![]() |
1 Eklenti(ler)
Oncidium Orkideme saksı beğendiremiyorum!..Biraz daha geniş bir saksıya geçirdim..Çünkü,diğer saksının toprağından küf kokusu geliyordu..Sanırım toprak ve kökler yeteri kadar hava almıyordu.Topraklar dökülmesin diye önce metal saksılığı,eskiyen siyah renk tül ,sineklikle tek kat kapladım.
|
İnanın Ferzan hanım, yaratıcılığınıza hayranım. ;)
|
Alıntı:
|
Ananas üretim
1 Eklenti(ler)
Ben netden bulduğum bu uygulamayı ,denedim,bilmeyen arkadaşlar ile paylaşmak istedim.Ben gelişmeleri fotoğraflayıp,sayfamda paylaşacağım.
Görsel Net'den alıntıdır. |
Syngonanthus chrysanthus 'Mikado Gold'
1 Eklenti(ler)
İç mekanı seven bir tür. 18-26 C. Isı uygun.Toprağı geçirgen olmalı ve daima nemli kalmalı..Ve tabakdan sulanmalı.Çok yavaş büyüyor.Çiçekleri altın renginde.Direkt güneş ışığına maruz kalmaması lazım,yaprakları hemen yanıyor.
http://www.bitkivecicek.com/mikado-cicegi |
Syngonanthus chrysanthus 'Mikado Gold'
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
tomurcukları açmaya hazır,her an açabilir. |
Ayy çok güzelmiş sevgili farpali, güle güle büyütün.
gerçek mi diye iki kere baktım... gerçekmiş nette baktım gece parlıyor yazmış biri, gerçek mi bilemeyeceğim benim yokki...ama benimde olacak mutlaka. açelya toprağına dikin yazıyordu, normal toprak olmuyormuş.bakımı biraz zormuş umarım çabuk alışır. sevgilerimle |
Alıntı:
|
Alacağım mutlaka, çok değişik bişey..aramaya başladım bile...geceleyin parlıyor mu acaba gerçekten?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ferzan hanım altın çiçeğiniz hayırlı olsun yavaş yavaş altın işine giriyorsunuz anlaşılan....:D...:D...:D güle güle büyütün bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eklentideki uygulamayı siz yaptınız mı? Resimlerinizde görmedim ama genede sormak istedim. Sevgilerimle:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Şimdilik yavru Vanda orkidelerimin keyfi yerinde...Hergün veya gün aşırı,su dolu bir bardağın içerisinde 15 dk köklerini daldırıyorum.Yapraklarına su deymeyecek.Diğer zamanlarda ise,fotoğrafda görüldüğü üzere,vazonun dibine çakıl taşlarının hizasını geçmeyecek su koyuyorum.Doğal nem için..Arada sırada da yapraklarına su pükürtüyorum ve yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat ediyorum..Özellikle doğal nem için çakıl taşlarının fonksiyonu oldukça fazla.
Nem seven bitkilerinizin saksılarının altına,saksının çapından biraz daha büyük bir tabağa çakıl taşı koyup,su ilave edin.Saksılarınızı bu tabağın üzerine yerleştirin..Sadece saksının tabanının direkt suyla temas etmemesine dikkat edin. |
Kurbağa bile var yarabbim ;) Çok hoş bir görüntü ;)
Sayın farpali, besini nasıl alıyorlar. Yani bardaktaki suya daldırdığınız zaman suda sıvı besin de oluyor mu? |
Alıntı:
Iki haftada bir daldirma yaptigim suya orkide besini eklyorum,veya sivi besinli su ile sadece koklerine fis fis yapiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bu mevsimde halaa cicekliler.
|
1 Eklenti(ler)
Abartısız,iki aydan beri,her sabah aynı saatlerde sıklamenlerimi ziyarete geliyor "Arı Maya"!.Sabah kahvemi pencere önünde içerken,pembeden kırmızıya geçişlerini izlemek çok keyifli..Bugüne kadar bir gün bile gelmemezlik yapmadı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yazın çok sıcaklar bastırmadan ,soğanlarını kuru ve serin bir yere alın,saklayın.Ben öyle yapıyorum.Tekrar Eylül 'de ekiyorum..Çok da sağlıklı gelişim gösteriyorlar.3.senemiz:). |
Alıntı:
|
Sayın farpali,
vandalar,köklerine gübre temasından hoşlanmaz.Yapraklarına gübreli su fıslarsanız daha yararlı olur.Bu arada cattleyanız iyileştimi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025