agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Tika / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27308.htm)

çiçekdostu 25-11-2012 15:36

Maşallah maşallah nazar değmesin inşallah.Hepsi birbirinden güzel.Emeğinize sağlık.Güzel günlerde sefasını sürün balkonunuzun.

Tika 03-12-2012 16:19

Lithopsum cicek acti. :)

4 Eklenti(ler)
Lithops konusunda isler yolunda gidiyor.

Tika 03-12-2012 16:48

Lithopsu deneyimlemek gerçekten de çok hoşuma gitti.Çiçeği akşam olunca kapanıyor,gündüz açılıyor.Yaklaşık bir haftaya yakın sürdü sanırım bu döngü.Tam kaç gün olduğuna dikkat etmedim.Şimdi çiçeği solmaya başladı.Demek bölünme aşamasına geçecek,harika.Merakla bekliyorum. :)

Bu arada sukulentlerimi ev içine alınca büyüme ivmeleri arttı.Bazılarının formu bozuldu,çünkü hızlı bir şekilde uzamaya başladılar.Resmen boy atıyor gibiler. :) İlkbaharda dışarı alınca belki eski formlarına yeniden kavuşurlar.Onları da çekip yakın zamanda paylaşacağım.

ipektuğçe 03-12-2012 17:54

Sevgili Tika,bazı sukulentler soğuklara dayanıklı,ben bu sene birçoğunu dışarda bırakıyorum.;)
Liptosunda çok güzel açmış,diğer fotoğraflarını da merakla bekliyorum.Sevgilerimle.:)

Tika 04-12-2012 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1059737)
Sevgili Tika,bazı sukulentler soğuklara dayanıklı,ben bu sene birçoğunu dışarda bırakıyorum.;)
Liptosunda çok güzel açmış,diğer fotoğraflarını da merakla bekliyorum.Sevgilerimle.:)

Gelecek yıl ben de hepsini balkonda bırakmayı düşünüyorum.İlkbaharda uzun saksılara geçireceğim,o zaman içeri almayı düşünmüyorum. :rolleyes: (Lithopslar hariç) Aslında dışarıda durunca yaprakları daha sert,görünümleri de daha güzel oluyor.Eve alınca formları kesinlikle bozuldu bazılarının.Özellikle Echeveria'lar uzamaya başladı.Aslında hepsi uzamaya başladı.Evde balkondakinden daha hızlı büyümeye başladılar.
İstanbul şartlarında pek zarar görmezler aslında ama bu yıl evham yaptım.Hepsi ufak saksılarda.Hem ilkbaharda yeni toprak ve saksılarına da uyum sağlarlar.İlkbahara-umarım-sukulent aranjmanları yaparak gireceğim.;)

ipektuğçe 04-12-2012 14:10

Sevgili Tika,bugün bütün sayfalarını tekrar gezdim.Sende hangi sukulentler var diye,
Sedum vodoo,
Graptopelalum,
Sedum rubrotinctum,
Sempervivum ,
Sedum sieboldi,
Crasulla ovata,
Sedum palmeri
Sarı kız,
Echeveria glauca
Buz çiçeğin, bunlar balkonda kalmaları gerekenler.Geçen sene Sedum sieboldi, Echeveria glauca,Graptopelalum ve sedum palmeri yi bende evin içine almıştım :rolleyes: ve dallar uzayıp,seyrekleşti.Yazında Echeveria glauca ve Sieboldi kaybettim,sedum palmerinin ve Graptopelalumun gelişimi de çok kötüydü.Bunlar benim tecrübelerim oldu.
Bu sene yeniden Echeveria glauca ve sieboldi aldım ve balkonda bıraktım.Birde sulamalarını en minumum düzeye indirdim.Bunları sana belki fikir verir diye yazmak istedim ;)
Bu aralar bilgisayar başında fazla oturamıyorum,otursam dahi yazılan mesajları okumadan fotoğraflara bakıp çıkıyorum :( ;) Boyunluk kullanıyorum,mesaj yazacağım zaman çıkarıp yazıyorum:p Tüm bitkilerinin sağlıkla kışı geçirmeleri dileğiyle,sevgilerimle.;)

farpali 04-12-2012 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1059690)
Lithopsu deneyimlemek gerçekten de çok hoşuma gitti.Çiçeği akşam olunca kapanıyor,gündüz açılıyor.Yaklaşık bir haftaya yakın sürdü sanırım bu döngü.Tam kaç gün olduğuna dikkat etmedim.Şimdi çiçeği solmaya başladı.Demek bölünme aşamasına geçecek,harika.Merakla bekliyorum. :)

Bu arada sukulentlerimi ev içine alınca büyüme ivmeleri arttı.Bazılarının formu bozuldu,çünkü hızlı bir şekilde uzamaya başladılar.Resmen boy atıyor gibiler. :) İlkbaharda dışarı alınca belki eski formlarına yeniden kavuşurlar.Onları da çekip yakın zamanda paylaşacağım.

Sayın Tika bir adet Lithopsum var çiçekendi ,çiçeği üzerinde kurudu..Bölünme aamasında ne oluyor, ne yapmak gerekir??Lithopsu bakımını hiç bilmiyorum.

Tika 04-12-2012 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1060318)
Sevgili Tika,bugün bütün sayfalarını tekrar gezdim.Sende hangi sukulentler var diye,
Sedum vodoo,
Graptopelalum,
Sedum rubrotinctum,
Sempervivum ,
Sedum sieboldi,
Crasulla ovata,
Sedum palmeri
Sarı kız,
Echeveria glauca
Buz çiçeğin, bunlar balkonda kalmaları gerekenler.Geçen sene Sedum sieboldi, Echeveria glauca,Graptopelalum ve sedum palmeri yi bende evin içine almıştım :rolleyes: ve dallar uzayıp,seyrekleşti.Yazında Echeveria glauca ve Sieboldi kaybettim,sedum palmerinin ve Graptopelalumun gelişimi de çok kötüydü.Bunlar benim tecrübelerim oldu.
Bu sene yeniden Echeveria glauca ve sieboldi aldım ve balkonda bıraktım.Birde sulamalarını en minumum düzeye indirdim.Bunları sana belki fikir verir diye yazmak istedim ;)
Bu aralar bilgisayar başında fazla oturamıyorum,otursam dahi yazılan mesajları okumadan fotoğraflara bakıp çıkıyorum :( ;) Boyunluk kullanıyorum,mesaj yazacağım zaman çıkarıp yazıyorum:p Tüm bitkilerinin sağlıkla kışı geçirmeleri dileğiyle,sevgilerimle.;)

O zaman ben de mi balkona alsam? Evde gelişmeye devam ediyorlar ;ama uzama başladı.Kayıp yaşamak istemem.Hafta sonu yeni bir düzenleme yapayım balkonda.

Sedum vodoo,
Graptopelalum,
Sedum rubrotinctum,
Crasulla ovata,
Echeveria glauca içeride duruyor.Bunları yeniden balkona alıp sulamayayım.
Özellikle Echeveria glauca larda uzama var.Neden böyle uzadıklarını ben de anlamadım.:mad:

Tika 04-12-2012 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1060504)
Sayın Tika bir adet Lithopsum var çiçekendi ,çiçeği üzerinde kurudu..Bölünme aamasında ne oluyor, ne yapmak gerekir??Lithopsu bakımını hiç bilmiyorum.

Sayın farpali,inanın Lithops konusunda ben de tecrübeli değilim.Nisan gibi almıştım.Çiçeği bende de soluyor;ama hiç ellemeyi düşünmüyorum.Kendi kendine zaten kurur çiçeği.Doğada kimse müdahale etmiyordur sonuçta.Tek yaptığım 1,5 ayda bir çok az sulamak ve güneş almalarını sağlamak.Hatta unutuyorum,ihmal ediyorum bile denilebilir.
Bir yerde okumuştum.Mart'a kadar sulamamak gerektiği yazıyordu.Ben gözlemlerime göre davranacağım.Görüntüde bozulma yoksa (bölünme hariç) artık sulamayacağım.

sakdag 04-12-2012 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1060626)
Sayın farpali,inanın Lithops konusunda ben de tecrübeli değilim.Nisan gibi almıştım.Çiçeği bende de soluyor;ama hiç ellemeyi düşünmüyorum.Kendi kendine zaten kurur çiçeği.Doğada kimse müdahale etmiyordur sonuçta.Tek yaptığım 1,5 ayda bir çok az sulamak ve güneş almalarını sağlamak.Hatta unutuyorum,ihmal ediyorum bile denilebilir.
Bir yerde okumuştum.Mart'a kadar sulamamak gerektiği yazıyordu.Ben gözlemlerime göre davranacağım.Görüntüde bozulma yoksa (bölünme hariç) artık sulamayacağım.

Sayın Tika, Sayın Farpalı; lithopslarımıza artık su vermeyi bırakıyoruz, zaman geçtikçe gövdede buruşukluklar başlayacak. Buna aldanıp su vermeyin, bu buruşmalar gövdede değişimin başlangıç işaretleri olarak kabul edilmeli... Bölünmeler başlayacak...;)

iris41 04-12-2012 21:43

Sayın tika Echeverialar bol güneş istiyor bu aylarda yetersiz ışıkta uzama kacınılmaz

farpali 04-12-2012 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1060633)
Sayın Tika, Sayın Farpalı; lithopslarımıza artık su vermeyi bırakıyoruz, zaman geçtikçe gövdede buruşukluklar başlayacak. Buna aldanıp su vermeyin, bu buruşmalar gövdede değişimin başlangıç işaretleri olarak kabul edilmeli... Bölünmeler başlayacak...;)

Sayın sakdag ve Tika, teşekkür ederim.

ipektuğçe 05-12-2012 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1060619)
O zaman ben de mi balkona alsam? Evde gelişmeye devam ediyorlar ;ama uzama başladı.Kayıp yaşamak istemem.Hafta sonu yeni bir düzenleme yapayım balkonda :mad:

Uzun zamandır evdeler se,birden balkona çıkınca şok yaşarlar mı acaba?İstersen önce balkonda seranın içine koy,gözlemle;) Evde yeterli ışığa ulaşamıyınca uzuyorlar,sonra toparlanıyor merak etme. ;) :)

Tika 05-12-2012 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1061330)
Uzun zamandır evdeler se,birden balkona çıkınca şok yaşarlar mı acaba?İstersen önce balkonda seranın içine koy,gözlemle;) Evde yeterli ışığa ulaşamıyınca uzuyorlar,sonra toparlanıyor merak etme. ;) :)

Şimdi iyice kafam karıştı.Uzamaları bitkiye zarar veriyor mu?Çünkü Echeveria türlerinin hepsinde ve Haworthia'ların bir kısmında uzama var,yani formları bozuluyor.Hatta öyle hızla uzuyorlar ki şaşırıyorum.Şimdi bunları evde tutup ilkbaharda balkona alsam ölürler mi?Ya da şimdi yeniden balkona çıkarsam ısı uyumsuzluğundan dolayı çok daha mı kötü olur?

ipektuğçe 05-12-2012 19:58

Yok yok kafan karışmasın,
Sedum vodoo,
Graptopelalum,
Sedum rubrotinctum,
Echeveria glauca bunları önce seraya koyup ortama alıştır,sonrada açıkta kalsınlar.;)
Birde fotoğraf eklesen daha iyi olur,ben den çok çok daha tecrübeli arkadaşlar var.Ben ancak bildiklerimi yazabiliyorum, henüz araştırmalarım devam ediyor.Bilmediğim daha çok bitki olduğunu düşünüyorum. ;)

mrduran 05-12-2012 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1043937)

..... Daha doğrusu yağmurla ıslanacaklar,toprak ıslak kalırsa çürüme olabilir mi? ....

Merhaba efendim,

Sanırım üyemiz Sayın Mehmet(memet) bey söylemiş idi.

Yağmur alan saksılarda altlık olmamalı veya altlık ile saksı arasına aynı ebatta 3-5 taş koyarak saksıyı askıya almak aşırı suyun drenajına katkı sağlıyor.

Her şey çok güzel, hele o buzdolabı...;ferahlık veriyor, yorgunluğumuzu alıyor âdeta, teşekkürler emekleriniz/sunumunuz için.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla ltfen.

iris41 05-12-2012 21:15

Krasula obavata bende 2 ceşit mevcut ikinci yılı kışın da icerde tutuyorum soguklarla arası pek iyi degil sıcagı seven bir bitki gibi geliyor bana .Suyuda sevmedigine göre ben dışarı bırakmam acıkcası ,varmı kışın dışarda bakan merak ettim ;)

Tika 06-12-2012 17:12

Biraz abartarak eimde ne kadar sukulent türü bitki varsa hepsini balkona seranın içine aldım.Sera naylonunu da örttüm.
Dışarıda olmaları,içeride olmalarından daha iyi olur umarım.
Bazı sardunya saksılarını da seraya aldım.Açıkta da bir şeyler kaldı tabii,o kadar saksıyı sığdıramadım.Bir de sukulentleri yeniden balkona alınca iki raf sukulentlere gitti.Fotoğrafları çekip yükleyeceğim.
Bugün okuldan gelir gelmez,paltoyla balkona çıktım.Yaklaşık 2,5 saat düzenleme yaptım.Sera naylonunu örterken Peperomia'mın dalını kırdım.Sukulentlerimin de bazı yaprakları koptu.Kalan sağlar bizimdir. :) Şimdi balkona aldığım sukulentleri yalnızca ılık ve güneşli havalarda çooook az sulayacağım,değil mi?Bu arada sardunya saksılarınından tonla su aktı.Balkon demirlerinde duran saksı tabakları da su içinde yüzüyordu.Hepsini döktüm.

züleyha 06-12-2012 21:24

Sayın tika,

Acaba bu seraları nerden aldınız? Bende balkonuma almak istiyorum ama bulamadım.

Cymbelina 06-12-2012 22:26

Sizin yazdıklarınızı sıklıkla takip ediyorum ve şu meşhur seranızı oldukça merak ediyorum:) Kimbilir sizi örnek alırsak bir akım başlatabilirsiniz;) Fotoğraflarınızı bekliyoruz hocam.

Cymbelina 06-12-2012 22:30

Size sorarken bir de baktım ki şöyle bir başlık varmış, ki görmüşsünüzdür sanırım:

http://www.agaclar.net/forum/balkon-...ligi/26485.htm

ipektuğçe 06-12-2012 22:58

Sevgili Tika,hepsini seraya taşıdım yazmışsın,şimdi de beni bir telaş aldı,misafirim vardı cevap yazamadım aklım sende kaldı :confused: en azından bir fotoğraf görebilseydim.
Mesela şu mesajında http://www.agaclar.net/forum/968580-post42.htm 2.fotoğraf sağ alttaki bitki 'Haworthia' o çok hassas,soğuktanda güneştende hoşlanmıyor.Eğer oda seradaysa içeri almanı tavsiye ederim.
Başka bilmediğim sukulentlerinde olabilir,crassula springtime ,Crassula cv.Moonglow, Senecio rowleyanus varsa onlarda hassas.:( Sana tavsiyede bulunup sonrada bilmediğim bitkilerini kaybetmeni ismemem.Özellikle crassula perforata türlerini henüz bende iyi tanımıyorum.

Sayfamda eve aldığım bitkileri yazmıştım,onların soğuğa dayanıklığını bilmediğimden eve aldım.Hepsinide pencere kenarına koydum,bol ışık alsınlar diye.;)

Tika 07-12-2012 05:50

Sevgili ipektuğçe,
Yazdığın türlerin hepsinden bende var.Hepsi de dışarıda duruyor,ama formlarında bozulma vardı.Hafta sonu ya da okuldan eve dönünce bugün uygun bir zamanda fotoğraf çekip yükleyeceğim.Ben 27 yıl Ankara'da yaşadığım için İstanbul'un kışları bana sanırım o kadar da soğuk gelmiyor,o yüzden hepsini yeniden balkona taşıdım.Gelişmeleri paylaşacağım.Belki uzamalar ve büyümeler de duracak şimdi.

Sayın Cymbelina,
Seralarım portatif seralar.Yazın açık raf sistemi şeklinde kullandım.Şimdi de üzerlerine naylonlarını örttüm.Uzun olanını ( 4 katlı ) internetten almıştım.Tekzen'de de satılıyor;ama pahalıydı.Kısa olanlarını da ( 2 kat ) Migros'tan almıştım.Dediğiniz başlıkta çok güzel bir tane vardı.Önce yapmayı düşündüm,hazır bulunca uğraşmamak için aldım.
PORTATİF SERA
Bu arada Tekzen'de kalmamış.

Sayın züleyha,
İnternetten (evimister.com ) sitesinden almıştım uzun olanı,kısa olan iki taneyi de Migros'tan.Şu an benim aldığım yerlerde ve Tekzen de dahil olmak üzere kalmamış.Tekzen'de internetten sipariş de veriliyordu.İnternetten aramak lazım.

iris41 07-12-2012 06:26

crassula springtime bendede soguklardan yumşama yaptı Sayın ipektuğçeye katılıyorum dışarda serada ısıtılmıyorsa kaybede bilirsiniz .

Tika 07-12-2012 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1062599)
crassula springtime bendede soguklardan yumşama yaptı Sayın ipektuğçeye katılıyorum dışarda serada ısıtılmıyorsa kaybede bilirsiniz .

Takipte olacağım,duruma göre hareket edeceğim artık.

Sudenur 07-12-2012 16:52

Sevgili Tika, bu ne güzel bir balkondur. :eek: İlk sayfadan beri gezinip duruyorum. Kah iç geçiriyor kah "Olmaz böyle şey!" diye maşallah çekiyorum ard ardına. :))

Allahım sen aklıma mukayyet ol, keşke caanım şehrimin tüm balkonları böyle güzelliklerle dolup taşsa da gözlerimiz bayram yapsa. Alt komşunuz olabilmeyi çok arzu ettim inanın. Ankara'ya geldiğiniz vakit misafirim olmanızı çok isterim, kıymetli annenizi ve sizi daha yakından tanımak ve el vermenizi isterim müsait olursanız. Dokunduğunuz her bitki daha bir güzelleşmiş..

Sizi ve pamuk şekeriniz Tika'yı öyle sevdim ve samimi buldum ki, kan bağımız varmışçasına sıcacık oldu içim. Saygıdeğer eşinizi de gönülden tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Bitki sevdanız ve mutluluğunuz her daim capcanlı olsun. Sevgiler.. ;)

Tika 07-12-2012 17:04

Sayın Sudenur,
Güzel ve içten yorumunuz için çok teşekkür ederim.Zaman olursa tabii ki neden olmasın.
Her balkon bitki dolu olsa keşke,komşular arasında çelik paylaşırdık. :)
Ben de yolda yürürken balkonları incelemeyi seviyorum.Bitkilerle dolu bir balkon görünce insan zaten gözünü alamadan incelemeye başlıyor.
Sevgiler

Tika 07-12-2012 17:10

Balkonda son durum

5 Eklenti(ler)
Kis moduna gectik artik.Kayipsiz gecmesi dilegimle...

Tika 07-12-2012 17:15

5 Eklenti(ler)
Dikey cektigim fotograf nedense yatay olarak yuklenmis.Cep telefonu ile yukledigim icin mi boyle oldu bilemiyorum.
Sukulentleri daha detayli fotograflayamadim,balkonda usudum biraz. :) Daha detaylilari da cekip yuklemeye calisacagim.

Tika 08-12-2012 12:25

5 Eklenti(ler)
Bugün hava da güneşli olunca sulanması gereken bitkilerimi suladım. Seralarımın naylonlarını açtım ve daha detaylı fotoğraflar çektim.

Eklenti 352349
Eklenti 352350

İki katlı seralarımın en çok ışık alan üst raflarına sukuentleri yerleştirdim.

Not:Bu fotoğraflar neden bu şekilde yatay yükleniyor, anlayamıyorum.:confused:
Eklenti 352351

Gelelim uzayanlara:

Echeveria'nın o güzel formu bozuldu.Boya gitti.Yanındaki Aloe Juvenna'da aynı şekilde kof büyüme gösterenlerden.
Eklenti 352352

Haworthia Cymbiformis uzayanlardan yine...
Eklenti 352353

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025