![]() |
fakat soğuklar yılbaşı çiçeklerine göre deil donarlar kapalı deil sanırım balkonunuz. eğer bitkim donacaksa varsın çiçeklerini döksün diyerek ben olsam alırdım içeriye. sevgiler yinede siz bilirsiniz.
|
Sayın farpali,
Daha önceki konuşmalarda yılbaşı cicekleriyle ilgili eğer tomurcuklar belirli bir büyüklüğe ulaştıysa, yer değiştirmenin çok etkisinin olmadıgının söylendiğini hatırlıyorum. Ama küçükse tomurcuklar dökülür diye konuşulmuştu. Bu arada ben gecen yıl bir tane yılbaşımı balkonda denemek maksatlı bırakmıştım. Balıkesir şartlarında donmadı. Çok soğuk gecelerde çiçeklerin üzerinde bulunduğu rafın üzerine kumaş parçası örttüm. ;) acil ve ani çözüm onu uretebilmistim o zaman. |
sn. farpali sedumunuz hayırlı olsun çok güzel orkidenizde ayrı bir güzellik katmış güle güle büyütün :)
|
Ludisia
1 Eklenti(ler)
Bence bu orkidemin yapraklarının dokusu ve görünüşü,çiçeklerinden çok daha güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Bu Kalanchoem,minyatür denilecek kadar ufak,ama güzelliği farklı yaprakları ve renginde.
|
1 Eklenti(ler)
Bir aydan uzun bir süredir tomurcukda,o kadar yavaş büyüyorki tomurcukları Yılbaşı çiçeğimin.Normalmi?
|
1 Eklenti(ler)
Sokağımızdaki çiçekçiden kurtardığım Afrika menekşesi çiçek açtı:))
|
Tacitus Bellus
1 Eklenti(ler)
Boyuna postuna bakmadan yavruladı..Ana bitki,gazoz kapağından biraz büyük.
|
Alıntı:
merhaba,farpali hanım, sizin ludusia'nız pembe mi?benim ki minik ve beyaz açıyor. sizin ludusianızın rengi çok güzelmiş,eğer pembe ise hemen aramaya başlayacağım..:rolleyes: |
Alıntı:
Henüz tomurcukda,sanırım beyaz açıcak.Yanındaki Catleyanın çiçeği de çıkmış. |
Merhaba,
Bende sevinmiştim pembesi de varmış diye...Dcattleya da iyi ludusia takliti yapmış ama ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Nephentes..Sinek kapan
1 Eklenti(ler)
Ay ben buna nasıl bakacağım şimdi:(...Benim sokağımdaki çiçekçi gibisini Allah tüm bitki dostlarına nasip etsin..;çiçekleri geçen satışdaki bitkilerini ya atıyor,ya da bana rastlarsa hediye veriyor:)..Bu da onlardan biri ama bakımı zor diye biliyorum.Özellikle külah şeklindeki çiçeklerini;uygun şartlar sağlanmadıkça tekrar açmadığını ve bitkinin zamanla öldüğünü maalesef.:(
|
Afrika Menekşesi
1 Eklenti(ler)
Menekşelerin yeri de bir başka...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da sevgili çiçekçimden:D
|
Kocaman bir maşallah . Ne kadar şanslısınız siz. O öiöekçiden bizim sokaklara da gelsin. Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. Onlardan biri sanırım etobur bitki yanlışmı gördüm. Eğer öyleyse onlarla ilgilenen arkadaşlar var.
|
sevgili farpali allah ne güzel bir çiçekçi nasip etmiş sana :) ah öyle bir çiçekçi bütün forum üyelerine lazım :)
|
Sayın sibelim ve Sayın Serkan İstanbul,vallahi çok şanslıyım..Hayatda hiç bir şey tesadüf değilir..Bende o çiçek çocuğa,öyle diyorum çünkü genç bir adam..Bitkiler konusunda bildiklerimi anlatıyorum,dükkanında çiçekleri yerleştirme konusunda fikir veriyorum..vbg..Genç adam kar amaçlı,ekmek parası için açmış dükkanını çok efendi..ve bu konuyu öğrenmeye aç.Dün aramızda şöyle bir dialog geçti..dedim ki "senin attıkların çiçek açtı" cevabı çok hoştu.."ablacım korkarım sen bu gidişle onları bana bile satarsın":)))))...Hayır dedim...sana satmıycam,ama sana çiçeği geçti diye bitkileri çöpe atmamayı öğreteceğim".......
|
Alıntı:
|
Alıntı:
türkiyeden mi bu? |
Alıntı:
|
özel mesajla alabilirmiyim site adını:)
|
1 Eklenti(ler)
Son Dakika!
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/28622.htm sayfamda da bahsettiğim gibi ,çiçeklerimin nerdeyse herbirinin hikayeleri var..Bu muhteşem Oncidium orkideyi,yıllardır benimle olan Sevgili emektarım bana yılbaşı hediyesi olarak 5 dk. Önce getirdi...Engel olamadım gözyaşlarıma çünkü kazandığı her kuruşa bin düğüm atarak ailesine baktığını,ne zor bir yaşamı olduğunu biliyordum.. Mümkün olsa da bu çiçeğimi dondursam ve uzun yıllar benimle olsa.. Tabii adı artık bizim evimizde "Oncidium Orkide" değil....)! Bakımı için destekerinizi bekliyorum arkadaşlar. |
1 Eklenti(ler)
Tek çiçeğine dikkatlice baktığımda semazene benzettim; geniş eteği;kahverengi yeleği,iki kolunu açmış......haksızmıyım?..hayalmi görüyorum?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025