![]() |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 333679
Sedum vodoo ve Haworthia,yine alacakaranlık'tan.Çeşitleri arttırdıkça arttırıyorum.;) Umarım devamında başa çıkarım,şimdilik bir sorun yok gerçi.Yalnızca tatillerde aklım hep çiçeklerimde ve tabii Tika'mda. Eklenti 333680 Artık yazlık düzenden kışlık düzene doğru geçiyoruz.Klimayı artık çalıştırmadığımızdan çiçekler gümüşlüğün üzerlerinde yerini aldılar.Aslında telgraf çiçeklerini balkonda serada bırakacaktım;ama onları çok sevdiğimden gözümün önünde olsunlar istiyorum.En azından ilkbahara kadar... Eklenti 333681 Gelin Teli Çiçeği Sevgili gçakar'ın hediyesiydi.Yaz boyu nazlandı da nazlandı.Hiçbir gelişme göstermedi.3 yapraktan biri kurudu.Tam olmayacak bu diye düşünürken beni şaşırtarak yeni yapraklarını çıkartmaya başladı. Eklenti 333682 Benim de sarı kızım var artık.Sarı kızı da alacakaranlık'tan aldım.Gerçekten hızlı büyüyormuş.Geldiği günden beri yeni sürgün veriyor.Kışın serada büyümeye devam edebilir belki. Eklenti 333683 Kalp kalbe karşının çeliklerini de sevgili gçakar vermişti.İki ayrı küçük saksıda ekili duruyorlardı.İki saksıyı birleştirip büyük bir taneye ektim,aslında zamansız br saksı değişimi belki;ama Tika mı yaptı,nasıl oldu bilmiyorum,geçen hafta pencere önünde duran uzun saksılarımdan biri aşağıya düşmüş.Bitkilerde doğal olarak biraz yıpranma vardı;ama yeni saksı aldım.Hepsini yeniden ektim.Üst fotoğrafta duran mor telgraflar düşmenin etkisinden sonra bu şekildeler...Ama kökler sağlam.Yine bu fotoğrafta kaz ayağı,o da 3.kattan düştü.Hepsini yeniden diktim.Bu arada bu işlemi yaparken parlak mustafa çiçeğini de sardunya saksısının içinden ayırdım.Onun fotoğrafını da sonra eklerim.Artık sardunyalara baskı yapmaya başlamıştı. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 333685
Ankara Migros'tan iki tane mini sera aldım yazın.Birini kurdum.Sukelentlerini içine aldım.İçi gerçekten çok sıcak oluyor,henüz önünü kapatmadım.Kışın burada muhafaza edebilir miyim?Yoksa mutlaka eve mi almalıyım?Çok çeşit var.Kaybetmek istemiyorum.Eve almam gerekiyorsa ben onlara yer bulurum.;) Eklenti 333686 Sedum palmeri de yere düşünce birkaç türle beraber hepsini yeni saksıya ektim. Eklenti 333687 Kumruları artık besleyemeyeceğim,komşuların çamaşırlarını kirletiyorlarmış. :( Eklenti 333688 Biraz da sardunya Eklenti 333689 Büyük sera biraz boşaldı.Kışın yan yana uzun saksıları içine dizeceğim.Bu arada Tika'ya bakar misiniz?Minik seranin ici alt kat.:) Not:Yeni ekledigim birkac fotograf 5.sayfada kalmis. :) |
Sayın Tika, sarı kızı bırakın dışarıda kalsın. daha güzel gelişim gösteriyor. Yaz ayın başlangıcından sonuna kadar serin havadar bir yerde saklayın. Büyüme hızını takip edemeyecek hale geleceksiniz :)
Gelin telide serin ve yarı gölge alanlarda güzel gelişiyor. Bu yıl tecrübe ettim :) Bu arada tuylu telgraf çeliğide geldi ama hırpalanmış biraz. az bir bakım yapıp size göndereceğim ;) |
Tesekkur ederim Sayin alacakaranlik,heyecanla bekleyecegim.:)
Gelin teli demek cok sicaklardan bunalmisti,o yuzden yaz boyu yerinde saydi. Sarikiz da disarida dursun o zaman,guzelce buyusun. Bu arada mor oxalisin fotografini cekmemisim.O da yeni yaprak cikariyor. Yumrusunu yaz basinda soktugum sıklamen de yapraklanmaya basladi,hatta gec bile kaldim topraga gecirmekte!Neredeyse dolapta unutuyordum.Cikardigimda karanlik yerde durmasina ragmen yeni surgun uclari cikartmisti. Kasimpatilarimin tamamini Ankara'ya anneme yolladim.Bahcesine ekti.Bahcesinde ekili olan kasimpati cok buyumus,capi 50cm vardir.Fotografini cekmistim,eklerim.Saksida istedigim gibi gelisme gostermediler. |
adapte sıkıntısı çekmiştir. alansal olarak alışma dönemleri olacak.
Mor oksalisi hiç çıkarmayacağınız bir saksıya dikin. 1 yıl sonra o küçücük soğandan çıkacak olan bitki formuna hayret edeceksiniz. Bunun garantisini veriyorum :) |
Bu sefer ciceklerden bir kare degil,Hayvan Haklari Yasa Tasarisini Protesto Eylemi'nden bir kare...
Seda Akgul'un yanindaki bendeniz.:rolleyes: Bu sayfa da Facebook'da benim sayfam. 30.09.2012 HAYVAN HAKLARİ YASA TASARİSİ PROTESTO EYLEMİ |
Sn. Tika, canı gönülden kutluyorum. Bu tepkileri yok sayamazlar. Elinize, ayağınıza en önemlisi yüreğinize sağlık.
Sevgiler. |
Alıntı:
|
Sizin komşular balkona camaşırmı asıyor hala :D hangi cagda yaşıyoruz .
Bence kumru haklarınıda göz ardı etmeyiniz ;) |
Sevgili Tika,öncelikle merhabalar.
Maşaallah harika bir balkonun ve bitkilerin varmış,hepsinide çok beğenerek izledim.Sukulent çeşitlerini de çok beğendim,sera da çok güzel fikir.Ellerine emeklerine gönlüne sağlık,sevgilerimle... Ayrıca hayvanlara gösterdiğiniz duyarlılığınızı kutluyorum,keşke herkes duyarlı olsa. |
Çok güzel cıvıl cıvıl bir balkon, bayıldım...
|
Sayin iris41 , ne yazik ki hala! asiyorlar.Olan da benim kumrulara oldu,artik gelmiyorlar.Cok nadiren goruyorum.Camasir olmasa bu sefer de balkonlari kirletiyorlar derler,bizimkilerde bahane bitmez.
Sayin ipektuğçe , yureklendirici sozleriniz icin cok tesekkurler.Bu arada mutlu bir haberim de var.Yasa tasarisi yapilan eylemler neticesinde sonuc verdi.Tasari geri cekilmis.Bir daha bu kabusu yasamak zorunda kalmayacagiz umarim. Sayin aaytun ,cok tesekkur ederim,daha guzelleri sizlerin olsun. Duzeltme: Uzucu haber yasa tasarisi geri cekilmemis,geri cekilen bizi ilgilendirmeyen Subat'taki tasari...Yani her sey ayni durumda... |
Alıntı:
Balkonunuz ve bitkileriniz çok güzel. Tebrikler.:) |
Sayın zenfree,
Sizin gibi zevkli ve bitki bakımı konusunda deneyim sahibi birinden bu sözleri duymak beni çok mutlu etti. Cevabınız için de ayrıca teşekkür ederim.Bol sukulentli ve çiçek açan kaktüslü günlerimiz olsun. :) |
Bitki çeşitleriniz çoğalmış,elinizde olanlar da güzelliklerine güzellik katmışlar.Maşallah diyorum sevgiler.
|
Teşekkür ederim Sayın berçin,
Arada maalesef kayıplar da oluyor. :( Örneğin yumrulu begonyalarım öldü;ama iyileşsinler diye de gerçekten uğraştım.Olmadı.Bir daha da almayı düşünmüyorum,çok zor bir türmüş.En azından bana öyle geldi. Lithops'a benzeyen bir tür var,adını anımsayamadım.Onu da kaybettim.Onun dışında firemiz yok.:) Bir de nenemin ben tatildeyken sulamayı unuttuğu için ölen iki türüm var;ama onlarda benim suçum yok. :) Çiçek konusunda sabıkalıyım artık,bir türü beğenirsem yer olup olmadığını düşünmeksizin almak istiyorum.Genelde de alıyorum.:D |
Siz birde benim terasın son halini görseniz,tatil sonu felaketi yaşadım,yinede şükür diyorum.Yumrulu begonyalar konusunda hemfikiriz,bir saksım telef oldu kalanlarda o kadar cılız ki üçer dörder yaprak küçücük çiçekler.Ben de sizin gibi maalesef elimde olmayan bir tür gördüğümde düşünmeden alıyorum:) şimdide kış korkusu sardı,nasıl muhafaza edeceğim bilmiyorum.
|
Ben geçen yıl,büyük ve kalın poşetleri biriktirmiştim.Hava soğuyunca poşetleri geçiriyordum,ısınınca ya da güneş çıkarsa açıyordum.Tabii çok zahmetli oluyordu.Kimbilir kaç kez poşet geçirip çıkarttım,sayısını bilmiyorum. :) Kar yağmaya başlar,ben palto,bere balkona çıkar,poşet geçirmeye başlardım. :D
Bu yıl saksı sayısını çoğaltınca çözümü portatif seralarda buldum.:rolleyes: Tabii içine sığmayan olursa diye yine de büyük beyaz poşetleri atmadım,saklıyorum.:D |
Bir gecede 7 saksı sardunya kaybettim gecen yıl kar yagmıştı iceri aldım sabah ölmüşler :( onca ceşidi ara bul büyüt ölsünler .
Bu yıl erkenciyim sayın tika ne olur ne olmaz gül sardunyaları kaybedemem ;) |
Sayın iris41,
Gerçekten sinir bozucu bir durummuş.Geçmiş olsun,bir daha olmaz umarım.Gül sardunyalarınız şimdi içeride mi duruyor? Ben de sürekli hava durumunu meteorolojinin sitesinden kontrol ediyorum.Haftaya salı ya da çarşamba sıcaklıklar biraz düşecekmiş.Gündüz 19 derece olacak diye gösteriyor,bakalım. Benimkiler hep dışarıda duruyorlar;ama tabii balkon kenarlarındakileri yere,duvar kenarına alıyorum.Balkonun tümü de demir tel değil,alt kısımlar hep kapalı,güneybatı cephesine bakıyor,bir de poşet geçiriyordum tabii.;) Rüzgar'ın etkilerine karşı korunuyor olabilir;ama yine de içime sinmiyor.Hava sıcaklıkları 15 derecenin altına inince bazı sukulent türlerini ve kaktüsleri içeri alacağım.Ben üşüyünce onlar da üşeyecek gibi geliyor.:D Evde de sürekli pencereler açık,çiçekler için esinti olsun diye.Uyum sağlarlar herhalde.Tabii kışın şimdiki kadar uzun saatler boyunca havalandıramam ama her gün biraz da olsa havalandırırım.:rolleyes: Yaşatabilmek için elimden geleni yapacağım,ilk kez bir kışa bu kadar çok çiçekle gireceğim.;) Umarım ilkbaharı da kayıpsız karşılarız. |
Gül sardunya ve iki ceşidi iceri aldım evet .
Bu aylarda bir şey olacagına degil yogurdu üfleyerek yemek benimki ;) kayıp verdinmi bu ceşitleri bulmak gercekten cok zor Mercan ve burugmansiada iceri girecekler aransında mercanım cok güzel oldu kac dereceye kadar toleranslı bu bitki acaba . Yeminliyim yine duramıyorum :D ev ev degil bahce sanki . |
İnanın benim ev de öyle,hala da alıyorum.Yakında botanik bahçesi olarak açılış yapacağım. :) Herhalde birçoğumuzun evinde ufak bir çiçekçi dükkanından çok daha fazla sayıda saksıda çiçek ve tür vardır. :D Bu işin sonu nereye varacak,ben de hiç bilmiyorum;ama deneyimlemek istediğim çok tür var ve hayat da kısa... Bu yüzden isteklerimizi ertelememeliyiz diye düşünüyorum.;) Nasıl mutluysak öyle devam etmeliyiz bence. :rolleyes:
Not: Psikolojide buna "mantığa bürüme" açıklaması diyorlar.:D |
Alıntı:
|
Merhaba,
Ruj çiçeğinize bayıldımmm...Maşallah. Çelikden üretilirmi?Bulurum bende inşallah Bol çiçekli günler:) |
Evet,kesinlikle yok.Sizin bana hediye ettiğiniz türler yapı marketlerde bulunmuyor.
Sabah bitkilerime ilaçlama yaptım.Ne yazık ki ilaçlama yaparken bazı karıncalar da öldü. :( Karıncaları nasıl ayırabileceğimi bilmiyorum...Ölmelerini istemiyorum,bazılarını elimle alıp başka yerlere koyarak kurtarmaya çalıştım;ama ölen de çok oldu. :( Neyse,ilaçlamayı karıncalar için yapmadım tabii. Bu sabah balkona çıkınca karınca sayısında çoğalma olduğunu farkettim. Sayın alacakaranlık,karıncaların bitki bitlerinin çıkardığı kokulu sıvıya geldiğini söylemişti.Gerçekten de doğru.Karıncaların toplandığı yerleri inceledim ve sonuç:Ceylan sardumyamda koşnil biti.:( Mecburen hemen ilaçlama yapmak zorunda kaldım.İlaçlama yaparken diğer bitkilerimin bir kısmını da ilaçladım.Karıncalar sepette asılı sakız sardunya saksılarına çıkıyordu,yüksek yerde olduklarından detaylı inceleyemedim;ama orada da olabileceğini düşünüp balkondaki bitkilerimin çoğunu ilaçladım.İşin ilginç tarafı birkaç gün önce bu kadar karınca yoktu.Ne ara geldiler,bilmiyorum. Yazın çok sıcaklarda da çiçekler bitlenebiliyor sanırım;çünkü bir ay kadar önce de Clematis'imdeki koşniller için ilaçlama yapmıştım.Gelişimini durdurmuştu,şimdi bitlerden temizlenince yeniden yeni yaprak çıkarmaya başlamış. Karıncalara zarar vermeden bu bitlerden kurtulmak mümkün mü?İlaçlama yaparken olan karıncalara da oluyor. :( Bir de bit olsun,olmasın ara sıra ilaçlama mı yapmalıyız? örneğin ilkbaharın başında,yaza girerken gibi ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sayın milaca2010 ,
Çok teşekkür ederim. Hypoestes'leri hiç budamadım.Açıkçası biraz biçimsiz büyüyüp sopa gibi oldular;ama ben onları budamayınca dipten yeni sürgünler vermişler.Demek ki budamaya gerek yok.Bitki kendi döngüsünde hareket ediyor. Eklenti 338519 Eklenti 338520 Eklenti 338521 Sayın Güzin Çakar bana parlak mustafa çeliklerini hediye ettiğinde,çok sevinip eve gelince hemen dikmiştim.4 ayda o kadar güzel büyüdüler ki,eminim anaç bitkiyle yarışır haldedirler. :rolleyes: Kısaca arsız,bakım gerektirmeyen tür arıyorsanız Parlak Mustafa'dan edinmenizi tavsiye ederim. Eklenti 338522 Çilli Begonyam,Arkada da Tül (Kuşkonmaz)'ın bir kısmı çıkmış.İkisi de yeni. Eklenti 338523 |
5 Eklenti(ler)
Yenilerle devam edelim:
Tüylü telgraf Eklenti 338524 Paşa Çadırı Eklenti 338525 Begonya(Yumrulu değil :) Eklenti 338526 Deve Tabanı Eklenti 338527 Adını bilmiyorum.Koçtaş'da bu sukulenti görünce hemen aldım.Açılmış deniz kabuğu gibi.Birkaç tane de Titanopsis getirmişlerdi. Eklenti 338528 |
5 Eklenti(ler)
Galiba Mavi Yasemin'in fotoğrafını yeni yüklüyorum.İlkbahardan beri benimle kendileri. :) Mavi çiçekleri,mor yaprakları olan bitkilere bayılıyorum.
Eklenti 338529 Sıklamen'imi az kalsın dolapta unutuyordum.Yaz sıcakları başlamadan,ev içine almıştım.Ben onu hatırladığımda karanlık yerde olmasına rağmen yeni sürgünlerini vermeye başlamıştı.Yeni toprağa diktim.Şimdi mutlu.Geçen yıla göre daha fazla yaprak çıkaracak gibi görünüyor. Eklenti 338530 Mor Oxalis'im. :rolleyes: Çiçekleniyor,yeni yaprak çıkarıyor,beni mutlu ediyor. Eklenti 338531 Sedum sieboldi'de minicik çelik olmasına rağmen çiçeklerini benden esirgemiyor. Eklenti 338532 Crassula türünden olan bitkim de çiçeklendi. Eklenti 338533 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025