agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

vehibe 30-11-2012 09:05

Senin balkon sayfana bu kadar resim yüklediğim için kusura bakma, sana gönderdiğim çiçeklerin ilerde nasıl olacaklarını görmen içindi...

farpali 30-11-2012 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1057218)
Senin balkon sayfana bu kadar resim yüklediğim için kusura bakma, sana gönderdiğim çiçeklerin ilerde nasıl olacaklarını görmen içindi...

Estağfurullah kusur olurmu Vehibe hanım ..çok iyi yapmışssınız ,benimde fikrim oldu,çok memnun oldum.Teşekkür ederim..

farpali 30-11-2012 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1057218)

Eve gündeliğe gelen kadın çöp zannedip tabakda ayırdığım tohumları ,meyva çekirdeği artığı sanıp çöpe atmış,özellikle kum zambağı tohumlarıma çooook üzüldüm,gözümden yaş geldi:((( resmen....Çöpde gitmiş tohumlarım:((:(

vehibe 30-11-2012 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1057307)
Eve gündeliğe gelen kadın çöp zannedip tabakda ayırdığım tohumları ,meyva çekirdeği artığı sanıp çöpe atmış,özellikle kum zambağı tohumlarıma çooook üzüldüm,gözümden yaş geldi:((( resmen....Çöpde gitmiş tohumlarım:((:(

Bu kadar üzülme canım, bakarsın onların yerine bir gün kum zambağının kendisi gelir belli mi olur:)
Tohumlar çöpe gidince ne olduklarını hatırladım:D
1- dilimli tatlı kabak tohumu.
2- Samandağ biberi.

Fatih 30-11-2012 23:40

Sevgili Farpali,
Bu bana gelen aşı. Tekrardan teşekkürler Vehibe Abla.

Sudenur 01-12-2012 00:51

Maşallahınız var sevgili farpali, elinizin değdiği her şeyi güzelleşiyor. ;)
Arajmanlarınız, sunumlarınız, aksesuarlarınız harika. Sağlıklı günlerde çeşitlendirmenizi diliyorum bitkilerinizi. :))

Şeffaf orkide saksınızı bu denli muntazam nasıl delebildiniz merak ettim? :o
Elinize, emeğinize sağlık. Sayfanızda olmak büyük keyifti. ;)

farpali 01-12-2012 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1057786)
Maşallahınız var sevgili farpali, elinizin değdiği her şeyi güzelleşiyor. ;)
Arajmanlarınız, sunumlarınız, aksesuarlarınız harika. Sağlıklı günlerde çeşitlendirmenizi diliyorum bitkilerinizi. :))

Şeffaf orkide saksınızı bu denli muntazam nasıl delebildiniz merak ettim? :o
Elinize, emeğinize sağlık. Sayfanızda olmak büyük keyifti. ;)

Sayfamı ziyaretinize ve beğenilerinize çok teşekkür ederim Sayın Sudenur..
Şeffaf saksımı havya ile max. 5 dk. da deldim..çok zor değil inanın.Sevgiler.

farpali 02-12-2012 21:59

1 Eklenti(ler)
Arkadaşımın bahçesinden aldığım Manolya ağacının tohumları.

farpali 02-12-2012 22:00

1 Eklenti(ler)
Bahçeden bir detay.

farpali 02-12-2012 22:01

1 Eklenti(ler)
Fırça Çiçeği

farpali 02-12-2012 22:02

1 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum ama çok beğendim.Kokine ye benziyor.

Çalının adı "İlex Aqufolium 'Silver Queen' mış...teşekkürler Sayın sakdağ.

Sudenur 02-12-2012 22:37

Sevgili farpali, daha detaylı fotoğraflarını görmeyi çok isterdim bahçenizin. :o :))

farpali 02-12-2012 22:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1058932)
Sevgili farpali, daha detaylı fotoğraflarını görmeyi çok isterdim bahçenizin. :o :))

Sevgili Sudenur ,bahçe çok yakın bir arkadaşıma ait..Sık sık gidip,terapi olduğum bir mekan bu bahçe:))

Sudenur 02-12-2012 22:58

1 Eklenti(ler)
Çok güzelmiş. :))

Sizin balkonunuzun da bahçeden aşağı kalır yanı yok maşallah. ;)

Adını bilmediğiniz çalıyı Anıtkabir ziyaretimiz esnasında ben de gördüm çok beğendim. "Bu bitkinin adı nedir?" bölümünü taradım lakin bulamadım veya ben göremedim. :confused:

Yaprak şekilleri ve alacalı rengi çok güzel.
Eklenti 350981

Not:Görüntü kirliliği yaratmış isem lütfen uyarın, derhal kaldırabilirim fotoğrafı.:o

farpali 02-12-2012 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1058970)
Çok güzelmiş. :))

Sizin balkonunuzun da bahçeden aşağı kalır yanı yok maşallah. ;)

Adını bilmediğiniz çalıyı Anıtkabir ziyaretimiz esnasında ben de gördüm çok beğendim. "Bu bitkinin adı nedir?" bölümünü taradım lakin bulamadım veya ben göremedim. :confused:

Yaprak şekilleri ve alacalı rengi çok güzel.
Eklenti 350981

Not:Görüntü kirliliği yaratmış isem lütfen uyarın, derhal kaldırabilirim fotoğrafı.:o

Ne münasebet,fotoğrafınızla renk kattınız sayfama.Teşekkür ederim.

farpali 02-12-2012 23:23

1 Eklenti(ler)
Bütün engellerin kalktığı bir dünya dileğiyle...
Unutmayalım ki; hepimiz birer engelli adayıyız.

(3 Aralık Dünya Engelliler Günü)

farpali 08-12-2012 17:17

1 Eklenti(ler)
Kitap almak için çıktım..hem kitabımı aldım hemde turuncu yılbaşı çiçeğimi.Yanındada çiçekcinin bozuldu diye çöpe atacağı koyu pembe-beyaz yılbaşını kurtardım!:)

almanyalı 08-12-2012 17:31

Merhaba farpali,sizinde var galiba bu leş kaktusu ciceğinden hakikaten pis kokuyormu?bende edinmek istiyorum da.ayrıca çiçeklerinizin hepsi çok güzel maşallah güle güle büyütün sevgilerimle.

farpali 08-12-2012 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1063559)
Merhaba farpali,sizinde var galiba bu leş kaktusu ciceğinden hakikaten pis kokuyormu?bende edinmek istiyorum da.ayrıca çiçeklerinizin hepsi çok güzel maşallah güle güle büyütün sevgilerimle.

Valla banada bir arkadaş çelik göndermiş sağolsun,bende bilmiyorum ama leş kokuyormuş...bakalım görücez.. henüz parmak kadarlar.Teşekkür ederim Sayın almanyalı.

Mutlu Kutlu 08-12-2012 19:57

Çiçek açtığında büyük karasinek ve bırakacağı kurtcuklara katlanabilecekmisiniz. Çürümüş et kokacağı için sinekler larva bırakmaya geliyorlar, bazan çok larva oluyor. Galiba bu larvalar beslenebilecekleri bir çürük et olmadığı için ölüp bitkiye besin oluyor.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1063578)
Valla banada bir arkadaş çelik göndermiş sağolsun,bende bilmiyorum ama leş kokuyormuş...bakalım görücez.. henüz parmak kadarlar.Teşekkür ederim Sayın almanyalı.

farpali 09-12-2012 00:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu (Mesaj 1063637)
Çiçek açtığında büyük karasinek ve bırakacağı kurtcuklara katlanabilecekmisiniz. Çürümüş et kokacağı için sinekler larva bırakmaya geliyorlar, bazan çok larva oluyor. Galiba bu larvalar beslenebilecekleri bir çürük et olmadığı için ölüp bitkiye besin oluyor.

Eyvah...!çiçeğini görmeden antipati oluştu bende:(,larvalar falan:(:dilli:.....

vehibe 09-12-2012 19:22

2 Eklenti(ler)
Haklısınız çok iğrenç duruyor.:dilli:

Eklenti 352755

Eklenti 352757

farpali 09-12-2012 20:05

1 Eklenti(ler)
24 Ekim de ekilen Atlas tohumlarımın bugünkü durumu

farpali 09-12-2012 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1064210)
Haklısınız çok iğrenç duruyor.:dilli:

Eklenti 352755

Eklenti 352757

Nasıl temizliyorsunuz peki bir çaresi yokmu?:(....

vehibe 09-12-2012 22:36

Temizlemeye gerek yok zaten. çiçeğin ömrü iki gün, sonra solup gidiyor.
Mutlu kutlunun dediği gibi sanırım larvalar çiçeği besliyor...

farpali 09-12-2012 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1064313)
Temizlemeye gerek yok zaten. çiçeğin ömrü iki gün, sonra solup gidiyor.
Mutlu kutlunun dediği gibi sanırım larvalar çiçeği besliyor...

Aman neyse......ilk defa üzülmeyeceğim galiba,bitkimin çiçeğinin ömrü çok kısa diye:o...

farpali 10-12-2012 16:09

2 Eklenti(ler)
Bunlar bana günün en güzel süprizi oldu..iki farklı renk yavru Vanda..Hiç yetiştirmedim bugüne kadar,ancak her gördüğümde satıcılardan ufak ufak bilgiler almıştım bakımı konusunda..Biraz bilgi kırıntılarımı uyguladım,bana kolay gelsin...

Vandaların köklerinin hergün daldırma yöntemi ile yapraklarına su değmeyecek şekilde ,15 dk suda bekletilmesi gerekliEklenti 352999

farpali 10-12-2012 16:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1064814)
Bunlar bana günün en güzel süprizi oldu..iki farklı renk yavru Vanda..Hiç yetiştirmedim bugüne kadar,ancak her gördüğümde satıcılardan ufak ufak bilgiler almıştım bakımı konusunda..Biraz bilgi kırıntılarımı uyguladım,bana kolay gelsin...

Vandaların köklerinin hergün daldırma yöntemi ile yapraklarına su değmeyecek şekilde ,15 dk suda bekletilmesi gerekliEklenti 352999

Su mutlaka dinlenmiş su,**** yağmur suyu olmalı..Ve sudan çıkartıp,köklerdeki su iyice süzülmeli..Sonra Cam **** hava geçiren bir objenin,saksının içerisine topraksız olarak yerleştirilir..bazı yetiştiriciler,cam vazolara koyup,hiç bir şekilde köklere su temas ettirmeden,vazonun dibine su koyduklarını ,su buharlaşarak, Vandaların nem ihtiyacını karşıladıklarını da söylediler.Gübrelemeyide,su ile karıştırılıp ,yapraklara fısfıs ile uygulanması daha uygun.

Gelişmeleri paylaşırım...

farpali 10-12-2012 18:24

1 Eklenti(ler)
Evde kullanılmayan plastik,şeffaf bardak Vanda orkide için ,havya ile delinerek orkide saksısı olma yolunda ilerliyor,henüz bitmedi;)

farpali 10-12-2012 18:47

Kardelen

2 Eklenti(ler)
Kardelene sormuşlar; bütün çicekler sıradan yerlerde açıp insanlara yakın dururken sen neden böyle yüksek dağlarda ve özellìkle uçurum kenarında açarsın demişler. Kardelen şöyle cevap vermiş. ''Gülü seven dikenini, menekşeyi seven rengini, beni seven ölümü göze alır."

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025