![]() |
bende kendime diyordum ne çok yapacak işim var diye. megersem benden daha kotusude varmıs :D :D :D
|
:D yaz geliyor iş biter mi hiç, daha yeni başlıyoruz.Hepimize Allah kolaylıklar versin ;)
Sn.Tika bende bu sefer öyle bir karar verdim mutlaka ufakta olsa oturabileceğim masalı bir alan yapacağım inşallah, olmuyor öyle kapı eşiğinden bakıp bakıp gitmek ;) Bu arada öyle bir site yapılırsa bende bende geliriiiimmmm ;) ooofff her yer yeşillik çiçek miiss düşüncesi bile nasıl huzur veriyor insana.Bu yeşil sevgisi nasıl bişey insana pc başında bile mutlu ediyor düşüncesiyle :D |
Sevgili Tika; yılan kaktüsleri birebir gördün, 3 tane idiler zaten, artık ne zaman sulamamız gerektiğini söylersin bana. Ve ben onları sadece üzeri kapalı garajda bekletiyorum. Sonra o üzerindeki yavrulardan çoğaltmak mümkün galiba. Bana da izah edersen sevinirim. Teşekkürler.
|
Sevgili alacakaranlık,
Gerçekten de iş hiç bitmiyor.Dün de uğraştım durdum,toplantıdan geldiğim gün de kısa olan seraları söktüm;ama bu koşuşturmacada üşüttüm.Daha da bitmedi. :) Ev içinde toprağının değişmesi gereken saksılar var,ceylan sardunyaların bakıma girmesi lazım.Bazıları yeniden ekilecek,kuruyan üç tane var ne yazık ki,onlar sökülecek. Duvar kenarına L şeklinde raf yaptırmak istiyorum,salon penceresinin önüne çiçeklik vs :) Mayıs'ın sonu değil,daha da uzayacak benim işler.Kış yaklaşınca balkonu kapattırma isteğim var bir de,onu da unutmayalım. :) Bu yılın sonuna kadar uzayacak gibi görünüyor. Sevgili Asya Ceylan, Bize kolay gelsin,bakalım neler yapacağız bu kadar bitki arasında. :) Dün azbitki.com ( eski sitesi bitkivecicek.com ) sitesinin sahibi ile buluştum.Karışıklı bitki takası yaptık.Cumartesi günü zaten toplantıdan eli dolu döndüm. Haftasonu da bu yüzden boş zamanlarımda saksı büyütme,toprak yenileme işlemlerini yaptım.Bu aralar sık sık yapıyorum bunu.Henüz bitmedi. :) Ama az kaldı. :) Bunlarla uğraşırken insan ne kadar mutlu oluyor. Sevgili YeniGine, Ben kaktüsü aldığım gün açık balkona aldım ve biraz suladım.Bu hafta sıcaklıklar düştüğü için bu sulama yeter ona 10 gün kadar.Sonra güneşli gün sayısı artmaya başlayınca sulamaya devam deceğim,zaten benim balkonum direkt yakıcı güneşi alıyor.Saksıyı suluyorum akşama kadar kupkuru oluyor.Tabii bu dediğim yaz aylarında oluyor. |
Tüm bitkiler sağlıklı güzel görünüyor ,sardunyalarda en kısa zamanda açarlar da balkon şenlenir iyice kızım
|
Öncelikle Maşallah demek isterim ,
sevgili Tika sardunyalarına aşık oldum ben,orası bir balkon değil adeta cennet bahçesi olmuş.Hayran kaldım ,İzmirde olsanız kesin koca bir saksı çiçek alıp size kahveye gelmek isterdim müsadenizle :) Balkonum çok güneş alıyor ve sardunyalar güneşi çok sever demişsiniz,gecen yıl taşındığım evim çok ama çok güneş görüyor .Ancak tüm sardunyalarımı kaybettim,şehir şehir taşıdıgım ve özenle baktığım tüm sardunyalarım malesef :( öldü...Sonra uzun süre hiç çiçek almadım ,küstüm ..Şimdi yine balkonumu dolduruyorum ,özellikle ordan burdan dosttan aldıgım sardunyalarla..Sardunya bakımı ile ilgili tavsiye ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim,görüşmek üzre.Sevgiler |
tek kelımeyle bayıldım çiçeklernıze güle ğüle buyutün
|
Neyi nereye koysak sıkıntısı ortak, madem eşiniz yardımcı olabiliyor, benim gibi matkap kullanmayı öğrenmek zorunda değilsiniz; bir iki şey önereyim, beyefendiyi çalıştıralım :)
Galiba köşede plastik sera var, muhtemelen ona ağır saksılar koyamadığınız için çok verimli değil. Atın demek istemiyorum ama onu kaldırıp o duvara L çubuklar çaktırıp, tavandan yere yakın yere kadar, üzerlerine raf koyun, İkea'da böyle şeyler çok uygun satılıyor. Sayısız ve çok sağlam rafınız olur, kışın üzerine nalburdan kestireceğiniz uygun bir naylonla sera haline de gelebilir. Birde şöyle bir şey önerebilirim; Balkon demirinin hizasına ama tavana, mutfaklarda baharatlıkları astığımız demir çubukların büyüklerinden monte ettirip (ki yine tavana ya da tavana yakın, pencere üstüne denk gelen kısma da olur, balkon çok rüzgar alıyorsa bu daha uygun) sayısız ayarlanabilir saksı askısı takarak pekçok saksıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Hani aşağı çekince gelen, sonra yukarı kaldırabileceğiniz saksı askıları; gittigidiyor da çok ucuz. Fakat şu aşağı su akmasını nasıl engellerseniz ben de bulamadım, düşünelim hepberaber...(demiştim ama belkide cahilce birşey söylüyorum, su akıtan saksılarla kaktüslere yer değiştirtseniz, onları dışarı assanız kötü mü olur?) Kolay gelsin.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Balkonum çok güneş görüyor.Bu zamanlarda sabah ve akşam suluyorum. İzmir'in güneşi daha sert olabilir.Güneye daha yakın. Sardunyalarda taşınma esnasında kayıp yaşandıysa yeni yerlerini yadırgamış olabilirler. Ben bir kısmının toprağını değiştirip gübre verdim ve yeniden ektim. Kışın da fazla koruma gerektirmiyor. Üzerine naylon poşet geçirmek fazlasıyla yeterli. Seraya koydum bazılarını ama sera fazla geldi. Sardunya bakımı ile bildiğim detaylı tüm bilgileri birkaç sayfa önce yazmıştım. Sevgili YeniGine sormuştu,isterseniz bir göz atın. :) Babaannem sardunyalarından sonbahar sonu,kış başı gibi çelik alıyor.Gerçi azaltmış sayılarını.Yine aynı işlemi yaparlarsa söyleyeyim size ayırsınlar.Ayrılanlar kimse almazsa çöpe gidiyordur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Harika fikirleriniz için çok teşekkür ederim. L saksı raflarını ben de çok istiyorum.Ikea'da olduğunu bilmiyordum.Oraya da bakayım internetten.Siz denk gelirseniz nette bakarken siz de sayfamda paylaşabilirsiniz. Ben de raf satan bir yerle anlaşıp yaptırayım diyordum.Bir an önce harekete geçmeliyim. Tavana yakın şerit de çok güzel fikir.Yapı marketlerde satılıyor mudur acaba? Demirciye söylemek lazım sanırım. Dediğiniz sarkan saksılar için olan aparatları biliyorum;ama nerede satıldığını bilmiyordum. Az su isteyenleri tellere asmak da mantıklı. Tüm fikirleriniz çok hoşuma gitti. Teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Beğendiğinize sevindim, size ayaküstü seçenekler sunuyorum: Ben olsam herhalukarda onları beyaza boyardım, verniklerdim, soğuk ve suya dayanması gerek. Ama böyle şeyleri internetten almayın derim, çok uyduruk çıkabilir, aksesuar eksik gönderirler monte edemezsiniz, bence İkea'ya kendiniz gidin.
O demir çubuğu balkon demiri gibi, üstünde saksıların durduğu ön duvara da monte ettirebilirsiniz. İkinci bir balkon demiri gibi olur, yer kazandırmaz ama zeminin temizliği ve kedi için iyi olur. Sırasıyla: 80.tl 78x55x174 en az iki ünite almak gerekir 70.tl 42x176 iki **** üç ünite 176 tl. 239x35x174 bu sığmaz sanırım, fikir olsun Böyle değilde raf ve ayak almak isterseniz raf başı maliyet 20 tl gibi.. Ama nalburdan L çubukları alıp, istediğiniz ölçü raf olacak tahtaları da marangozda kestirip istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Çok şirin olur.. Mutfaklarda kullandığımız metaller ne kadar ağırlık kaldırır türüne bağlıdır herhalde. Bence bir demirciye yaptırmak daha makul. Sitemizde marangoz ve demirci arkadaşlarımız da vardır :) Kolay gelsin.. |
Paylaşım için çok teşekkür ederim Sevgili Canan.
Sevgili sardunaki, http://azbitki.com/ adresinin ( eski sitesi http://www.bitkivecicek.com/ ) sahibi ve yazarı Sayın Erdal Yüksel,balkon sayfama bakarken sizin mesajınıza denk gelmiş. Kendisi konu hakkında detaylı bilgi sahibi.Tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.Sardunyalarınız konusunda kayıp yaşamanızla ilgili bana yazmış.Aynen paylaşıyorum. Sevgiler " 1- Sıcak şehirlerde sardunyalar doğal topraklardan kırmızı killi toprak + humuslu toprak karışımına dikilmeli. Hem klasik sardunyalardan bulmaya çalışsınlar. Bodur sardunyalar yazın aşırı sıcak olan yerlere pek uygun değil. 2- Özel sardunya besini mayıstan ekime kadar mutlaka verilmeli. Diğer aylarda daha seyrek verilebilir veya hiç verilmeyebilir. " |
1 Eklenti(ler)
Mum çiçeǧimin tomurcuklari belirginleşmeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Adem Keskin'in yolladıǧı Pasifflora ve Begonvil çeliklerim.
|
Sn. Tika ne yalan söyleyeyim bitkilerinizden çok kedinizi beğendim. Maşallah bembeyaz. :D
|
Alıntı:
;) Evet,çok tatlıdır kendisi. Benim çiçek mankenim. Çiçeklerden daha çok ilgi topluyor.:rolleyes: Adı Tika,yani benim kullanıcı adım aslında onun adı. :) |
Sevgili Tika cok tesekkur ediyorum.
Tasinma esnasinda kayip yasamadim,aksine bu balkona geldikten sonra cosmustu hepsi,ama kisa sureli oldu iste.3 ay boyunca cennet gibiydi balkonum,haziranda ne olduysaoldu.Beyefendinin konuyla ilgili yazisini okuyacagim ,bu guzel kizlarimida kaybetmek istemiyorum.ilginize cok tesekkur ediyorum,cok incesiniz |
Sardunya Zamanı
5 Eklenti(ler)
En sevdiǧim bitkilerim arasında sardunyalar.
|
5 Eklenti(ler)
Sardunyalar çiçeklenmeye başlandı.
|
5 Eklenti(ler)
Clematisim,Çuham,Echeveriam
|
5 Eklenti(ler)
Balkonumda son durum
Ahtapot Çiçeǧi Echeveria Gelin telim büyüdü,artık minicik yavrular da veriyor.Sanırım çiçek açacak. |
:))))) çok güzeller, devam lütfen
|
Maşallah sevgili Tika balkon coşmuş. Tika da en güzel köşede, pamuk gibi :) Clematis harika maviş maviş. Acaba clematisinizin kaçıncı yılı ve saksısı nasıl?
|
Alıntı:
Gözlerimiz şenlendi elinize, emeklerinize sağlık balkonunuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Saygı ve selamlar |
Sevgili Tika; sardunyalar açmaya başlamışlar sevindim. Balkonun maşallah dolmuş, yer kalmamış. Evet; haklıyım gördüğüm kadarı ile o balkonda gerçekten yan yan yürümen gerekiyor. :D
Sevgilerimle... |
Teşekkür ederim Sevgili hüzün,
Daha çok çiçeklensinler bol bol paylaşacağım.Sardunya şenliği başlamak üzere. :) Sevgiligokcegokce, Teşekkürler.Clematis'i geçen yıl ilkbaharda almıştım,o zaman da çiçeklenmişti ama çiçekleri daha küçüktü.Bu yıl daha büyük açıyor.16 lt lik saksıya geçirdim bir ay kadar önce.Humus katkılı toprak,torf,gübre karıştırarak toprağını zenginleştirdim.Aynı saksıda frezya ve sempervivum da var. Sevgili adneser, Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.Ben de sizin sayfanızı gezmeyi seviyorum.:) Sevgili YeniGine, Sonunda açmaya başladılar.Çiçekleri artarak devam eder artık.Kışın üç kök ceylan sardunyam ölmüştü,sorumlusu da sera.Seraya koymadığım sardunyalar çok daha sağlıklı çıktılar.Bordo renkli olan ceylan sardunyam hayattaymış,çok sevindim.Bazı saksılarda aynı renkten birkaç kök vardı;kayıp yaşadıklarımın renkleri ancak açtıklarında fark edilecek.Geçen yılki fotoğraflarla karşılaştıracağım. |
Harika ötesi. bayıldım. hepsine maaşallah. :)
|
Sayın Tika heralde durumları iyi, kayıp vermeden devam ediyorlar umarım . :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025