![]() |
Sevgili farpali balkonunuz ayrıntılarıyla çok zevkli, elleriniz dert görmesin, Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız içinde çok teşekkür ediyorum.Ayrıca el sanatlarınız konusunda da hayli marifetlisiniz, Bu güzelliklerin devamını dilemek sanırım hakkımız.
Kolaylıklar ve mutluluklar.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
geç cevap için özür dilerim.Neden 5-5-5 ? Bitkiyi köklenmesi için yosuna sarmalısınız.Sıcak ve iyi ışık alan bir yerde durmalı.Ancak bu şekilde iyileşecektir.Yani bir nevi sera şartları sağlamalısınız.Gübrenin şu aşamada bir faydası olmayacaktır... |
2 Eklenti(ler)
Coştu "orkide şekerlerim"..
|
Merhaba,
Sevgili farpali, biri sarı biri beyaz çok güzel görünüyorlar,ludisianız çok güzel açmış elinize sağlık. ludisianız geniş bir saksıdamı? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Boşuna "Doğa ana" dememişler..O kadar bonkörki;ben yok uygun oda sıcaklığı,su miktarı,sulama sıklığı,uygun toprak,uygun gübre vbg..bir sürü çabalarda bulunurken, Kendi kendine doğada yetişen bu bitkiye , Oskar ile yürüyüşte rastladım ve hayran oldum.
|
1 Eklenti(ler)
Erenköy ,Bauhouse' dan aldığım Cattleyalarım.
|
1 Eklenti(ler)
....
|
merhaba,
Güle güle büyütün sevgili farpali, ikinci cattleyanın rengi çok güzelmiş maşallah. sevgilerimle |
Alıntı:
Şimdiden teşekkürler.:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba,
Amaryliss' inizi güle güle büyütün, ben soğan olarak aldım maalesef renkler beklediği gibi olmuyormuş... kaloriferli sanırım eviniz, ben kalorifer üstüne camın önüne koydum, burda sardunya toprağı diye satılan lifli ve suyu çabum geçirgen bir toprak var onunla diktim. ortasına şu değmemesi gerek yoksa göbeği çürüyormuş, sık sık sulayın ılık şu ile az az, dibi delik bir saksıya dikin. genelde küçük saksı içinde ve kalitesiz toprakla satılıyor burada. devamını sayfamdan bakabilirsiniz, malum ameliyat yapar gibi adım adım takip ettim ve resimledim...şimdi tohum yapıyoruz.. ( delimiyim neyim..ben diyorum bazen kendime ilk defa yetiştirdiğim bütün çiçekleri göz hapsine alıyorum.) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Almanyalı'nın sayfasında göre göre ,Bauhouse da bulunca bir tane hadi bende alayım dediğim Amarilis..Rengi açınca belli olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Hoyalar,atlaslar adım adım büyümeye çalışıyor...Kaplumbağ gibiler...!
|
1 Eklenti(ler)
Beni en çok sevindirenler,çok fazla anlamasamda bakımlarından, Orkidelerim...Acemi şansı!
|
1 Eklenti(ler)
Tomurcuğu da açtı,bir tomurcuk kaldı.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da üzdü beni bu sabah,yapraklarında kara noktalar çıktı.:((....Bu hali ile de güzel ama birşeyler yapmam lazım...Yardım lütfen.
Orkideler konusunda tecrübeli bir arkadaşın önerdiği bir tedavi yöntemini uyguladım;Toz halindeki mantar ilacını ,su ile yoğun bulamaç haline getirdim..Suluboya fırçası yardımı ile "kara leke" görülen yapraklara,lekenin üzerine ve altına bulamaçı sürdüm..Yarından itibaren,sabah erken saatlerde,hafif su püskürteceğim..Gelişmeyi paylaşırım. |
sevgili farpali sağlıkla büyüt inşallah. atlaslar ne renk , hoyaların ne tür ve nerden aldığını yazarmısın rica etsem.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Cymbidium orkidem epey yol kat etti,yaprakların gelişimi harika,umarım en kısa zamanda çiçeklerini de görürüm..Bakalım ne renk açacak?...
|
1 Eklenti(ler)
Karman,çorman bitkiler ama böyle daha doğal bir arada....
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Günün süprizi, Oncidium'un tomurcuklarıydı.
|
1 Eklenti(ler)
ve tabii Ludisia'nın tomurcukları...
|
1 Eklenti(ler)
Gel de koklama!,gel de alma!..İnsan bu mis kokuluya nasıl arkasını döner ve gider..Bende gidemedim ve aldım bir adet sümbül...Daha benim soğanlarımın rizomları ancak çıktı..Şimdilik bununla idarece;)
|
Sevgili arkadasım
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025