agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

farpali 05-01-2013 12:41

1 Eklenti(ler)
Oncidium Orkideme saksı beğendiremiyorum!..Biraz daha geniş bir saksıya geçirdim..Çünkü,diğer saksının toprağından küf kokusu geliyordu..Sanırım toprak ve kökler yeteri kadar hava almıyordu.Topraklar dökülmesin diye önce metal saksılığı,eskiyen siyah renk tül ,sineklikle tek kat kapladım.

Sudenur 05-01-2013 12:59

İnanın Ferzan hanım, yaratıcılığınıza hayranım. ;)

farpali 05-01-2013 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1080784)
İnanın Ferzan hanım, yaratıcılığınıza hayranım. ;)

Takdiriniz için çok teşekkür ederim Sayın Sudenur :).

farpali 05-01-2013 22:47

Ananas üretim

1 Eklenti(ler)
Ben netden bulduğum bu uygulamayı ,denedim,bilmeyen arkadaşlar ile paylaşmak istedim.Ben gelişmeleri fotoğraflayıp,sayfamda paylaşacağım.

Görsel Net'den alıntıdır.

farpali 08-01-2013 17:57

Syngonanthus chrysanthus 'Mikado Gold'

1 Eklenti(ler)
İç mekanı seven bir tür. 18-26 C. Isı uygun.Toprağı geçirgen olmalı ve daima nemli kalmalı..Ve tabakdan sulanmalı.Çok yavaş büyüyor.Çiçekleri altın renginde.Direkt güneş ışığına maruz kalmaması lazım,yaprakları hemen yanıyor.

http://www.bitkivecicek.com/mikado-cicegi

farpali 08-01-2013 20:59

Syngonanthus chrysanthus 'Mikado Gold'

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1082663)
İç mekanı seven bir tür. 18-26 C. Isı uygun.Toprağı geçirgen olmalı ve daima nemli kalmalı..Ve tabakdan sulanmalı.Çok yavaş büyüyor.Çiçekleri altın renginde.Direkt güneş ışığına maruz kalmaması lazım,yaprakları hemen yanıyor.

tomurcukları açmaya hazır,her an açabilir.

almanyalı 08-01-2013 21:07

Ayy çok güzelmiş sevgili farpali, güle güle büyütün.
gerçek mi diye iki kere baktım...
gerçekmiş nette baktım gece parlıyor yazmış biri, gerçek mi bilemeyeceğim benim yokki...ama benimde olacak mutlaka.
açelya toprağına dikin yazıyordu,
normal toprak olmuyormuş.bakımı biraz zormuş umarım çabuk alışır.

sevgilerimle

farpali 08-01-2013 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1082776)
gerçekmiş nette baktım gece parlıyor yazmış biri, gerçek mi bilemeyeceğim benim yokki...ama benimde olacak mutlaka.

sevgilerimle

Burası kar,kıyamet ve bende aynen sizin gibi uzun uzun baktım gerçekmi,sokuğdanmı beynim uyuştu diye,bir müddet anlayamadım..Rabbim neler yaratıyor. .Umarım sağlıkla büyür:)).Sizde alın ,bayılacaksınız.

almanyalı 08-01-2013 22:02

Alacağım mutlaka, çok değişik bişey..aramaya başladım bile...geceleyin parlıyor mu acaba gerçekten?

farpali 08-01-2013 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1082811)
Alacağım mutlaka, çok değişik bişey..aramaya başladım bile...geceleyin parlıyor mu acaba gerçekten?

Biraz önce karanlıkta baktım,parlaması yok.Ancak birçok yetiştirici fosfor gibi parladığını söylüyorlar..Ama bugün İstanbul da hava çok kapalı idi,yeterince gün ışığı almadığını düşünüyorum.

farpali 08-01-2013 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1082776)

sevgilerimle

Mikado Gold (Syngonanthus chrysanthus) | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı

Bayçalı 09-01-2013 08:52

Ferzan hanım altın çiçeğiniz hayırlı olsun yavaş yavaş altın işine giriyorsunuz anlaşılan....:D...:D...:D güle güle büyütün bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)

farpali 09-01-2013 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1082977)
Ferzan hanım altın çiçeğiniz hayırlı olsun yavaş yavaş altın işine giriyorsunuz anlaşılan....:D...:D...:D güle güle büyütün bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)

Bakımı zor bir bitki..Her an yeni bir tür ve yeni heyecan!...Altın işinde bu zevki bulmak zor:)...Güzel temennileriniz için teşekkür ederim BAYÇALI.

Sevgi 09-01-2013 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1035285)
Bu yaz balkonumda bunu oluşturacağım.

Sevgili Farpali; emeklerinizin karşılığı muhteşem görünüyor elinize sağlık. Bitkilerinizin hepsi güzel maşallah. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle...

Eklentideki uygulamayı siz yaptınız mı? Resimlerinizde görmedim ama genede sormak istedim.

Sevgilerimle:p

farpali 09-01-2013 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1083078)
Sevgili Farpali; emeklerinizin karşılığı muhteşem görünüyor elinize sağlık. Bitkilerinizin hepsi güzel maşallah. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle...

Eklentideki uygulamayı siz yaptınız mı? Resimlerinizde görmedim ama genede sormak istedim.

Sevgilerimle:p

Yok hayır,henüz hiç bir şey yapmadım..,ananas köklendirmek haricinde..O kadar birikti ki Yaz için projeler,bakalım nolucak?..Takdiriniz için de teşekkür ederim Sayın Sevgi.

Bayçalı 10-01-2013 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1083239)
Yok hayır,henüz hiç bir şey yapmadım..,ananas köklendirmek haricinde..O kadar birikti ki Yaz için projeler,bakalım nolucak?..Takdiriniz için de teşekkür ederim Sayın Sevgi.

seneye ananaslar ferzan hanımdan :D........:D.....:D

farpali 10-01-2013 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi september82 (Mesaj 1083479)
Sayın farpali merhaba,
Diktiğiniz ananas gelişmeye devam ediyor mu? Şu anki durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Köklenme tahmini olarak kaç günde oldu?
Saygılar.

Merhaba Sayın september82.Görsel net'den alıntıdır.Ben henüz köklendirme aşamasındayım..İlk kıpırtıda ,inşallah görselleri paylaşacağım ananasın.

farpali 12-01-2013 15:19

1 Eklenti(ler)
Şimdilik yavru Vanda orkidelerimin keyfi yerinde...Hergün veya gün aşırı,su dolu bir bardağın içerisinde 15 dk köklerini daldırıyorum.Yapraklarına su deymeyecek.Diğer zamanlarda ise,fotoğrafda görüldüğü üzere,vazonun dibine çakıl taşlarının hizasını geçmeyecek su koyuyorum.Doğal nem için..Arada sırada da yapraklarına su pükürtüyorum ve yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat ediyorum..Özellikle doğal nem için çakıl taşlarının fonksiyonu oldukça fazla.
Nem seven bitkilerinizin saksılarının altına,saksının çapından biraz daha büyük bir tabağa çakıl taşı koyup,su ilave edin.Saksılarınızı bu tabağın üzerine yerleştirin..Sadece saksının tabanının direkt suyla temas etmemesine dikkat edin.

gülenmelek 12-01-2013 20:23

Kurbağa bile var yarabbim ;) Çok hoş bir görüntü ;)
Sayın farpali, besini nasıl alıyorlar. Yani bardaktaki suya daldırdığınız zaman suda sıvı besin de oluyor mu?

farpali 12-01-2013 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1084821)
Kurbağa bile var yarabbim ;) Çok hoş bir görüntü ;)
Sayın farpali, besini nasıl alıyorlar. Yani bardaktaki suya daldırdığınız zaman suda sıvı besin de oluyor mu?

Merhaba. Sayin gulenmelek:)))),
Iki haftada bir daldirma yaptigim suya orkide besini eklyorum,veya sivi besinli su ile sadece koklerine fis fis yapiyorum.

farpali 13-01-2013 12:30

1 Eklenti(ler)
Bu mevsimde halaa cicekliler.

farpali 13-01-2013 13:27

1 Eklenti(ler)
Abartısız,iki aydan beri,her sabah aynı saatlerde sıklamenlerimi ziyarete geliyor "Arı Maya"!.Sabah kahvemi pencere önünde içerken,pembeden kırmızıya geçişlerini izlemek çok keyifli..Bugüne kadar bir gün bile gelmemezlik yapmadı.

Sevgi 13-01-2013 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1085068)
Abartısız,iki aydan beri,her sabah aynı saatlerde sıklamenlerimi ziyarete geliyor "Arı Maya"!.Sabah kahvemi pencere önünde içerken,pembeden kırmızıya geçişlerini izlemek çok keyifli..Bugüne kadar bir gün bile gelmemezlik yapmadı.

Sevgili Ferzan Hn. Maşallah çok güzel sıklamenleriniz. Yazın durumları nasıl oluyor. Ne yapıyorsunuz:confused: Tekrar yaşamaları için. Bende bu sene 6 saksı aldım ama halen saksıdalar. Nasıl onları korurum ne yaparım halen düşünüyor ve araştırıyorum.:D

farpali 13-01-2013 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1085073)
Sevgili Ferzan Hn. Maşallah çok güzel sıklamenleriniz. Yazın durumları nasıl oluyor. Ne yapıyorsunuz:confused: Tekrar yaşamaları için. Bende bu sene 6 saksı aldım ama halen saksıdalar. Nasıl onları korurum ne yaparım halen düşünüyor ve araştırıyorum.:D

Merhaba,
Yazın çok sıcaklar bastırmadan ,soğanlarını kuru ve serin bir yere alın,saklayın.Ben öyle yapıyorum.Tekrar Eylül 'de ekiyorum..Çok da sağlıklı gelişim gösteriyorlar.3.senemiz:).

Sevgi 13-01-2013 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1085082)
Merhaba,
Yazın çok sıcaklar bastırmadan ,soğanlarını kuru ve serin bir yere alın,saklayın.Ben öyle yapıyorum.Tekrar Eylül 'de ekiyorum..Çok da sağlıklı gelişim gösteriyorlar.3.senemiz:).

Yani lale ve sümbül soğanları gibi mi:confused:

tarumok 13-01-2013 16:41

Sayın farpali,
vandalar,köklerine gübre temasından hoşlanmaz.Yapraklarına gübreli su fıslarsanız daha yararlı olur.Bu arada cattleyanız iyileştimi?

farpali 13-01-2013 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1085177)
Sayın farpali,
vandalar,köklerine gübre temasından hoşlanmaz.Yapraklarına gübreli su fıslarsanız daha yararlı olur.Bu arada cattleyanız iyileştimi?

Uyarınız için teşekkür ederim Sayın tarumok..Cattleya size bahsettiğim gündeki gibi..Ayynıııı..! Ama dün çok ufak yeni bir kök ucu gördüm.Yaprakları hala buruşuk.Buruşmada artışda yok azalmada.NPK kullanmadım hiç..Bir de ona başlayacağım.NPK 5-5-5 nerden bulabilirim Sayın tarumok..Veya bana ,olumlu tecrübe ettiğiniz bir besin markası adı verebilirmisiniz rica etsem?

farpali 13-01-2013 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1085090)
Yani lale ve sümbül soğanları gibi mi:confused:

Aynen öyle..Çiçeklenmesi bitip,yaprakları da cılızlaşıp azalınca buduyorum.Soğanı serin ve kuru bir yerde saklıyorum.Bugüne kadar hep böyle yaptım.

Sudenur 13-01-2013 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1085365)
Aynen öyle..Çiçeklenmesi bitip,yaprakları da cılızlaşıp azalınca buduyorum.Soğanı serin ve kuru bir yerde saklıyorum.Bugüne kadar hep böyle yaptım.

Tekrar ne vakit ekiyorsunuz Ferzan hanım? :) Topraktan çıkarıp saklayacağınız zaman ilaçlama vs yapıyormusunuz? Teşekkürler.. :)

farpali 13-01-2013 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1085372)
Tekrar ne vakit ekiyorsunuz Ferzan hanım? :) Topraktan çıkarıp saklayacağınız zaman ilaçlama vs yapıyormusunuz? Teşekkürler.. :)

Hayır,hayır hiç birşey yapmıyorum..Eylül'ün ilk haftası gibi ekiyorum..Çok da sağlıklı,bol iri yapraklı ve çiçekli çıkıyorlar..Toprağınıda kurumaya yakınken bol suluyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025