![]() |
5 Eklenti(ler)
1.,2. ve 3. fotoğraf : Sinningia leucotricha large
Çok farklı bir bitki,daha önce yaprakları bu kadar tüylü bir bitki görmemiştim. Umarım sorunsuzca yaşatabilirim. 4.fotoğraf: Yılan Kaktüs Sevgili YeniGine'nin ağaçlar.net'in doğum günü buluşmasında bana hediye ettiği yılan kaktüsü gelişimine devam ediyor. 5.fotoğraf: E-Milli Çoğu kişide görüp beğenip aldığım bir bitki.Sanırım sırada Adenium var.:rolleyes: |
Sevgili Tika, kaktüslerin chamaecereus silvestrii melezleri, kimi yerde chamaelobiavia diye de geçiyor. Renkleri çok güzel, Benim pembem de açtı açacak, ama sarı olan 2 yıldır bir türlü açmıyor. Çok kıskandım şimdi sizi... ;)
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Adem Keskin'in çelikleri yapraklanarak beni mutlu etmeye devam ediyorlar.Ne güzellikler çıkacak bu saksılardan. :cool:
Not:Yeni eklediğim bazı fotoğraflar bir önceki sayfada kaldı.Onları da unutmayın.:( Nedense bunu yazmadan edemiyorum. :p |
5 Eklenti(ler)
Sevgili sakdag,
İsim bilgisi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Benim açtırmak için bilinçli yaptığım bir şey olmadı.Kendi hallerindeler,tamamen acemi şansı diyebilirim. :rolleyes: 1.fotoğraf: Bodrum'dan kayınvalidemin bahçesinden gelen Echeveria Glauca.Hangisi olduğu net anlaşılıyordur. ;) Bahçeden gelenin yaprakları hızla büyüyor.Diğerleri yanında ufak kaldı. 2. ve 3. fotoğraf: Echeveria çiçekleri 4.fotoğraf: 12 Ocak toplantısında Sayın Zafer İnandıklı'nın getirdiği bir gecelik gelin. Geçtiğimiz gün biraz daha büyük saksıya alıp balkona çıkardım. 5.fotoğraf: Şeyma Çiçekçilik'ten (Sayın alacakaranlık) çekilişte kazandığım Kohleriam :cool: |
5 Eklenti(ler)
1.fotoğraf:
Güler Hanım'ın atlası,bana ne kadar nazlandı anlatamam.İki uzun çeliği geçtiğimiz yıl Eylül ayında vermişti.Yavru vermesi 8 ayını aldı. :mad: Hatta yavru vermiyor diye,kendisinden Nisan toplantısında yeniden çelik almıştım. :rolleyes: 2.fotoğraf: Sevgili ilksenozturk'un yolladığı ahtapot çiçeği çeliği büyüdü,6 ya da 7 tane yavru vermeye hazırlanıyor. 3.fotoğraf: Sardunya ve Parlak Mustafa 4.fotoğraf: Canım Tika'm Cuma günü çok korktuğum bir olay başıma geldi.Tika'nın apartmanın içine fırlayıp çatıya çıkan merdivenlere tırmanma gibi kötü huyu var.Merdivenin tepesine tırmandığında aşağı inmesi için üst kata çıkıp Tika'nın üzerine çiçekler için kullandığım su spreyinden sıktım.Kaçmaya çalışırken dengesini kaybetti.3,5 metreden merdivene çok kötü düştü.Hatayı kendimde bulduğum için kahroldum.Burnu ve ağzı kanadı,çok korktum.Veterinere ertesi gün götürebildik;çünkü taşıma kabına koymak mümkün olmadı.Neyse ki hiçbir şeyi yokmuş;ama çok korktum,inanılmaz üzüldüm.:( 5.fotoğraf: Senecio Angulatus (sukulent sarmaşığım ) 1,5 metreyi geçti.(Solda görülüyor) |
Geçmiş olsun sayın tikalar . Yalnız , yatışa bakılırsa dünyada hiçbir derdim yok stili bu olsa gerek. Çeliklerin iyi olmasıda sevindirici bir durum , burdan gördüğüme göre seneye bir balkona daha ihtiyacınız olacak. Saygılarımla.
|
Tika' ya çok üzüldüm, bir sıkıntı olmamasına da sevindim. Çok geçmiş olsun..
|
Sevgili Tika; öncelikle kedicik Tika ya ve sana geçmiş olsun. Çok şükür sonuçta keyfiniz yerinde. Tika maşallah sardunyaların hali ne böyle, ne kadar güzel gelişmişler; harika olmuşlar ellerine sağlık. Artık balkonda yan yan yürümen için bile yer kalmamış. Kesinlikle kesin çözümler bulman gerekiyor.
Yılan kaktüsler; bendekiler sanki çiçek tomurcu var üzerinde gibi geliyor bana. Sende de vardır mutlaka. İnşallah kışın iyi saklayabilmişimdir de görürüz çiçeklerini. Sardunyalara da fısfıs yapıyor musun? Bir de Kohleria ne ister, nasıl bakılır az biraz fikir verir isen sevinirim. Ellerine, gönlüne sağlık. |
Tam hayran hayran balkonu gezerken Tika'nın başına geleni okuyunca korktum. Geçmiş olsun, o üzüntüyü biliyorum; ben maalesef sizin kadar şanslı değildim, fakat o da korkmuştur, artık yaramazlık yapmaz herhalde...
|
Sevgili Adem Keskin,
Umarım ileride daha büyük mekanlarda bitki yetiştirme sevdama devam edebilirim.Tika için de teşekkürler. Teşekkür ederiz Sevgili ddmk. Sevgili YeniGine, Sardunyalara sprey hiç yapmadım.Düzenli sulamaya başladım.Toprağını yenilediklerime gübre ekledim.Toprağını değiştirmediklerimde ise üst yüzeye ince tabaka halinde gübre serptim.Sıvı besin de veriyorum.İşin en büyük sırrı,balkonun konumu bence.Sürekli güneş altındalar.Itır saksısını,aşkın gözyaşlarını ve mor telgrafı salon pencere camı dışına aldım.Buraya yalnızca sabah güneşi geliyor,bakalım gelişimleri nasıl olacak? Yılan kaktüsümde tomurcuk göremedim,daha dikkatli bakayım.Yerini yadırgamış olabilir belki;ama güzel gelişiyor.Yavrular büyümeye başladı. Kohleria için özel hiçbir şey yapmıyorum,iki saksı var.Biri çekilişte kazandığım,diğerini de azbitki.com sitesinin sahibi ve yazarı Erdal Yüksel'in verdiği çelikler.Gelişimleri devam ediyor,yaklaşık 1,5-2 aydır bendeler. Sevgili Canan, Tika için teşekkür ederim.Daha önce hiç bu kadar endişelendiğimi hatırlamıyorum.Sizin kaybınız için de çok üzgünüm. :( Kapı açıldığında artık hep tetikteyim;ama apartmanın içine fırlayan Tika'm 5 gündür apartmanın içine bile bakmıyor. |
Sevgili Tika herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.
|
Sevgili Tika. Güzel kedinizin başına gelen kazaya çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Balkonunuz şenlenmiş. Bol çiçekli günler.
|
Sevgili Tika,
Ah bu tatlı cadıcıklar... Onlara olan düşkünlüğümüzü biliyorlar ya, sanki inadına daha çok cadılaşıyorlar. Ama öylesine sevimli cadılar ki! Fincan Hanım yanımda kıvrılmış uyuyor ve güzel arkadaşı Tika'ya sevgileriyle beraber geçmiş olsun dileklerini yolluyor... Ben de tüm kalbimle her ikisinin de bizim yüreğimizi ağzımıza getirmeyi bırakmasını temenni ediyorum... Çiçeklerin her zamanki gibi harika... Özellikle Senecio Angulatus ne kadar güzelmiş... Google görsellerini de inceledim ve bayıldım. Sayende sahip olmak istediklerim listesine onu da eklemiş oldum. |
İstanbul'da ne rüzgar esiyor!
Açık balkon bu gibi durumlarda iyi olmuyor,bitkiler korunmasız kalıyor. |
Sevgili Tika,balkonunu ziyaret etmeyeli neler değişmiş neler katılmış hepsininde maşallahı var,çok güzeller hele o sardunyalara bayıldım.Bende bir becerebilsem resmen sardunya özürlüsüyüm.Salon çiçeklerinde muhteşem görünüyorlar maşallah...
Tika'ya çok üzüldüm geçmiş olsun,bu duygu çok iyi bilirim o an eminim kalbine acı bir ateş düşmüştür.Mayıs başında Zeus'ta ameliyat oldu çok üzdü beni,hayvanları çok sevip bağlanıyoruz bazen düşünmeden edemiyorum onlara birşey olursa ne yaparız bilmiyorum...Sevgiler. |
Bitkiler hızla büyüyor.
1 Eklenti(ler)
Genel görünüm.
|
Kohleria
1 Eklenti(ler)
Kohleria'mın üç tane tomurcuğundan 2 tanesi açtı.
Çekilişte Şeyma Çiçekçilik'ten ( alacakaranlık ) kazanmıştım. |
1 Eklenti(ler)
Karşılıklı duvarda bulunan halkalara çamaşır ipi geçirdim.
Hem sarmaşığı sardırıyorum ( Clematis'i ve daldan köklendirdiğim hanımelini) hem de fazla ağır olmayan saksıları bu ipe asıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sukulentlerden bir aranjman.
|
Minyatür Telgraf
1 Eklenti(ler)
Çok hızlı büyüyen,küçük yapraklı,sevimli bir telgraf türü.
|
Mor Oxalis
1 Eklenti(ler)
|
Mavi Yasemin
1 Eklenti(ler)
|
Sürpriz Sarmaşık
1 Eklenti(ler)
Sanırım sabah ya da akşam sefası
Bu sarmaşık bana sürpriz oldu. Alocasia satın almıştım,onun saksısının içerisinde sanırım tohumu varmış.Filizlenince balkona aldım,şu an hanımeliyle el ele sarılmış bir halde büyüyorlar. :) Eklenti 422833 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Balkonun yine çok güzel... Bu bu dağınık saçlıya bayılıyorum. Tradescantia Navicularis... Bana da geçen yaz Sevgili SDurul minik bir dal yollamıştı. Şimdi durdurabilene aşk olsun... Eklenti 422940 |
Pisi pisine büyük geçmiş olsun Tika'cım.. balkonun şahane, minik yapraklı telgrafına, çamaşır ipinde ki saksılarına ve sardunyalara bak bak doyamadım.. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sevgili loveforlife ve Sevgili Sudenur.
agaclar.net toplantısındaki ganimetlerden devam edelim. :rolleyes: Kalanchoe Manginii |
1 Eklenti(ler)
Maviş Çiçeği
|
1 Eklenti(ler)
Telgraf Çiçeği
|
1 Eklenti(ler)
Bir Gecelik Gelin
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim Kalp Kalbe Karşı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025