agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Tika / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27308.htm)

Tika 22-09-2013 08:25

Sonbahar Güzelleri

3 Eklenti(ler)
Mavi Yasemin

Eklenti 443399

Ortanca

Eklenti 443400

Kohleria

Eklenti 443401

gokcegokce 22-09-2013 11:57

Sevgili Tika uzun zamandır balkonunuzun güzelliklerinden mahrum brakıyordunuz bizi. Yeni balkonunuza yerleşince fotoğraf bekliyoruz. Kimbilir büyük balkonda ne güzellikler sergileyeceksiniz. Sevgiler...

kaktüsçüm 22-09-2013 17:50

Sayın Tika hepsi muhteşem görünüyor

sonkez 22-09-2013 21:56

Sevgili Tika çiceklerinizin hepside harika görünüyor..Elleriniz dert görmesin...Baştan sona beğeniyle gezindim...Saygılar...Sevgiler...

berçin 26-09-2013 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1191746)
Sevgili berçin,
Teşekkür ederim.Leş kaktüsümün dün bir çiçeği daha oldu.Saksı balkon demirine asılı halde duruyordu;ancak yarın Ankara'ya gideceğim için eşime sulama kolaylığı olması açısından balkon zeminine indirdim saksıyı.
Tika'da benimle birlikte balkona çıkıyor ben çiçekleri sularken.
Leş kaktüsünün çiçeğini hiç sevmedi.Sanırım kokusu hoşuna gitmedi.Gördüğü an tek bir pati darbesiyle çiçeği sapından koparıp yerde sürüklemeye başladı. Çiçeğe hırlayıp sinirli sesler de çıkarmaya başladı.Çiçeği paramparça edene kadar da bu sinirli hali sürdü.Gerçekten ilginç bir deneyimdi.Genelde çiçekleri koklar ve nadiren de yaprak uçlarını kemirir.Bu çiçeği neden bu kadar hırpaladı bilemiyorum. :)

Bu arada dediğiniz gibi çiçek üstünde sinek larvaları oluyor.Açtığı iki çiçekte de oldu larva.

Sevgili Canan,
Teşekkür ederim.

Tika'nın davranışı çok ilginç geldi bana, bunun sebebini gerçekten bende merak ettim. Adının aksine çok güzel çiçekleri var, ne demişler ''gülü seven dikenine katlanır.'' Taşınma işlerinde Allah yardımcın olsun, inşallah bitkilerini zaiyatsız taşırsın kolaylıklar diliyor, yeni balkonun karelerini sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden hayırlı olsun, sağlık ve huzurla keyfini sürmeni dilerim...

gokcegokce 15-10-2013 18:58

Sevgili Tika, uzun zamandır yoksunuz yeni balkonunuzu merakla bekliyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Sevgiler...

hira 31-10-2013 00:43

Sevgili Tika, nerelerdesin? Paylaşımlarını bekliyoruz merakla.

Tika 03-11-2013 01:05

1 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar,
Buralardayım aslında :)
Sizi balkonuma gelen misafirimle tanıştırayım.

berçin 03-11-2013 17:08

Ne tatlı bir misafir sevgili tika, tüyleride çok güzel posurcuk adeta...:) Taşınma işlemi inşallah bitkilere zarar gelmeden tamamlanmıştır. Merakla bekliyorum güzel karelerini...

YeniGine 04-11-2013 00:34

Sevgili Tika sanırım yeni balkonuna misafirin ile merhaba diyoruz... :) Misafirin çok tatlı... Ve tabi ki yeni balkonunu merak ediyoruz biline!..

Tika 26-11-2013 17:13

Yeni Balkon

1 Eklenti(ler)
Yeni balkonumdan görüntüler

Tika 26-11-2013 17:15

1 Eklenti(ler)
Sardunyaların bir kısmı hala çiçekli

Tika 26-11-2013 17:18

1 Eklenti(ler)
Bunlar da arka balkondan,arka balkonda az bitki var.Arka balkon kuzeye,ön balkon doğuya bakıyor.

YeniGine 26-11-2013 23:57

Sevgili Tika yeni balkonun hayrlı olsun, sanki bu balkonlar daha güzel geniş gibi... Çiçeklerini de kuzeye, doğuya göre ayırmışsın, rastgelsin... Özellikle sardunyaların inşallah yeni yerlerini severler.

Tika 27-11-2013 05:39

Teşekkürler Sevgili YeniGine,

Balkonlar daha geniş,o yüzden kesinlikle daha rahatım.Bir de artık su damladı derdi de kalmadı.Altımda balkon yok :)

Dış mekanda duran bitkiler daha iyi , iç mekanda duran birkaç bitkimi ne yazık ki kaybettim.Mekan değişikliği,ısı,güneş,dinlenme dönemi derken iki tane farklı begonya türü,mum çiçeklerinden çelik olanlar ve adını şimdi hatırlayamadığım birkaç bitki yeni eve uyum sağlayamadılar ve öldüler.

Menekşelerimi,lithopslarımı ve ruj çiçeklerinden birini azbitki.com sitesinin sahibi Erdal Bey'e hediye ettim.
Bir tane menekşemi taşıma şirketinden görevli istedi,ona verdim ( umarım yaşatabiliyordur ) , mum çiçeklerimin birisinden de çelik verdim aynı kişiye ; sonra o mum çiçeği hiçbir yerden çıkmadı.Ne oldu bilmiyorum.

Kayıplar bunlar yani.

sumeyra47 27-11-2013 07:37

Yeni balkonunuz çok güzel görünüyor.. Umarım bitkileriniz yeni yerlerini severler.

berçin 28-11-2013 20:18

Yeni balkonun hayırlı olsun sevgili Tika. Özellikle doğuya bakan balkonunu çok beğendim, sanki küçük saklı bahçe gibi olmuş. Keyfini mutlulukla çıkar, sevgiler...

gokcegokce 29-11-2013 09:36

Hayırlı olsunyeni mekanınız sevgili Tika, balkonlar yemyeşil ve harika görünüyor. Tika da yeni evine alışmış. Yeni yuvanızda sevdiklerinizle mutluluk diliyorum. Sevgiler...

habiş 29-11-2013 12:18

balkonunuz yemyeşil sardunyalarınızda öyle çok güzeller ne diyeyim darısı başıma
:o daha daha çiçekli günlerr..

loveforlife 29-11-2013 15:27

Sevgili Tika,
Yeni balkonların senin için çok daha güzel olacakmış gibi görünüyor şimdiden. Bahara bizi görsel şölenler bekler bu gidişle. Öncelikler sardunyaların coşacaktır mutlaka. Sonrasında da güzelliklerin devamı gelir...

bitkiseli 30-11-2013 20:43

Yeni balkonunuz hayırlı olsun, bitkilerinizi güle güle büyütün...

Tika 01-12-2013 21:16

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sumeyra47 , berçin , gokcegokce , habiş , loveforlife , bitkiseli

Bitkilerin yeni mekandan memnun olup olmama durumunu ilkbaharda daha net anlayacağım. :)

Tika 01-12-2013 21:18

1 Eklenti(ler)
Bu yıl sukulentlerimin hiçbirini ( daha doğrusu balkonda duran hiçbir bitkiyi ) içeri almayacağım,umarım kayıp yaşamam.Son sulamalarımı da yaptım,artık sulamayı seyrekleştirmek ve mutlaka toprak kontolü yaparak sulamak gerekiyor.

Evin içine alamıyorum;çünkü ev çok sıcak,dış mekanda duran bitkiler uyum sağlayamaz.

Yoncalar saksıları sardı,aranjman hoşuma gittiğinden hiç ellemiyorum.

Tika 01-12-2013 21:21

1 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın hediye ettiği Aloe Vera ve atlas

Atlas büyümüyor,yavru vermiyor diye kendisinden yeni çelikler de almıştım.Hepsi tuttu.

Tika 01-12-2013 21:23

1 Eklenti(ler)
Echeveria lara ayrı bir aşkla bağlıyım.

Birisi sarı çiçekler açmakla meşgul :)

Tika 01-12-2013 21:25

1 Eklenti(ler)
Aloe Vera türleri

Aşkın Gözyaşı ise her yerden yetişmeye müsait,farklı saksıda ekili olmasına rağmen,her yıl başka saksılardan da çıktığını görüyorum.

Tika 01-12-2013 21:48

1 Eklenti(ler)
Sol üstte toplantıdan yadigar maviş,altındaki fotoğrafta arapsaçı ( bu sefer ki yazı atlattı ) , en altta minyatür telgraf ( çok arsız bir bitki ) ve yılbaşı çiçeğim ( kırmızı açacak sanıyordum;ama sanırım pembe renkli )

berçin 08-12-2013 20:24

Baharı beklemeye gerek yok sevgili Tika, bitkilerin çok güzel görünüyor bence yeni evlerini benimsemişler :) . Echeveria çeşitlerin pırıl pırıl yeni yapraklar vermişler bile, hakikaten bende de hayranlık yaratan bitkilerden biridir echeveria... Binlerin annesi çılgın bitkilerden, bunu bu sene öğrendim terasta hemen hemen her saksıda var, Hayatta kalma azmi takdire şayan... Sevgiler.

loveforlife 29-03-2014 09:09

Bahar da geldi, sen hala yoksun Sevgili Tika... Büyük bir merakla yeni paylaşımlarını bekliyoruz. Hadi daha fazla bekletme bizi... ;)

Tika 18-04-2014 17:58

Geldim Sevgili loveforlife,
Tekrar ev değiştirmek zorunda kaldım,taşınma,yerleşme vs derken zaman ayırmadım.
Yeni evimin balkonu kapalı ve biraz küçük,bu nedenle bitkilerin yarısını dağıtmak zorunda kaldım.Kalanlarla devam ediyorum.
Sardunya sayısında oldukça azalma var,saksı saksı sardunyalardan geriye yalnızca 3 tane kaldı.
Sukunetleri ve telgrafları ve birkaç değişik türü tutuyorum.
Yakın zamanda fotoğraflarını çeker paylaşırım.
Mevcut bitkiler çiçeklenmeye ve baharın gelişiyor birlikte güzelleşmeye başladılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025