agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Tika / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27308.htm)

Tika 31-03-2013 18:07

Hiç saymadım;ama vardır birkaç çeşit. :) Küçük küçük bir sürü saksı vardı.
En azından şimdi onlar biraz toparlandı.
Yeni yerlerine çabuk alışırlar umarım.

Tika 31-03-2013 19:11

1 Eklenti(ler)
Fotoğrafları 4 saatlik dikim işleminin ardından yorgunlukla çektim. :)
Balkonumdaki tüm düzenlemeyi bitirince daha güzel kareler de
paylaşabilmek dileğimle...İşte aranjmanlarım.

Ev içindeki bitkiler balkona taşınmaya başladı.

Not:Fotoğrafları bilgisayardan yükleyemedim.Sürekli hata veriyor.
I pad den yüklüyorum.Burada da her seferinde tek fotoğraf yüklüyor.

Tika 31-03-2013 19:12

1 Eklenti(ler)
Soğuğa dayanıklı olan sukulentleri bir araya diktim.

Tika 31-03-2013 19:13

1 Eklenti(ler)
Echeveria türlerini ve Crassulaları bir araya diktim.

Tika 31-03-2013 19:14

1 Eklenti(ler)
Echeveria'larım.

Tika 31-03-2013 19:15

1 Eklenti(ler)
Echeverialardan devam edelim.

Tika 31-03-2013 19:16

1 Eklenti(ler)
Top sardunyaların büyük bir kısmını iki büyük yuvarlak saksıya
aldım.Bu işlem sırasında biraz hırpalandılar;umarım hızla uyum
sağlarlar.Bu iki saksı haricinde top sardunyaların ekili olduğu iki
uzun saksım kaldı.Top sardunyaları çok seviyorum;ama uzun saksılarda
çok yer kaplıyorlardı.Ben de biraz başka türlere yer açılsın
istedim.Bakalım zaman ne gösterecek?

Tika 31-03-2013 19:16

1 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşları çeşitleri

Tika 31-03-2013 19:18

1 Eklenti(ler)
Aloe ve Haworthia türleri aranjmanları

Tika 31-03-2013 19:19

1 Eklenti(ler)
Kaktüs çeşitleri aranjmanları

sweet49 31-03-2013 19:20

hepsi de çok güzel olmus ellerınıze sağlık.

Tika 31-03-2013 19:20

1 Eklenti(ler)
12 Ocak toplantısında Sayın Zafer Bey'in getirdiği Meleklerin Borusu çeliğim güzel güzel büyümeye devam ediyor.

Bu arada Bir Gecelik Gelin'de çok güzel büyüyor.Onu da çeker eklerim.Yanlarından yavrular verdi.

Tika 31-03-2013 19:26

1 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın Aloe Vera'sı büyüdü.

Tika 31-03-2013 19:27

1 Eklenti(ler)
Balkonumda genel olarak son durum.

Tika 31-03-2013 19:27

1 Eklenti(ler)
Yapılacak çok iş var daha.

Tika 31-03-2013 19:29

1 Eklenti(ler)
Sanırım aklımdakilerin tümünü yapıp balkonu düzenlemem Mayıs'ın sonunu bulacak. :rolleyes:

adneser 31-03-2013 19:29

Sayın Tika

Her şey çok mükemmel bu güne kadar balkonunuzu ziyarette neden geç kaldım bilemiyorum.:(:(
O küçük balkonunuzda kocaman bir çiçek dünyası yaratmışınız nazar değmesin elinize emeginize sağlık.

Saygı ve selamlar

Tika 31-03-2013 20:23

Çok teşekkürler Sayın adneser.
Forumda o kadar çok başlık var ki,insan hepsine yetişemiyor.:)
Güzel yorumunuz için teşekkürler.

gokcegokce 31-03-2013 20:59

Sevgili Tika, balkon düzenleme çabanızı hayranlıkla takip ediyorum. Bir öneri olarak duvarlarınızı kullanabilmeniz için sarkıcılarınızı, örneğin telgraf gibi, ayakkabı düzenleyicilerle dikeyine asarak değerlendirebilirsiniz. Ben kendi balkonumda deneyeceğim. Sevgiler...
Aşağda bir örneğini paylaşmıştım.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...kmubwtcebj.jpg

Tika 01-04-2013 06:28

Sevgili gokcegokce,
Çok güzel bir fikirmiş gerçekten de.
Benim geçen yıldan aldığım sarkan sepet saksılarım var.Onları da yavaş yavaş çıkaracağım.Sizin fikriniz de çok kullanışlıymış,deneyebilirim.
Bu yıl çıkardıklarımı içeri de almayı düşünmüyorum,balkonu kapattırmak istiyorum;ama maliyetini bilmiyorum.Camla kapattırmak istiyorum,böylece ilkbahar ve yaz aylarında açık balkon olur.Kışın da koruma derdi kalmaz.

Asya Ceylan 01-04-2013 12:25

Sn Tika kolay gelsin açılış yapılmış ellerinize sağlık ;) bütün bir pazar evdeydim çok hayallerim vardı (sera ve bir kaç çiçekçi dükkanı gezecektim) annem ve ablamın baskısıyla sadece ev temizliği yapabildim hemende bütün bir gün:(

Ama balkondaki kutuları eşyaları boşaltmaya bende başladım (işyerimde) .çiçeklerimi yerleştirdiğimi (yeni alacaklarımı) düşünmek bile beni çok mutlu ediyor :p

Darısı başıma Saygılar ;)

Tika 01-04-2013 15:47

Sevgili Asya Ceylan,
Sizi ve bitkilerinizi özledik.
Size de kolay gelsin.
Aklımda çok şey var;ama sıraya koydum artık.:)

Asya Ceylan 02-04-2013 10:02

Çok teşekkür ederim ;)

Tika 02-04-2013 17:37

Bugün yine düzenlemeler yaptım;ama ben düzenleme yaptıkça balkonda adım atacak yer kalmadı.Bu nasıl iş ben de anlamadım.

Tika 04-04-2013 06:16

Aklımda sürekli neyi nereye yerleştireyim diye düşünceler var.
Şimdilik şöyle bir çözüm buldum.
2 katlı portatif seralardan birini söküp kaldıracağım.4 katlı seramın üstüne bir kat daha çıkıp 5 katlı hale getireceğim.Fazladan yer işte. :)
Salon penceresinin önünde saksılar daha sağlam dursun diye demir şerit çektirmek istiyorum;tabii yaptırabilecek bir yer bulursam.Henüz pencere önüne saksıları yerleştirmedim.Mutfak penceresini de kullanabilirim aslında.Bunları yaparsam balkon demirlerine de çiçek asmak durumunda kalmadan hem balkonda bana alan açılmış olacak,hem de sulamada damladı,damlamadı derdi ortadan kalkacak.

Asya Ceylan 04-04-2013 13:39

o kadar çiçeklerinizi düşünmeniz yetmiyor bir de aşağıdaki çiçek düşmanını düşünüyorsunuz.
bak aklıma geldi sinirlendim şimdi :mad:

tamam peki az sakinleştim ;) herkes kendince haklı tabi saygı duymak lazım

banusemiha 04-04-2013 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1131654)
Bugün yine düzenlemeler yaptım;ama ben düzenleme yaptıkça balkonda adım atacak yer kalmadı.Bu nasıl iş ben de anlamadım.

Çok haklısınız.. İnsan bu güzelliklere doyamıyor..

Tika 04-04-2013 16:08

Sevgili Asya Ceylan,
İki alt komşumda da çiçek var.Görebildiğim kadarıyla sardunyaları var.Bahçeyle de eşi ilgileniyor o komşunun;ama yazın istisnasız her sabah ve her akşam çamaşır asılı.Öğlen güneşinde de çiçekleri sulayacak halim yok.Zaten en uygun zaman,sabah saatleri.Akşam sulayınca da mantar riski oluyor.
Artık bakacağım,olmadı saat vereceğim.Şu saatler arası sulama yapacağım,lütfen çamaşır asmayın diye. :)

Sevgili banusemiha,
Doyulacak gibi değiller.Çok hoş bir hobi.Daha yetiştirmek istediğim o kadar çok tür var ki;ama yer yok. :) Evdekilerin bir kısmını da balkona alınca balkon iyice doldu.:) Ama kararlıyım,düzenlemelerim daha bitmedi.Yer açıp balkonumda çiçeklerin arasında oturacağım.:) Şu an yan yan yürüyorum sığabilmek için.:)

YeniGine 05-04-2013 00:44

:D Sevgili Tika; gözümün önüne getirdim yan yan yürüdüğünü; çok sevimli olmuşsun. Tika az biraz da balkon duvarlarını, tavandan asma düşünmüyor musun? Yoksa artık balkona sığamayacaksın.
Evet; bizler ve komşular. Yeni yeni dikkatimi çekiyor ben biliyorsun sitede oturuyorum; çiçekler yüzünden komşulara (Çocukları top oynuyor, top çiçeklerime geliyor) sinir olmaya başladım hatta bugün çocuklardan birinin ailesine iyi bir çıkış yaptım :( neyse ki beni seviyorlar da alttan aldılar. Bize bizi anlayanlar gerekli.
:D Sayın malina sağolsun bu siteyi kurmuş; bize bir de hep birlikte oturabileceğimiz bir site kursa... Şöylee bahçeli evler dolu bir site.

Tika 05-04-2013 06:25

Sevgili YeniGine,çok güzel olurdu gerçekten de. :)
Bir şekilde biraz yer açacağım balkonda.Duvar için 3 tane askı aparatım var,eşim balkon duvarına onları yapacak.Bir iki saksı da böylelikle kalkar ortadan.
Salon penceresinin önüne henüz hiç saksı koymadım;çünkü kuş konduğunda Tika heyecanlanıyor ve bir anda pencereye atlayabiliyor.Bu şekilde bir saksım aşağıya düşmüştü.Bu yüzden demir çiçeklik yaptırmadan o alanı kullanmayacağım.
Her şey sırayla yapıldığında ferahlayacak balkon.Umarım...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025