agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

vehibe 15-12-2012 13:38

Tam güneş banyosu zamanı:)

farpali 15-12-2012 13:39

1 Eklenti(ler)
İç mekandaki orkidelerim ve hoyalarda bugünkü sabah güneşinden nasiplerini aldılar,artık gölge zamanı.Emanet ruj çiçeğinede fena alışmaya başladım:o!...

Sudenur 15-12-2012 14:52

Çok zevklisiniz sevgili farpali. ;) Sunum ve yaratıcılığınıza hayranım. Özendiriyor, imrendiriyor, göz okşuyor ve az birazcık ta kıskandırıyorsunuz diye dip not düşsem yanlış anlaşılmam umarım. ;) :o Hasetlik değil yemin ederim, umsuruk oldum sadece. :)) :D

farpali 15-12-2012 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1068800)
Çok zevklisiniz sevgili farpali. ;) Sunum ve yaratıcılığınıza hayranım. Özendiriyor, imrendiriyor, göz okşuyor ve az birazcık ta kıskandırıyorsunuz diye dip not düşsem yanlış anlaşılmam umarım. ;) :o Hasetlik değil yemin ederim, umsuruk oldum sadece. :)) :D

Çok çok çok ...teşekkür ettim:)

züleyha 15-12-2012 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1068759)
Çok güzel çok..sedum burrito başka açıdan çekimi

Sayın farpali,

Bu succulent'e bayıldım.siz yalnız tercih etmissiniz ama aranjmanlarda da harika duruyor. Böyle giderse koyduğunuz fotograflar sayesinde bende iflah olmaz bir succulent ve kaktüs sevdalısına dönüşeceğim galiba ;)

Ahmet 15-12-2012 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1058879)
Adını bilmiyorum ama çok beğendim.Kokine ye benziyor.

Merhana Sayın farpali,

Haber vermeden balkonda ve arkadaşınızın bahçesinde kısa bir gezinti yaptım, umarım kızmazsınız.
Bahçede ki çalının ismi sanırım Osmanthus, alacalısı dışında yeşil yapraklı çeşitleride var.

Saygılarımla

sakdag 15-12-2012 15:45

Çalının ismi: İlex Aqufolium 'Silver Queen'

Ben de burada bir parkta görünce Osmanthus sanmıştım ama değilmiş, ama yine de görselliği çok fazla olan bir tür.

Sayın Farpalı, sedum burrito harika görünüyor, nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyiz acaba? ;)

farpali 15-12-2012 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1068825)
Çalının ismi: İlex Aqufolium 'Silver Queen'

Ben de burada bir parkta görünce Osmanthus sanmıştım ama değilmiş, ama yine de görselliği çok fazla olan bir tür.

Sayın Farpalı, sedum burrito harika görünüyor, nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyiz acaba? ;)

Teşekkürler Sayın sakdag bilgilendirdiğiniz için..Sedum Burrito yu oğlum Anadolu yakasında bir yerden almış,annem bayılıcak buna diye,ama adını bilmiyor..

farpali 15-12-2012 18:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ahmett62 (Mesaj 1068818)
Merhana Sayın farpali,

Haber vermeden balkonda ve arkadaşınızın bahçesinde kısa bir gezinti yaptım, umarım kızmazsınız.
Bahçede ki çalının ismi sanırım Osmanthus, alacalısı dışında yeşil yapraklı çeşitleride var.

Saygılarımla

Ziyaretinize memnun oldum,neden kızayım..Bilgi verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

farpali 15-12-2012 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züleyha (Mesaj 1068814)
Sayın farpali,

Bu succulent'e bayıldım.siz yalnız tercih etmissiniz ama aranjmanlarda da harika duruyor. Böyle giderse koyduğunuz fotograflar sayesinde bende iflah olmaz bir succulent ve kaktüs sevdalısına dönüşeceğim galiba ;)

Oğlum bu şekilde getirmiş bana ,zamanla düşen yapraklar aranjmanlarda çok işime yarıyacak..Daha sevdalanmadınızmı yoksa?...sevgiler:)

farpali 15-12-2012 18:44

15.12.2012-18.12.2012 Çicekçilik Flower Show : İstanbul Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı

Yarın son günmüş,burayı ziyaret etmeyi düşünüyorum....

FuarTakip.com, DNYA icekilik FUARLARI, sektr fuarlar takvimi, fuar rehberi

sibelim 15-12-2012 22:42

sevgili farpali emanet ruj panjura nasıl yakıştı anlatamam ebedi yurdu orası gibi :) hani arkadaşınıza beni geç görselleri gören ağaçlar.net üyelerini bu güzellikten nasıl mahrum edeyim mukabilinde bir dizi yakarışlarda bulunmak şart oldu :) ellerine sağlık her şey yine çok güzel.

farpali 16-12-2012 00:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1069089)
sevgili farpali emanet ruj panjura nasıl yakıştı anlatamam ebedi yurdu orası gibi :) hani arkadaşınıza beni geç görselleri gören ağaçlar.net üyelerini bu güzellikten nasıl mahrum edeyim mukabilinde bir dizi yakarışlarda bulunmak şart oldu :) ellerine sağlık her şey yine çok güzel.

:))..ne içten bir yorum bu,çok teşekkür ederim Sevgili sibelim..Meşhur oldu rujun diyeceğim.)...

rukiyeözgür 16-12-2012 14:09

Sayın Farpali çiçekleriniz ayrı saksılarınız ayrı ağacınız apayrı güzel :) Sevdiğiniz beğendiğiniz daha çok çeşit bitki sizinle olsun.. Sevgiler..

YeniGine 16-12-2012 17:37

Çok güzeller sevgili farpali güle güle büyütün.
Sevgili farpali İstanbul da nerede oturuyorsunuz?

YeniGine 16-12-2012 17:44

:( Olmadı; ben Halkalı da oturuyorum. İstanbul Toplantısı için sormuştum. Yakın oturuyor isek beni de götürürsünüz diyecektim. Teşekkürler.

sibelim 16-12-2012 20:56

sevgili farpali bugün flowershow da idik ve emanet ruj dan saksı saksı vardı kulakların çınladımı bilmem. fiyatı 50 tl idi almak isterdim ama bence pahalı kaçtı içim giderek standı terketmek zorunda kaldım :( kadıköy de yeri hollanda dan ithal geliyor dedi görevli. iletişim bilgisini almak isteyen mesaj atarsa firmanın iletişim bilgilerini verebilirim.

farpali 16-12-2012 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1069602)
sevgili farpali bugün flowershow da idik ve emanet ruj dan saksı saksı vardı kulakların çınladımı bilmem. fiyatı 50 tl idi almak isterdim ama bence pahalı kaçtı içim giderek standı terketmek zorunda kaldım :( kadıköy de yeri hollanda dan ithal geliyor dedi görevli. iletişim bilgisini almak isteyen mesaj atarsa firmanın iletişim bilgilerini verebilirim.

Bende bugün oradaydım ve gördüm ruj ları ve fiyatlarını:)..Bana da yüksek geldi fiyatları.

Elma Kurdu 17-12-2012 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1070079)
Bunlar bugün ,sokağımdaki çiçekçiden kurtardıklarım..çiçekleri geçti diye çöpe atarken yakaladım.:o

Böyle bi çiçekçide bana lazım :D

farpali 17-12-2012 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1070102)
Böyle bi çiçekçide bana lazım :D

:))...Etrafınızdaki çiçekci dükkanlarına tembihleyin,rica edin,veriyorlar..

nılgun_dogan 17-12-2012 18:43

Dış saksısı harika orkide saksısı olur nerden aldınız acaba.

farpali 17-12-2012 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1070158)
Dış saksısı harika orkide saksısı olur nerden aldınız acaba.

Bende o niyetle satın almıştım:),catlleyanın saksı değişim zamanı geçireceğim bu saksıya:)...İçindeki bildiğimiz plastik saksı,fincan şeklindeki ferforje olan Paşabahçe mağazasından almıştım Nilgün hanım.yosunla biraz boşlukları doldurmak gerekmezmi?

nılgun_dogan 17-12-2012 23:14

Yosunla sarılabilinir ama ben olsam hiç sarmazdım.

nılgun_dogan 19-12-2012 11:12

Sayın farpali bahsettiğim ferforje saksının fiyatı nedir acaba.

farpali 19-12-2012 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1071049)
Sayın farpali bahsettiğim ferforje saksının fiyatı nedir acaba.

26-28 tl yanlış hatırlamıyorsam;30 tl bile değil..bugünlerde indirimli fiyatı Sayın nılgun_dogan

farpali 19-12-2012 20:15

1 Eklenti(ler)
Cattleyanın rengi harika,daha çok yavru..Zamanla gelişimini paylaşacağım..Phalenopsislere nazaran toprağını daha kuru sevdiğini ve daha çok ışık gereksinimi olduğunu biliyorum..Sanırım en kısa zamanda toprağını değiştirmeliyim,tabii çiçeği geçtikden sonra.

farpali 20-12-2012 00:09

1 Eklenti(ler)
Herzamanki gibi gönlüm el vermedi bu kırık saksıda durmasına.Cattleya yı saksısından çıkarttım,çok yoğun bir küf kokusu geldi toprağından.Çürümüş köklerini steril makasla temizledim.Akan suyun altında kökleri eski topraklarından arındırdım.1saat köklerdeki suyun süzülmesini bekledim,kağıt havlu ile kuruladım..Köklerine mantar ilacı sıktım ve daha önceden hazırlamış olduğum orkide toprağı ile beraber yeni saksısına geçirdim.Acele ettim ,çiçeğin geçmesini beklemeliydim ama....;)

farpali 20-12-2012 11:34

1 Eklenti(ler)
Ve İstanbul da kış yüzünü iyice gösterdi,kar yağışı gittikçe hızlanıp artıyor..Pencereden baktığım tek sıcaklık çiçeklerim.

serkan_istanbul 20-12-2012 12:19

Hayırlı günler o pencerenin önündeki yılbaşı çiçeği ise onu içeriye alın soğuktan donar yoksa. Sevgiler

farpali 20-12-2012 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1071697)
Hayırlı günler o pencerenin önündeki yılbaşı çiçeği ise onu içeriye alın soğuktan donar yoksa. Sevgiler

Bir sürü yılbaşı çiçeğim balkonda şuan,üzeri tomurcuk dolu..ısı farkından dolayı tomurcuklar açmadan dökülmezlermi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025