agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

iris41 17-10-2012 06:06

Sayın farpali sayfanız hayırlı ugurlu olsun bol cicekli ;).
Yasemin yazdıgınız bitki hoya karnosa .

Kıraliceniz Medinilla magnifica işte bunun bütün sırlarını paylaşmanızı rica edicem
nasıl bakıyorsunuz nelerden hoşlanıyor nasıl bir yerde şimdi resimlerle süsleyerek uzun uzun anlatırsanız daha güzel olur .

Gecmiş olsun .

farpali 17-10-2012 07:25

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1033207)
Sayın farpali sayfanız hayırlı ugurlu olsun bol cicekli ;).
Yasemin yazdıgınız bitki hoya karnosa .

Kıraliceniz Medinilla magnifica işte bunun bütün sırlarını paylaşmanızı rica edicem
nasıl bakıyorsunuz nelerden hoşlanıyor nasıl bir yerde şimdi resimlerle süsleyerek uzun uzun anlatırsanız daha güzel olur .

Gecmiş olsun .

Merhaba,

Medinilla Magnificam bol ışık alan (direkt güneş ışığı değil ) bir yerde, gün aşırı **** aklıma geldikçe yapraklarına su püskürtüyorum,çiçeklerine gelmeyecek şekilde,toprağı tam kurumaya yakın duruma geldiğinde saksısını su dolu bir kabın içerisinde 15-20 dk bekletip,daha sonra fazla suyu süzüldükden sonra yerine alıyorum,saksı dibinde su birikmemeli.çiçekleri solunca,çiçek dalını tam dibinden kesip alıyorum;ki kesilen yerden yeni yaprakları çıksın diye...ve tabiii bol sevgi:)..gelişimini ilerleyen günlerde fotoğraflarla paylaşırım.

Bende uzun süre madagascar yaseminime Hoya muamelesi yaptım,ta ki bu platformda diğer hoyaların çiçeklerini görüp tereddüte düşene kadar.Sağolsun buradaki deneyimli çiçek severler beni bilgilendirdiler...

İyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim Sayın iris41.

farpali 17-10-2012 07:30

Madagascar Yasemini

1 Eklenti(ler)
M. Yaseminimin çiçekleri

farpali 17-10-2012 07:36

1 Eklenti(ler)
Medinilla Magnifica mın çiçeği...1 gün önce son çiçeğide soldu...artık yeni çiçeklerini bekleyeceğim.

farpali 17-10-2012 07:41

1 Eklenti(ler)
Medinilla magnifica

farpali 17-10-2012 07:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1033222)
Medinilla magnifica

Doğa harikası

gülsu 17-10-2012 08:02

Sevgili farpali sayfanız hayırlı olsun. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Ellerinize emeğinize sağlık. Çiçekleriniz çok muhteşem görününüyor. Saksılar da öyle. Medinilla Magnifica çiçeklerinizin kraliçesi olarak görüyorum. Bu çiçeği nasıl nereden temin ettiniz. Tohumdan yetişiyor mu? Çok güzel çiçekleri var. Forumdaki arkadaşların birisinde vardı ama hangisinde bilmiyorum. Bol çiçekli günler diliyorum.

züleyha 17-10-2012 09:07

Geçmiş olsun sayın farpali.Şimdi size çok zor geliyordur, hareket kısıtlılığı. Umarım hemen iyileşir ve alçıdan kurtulursunuz. Bu arada son resim gerçekten çok güzel. Bitki tropik bir bitki mi? 'medinilla magnifica'

farpali 17-10-2012 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 1033229)
Sevgili farpali sayfanız hayırlı olsun. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Ellerinize emeğinize sağlık. Çiçekleriniz çok muhteşem görününüyor. Saksılar da öyle. Medinilla Magnifica çiçeklerinizin kraliçesi olarak görüyorum. Bu çiçeği nasıl nereden temin ettiniz. Tohumdan yetişiyor mu? Çok güzel çiçekleri var. Forumdaki arkadaşların birisinde vardı ama hangisinde bilmiyorum. Bol çiçekli günler diliyorum.

Merhaba:),
Balkonumda iyi vakit geçirmenize memnun oldum.
Medinilla ,Kuzey Amerika kökenli bir bitki.2012 Ocak ayında,en sevilen çiçekli bitki ödülünü almış.Bitkiler konusunda bir çok kitabı olan yazar Rob Herwig,bu muhteşem çiçek için "the Rolls Royce of the houseplants";iç mekan bitkilerinin Rolls Royce u demiş..
Tohumdan yetiştirildiğini duymuştum..Ama mutlaka uzmanlar bir şekilde çelikdende üretirler..Ben iki yapı marketdede rastladım,Koçtaş ve Bauhouse da..Koçtaş da görünce resmen aşık oldum Medinilla ya:))).

Güzel övgü ve temennileriniz için çok teşekkür ederim Sayın gülsu..Hayatımızda hep çiçekler olsun...

farpali 17-10-2012 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züleyha (Mesaj 1033257)
Geçmiş olsun sayın farpali.Şimdi size çok zor geliyordur, hareket kısıtlılığı. Umarım hemen iyileşir ve alçıdan kurtulursunuz. Bu arada son resim gerçekten çok güzel. Bitki tropik bir bitki mi? 'medinilla magnifica'

Çok haklısınız ,çok sıkıntılı bir dönem içerisindeyim.Teşekkür ederim. Geçecek inşallah Allahımın izni ile:).

Son foto "Medinilla Magnifica"mın birnkaç fotosundan biri.Güney Amerika kökenli bir bitki.

İyi günler dilerim Sayın züleyha.

yeşillim 17-10-2012 10:42

Sevgili farpali, 158 numaralı bitkinizin başka görsellerini eklemeniz de mümkün müdür?
Dikkatimi çekti, ne kadar güzelmiş!

farpali 17-10-2012 11:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 1033320)
Sevgili farpali, 158 numaralı bitkinizin başka görsellerini eklemeniz de mümkün müdür?
Dikkatimi çekti, ne kadar güzelmiş!

Elbette mümkün Sayın yeşillim:)
Büyük foto yurt dışında,bir botanik bahçede çekildi..keşke bu kadar büyütebilsem...:)

sibelim 17-10-2012 12:25

medinilla harika umarım bol çiçekleri ile sizi hep mutlu eder :) çok geçmiş olsun allah tan acil şifalar dilerim ...

farpali 17-10-2012 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1033372)
medinilla harika umarım bol çiçekleri ile sizi hep mutlu eder :) çok geçmiş olsun allah tan acil şifalar dilerim ...

Çoookkk teşekkür ederimmm,inşallah:)

Muhabbetle kalın Sayın sibelim.

farpali 17-10-2012 16:09

1 Eklenti(ler)
Ben bu kaktüsü bir türlü bulamadım.:((minik bir yavrusu bile olur...:(

ECHINOCEREUS PECTINATUS COAHUILA Kaktüs

iris41 17-10-2012 20:37

Medinilla magnifica nın agac olmuş halini gören biri olarak kendimi şanslı hissediyorum sizde bekleyin cok daha güzel olacak ;)
Gelişimini sık sık yazarsanız beni cok mutlu edersiniz .

farpali 17-10-2012 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1033622)
Medinilla magnifica nın agac olmuş halini gören biri olarak kendimi şanslı hissediyorum sizde bekleyin cok daha güzel olacak ;)
Gelişimini sık sık yazarsanız beni cok mutlu edersiniz .

Ağaç halini tahmin edebiliyorum,adı gibi muhteşemdir mutlaka.Gelişimini paylaşırım elbetde :)

farpali 17-10-2012 23:51

1 Eklenti(ler)
Ne iyi fikir...

farpali 18-10-2012 12:28

1 Eklenti(ler)
Balkonumdan bir köşe..(gülsen abla,naaaapim seviyorum ben çiçeklerimi,kuru kuru plastik saksılarda izlemekden hoşlanmıyorumm:D)...

farpali 18-10-2012 12:38

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1033016)
Balkon sayfanız hayırlı olsun Ferzan Hanım, tüm bitkilerinizi çok beğendim. Bir de heyecanınızı sevdim. Bir de ordan burdan çıkan uğur böceklerinizi de çok sevdim. ;) Kısacası çok güzel, keyifli bir balkonmuş burası. Ara sıra çaya gelmek isterim...

Minyatür kaktüs bahçenizdeki ortadaki kaktüsünüzün(bordo renkli) formu çok güzelmiş, yakın fotoğrafını yüklemeniz mümkün mü acaba? Çok ilginç geldi bana. ;)

Sayın sakdag,isteğiniz üzere bordo kaktüsümün yakın detay fotosu.

farpali 18-10-2012 12:42

Euphorbia Lactea Cristat

1 Eklenti(ler)
Güneşle bronzlaşmaya! devam!!:D

farpali 18-10-2012 12:49

1 Eklenti(ler)
Bu minik de sizlere bir "merhaba"desinde,rahatlasın yoksa beni başka türlü çiçeklerimle,forum la ilgilenmem için rahat bırakmıyacak!!

farpali 18-10-2012 17:47

1 Eklenti(ler)
gömlekleri mahvedilen erkeklerin intikamı :)

farpali 18-10-2012 19:17

1 Eklenti(ler)
Adın ne senin?...balkonumun en miniği:)

Parodia Mairanana

GÜLSEN_ 18-10-2012 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1034064)
Bu minik de sizlere bir "merhaba"desinde,rahatlasın yoksa beni başka türlü çiçeklerimle,forum la ilgilenmem için rahat bırakmıyacak!!

yaaa ferzaann yerim ben bu miniki seninmi:Dölürüm ben bunaa çok şirinn..ablacım evet valla çok güzel yapıyorsun ben senin bu huyuna bayılıyorum kuru kuru plastik saksılarda hiçde göze hitap etmiyorlar ama bayılıyorum bu senin saksılık zevkine ellerine sağlık hayatım..Ayrıca eski çantalar fikride saksı olarak fena değildi yanii:perkekler her ne kadar intikam alsalarda güzel fikirdi:rolleyes: haa o boyanmış kömür kovasıda dikkatimden kaçmadı yanii haberin ola:)))

farpali 18-10-2012 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1034313)
yaaa ferzaann yerim ben bu miniki seninmi:Dölürüm ben bunaa çok şirinn..ablacım evet valla çok güzel yapıyorsun ben senin bu huyuna bayılıyorum kuru kuru plastik saksılarda hiçde göze hitap etmiyorlar ama bayılıyorum bu senin saksılık zevkine ellerine sağlık hayatım..Ayrıca eski çantalar fikride saksı olarak fena değildi yanii:perkekler her ne kadar intikam alsalarda güzel fikirdi:rolleyes: haa o boyanmış kömür kovasıda dikkatimden kaçmadı yanii haberin ola:)))

:)))evet benim,birde Oskarım var 5 yaşında bir Cavalier.
Senden kaçarmı Gülsen ablacım..Seninde el yeteneklerin maşallah çok güzel..Kullanmadığın bir sürü kupa,mug,nescafe bardakları,tek kalmış kahve fincanlarını el becerinle birleştirip ,hatta teneke konserve kutularını muhteşem saksılara çevirebilirsin...;)

farpali 19-10-2012 15:23

1 Eklenti(ler)
Bir ayaklansamda bu miniklerimi geçici yerlerinden (tea light şamdan bir müddet saksı vazifesini görüyor:),) asıl saksılarına yerleştirsem.

farpali 19-10-2012 15:25

1 Eklenti(ler)
Tabii bu üçlüyüde..

farpali 19-10-2012 15:31

1 Eklenti(ler)
Sukulentlerimin yeri de ayrı

farpali 19-10-2012 15:33

1 Eklenti(ler)
Bir başka güzeller..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025