondan değil o dümdüz açık pembeydi bunda yer yer pembelikleri daha yoğun, yani kısacası anlayacağın yeni bir tür daha edindik, bu arada senin için çeliklediklerim tutmuş durumdalar sadece sana kavuşacakları günü bekliyorlar deli gibi. :D
Senin gloxinalarını forumda bir yerde görmüştüm ama unuttum, hatırlıyamıyorum renklerini :(

lusoari 18-05-2016 20:33

Tavsiyene uyacağım Adalet ablacığım hepsinde dolu tomurcuk var bu sene ama sonbaharda dinlenme dönemine girdikleri zaman toprakları mutlaka değiştirmem gerekecek bu sene.

lusoari 12-06-2016 15:12

4 Eklenti(ler)
Gloxinialarla başliyalım mı? :)

lusoari 12-06-2016 15:15

4 Eklenti(ler)
Japoncuklar da açmaya devam ediyorlar.

lusoari 12-06-2016 15:19

4 Eklenti(ler)
Bunlarda laboratuvardaki karışık çiçeklerimden bir kaçı.

lusoari 12-06-2016 15:21

4 Eklenti(ler)
Laboratuvardan devam...

YeniGine 12-06-2016 23:14

Maşallah sevgili lusoari, emeklerine sağlık Japon gülü ve ceylanlarına bayıldım...

lusoari 13-06-2016 06:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1468111)
Maşallah sevgili lusoari, emeklerine sağlık Japon gülü ve ceylanlarına bayıldım...

Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, bu sene gerçektende ceylanlar müthiş oldular.

esemeral 13-06-2016 09:35

Maşallah Allah nazardan korusun çiçeklerinizin arasında dolaşırken resmen kendimi kaybettim. Çiçeklerinize göstermiş olduğunuz sevgi ilgi ve bakımlar için tebrik ederim. Sizdeki çeşitleri gördükçe kendimi çiçek serasında geziyorum sandım. Yılların sevgi paylaşımı her birinden bol çiçek olarak size geri dönmüş. Umarım ileride bende sizin çiçekleriniz kadar olmasa da en azından sevgimi paylaşabileceğim çiçeklere sahip olabilirim. Şimdilik elimde olan bir kaç güzelle sayfalar arasında tecrübeli olan arkadaşların güzelliklerini dolaşıp bilgi toplayıp kendimi geliştirme çabasındayım.Bol çiçekli günler dilerim.

Milla 13-06-2016 09:45

Ablacığım çiçeklerin konuşuyor maşallah :)

lusoari 13-06-2016 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1468164)
Maşallah Allah nazardan korusun çiçeklerinizin arasında dolaşırken resmen kendimi kaybettim. Çiçeklerinize göstermiş olduğunuz sevgi ilgi ve bakımlar için tebrik ederim. Sizdeki çeşitleri gördükçe kendimi çiçek serasında geziyorum sandım. Yılların sevgi paylaşımı her birinden bol çiçek olarak size geri dönmüş. Umarım ileride bende sizin çiçekleriniz kadar olmasa da en azından sevgimi paylaşabileceğim çiçeklere sahip olabilirim. Şimdilik elimde olan bir kaç güzelle sayfalar arasında tecrübeli olan arkadaşların güzelliklerini dolaşıp bilgi toplayıp kendimi geliştirme çabasındayım.Bol çiçekli günler dilerim.

Bu kadar güzel sözü duyunca ne diyeceğimi şaşırdım açıkcası, çok ama çok teşekkür ederim. İnşallah ileride sizin çiçekleriniz benimkilerden de güzel olur. :)

lusoari 13-06-2016 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1468171)
Ablacığım çiçeklerin konuşuyor maşallah :)

Teşekkür ederim ablam, hangilerini istersen seç, beğen, götür sana feda olsunlar. :D

lusoari 18-06-2016 15:50

2 Eklenti(ler)
Bak Milla burada kim var hatırladın mı? Şimdide burada ki evimizin kapısının önünü süslüyor. :D

Milla 18-06-2016 19:39

Canım kardeşim büyük bir coşku ile verdiğin sevgi sana hemen güzel yüzünü cömertçe gösteriyor. Her işinde başarılı ol inşallah.

lusoari 18-06-2016 22:15

Amin ablam, inşallah hepimiz hep başarılı oluruz. :)

abk 20-06-2016 05:44

Çiçekleriniz cok guzel. Kapınızın önünü süsleyen o mavi çiçeğin adi nedir?

esemeral 20-06-2016 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1468258)
Bu kadar güzel sözü duyunca ne diyeceğimi şaşırdım açıkcası, çok ama çok teşekkür ederim. İnşallah ileride sizin çiçekleriniz benimkilerden de güzel olur. :)

Rica ederim çiçeklerinizi, çabalarınızı izlediğimde hissettiklerimi içimde tutamadığım için dile getirebildiğim kadarını yazıya döktüm. Şimdiye kadar oturduğum ev kendime ait olmadığından ve ev değiştirip durduğumuzdan fazla çiçek edinememiştim. Allah nasip ederse 1-2 aya kadar kendi evime geçmeden önce siz uzmanları sıkı takibe aldım ki edineceğim çiçeklerimi üzmeyeyim.:rolleyes: Temenninize yürekten AMİNN diyorum. Bol çiçekli günler dilerim.

suko 21-06-2016 09:33

bu çiçeğin ismi nedir biliyor musunuz? Bende de var hiç çiçek açtığını görmedim. Çiçek açıyor mu acaba çok merak ediyorum.

suko 21-06-2016 09:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1468020)
Gloxinialarla başliyalım mı? :)

çiçeğiniz çok güzelmiş.

Adalet Yağcı 21-06-2016 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1469386)
Bak Milla burada kim var hatırladın mı? Şimdide burada ki evimizin kapısının önünü süslüyor. :D

Sevgili lusoari, lab.da, kapının önünde, balkonda her şey yolunda görünüyor.
Bravo..!

Alıntıladığım bu mesajdaki eflatun acaba benim pembiş'in akrabası olabilir mi?
Çiçek ve yaprak yapıları çok benziyor.

lusoari 21-06-2016 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1469622)
Çiçekleriniz cok guzel. Kapınızın önünü süsleyen o mavi çiçeğin adi nedir?

Çok teşekkür ederim Sevgili abk. O mavi mor çiçeğin ismi Ruellia Meksika Petunyası, gerçektende çok neşeli ve kolay bir çiçek sıcağı, güneşi ve suyu seviyor tavsiye ederim. ;)

lusoari 21-06-2016 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suko (Mesaj 1469799)
bu çiçeğin ismi nedir biliyor musunuz? Bende de var hiç çiçek açtığını görmedim. Çiçek açıyor mu acaba çok merak ediyorum.

Hangisinden bahsettiğinizi anlayamadım üzgünüm ama eğer hangi mesajımdaki bitki olduğunu söylerseniz tabii ki söylerim.

lusoari 21-06-2016 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1469816)
Sevgili lusoari, lab.da, kapının önünde, balkonda her şey yolunda görünüyor.
Bravo..!

Alıntıladığım bu mesajdaki eflatun acaba benim pembiş'in akrabası olabilir mi?
Çiçek ve yaprak yapıları çok benziyor.

Çok teşekkür ederim Adalet ablacığım, senin bahçeni dolaşmayı o kadar çok istiyorum ki ama bir türlü sakin kafa bakamıyorum adam gibi.

Sende ki pembiş benimkinin tıpatıp aynısı ama sende ki bodur türü, bende ki ise ağaç gibi oluyor. Benimde 1 tane bodur olan türünden var, rengini hatırlamıyorum henüz çiçek açmadı ama ya beyaz ya da pembiş olması lazım. Bilimsel ismi Ruelia, Türkçe de ise Meksika Petunyası deniliyor.

suko 22-06-2016 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1275899)
Bu iki crassulanın cinsleri biraz farklı. Büyük olan 5 yaşında, küçüğü ise 1 yaşında. Büyük olan biraz yavaş gelişiyor, yaprakları ise daha büyük ve ucu sivri. Küçük olan ise büyüğe nazaran biraz hızlı gelişiyor, yapralakı daha oval ve ucu daha küt.

ismini bilmediğim ve bir türlü çiçek açtığını görmediğim bitki buydu.

lusoari 22-06-2016 19:50

Evet Sevgili suko onun ismi crassula.

Adalet Yağcı 07-07-2016 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1469898)
Çok teşekkür ederim Adalet ablacığım, senin bahçeni dolaşmayı o kadar çok istiyorum ki ama bir türlü sakin kafa bakamıyorum adam gibi.

Sevgili lusoari,
Bahçeme bir dolu beğeni bırakmışsınız, teşekkürler :)

İyi ki bahçe sayfam kapatılmadı, çok özlüyorum, özledikçe de girip tekrar tekrar mesajlara fotoğraflara bakıyorum.
Kimler gelmiş kimler gitmiş, kaybettiğimiz çok değerli dostlarımızın mesajlarını gördükçe burnumun direği sızlıyor :(
Buradaki dostluğun değerine paha biçilemez...
Sevgiyle kalın, iyi bayramlar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025