agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   farpali / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28618.htm)

TuRaÇ 14-01-2013 10:17

Sevgili farpali balkonunuz ayrıntılarıyla çok zevkli, elleriniz dert görmesin, Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız içinde çok teşekkür ediyorum.Ayrıca el sanatlarınız konusunda da hayli marifetlisiniz, Bu güzelliklerin devamını dilemek sanırım hakkımız.
Kolaylıklar ve mutluluklar....

farpali 14-01-2013 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TuRaÇ (Mesaj 1085513)
Sevgili farpali balkonunuz ayrıntılarıyla çok zevkli, elleriniz dert görmesin, Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız içinde çok teşekkür ediyorum.Ayrıca el sanatlarınız konusunda da hayli marifetlisiniz, Bu güzelliklerin devamını dilemek sanırım hakkımız.
Kolaylıklar ve mutluluklar....

Çok teşekkür ederim Sayın TuRaÇ..Paylaşımlarım elbette devam edecek:)..Sevgiyle kalın.

tarumok 14-01-2013 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1085362)
Uyarınız için teşekkür ederim Sayın tarumok..Cattleya size bahsettiğim gündeki gibi..Ayynıııı..! Ama dün çok ufak yeni bir kök ucu gördüm.Yaprakları hala buruşuk.Buruşmada artışda yok azalmada.NPK kullanmadım hiç..Bir de ona başlayacağım.NPK 5-5-5 nerden bulabilirim Sayın tarumok..Veya bana ,olumlu tecrübe ettiğiniz bir besin markası adı verebilirmisiniz rica etsem?

Merhaba,
geç cevap için özür dilerim.Neden 5-5-5 ? Bitkiyi köklenmesi için yosuna sarmalısınız.Sıcak ve iyi ışık alan bir yerde durmalı.Ancak bu şekilde iyileşecektir.Yani bir nevi sera şartları sağlamalısınız.Gübrenin şu aşamada bir faydası olmayacaktır...

farpali 16-01-2013 14:16

2 Eklenti(ler)
Coştu "orkide şekerlerim"..

almanyalı 16-01-2013 14:31

Merhaba,

Sevgili farpali, biri sarı biri beyaz çok güzel görünüyorlar,ludisianız çok güzel açmış elinize sağlık.
ludisianız geniş bir saksıdamı?

farpali 16-01-2013 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1086668)
Merhaba,

Sevgili farpali, biri sarı biri beyaz çok güzel görünüyorlar,ludisianız çok güzel açmış elinize sağlık.
ludisianız geniş bir saksıdamı?

Teşekkür ederim Sevgili almanyalı..Evet Ludisia mı özellikle geniş bir saksıya koydum,çoğalsın ve yayılsın diye.

farpali 18-01-2013 22:39

1 Eklenti(ler)
Boşuna "Doğa ana" dememişler..O kadar bonkörki;ben yok uygun oda sıcaklığı,su miktarı,sulama sıklığı,uygun toprak,uygun gübre vbg..bir sürü çabalarda bulunurken, Kendi kendine doğada yetişen bu bitkiye , Oskar ile yürüyüşte rastladım ve hayran oldum.

farpali 22-01-2013 20:47

1 Eklenti(ler)
Erenköy ,Bauhouse' dan aldığım Cattleyalarım.

farpali 22-01-2013 20:47

1 Eklenti(ler)
....

almanyalı 22-01-2013 20:51

merhaba,
Güle güle büyütün sevgili farpali, ikinci cattleyanın rengi çok güzelmiş maşallah.

sevgilerimle

Sevgi 22-01-2013 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1089533)
Erenköy ,Bauhouse' dan aldığım Cattleyalarım.

Merhabalar Ferzan hn. Cattleyalarınız kokulu mu :confused: birde kaça aldınız:confused:

Şimdiden teşekkürler.:p

farpali 22-01-2013 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1089549)
Merhabalar Ferzan hn. Cattleyalarınız kokulu mu :confused: birde kaça aldınız:confused:

Şimdiden teşekkürler.:p

Hafif kokuları var.19.80 ytl. sayın Sevgi

farpali 22-01-2013 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1089536)
merhaba,
Güle güle büyütün sevgili farpali, ikinci cattleyanın rengi çok güzelmiş maşallah.

sevgilerimle

Teşekkürler sevgili almanyalı..bende sizden özendim bir adet tomurcukta amarelis aldım..Rengini bilmiyorum..Ama sizden bakımı konusunda yardım almalıyım..Hiç bir bilgim yok çünkü.Yardımcı olursanız memnun olurum.

almanyalı 22-01-2013 22:21

merhaba,

Amaryliss' inizi güle güle büyütün, ben soğan olarak aldım maalesef renkler beklediği gibi olmuyormuş...
kaloriferli sanırım eviniz, ben kalorifer üstüne camın önüne koydum, burda sardunya toprağı diye satılan lifli ve suyu çabum geçirgen bir toprak var onunla diktim.
ortasına şu değmemesi gerek yoksa göbeği çürüyormuş, sık sık sulayın ılık şu ile az az, dibi delik bir saksıya dikin. genelde küçük saksı içinde ve kalitesiz toprakla satılıyor burada. devamını sayfamdan bakabilirsiniz, malum ameliyat yapar gibi adım adım takip ettim ve resimledim...şimdi tohum yapıyoruz..

( delimiyim neyim..ben diyorum bazen kendime ilk defa yetiştirdiğim bütün çiçekleri göz hapsine alıyorum.)

farpali 22-01-2013 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1089596)
merhaba,

Amaryliss' inizi güle güle büyütün, ben soğan olarak aldım maalesef renkler beklediği gibi olmuyormuş...
kaloriferli sanırım eviniz, ben kalorifer üstüne camın önüne koydum, burda sardunya toprağı diye satılan lifli ve suyu çabum geçirgen bir toprak var onunla diktim.
ortasına şu değmemesi gerek yoksa göbeği çürüyormuş, sık sık sulayın ılık şu ile az az, dibi delik bir saksıya dikin. genelde küçük saksı içinde ve kalitesiz toprakla satılıyor burada. devamını sayfamdan bakabilirsiniz, malum ameliyat yapar gibi adım adım takip ettim ve resimledim...şimdi tohum yapıyoruz..

( delimiyim neyim..ben diyorum bazen kendime ilk defa yetiştirdiğim bütün çiçekleri göz hapsine alıyorum.)

Çok teşekkür ederim Sevgili almanyalı....delilik değil bunun adı aşk!:)

farpali 24-01-2013 12:30

1 Eklenti(ler)
Sevgili Almanyalı'nın sayfasında göre göre ,Bauhouse da bulunca bir tane hadi bende alayım dediğim Amarilis..Rengi açınca belli olacak.

farpali 24-01-2013 12:33

1 Eklenti(ler)
Hoyalar,atlaslar adım adım büyümeye çalışıyor...Kaplumbağ gibiler...!

farpali 24-01-2013 12:37

1 Eklenti(ler)
Beni en çok sevindirenler,çok fazla anlamasamda bakımlarından, Orkidelerim...Acemi şansı!

farpali 24-01-2013 12:38

1 Eklenti(ler)
Tomurcuğu da açtı,bir tomurcuk kaldı.

farpali 24-01-2013 12:40

1 Eklenti(ler)
Bu da üzdü beni bu sabah,yapraklarında kara noktalar çıktı.:((....Bu hali ile de güzel ama birşeyler yapmam lazım...Yardım lütfen.

Orkideler konusunda tecrübeli bir arkadaşın önerdiği bir tedavi yöntemini uyguladım;Toz halindeki mantar ilacını ,su ile yoğun bulamaç haline getirdim..Suluboya fırçası yardımı ile "kara leke" görülen yapraklara,lekenin üzerine ve altına bulamaçı sürdüm..Yarından itibaren,sabah erken saatlerde,hafif su püskürteceğim..Gelişmeyi paylaşırım.

sibelim 24-01-2013 13:44

sevgili farpali sağlıkla büyüt inşallah. atlaslar ne renk , hoyaların ne tür ve nerden aldığını yazarmısın rica etsem.

farpali 24-01-2013 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1090758)
sevgili farpali sağlıkla büyüt inşallah. atlaslar ne renk , hoyaların ne tür ve nerden aldığını yazarmısın rica etsem.

Atlasların rengini vallahi bilmiyorum,bir kaç arkadaş göndermişti bana..Hoyaları ise buradan Yeşillim arkadaşım gönderdi,Hoya cornosa,hoya tricolor,bir adetde koyu mor kokulu adını unuttum ...yeşillim hoya çelik gönderiyor...

farpali 24-01-2013 13:50

1 Eklenti(ler)
Cymbidium orkidem epey yol kat etti,yaprakların gelişimi harika,umarım en kısa zamanda çiçeklerini de görürüm..Bakalım ne renk açacak?...

farpali 24-01-2013 13:57

1 Eklenti(ler)
Karman,çorman bitkiler ama böyle daha doğal bir arada....

farpali 24-01-2013 20:08

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1090702)
Bu da üzdü beni bu sabah,yapraklarında kara noktalar çıktı.:((....Bu hali ile de güzel ama birşeyler yapmam lazım...Yardım lütfen.

Orkideler konusunda tecrübeli bir arkadaşın önerdiği bir tedavi yöntemini uyguladım;Toz halindeki mantar ilacını ,su ile yoğun bulamaç haline getirdim..Suluboya fırçası yardımı ile "kara leke" görülen yapraklara,lekenin üzerine ve altına bulamaçı sürdüm..Yarından itibaren,sabah erken saatlerde,hafif su püskürteceğim..Gelişmeyi paylaşırım.

...

farpali 26-01-2013 17:11

1 Eklenti(ler)
Günün süprizi, Oncidium'un tomurcuklarıydı.

farpali 26-01-2013 17:13

1 Eklenti(ler)
ve tabii Ludisia'nın tomurcukları...

farpali 27-01-2013 01:46

1 Eklenti(ler)
Gel de koklama!,gel de alma!..İnsan bu mis kokuluya nasıl arkasını döner ve gider..Bende gidemedim ve aldım bir adet sümbül...Daha benim soğanlarımın rizomları ancak çıktı..Şimdilik bununla idarece;)

ıldır 27-01-2013 05:01

Sevgili arkadasım

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1040541)
Sayın zaferinandikli nın,yaklaşık iki hafta önce köksüz olarak göndermiş olduğu Bİr Gecelik Gelinim sürgün verdi...:)
Teşekkürler Zafer bey..

Sayfalarınızı gezerken gördüm bu mucıze haberı... 2 haftada nasıl surgun verdı Bir Gecelik Gelininiz.. Özel bır bakım vitamın toprak kullandınızmı..Benımki 2 ay oldu..Hala geldıgı gıbı duruyor..Sizınkinin ısı ışık durumu nedır...Ne cok sordum degılmı....

farpali 27-01-2013 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1092285)
Sayfalarınızı gezerken gördüm bu mucıze haberı... 2 haftada nasıl surgun verdı Bir Gecelik Gelininiz.. Özel bır bakım vitamın toprak kullandınızmı..Benımki 2 ay oldu..Hala geldıgı gıbı duruyor..Sizınkinin ısı ışık durumu nedır...Ne cok sordum degılmı....

Güney penceresinde,bol ışıkta ,kalorifer üzerinde ve kaktüs toprağında duruyor..çok nadir ,hafif suluyorum.haftada 1 kez..ve hiç oynatmıyorum yerinden..Extra besin vermedim..Sabredin Sayın ıldır,mutlaka sürgün verecektir..Geldiği gibi bozulmadan duruyorsa keyfi yerinde ,uyuyordur. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025