agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

serkan_istanbul 20-12-2012 14:30

fakat soğuklar yılbaşı çiçeklerine göre deil donarlar kapalı deil sanırım balkonunuz. eğer bitkim donacaksa varsın çiçeklerini döksün diyerek ben olsam alırdım içeriye. sevgiler yinede siz bilirsiniz.

züleyha 20-12-2012 15:19

Sayın farpali,
Daha önceki konuşmalarda yılbaşı cicekleriyle ilgili eğer tomurcuklar belirli bir büyüklüğe ulaştıysa, yer değiştirmenin çok etkisinin olmadıgının söylendiğini hatırlıyorum. Ama küçükse tomurcuklar dökülür diye konuşulmuştu. Bu arada ben gecen yıl bir tane yılbaşımı balkonda denemek maksatlı bırakmıştım. Balıkesir şartlarında donmadı. Çok soğuk gecelerde çiçeklerin üzerinde bulunduğu rafın üzerine kumaş parçası örttüm. ;) acil ve ani çözüm onu uretebilmistim o zaman.

Bayçalı 24-12-2012 07:59

sn. farpali sedumunuz hayırlı olsun çok güzel orkidenizde ayrı bir güzellik katmış güle güle büyütün :)

farpali 25-12-2012 23:50

Ludisia

1 Eklenti(ler)
Bence bu orkidemin yapraklarının dokusu ve görünüşü,çiçeklerinden çok daha güzel.

farpali 25-12-2012 23:52

1 Eklenti(ler)
Bu Kalanchoem,minyatür denilecek kadar ufak,ama güzelliği farklı yaprakları ve renginde.

farpali 25-12-2012 23:54

1 Eklenti(ler)
Bir aydan uzun bir süredir tomurcukda,o kadar yavaş büyüyorki tomurcukları Yılbaşı çiçeğimin.Normalmi?

farpali 25-12-2012 23:55

1 Eklenti(ler)
Sokağımızdaki çiçekçiden kurtardığım Afrika menekşesi çiçek açtı:))

farpali 25-12-2012 23:58

Tacitus Bellus

1 Eklenti(ler)
Boyuna postuna bakmadan yavruladı..Ana bitki,gazoz kapağından biraz büyük.

almanyalı 26-12-2012 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1075440)
Bence bu orkidemin yapraklarının dokusu ve görünüşü,çiçeklerinden çok daha güzel.

merhaba,farpali hanım,

sizin ludusia'nız pembe mi?benim ki minik ve beyaz açıyor.
sizin ludusianızın rengi çok güzelmiş,eğer pembe ise hemen aramaya başlayacağım..:rolleyes:

farpali 26-12-2012 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1075452)
merhaba,farpali hanım,

sizin ludusia'nız pembe mi?benim ki minik ve beyaz açıyor.
sizin ludusianızın rengi çok güzelmiş,eğer pembe ise hemen aramaya başlayacağım..:rolleyes:

Merhaba,
Henüz tomurcukda,sanırım beyaz açıcak.Yanındaki Catleyanın çiçeği de çıkmış.

almanyalı 26-12-2012 00:53

Merhaba,

Bende sevinmiştim pembesi de varmış diye...Dcattleya da iyi ludusia takliti yapmış ama ;)

farpali 26-12-2012 00:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1075469)
Merhaba,

Bende sevinmiştim pembesi de varmış diye...Dcattleya da iyi ludusia takliti yapmış ama ;)

Ben de siz sorunca tekrar baktım fotoğrafa,Ludusia'nın çiçeği gibi görünüyor gerçekten:).

rukiyeözgür 26-12-2012 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1075447)

Merhaba Sayın Farpali bellusunuz açtı mı hiç acaba? Ben de sipariş ettim bekliyorum umarım bulunur çiçekleri resimdekiler gibi gösterişli mi?

farpali 26-12-2012 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiyeözgür (Mesaj 1075799)
Merhaba Sayın Farpali bellusunuz açtı mı hiç acaba? Ben de sipariş ettim bekliyorum umarım bulunur çiçekleri resimdekiler gibi gösterişli mi?

Merhaba Sayın rukiyeözgür..Yakın çekim olduğu için gösterişli duruyor Tacitus Bellus,o kadar küçük ki,yavaş gelişiyor..Henüz hiç çiçek açmadı.,yavrularını görünce bile şaşırdım.Çiçek için bir hayli büyümesi gerek herhalde...

farpali 27-12-2012 13:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1075444)
Bir aydan uzun bir süredir tomurcukda,o kadar yavaş büyüyorki tomurcukları Yılbaşı çiçeğimin.Normalmi?

Nihayet...

farpali 27-12-2012 13:48

Nephentes..Sinek kapan

1 Eklenti(ler)
Ay ben buna nasıl bakacağım şimdi:(...Benim sokağımdaki çiçekçi gibisini Allah tüm bitki dostlarına nasip etsin..;çiçekleri geçen satışdaki bitkilerini ya atıyor,ya da bana rastlarsa hediye veriyor:)..Bu da onlardan biri ama bakımı zor diye biliyorum.Özellikle külah şeklindeki çiçeklerini;uygun şartlar sağlanmadıkça tekrar açmadığını ve bitkinin zamanla öldüğünü maalesef.:(

farpali 27-12-2012 14:05

Afrika Menekşesi

1 Eklenti(ler)
Menekşelerin yeri de bir başka...

farpali 27-12-2012 14:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1075440)

Son günlerdeki İstanbulun güneşli günlerinin etkisi olsa gerek.Ludisia da açıyor tomurcuklarını.Bu arada ,Akvaryum suyunun Orkidelere çok faydalı olduğunu duydum..Bilginize arkadaşlar..

Bayçalı 27-12-2012 14:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1075447)

ferzan hanım sanırım büyüyünce bu şekilde olabilir eee tabi bizler de yavrularından nasipleniriz kısmet olursa:D

farpali 27-12-2012 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1076194)
ferzan hanım sanırım büyüyünce bu şekilde olabilir eee tabi bizler de yavrularından nasipleniriz kısmet olursa:D

İnşalllahh:)..Mükemmel çiçekler..Elbetde ,hayat paylaşınca güzel Sayın BAYÇALI.

farpali 27-12-2012 14:39

1 Eklenti(ler)
Bu da sevgili çiçekçimden:D

serkan_istanbul 27-12-2012 16:27

Kocaman bir maşallah . Ne kadar şanslısınız siz. O öiöekçiden bizim sokaklara da gelsin. Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. Onlardan biri sanırım etobur bitki yanlışmı gördüm. Eğer öyleyse onlarla ilgilenen arkadaşlar var.

sibelim 27-12-2012 17:09

sevgili farpali allah ne güzel bir çiçekçi nasip etmiş sana :) ah öyle bir çiçekçi bütün forum üyelerine lazım :)

farpali 27-12-2012 17:55

Sayın sibelim ve Sayın Serkan İstanbul,vallahi çok şanslıyım..Hayatda hiç bir şey tesadüf değilir..Bende o çiçek çocuğa,öyle diyorum çünkü genç bir adam..Bitkiler konusunda bildiklerimi anlatıyorum,dükkanında çiçekleri yerleştirme konusunda fikir veriyorum..vbg..Genç adam kar amaçlı,ekmek parası için açmış dükkanını çok efendi..ve bu konuyu öğrenmeye aç.Dün aramızda şöyle bir dialog geçti..dedim ki "senin attıkların çiçek açtı" cevabı çok hoştu.."ablacım korkarım sen bu gidişle onları bana bile satarsın":)))))...Hayır dedim...sana satmıycam,ama sana çiçeği geçti diye bitkileri çöpe atmamayı öğreteceğim".......

tarumok 27-12-2012 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1071360)
Cattleyanın rengi harika,daha çok yavru..Zamanla gelişimini paylaşacağım..Phalenopsislere nazaran toprağını daha kuru sevdiğini ve daha çok ışık gereksinimi olduğunu biliyorum..Sanırım en kısa zamanda toprağını değiştirmeliyim,tabii çiçeği geçtikden sonra.

mesajı tekrar yazdım

tarumok 27-12-2012 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1071360)
Cattleyanın rengi harika,daha çok yavru..Zamanla gelişimini paylaşacağım..Phalenopsislere nazaran toprağını daha kuru sevdiğini ve daha çok ışık gereksinimi olduğunu biliyorum..Sanırım en kısa zamanda toprağını değiştirmeliyim,tabii çiçeği geçtikden sonra.

Merhaba sayın farpali,
türkiyeden mi bu?

farpali 27-12-2012 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1076366)
Merhaba sayın farpali,
türkiyeden mi bu?

Evet Sayın tarumok,İnternetden aldım Türkiyeden..Kapıya teslim:)

tarumok 27-12-2012 19:48

özel mesajla alabilirmiyim site adını:)

farpali 27-12-2012 19:54

1 Eklenti(ler)
Son Dakika!

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/28622.htm sayfamda da bahsettiğim gibi ,çiçeklerimin nerdeyse herbirinin hikayeleri var..Bu muhteşem Oncidium orkideyi,yıllardır benimle olan Sevgili emektarım bana yılbaşı hediyesi olarak 5 dk. Önce getirdi...Engel olamadım gözyaşlarıma çünkü kazandığı her kuruşa bin düğüm atarak ailesine baktığını,ne zor bir yaşamı olduğunu biliyordum..
Mümkün olsa da bu çiçeğimi dondursam ve uzun yıllar benimle olsa.. Tabii adı artık bizim evimizde "Oncidium Orkide" değil....)!
Bakımı için destekerinizi bekliyorum arkadaşlar.

farpali 27-12-2012 20:04

1 Eklenti(ler)
Tek çiçeğine dikkatlice baktığımda semazene benzettim; geniş eteği;kahverengi yeleği,iki kolunu açmış......haksızmıyım?..hayalmi görüyorum?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025