agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

Ayşe Derin 11-10-2012 10:36

Ferzan Hanım;
Geçmiş olsun, umarım büyük bir kırık değildir.
Çeliklerin elinize geçtiğini tahmin etmiştim, güle güle büyütün.Şu sıra çok telaşlıyım, biraz ihmalim olabilir.
İlk resimdeki avize çiçeği ile size gelen aynı değil, Benim bahçemde var ama çok büyükler, ola ki, minik yavru verirse gönderirim, selamlar.Acil şifalar diliyorum.

farpali 11-10-2012 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1030399)
Ferzan Hanım;
Geçmiş olsun, umarım büyük bir kırık değildir.
Çeliklerin elinize geçtiğini tahmin etmiştim, güle güle büyütün.Şu sıra çok telaşlıyım, biraz ihmalim olabilir.
İlk resimdeki avize çiçeği ile size gelen aynı değil, Benim bahçemde var ama çok büyükler, ola ki, minik yavru verirse gönderirim, selamlar.Acil şifalar diliyorum.

Merhaba Ayşe hanımcım,
Dün MR a girdim, kırık olsa daha iyi dedi doktorum,mini bir kırık artı hiç kopmaması gereken bir bağ ve diğerleri kopmuş:((((.Geçecek inşallah.Teşekkür ederim...
Öylemi ben avize çiçeği sanmıştım arkadaşım yolladığında ....neyse sizinkinin yavrusu olursa talibim o zaman:)))

Sevgiyle kalın.

farpali 11-10-2012 15:13

1 Eklenti(ler)
Hiç bir şey atılmaz bence,ufak tefek çok maliyeti olmayan dokunuşlar ile ,paha biçilmez güzelliklere dönüştürülebilir.

Bu fotoyu da bu düşünceme örnek teşkil ettiği için siz çiçek sever arkadaşlar için paylaştım.

GÜLSEN_ 11-10-2012 16:32

Ferzancım çok geçmiş olsun canım benim.Ama sen bana abla benim bir sayfam var buyur bir balkonuma misafir ol demedin aşkolsun valla :((ablacım tesadüfen gördüm sayfanı ellerine sağlık bütün çiçeklerin çok güzeller amaaaa... saksıların daha güzeldi be ablacım:))bendede saksı hastalığımı var nedir??dana sonra detaylı bir şekilde çiçeklerin konusunda konuşmak isterim içerde işçiler kimi duvar deliyor,kimi fayansları döşüyor,evin her tarafından ayrı sesler geliyor,kum,çimento,kesilen tahtaların talaşları tozları aldı başını gidiyor...sana acil şifalar dilerim ferzancım :)))

farpali 11-10-2012 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1030564)
Ferzancım çok geçmiş olsun canım benim.Ama sen bana abla benim bir sayfam var buyur bir balkonuma misafir ol demedin aşkolsun valla :((ablacım tesadüfen gördüm sayfanı ellerine sağlık bütün çiçeklerin çok güzeller amaaaa... saksıların daha güzeldi be ablacım:))bendede saksı hastalığımı var nedir??dana sonra detaylı bir şekilde çiçeklerin konusunda konuşmak isterim içerde işçiler kimi duvar deliyor,kimi fayansları döşüyor,evin her tarafından ayrı sesler geliyor,kum,çimento,kesilen tahtaların talaşları tozları aldı başını gidiyor...sana acil şifalar dilerim ferzancım :)))

Gülsen hanımcım,acemiliğime verin ,kusuruma bakmayın .:)
Size de çok kolay gelsin evin içinde yaşarken tadilat çok külfetli ve sıkıcıdır..
İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim ve hep gelin balkonuma lütfen," bu olmuş , bu olmamış." Vb tavsiye ve yorumlarınızı dört gözle bekliyorum..
Sevgiler :))

farpali 11-10-2012 16:42

1 Eklenti(ler)
Ben bu çeliği köklenmiş şekilde sokakda buldum ve hemen evde ektim....

farpali 11-10-2012 16:44

1 Eklenti(ler)
Ama adını bilmiyorum...Bilen varmı acaba?

farpali 11-10-2012 17:16

Mum çiçeğim!:)

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1028692)
Bu çiçek madagaskar yaseminine benziyor, bir göz atın isterseniz foruma...

:))))gülüyorum çünkü yıllardır evimde mum çiçeği diye baktığım çiçeğim meğer madagaskar yaseminiymiş..:)))..evet bir sürü çiçeğim var evet çok seviyorum çiçeklerime zaman ayırmayı..amatörüm...takii bu siteyi daha aktif kullanana kadar..Mum sanıyorum ya çiçeğimi , buradaki üylerin Hoya larına bakıyorum,onlar mumsa benim ki ne ?? Diye yedim kendimii:))))çok komikdi çok..

farpali 11-10-2012 17:18

Gelin Buketi-Gelin Mumu-Madagaskar Yasemini (Stephanotis floribunda)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1028689)
Benimki mum çiçeği değilmi acaba , sitede bakıyorumda Mum çiçeklerine, çiçekleri benimkinden çok farklı:eek:

Gelin buketi veya gelin mumu çiçeği de denir. gelin mumu (madagaskar yasemini) bitkisinin dalları ve yaprakları mum çiçeğini hatırlatır, çiçekleri yasemin çiçeğine benzer (çok daha iridir), yaprak şekli kauçuk yapraklarının minyatür şekli gibidir, meyveleri avokado meyvesine benzer. Çiçeklerinin şekli ve kokusu yasemini hatırlatsa da yasemin bitkisi ile hiçbir akrabalığı yoktur. Çiçekleri mumdan yapılmış gibidir, uzun süre solmaz, güzelliğini korur.

Stephanotis floribunda – Gelin mumu çiçeği (Madagaskar yasemini) ev içinde yetiştirilmeye uygun, hem dekoratif yapraklı hem güzel kokulu çiçek açan, sarılıcı – tırmanıcı bir süs bitkisidir.

farpali 11-10-2012 17:25

Gelin Buketi-Gelin Mumu-Madagaskar Yasemini (Stephanotis floribunda)

1 Eklenti(ler)
Mis kokulu

Tika 11-10-2012 17:54

Geçmiş olsun.
Kaplumbağanıza bayıldım.Çok ama çok sevimli oluyorlar.

gülenmelek 11-10-2012 19:25

Sevgili farpali ;) çok detaylı sorup yormayacağım sizi, sadece Medinilla'nın bakımı kolay mıdır ya da onun için ekstra yapılması gereken bir şey var mıdır desem ?
Bir yerde rastlamıştım, çok sevdiğim bir bitki. Ama üzerinde unlu bit vardı, görünce almaktan vazgeçmiştim. Tekrar bulursam alsam mı sizce?

farpali 11-10-2012 19:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1030672)
Sevgili farpali ;) çok detaylı sorup yormayacağım sizi, sadece Medinilla'nın bakımı kolay mıdır ya da onun için ekstra yapılması gereken bir şey var mıdır desem ?
Bir yerde rastlamıştım, çok sevdiğim bir bitki. Ama üzerinde unlu bit vardı, görünce almaktan vazgeçmiştim. Tekrar bulursam alsam mı sizce?

Ben çiçeklerime çok profosyonelce bakıyorum desem yalan olur.Medinilla harika bir bitki,hafta da bir saksısının sıgacağı bir kabı su ile doldurup , saksıyı içine oturtup 20-25 dk kadar suya doymasını bekliyorum,sonrada çıkartıp saksının dipde kalan faza suyunun süzülmesini.bol ışık ama direkt güneş ışığı değil..2-3 günde birde sadece yaprakarına su püskürtüyorum.bu kadar.Bakımı zor değil bence alın,ben bir sonraki çiçek zamanını bekliyorum..

İyi günler dilerim Sayın gülenmelek:).

farpali 11-10-2012 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1030614)
Geçmiş olsun.
Kaplumbağanıza bayıldım.Çok ama çok sevimli oluyorlar.

Teşekkür ederim Sayın Tika:).

farpali 12-10-2012 12:07

1 Eklenti(ler)
Adını unuttum bu kaktüsümün:(.

Bunny Ears Cactus müş...

farpali 12-10-2012 14:51

1 Eklenti(ler)
Bit kadar tohumlardan bu güzellikler çıkarsa, "pes"!:).ya sabır!:)

aydam 12-10-2012 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1030572)
Ben bu çeliği köklenmiş şekilde sokakda buldum ve hemen evde ektim....

süsene benziyor

farpali 12-10-2012 23:17

1 Eklenti(ler)
Bu güzelliğe bayıldım ve sizlerle paylaşmak istedim...muhteşem

Bayçalı 13-10-2012 14:11

sn.farpali çok geçmiş olsun gülsen hanımın sayfasını ziyaret ederken ayağınızın kırıldığını öğrendim allah şifa versin sağllıcakla kalmanız dileğiile.:)

farpali 13-10-2012 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1031425)
sn.farpali çok geçmiş olsun gülsen hanımın sayfasını ziyaret ederken ayağınızın kırıldığını öğrendim allah şifa versin sağllıcakla kalmanız dileğiile.:)

Alakanıza çok teşekkür ederim Sayın BAYÇALI.

İyi haftasonları dilerim.

heva 13-10-2012 19:30

çok geçmiş olsun çok beğendim çiçeklerinizi

GÜLSEN_ 13-10-2012 20:19

ferzancım canım sayfandakiler çok güzeller ama benim bir batasıca huyum var saksılara çok dikkat ederim seninde duvardaki pembe saksılarına bittim yanii bir gün aniden yok olurlarsa benden bilme ona göre:))))birde su verince başını uzatan sincap saksın bayıldım hayatım yaa güle güle kullan inşallah içinde güzel çiçeklerin olsun:)))sen biran önce iyileş gerisi önemli değil ablacım:))

farpali 13-10-2012 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1031518)
ferzancım canım sayfandakiler çok güzeller ama benim bir batasıca huyum var saksılara çok dikkat ederim seninde duvardaki pembe saksılarına bittim yanii bir gün aniden yok olurlarsa benden bilme ona göre:))))birde su verince başını uzatan sincap saksın bayıldım hayatım yaa güle güle kullan inşallah içinde güzel çiçeklerin olsun:)))sen biran önce iyileş gerisi önemli değil ablacım:))

Gülsen ablacım senin zevkin detaylarda gizli bence,hemde güzel bir huy bence..bende caanım çiçekleri çirkin pilastiklerde görmeye tahammül edeömiyorum..benimde berbat huyum bu:).
Ablacım sen bana özelden açık adresini lütfen gönder,ben sana ayağa kalkar kalkmaz hepsinden gönderirim.Tabbi biraz beklemen gerekicek...Alçı bir ay kalıcak ayağımda:(((...:o

farpali 13-10-2012 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heva (Mesaj 1031505)
çok geçmiş olsun çok beğendim çiçeklerinizi

Çok teşekkür ederim Sayın heva:).

İyi günler dilerim

gülenmelek 13-10-2012 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1028424)
Bu nasıl bir güzelliktir, nasıl bir doğa harikasıdır.sırt sırta vermiş iki ördek yavrusu!!!bir orkide çeşidi dir herhalde.tanıyan varmı:eek::confused:

Bir yerde gördüm ama nerde, derken, aradım ve buldum ;)
Flying Duck Orchid imiş ;)

farpali 13-10-2012 22:12

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1031537)
Bir yerde gördüm ama nerde, derken, aradım ve buldum ;)
Flying Duck Orchid imiş ;)

******* öyle olmalıydı adı...Harika
Teşekkürler Sayın gülenmelek.

farpali 13-10-2012 22:15

1 Eklenti(ler)
Balkonumdan ufak bir detay:)

züleyha 13-10-2012 22:42

Sayın farpali,

Çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı. Özellikle madagaskar yasemininize bayıldım. Lütfen benim yerimede bol bol koklayın. Ellerinize sağlık...

farpali 13-10-2012 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züleyha (Mesaj 1031593)
Sayın farpali,

Çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı. Özellikle madagaskar yasemininize bayıldım. Lütfen benim yerimede bol bol koklayın. Ellerinize sağlık...

Teşekkür ederim..M.yaseminim uykuda sanırım bugünlerde..çiçek açar açmaz koklıyacağım:)).

İyi günler

milaca2010 13-10-2012 23:50

çok geçmiş olsun sayın. farpali, allah şifalar versin...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025