agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

farpali 27-01-2013 17:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1092272)
Gel de koklama!,gel de alma!..İnsan bu mis kokuluya nasıl arkasını döner ve gider..Bende gidemedim ve aldım bir adet sümbül...Daha benim soğanlarımın rizomları ancak çıktı..Şimdilik bununla idarece;)

Sakin sakin,tek tek açıyor tomurcuğunu...açarken etrafa yaydığı mis kokusu da bonusu!

farpali 27-01-2013 17:28

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1090692)
Sevgili Almanyalı'nın sayfasında göre göre ,Bauhouse da bulunca bir tane hadi bende alayım dediğim Amarilis..Rengi açınca belli olacak.

İkinci tomurcuk görüldü....

farpali 29-01-2013 19:24

Massonia echinata

1 Eklenti(ler)
Nasıl dipsiz bir kuyudur Doğa...ve daha nice güzellikler saklıdır bilmediğimiz..İşte yine bugün rastladığım ve daha önce hiç görmediğim bir bitki daha....alıp götürüyor güzelliği ile...çocukken bir karanfil bilirdik bir gül,bir de kırdaki papatyaları..internet çıktı,kafalar doldu taştı vallahi...kör olmak ,sağır olmak ,hissiz olmak lazım bu güzellikler karşısında tepkisiz kalabilmek için.. Kısacası "ruhsuz" olmak lazım...

almanyalı 29-01-2013 19:47

merhaba,

Sevgili farpali, bu nee..!!!
sukkulent mi? gerçekmi? yoksa naylon çiçek mi?diye epey baktım....uzun ve karışık ismine bakınca anladım gerçek olduğunu...
yine yapmışsınız yapacağınızı...bir güzellik daha gördü gözlerimiz.

sibelim 29-01-2013 22:06

Massonia echinata , akşam akşam yapılır mı sevgili farpali? sayfanı ziyaret eden herkes bu gece nereden bulurum bu güzelliği, buda mı varmış, daha neler göreceğiz gibi sorular silsilesi ile boğuşup uyuyabilecek mi? oldu mu şimdi?

farpali 29-01-2013 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1093993)
Massonia echinata , akşam akşam yapılır mı sevgili farpali? sayfanı ziyaret eden herkes bu gece nereden bulurum bu güzelliği, buda mı varmış, daha neler göreceğiz gibi sorular silsilesi ile boğuşup uyuyabilecek mi? oldu mu şimdi?

:))),..imece yaparız işte ne güzel.Bulan bulamayan/lar için de destek olur..Olmazmı? :)

Bayçalı 30-01-2013 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1093901)
Nasıl dipsiz bir kuyudur Doğa...ve daha nice güzellikler saklıdır bilmediğimiz..İşte yine bugün rastladığım ve daha önce hiç görmediğim bir bitki daha....alıp götürüyor güzelliği ile...çocukken bir karanfil bilirdik bir gül,bir de kırdaki papatyaları..internet çıktı,kafalar doldu taştı vallahi...kör olmak ,sağır olmak ,hissiz olmak lazım bu güzellikler karşısında tepkisiz kalabilmek için.. Kısacası "ruhsuz" olmak lazım...

iyiki internet varki bu güzellikleri siz çiçeksever dostlarımız sayesinde bizlerde bu güzellikleri görme şansı buluyoruz yeni çiçeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün :)

farpali 30-01-2013 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1094124)
iyiki internet varki bu güzellikleri siz çiçeksever dostlarımız sayesinde bizlerde bu güzellikleri görme şansı buluyoruz yeni çiçeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün :)

Ben çok beğendiğim için sizlerle paylaştım sadece.Umarım bir gün benim de olur ve isteyen herkesin Sayın BAYÇALI :).

farpali 30-01-2013 10:09

1 Eklenti(ler)
Avize çiçeğim ,oğlumun köpeğinin saldırısına uğramış bu gece :((((....haline bakın...umarım toparlar.çok üzüldüm,çoookkk.

farpali 30-01-2013 10:11

2 Eklenti(ler)
Bu saksıya,neler ektim neler..ben bile unuttum..Çiğdem,lale,sümbül,bir sürü tohum..Pandora'nın kutusu gibi..Baharda göreceğim.

Bayçalı 30-01-2013 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1094190)
Ben çok beğendiğim için sizlerle paylaştım sadece.Umarım bir gün benim de olur ve isteyen herkesin Sayın BAYÇALI :).

sizde bu sevgi, merak, ilgi ve azim olduktan sonra en nadide çiçekler sizde olacağına inanıyorum en nadide ve güzel çiçeklerin sizlerin olması dileğiyle :)

farpali 30-01-2013 10:13

1 Eklenti(ler)
Tohumdan çıkan Nakkaş sarmaşığı.

farpali 30-01-2013 10:15

1 Eklenti(ler)
Bir dal sedum çeliğinin yavrusu ve yanında yabani bir ot.sedum Bruto dan dökülenler.

farpali 30-01-2013 10:16

1 Eklenti(ler)
Sıklamenler soğuk havayı seviyorlar.Birazdan sulayacağım..

farpali 30-01-2013 10:18

1 Eklenti(ler)
Lila ,katmerli sakızlar çiçeğe devam...

gokcegokce 30-01-2013 10:38

Sn. Farpali, ne güzel çiçeklenmiş bitkileriniz öyle, maşallah diyorum. :)

gülenyüz 30-01-2013 10:58

Sn farpali günaydın, Sn almanya lının dediği gibi yine yapmışsınız yapacağınızı.........Harika imece usulu bulan bulamayana paylaştırır.Herkese Sevgi ve Saygılar.............

farpali 30-01-2013 11:04

Medinilla Magnifica

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1033622)
Medinilla magnifica nın agac olmuş halini gören biri olarak kendimi şanslı hissediyorum sizde bekleyin cok daha güzel olacak ;)
Gelişimini sık sık yazarsanız beni cok mutlu edersiniz .

Medininilla magnifica,bol yaprak verdi...bu bitkinin yaprak vermesi için,çiçekleri solduktan sonra,solan çiçeği çiçek dalı ile birlikte en dipten keskin bir makasla kesmek gerekiyor.Çünkü yeni yapraklar sadece çiçek dalının kesildiği yerden çıkabiliyor..Tabii daha sonra ,yeni yaprakların içerisinden çiçek açıyor..Aksi takdirde,Üç-dört yaprak kalır,zamanlada çiçek gelişemiyor ve kaybediyorsunuz bitkinizi.

farpali 30-01-2013 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1094219)
Sn farpali günaydın, Sn almanya lının dediği gibi yine yapmışsınız yapacağınızı.........Harika imece usulu bulan bulamayana paylaştırır.Herkese Sevgi ve Saygılar.............

Sevgiler :)

aycan01 30-01-2013 11:54

hepsi çok güzel ellerinize sağlık

farpali 30-01-2013 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aycan01 (Mesaj 1094239)
hepsi çok güzel ellerinize sağlık

Teşekkür ederim.

mozen 30-01-2013 12:39

Sayın farpali,
Tek kelime ile tüm çiçekleriniz muhteşem.
Ellerinize sağlık.

almanyalı 30-01-2013 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1094192)
Avize çiçeğim ,oğlumun köpeğinin saldırısına uğramış bu gece :((((....haline bakın...umarım toparlar.çok üzüldüm,çoookkk.

merhaba,

Sevgili farpali, o nasıl bir köpek öyle? resmen budanmış çiçek. zavallının haline bakılırsa bunu yapan büyük bir köpek :eek: direk galiba resimdeki o çukurudamı kazmış? galiba köstebek veya fare görmüş diyeceğim ama....o da pek mümkün değil gibi.

neyse geçmiş olsun, bikinizin etrafını sarın bari de birdaha ellemesin yaramaz.

sevgilerimle

farpali 30-01-2013 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1094262)
merhaba,

Sevgili farpali, o nasıl bir köpek öyle? resmen budanmış çiçek. zavallının haline bakılırsa bunu yapan büyük bir köpek :eek: direk galiba resimdeki o çukurudamı kazmış? galiba köstebek veya fare görmüş diyeceğim ama....o da pek mümkün değil gibi.

neyse geçmiş olsun, bikinizin etrafını sarın bari de birdaha ellemesin yaramaz.

sevgilerimle

Pitbull, 6 aylık..Oğlumun ...Ama bugün gönderdim isteyen bir dostuma...Canıma yetmişti zaten..2 köpek,bir kedi...korkuyorum oğlum yakında Anakonda getirecek diye....

farpali 30-01-2013 15:59

Calathea crocata Tassmania-Dua Çiçeği

1 Eklenti(ler)
...çiçeklerinin rengine ve yaprak dokusuna hayranım ama adını bilmiyorum maalesef....

Calathea crocata Tassmania

almanyalı 30-01-2013 16:25

merhaba,

Hiii, eğer altı aylıkken bu kadar güçlü ise büyüyünce...amannn iyiki gitmiş.
avize çiçeği oldukça sert bir bitki, burda yol kenarında bir tane kocaman görmüştüm yazın, birsürü yavru vardı dibinde sökmek için baya uğraştım ama olmadı..çok sertti.
bitkiniz çabuk toparlar umarım, çok güzel bir çiçeği oluyor yazın.

bu arada son resimdeki bitkinizde pek şirin turuncu turuncu çiçekli.
adı nedir acaba?

sevgilerimle

farpali 30-01-2013 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1094362)
merhaba,

Hiii, eğer altı aylıkken bu kadar güçlü ise büyüyünce...amannn iyiki gitmiş.
avize çiçeği oldukça sert bir bitki, burda yol kenarında bir tane kocaman görmüştüm yazın, birsürü yavru vardı dibinde sökmek için baya uğraştım ama olmadı..çok sertti.
bitkiniz çabuk toparlar umarım, çok güzel bir çiçeği oluyor yazın.

bu arada son resimdeki bitkinizde pek şirin turuncu turuncu çiçekli.
adı nedir acaba?

sevgilerimle

Evet bende avize çiçeğini çok severim,büyüdükçede yayılır,beyaz çiçekleri harikadır..
Arkadaşlara sordum çiçeğin adını,öğrenince fotoğrafa ekleyeceğim.Hem çiçeği,hem de yaprak dokusu çok güzel..

berçin 30-01-2013 19:48

Avize çiçeğinize geçmiş olsun diyorum,dayanıklı bir bitkidir bahara kendini toparlamış olur.Almanyalı arkadaşa katılıyorum iyiki gitmiş,hayvan severim ama cinsten çok korkarım.
Pandora'nın kutusu renk cümbüşü sunacak size,bende çok severim farklı soğanlardan oluluşan aranjmanlar.Emeğinize sağlık,sevgiler.

farpali 30-01-2013 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1094481)
Avize çiçeğinize geçmiş olsun diyorum,dayanıklı bir bitkidir bahara kendini toparlamış olur.Almanyalı arkadaşa katılıyorum iyiki gitmiş,hayvan severim ama cinsten çok korkarım.
Pandora'nın kutusu renk cümbüşü sunacak size,bende çok severim farklı soğanlardan oluluşan aranjmanlar.Emeğinize sağlık,sevgiler.

Teşekkür ederim Sn.berçin...Sizin de çiçekleriniz harika..Sizin de emeğinize,ellerinize sağlık.Sevgiler.

farpali 30-01-2013 20:26

Vriesea..

1 Eklenti(ler)
Dört ayaklı dostlarımız çok oldular artık:mad:....Sabah avize çiçeğim,biraz öncede,patilerinden zor kurtardığım ,narin Vriesea..Sonunda muradına erdi Puffy ,çiçek düşmanı!,muzur şey...Sonunda ona da bir yol gözükecek bu gidişle..:cool: Çiçeğimin önceki hali böyle idi..(net'den alıntı foto) ,bu akşam ki haline bakın..İçim acıdı resmen..:mad:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025