![]() |
Anladığım kadarıyla büyük bir kaybınız yok aslında bu sevindirici.
Sardunyaya besin verdim demişsiniz tam olarak açıklayabilirmisiniz? Arap saçınız için üzüldüm,en kısa zamanda toparlanır inşallah. Benimde fikrim dayanıklı olanlar ama yine de bizi kandırmayı başarıyorlar almamız için ;) |
Alıntı:
|
balkonunuz muhteşem ve tabi ki salonunuz... o kadar bitkiyi nasıl sığdırdınız eve düşünmeden edemiyorum. maşallah hepsi birbirinden güzel.
|
Alıntı:
Yer olsa daha almak istedigim bir dolu tur var.Buyuk bir eve tasinirsak ileride,o zaman cicekler de ben de rahatlayacagiz. :) |
Sayın tika büyük evde olsa bir süre sonra koyacak yer kalmıyor ;)
celikti tohumdu ah buda yoktu derken her boşluk güneşi gören her pencere ve yanları cok kısa sürede doluyor . Benim gözüm teraslı bir catı katında. |
Alıntı:
Baska turlu sigamayacagiz.:) |
sevgili tika , büyük bir eve gerek yok. gönlünüz geniş siz her türlü o bitkileri sığdırırsınız o eve, inancım tam. yine de allah gönlünüze göre versin şöyle geniş ve bahçeli bir ev.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili sibelim,ne güzel söylemişsiniz.İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Herkesin istediği gibi bir evi olur umarım. :)
Biraz yeni fotoğraf ekleyeyim,dedim.Sıcaklardan çiçeklerim de ben de bunalmış durumdayız. Adını bilmediğim bitkim sürekli yavruluyor. :) Eklenti 324139 Bu bitkinin de adını bilmiyorum-aslında neredeyse sukkulentlerimin hiçbirinin adını bilmiyorum.:( - ama o da güzel gelişiyor.Böyle sorunsuz gelişen bitkiler benim favorim oldu artık.Bakım istemeden kendi kendilerine büyüsünler.Örneğin "Yumrulu begonyalarımla" başım dertte.Kimyasal ilaç alacağım son çare olarak...Ne yaptıysam beyaz bitlerden temizleyemedim.:mad: Sayın alacakaranlık isim konusunda beni aydınlattı.Kendisine çok teşekkür ediyorum.CRASSULA LYCOPODİODİES Eklenti 324140 Sukkulentlerın çoğaltılması çok eğlenceli,eskiden toprağa gömüyordum;ama toprağın üzerinde öylece durması gerekiyormuş. Eklenti 324141 Balkonda iyi gelişiyorlar.Üzerlerindeki kararmalar,aldığımda silikonla yapay çiçeklerinin olmasındandı.Onları bıçakla kestim,sonra bu şekilde kaldılar;ama büyümeleri beni mutlu ediyor. Eklenti 324142 Balkondaki yaprak güzelim.Aldığımda minicik bir fideydi.Çok çabuk dallanıp büyüdü. Eklenti 324143 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili gçakar'ın hediye ettiği telgraf çiçekleri.İlk başta içeride duruyorlardı,morlu olanın rengi yeşile çalınca balkona aldım hepsini.İyi ki almışım.Açık havada büyümeleri hızlandı.Fotoğraftan pek anlaşılmıyor;ama yeşil olanın yeni yaprakları kendi boyuna göre bayağı büyük. :)
Eklenti 324151 Bunlar da salondaki pencerenin dışında duran mor telgraflar.Telgraf çiçeklerini de çok sevdim;çünkü onlar da sorunsuz ve hızla büyüyen bitki kategorisine girdiler benim için. :) Eklenti 324152 Sayın guitar'ın yolladığı Difenbahya da hızla büyüyor.4.yaprağımızı bekliyoruz. :) Eklenti 324153 Bu Antoryumu okuldaki Müdür Muavinin odasından çalmıştım,zaten bakamıyorlar.Bir süre sonra ölüyor çoğu...Ben de bari benim evimde yaşasın demiştim.:D Sağına soluna iyice bakıp alınabilecek bir yavruyu almıştım.Getirdiğimden beri hiç bozulmadı.Şimdi de yeni yaprağını çıkarıp beni mutlu etmeye karar vermiş. Eklenti 324154 Lithopsum.Bunu nedense çok sevdim.Bir tane de balkonda var,yeşil olanından. Zor bir bitki olduğunu okudum;ama benimki iyi idare ediyor.1,5 ayda bir suluyorum.Bugün incelediğimde gövdesinde çizgi şeklinde büzüşme olduğunu fark ettim.Neden olduğunu bileniniz var mı? Uzun zamandır sulamamıştım,suladım.Belki susamıştır diye:confused: Eklenti 324155 |
4 Eklenti(ler)
Buzdolabının üzerinde duran evdeki en büyük Pothosum.Ben tatildeyken iyice uzamaya karar vermiş.Yanındaki kurdele çiçeğinin de yavruları bayağı büyümüş durumda.
Eklenti 324158 Yukarıda asılı olan Hederalarım da uzuyor.:))) Aldığımda evin içinde duruyorlardı,yerlerini hiç beğenmediler.Üzerlerini örümcek biti sarmış,o zamanlar unlu bit sanıyordum.Oysa unlu bite göre kolay bir türmüş:) Neyse ki,kurtuldular.Bir de rüzgar güllerine ve saksıya saplanan dekorlara sarmış durumdayım.Ahşap şeklindeki rüzgar güllerinden 5 tane,plastiklerden 3 ve bebek gibi olanlardan da 5 tane var. :) Eklenti 324159 Bu fotoğrafta pek bir şey anlaşılmıyor,ama cep telefonuyla çekince bu kadar oldu.Hederanın sağında uzamış bir halde duran Vinca var.Boyu 1 metreyi geçti;ancak sadece bir dalı uzuyor.Diğerleri yerinde sayıyor.Uzayan dal da yine 3 dala ayrılmış.Alt komşu kesmez umarım.Sürekli uzuyor çünkü.:) Sonu nereye varacak merak ediyorum. Eklenti 324160 Son olarak Turgutreis manzarası. :rolleyes: Eklenti 324161 |
5 Eklenti(ler)
Yaprak Güzellerimden biri
Eklenti 324592 Fitonya sandığım,ama gerçekte adının "hypoestes" olduğunu öğrendiğim bitkim,zaten fitonyaya göre çok boylanıyordu.Fitonyamın çiçek açtığını sanıyordum,ama başka türmüş zaten. :) Eklenti 324593 Tatilde çektiğim fotoğraflardan birkaçı... Ege'de ne kadar güzel yetişiyorlar.Burada gözünün içine bakıyoruz;ama asla böyle büyümüyorlar.Biz de mi Bodruma'a taşınsak:confused: :rolleyes: Telgraf Çiçeği-Gümüşlük Eklenti 324594 Kauçuk Ağacı-Gümüşlük Eklenti 324595 Yaprak Güzeli-Gümüşlük Eklenti 324596 |
3 Eklenti(ler)
Dev Yaprak Güzeli,üstelik saksıda. :) Bizimkiler neden bu kadar büyümüyor?
Eklenti 324597 Gümüşlükte,Akyarlar'da,Karaincir'de kısacası Bodrum'un çevresinde hemen hemen her yerde Şeflera ve Sardunya var.Sardunyalar artık ilgili ilgisiz her yerden çıkmışlar.Çalı gibi. :) Boyu 1,5 metre olan sardunya gördüm.:) Ama fotoğrafını çekmemişim.:mad: Eklenti 324598 Senecio Angulatus Sarmaşığı Eklenti 324599 Not:Kayınvalidemin harika sukkulentlerini de çekmemişim. :( Özel bir bakım uygulamadığını yalnızca suladığını söyledi.Sihir iklimde sanırım,çünkü torfa dikililer.Biz burada torfa diksek,bir haftaya kalmaz çürürler. |
Çok çok güzeller gerçekten biz burda bir yeni yaprak oluşumu görünce mutlu olup fotoğraflıyoruz... :o
Dev yaprak güzeline sinir oldum gerçekten toplayıp hepsini getirseydiniz ;) Benim bitkilerinde bazılarında bitlenme var ilaçlıyorum, 1 hafta iyiler sonra tekrar oluyor :mad: |
Alıntı:
Alıntı:
Bitki bitlerini hafife almamalıyız | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı |
Sayın Tika 128 nolu mesajdaki 2. resim CRASSULA LYCOPODİODİES
|
Alıntı:
|
Bir solukta balkonu dolaştım. Arada beyaz minnoş ayaklarıma dolansa da:p çok güzeldi. Küçük serayı da ilgizle inceledim. Aslında katlı böyle bir sera yapmalıyım. Kışın seranın tek katlı örtüsü korumuyor bitkilerimi. 2. bir örtü olursa iyi olur. Bunun içinde sadece kış döneminde bitkilerim için lazım.
Size tekrar kolay gelsin. Bu arada beğenmeye başladım ama bazen bitkilere takılmaktan beğenmeye tıklamayı unuttum:) |
Tesekkur ederim Sayin KAPTANzst.
Serayi internetten almistim,baharlik ve kislik olmak uzere iki kilifi var.Kislik olan bayagi kalindi,ama tum bitkilerim de sigmayacak ona.Geri kalanlar icin benim de sera ortusu satan bir yer bulup almam gerekecek.:) Balkonda yerim olsa bir tane daha alirdim;o zaman hepsi sigardi,ama yer yok.:) Tika,ben balkona cikinca beni hic yalniz birakmaz.Daha kapi acilirken nerede olsa kosa kosa geliyor.:) |
5 Eklenti(ler)
Sardunyalar da Temmuz-Ağustos sıcaklarından bunalanlardan.Sıcaklıkların birkaç derece de olsa düşmesi tomurcuklanmalarını sağladı.
Boyuna bakmadan açan sakızım. Eklenti 326190Eklenti 326191 Pembeler Eklenti 326192Eklenti 326193Eklenti 326194 |
Herkesin bayramini kutluyorum.
Bir hafta boyunca Ankara'dayim.Bakalim donunce ciceklerimi nasil bulacağim?Esim arada bir sulayacak,umarim idare edebilirler. Not:Annemin de guzel cicekleri var.Bahce bolumune baslik acmasi icin konusuyordum,ama henuz acmadi.Daha dogrusu nasil yapilacagini gostermem gerekiyor.Onun yerine kendi sayfamda ben paylasayim bazi fotograflarini.:) Ekleme: Balkondaki ve evdeki ciceklerimi her zamankinden cok daha fazla suladim.Ev icindekileri esim zaten sulamayacak.Balkondakilerse 3 gunde bir sulanacak.Umarim ben gelene kadar bozulan olmaz! Sehir disina cikinca da insanin surekli akli kaliyor. |
Geçmiş bayramınız kutlu olsun ;)
|
Alıntı:
Ankara'dan sevgiler...;) Haftaya Pazartesi donuyorum İstanbul'a.Esim cicekleri balkondakiler dahil,ev icindekiler haric :p yalnizca iki kez sulayacak.:( Umarim donunce guzel bir manzarayla karsilasirim.:rolleyes: |
Alıntı:
Bence kendinize hiç sıkıntı yapmayın çünkü çiçekleriniz sizi seviyor hatta güzel sürprizler bile yine yaparlar size :) |
5 Eklenti(ler)
Salon Penceresinin Önünden Görüntüler
Bu sukulent türleri sabah güneşinin geldiği pencere önünde daha hızlı gelişiyorlar.(Aynı aranjmanın olduğu bir saksı da arka balkonda var;ama onların gelişimi sanki biraz daha yavaş gibi) gçakar'ın hediye ettiği minik Parlak Mustafa çelikleri,her yerden yavru vermeye devam ederek büyüyor.Sakız sardunya ile aynı saksıdalar. İki mini minnacık saksı kalp kalbe karşı çiçeğim var.İkisini de Sevgili gçakar hediye etmişti.Dalları uzadı,yaprakları çoğaldı.Tabii daha çok büyüyecek. :) Eklenti 328421Eklenti 328422 Ankara'dan annemden aldığım çelikler,anaç bitki fotoğraflarda sağda. Eski oturduğumuz apartmanda rahmetli Mine Teyze vardı.Çiçekleri çok severdi,tatile giderken de düzenli sulanması gerekenleri anneme bırakırdı.Annem,ailesinden rica etti,birkaç çiçeğini anneme verdiler.Bu da onlardan biri,çok güzel;ancak adını bilmiyorum... Eklenti 328423 Bu da sanırım Pothos sarmaşığının alacalısı,en azından ona benzettim;ama emin değilim:confused: Eklenti 328424 Mum Çiçeğim büyüyor.Bayağı uzadı.Çiçeklenmesi çok istiyorum,ne renk açacağını ve çiçeklerinin kokusunun nasıl olduğunu çok merak ediyorum. Eklenti 328425 |
4 Eklenti(ler)
Çuhalar uyanmaya başladı.9 taneden 7 si uyandı,umarım diğer ikisi ölmemiştir.Onların da yeşillenmesini umuyorum.
Eklenti 328433 Tek dal olan telgraf çiçeğim üç yerinden yavruladı. :) Minik bir yaprak olan Paşa kılıcımda yavrulamış çok sevindim.Yazın üst kısmı çürümüştü,çürüyen kısımlara tarçın sürmeme rağmen,çürümeyi durduramamıştım;ama sonunda beni çok sevindirdi. :) Bu çürümeler fazla sulamadan mı oluyor? Etli yaprak belli bir yerden çürümeye başlıyor ve yaprağa yayılıyor.Benim diğer iki saksı kalıcımın iki uzun yaprağında da çürüme var,yavrulamaya da devam ediyorlar aynı zamanda:confused: Eklenti 328434 Balkona baktım da,sukulent başlığı açabilecek kadar çok çeşitim var.Dün forumdaki başlıklara bakarak adlarını öğrenmeye çalıştım,çoğunun adını bulup isim etiketleri yaptım. Eklenti 328435Eklenti 328436 |
5 Eklenti(ler)
Sardunyam,top sardunyalar çiçeklenmeye başladı.Ağustos sıcaklarında tek-tük açıyorlardı.Biraz daha açsınlar toplu fotoğraf da ekleyeceğim.
Eklenti 328451 Hypoestes'ler çiçeklendi.Biri beyaz,diğeri mor çiçekler açıyor.Bunları eskiden fittonya sanıyordum,zaten öyle satılıyordu.Sonra bu hale geldiler.:p 3 saksı daha fittonya olduğunu sandığım bitkim var.Bakalım zaman ne gösterecek? Eklenti 328452 Evin içindeki yaprak güzellerini de balkona aldım.Kırmızı olanın rengi balkonda açılmaya başladı.İçeri de koyu bordo gibiydi rengi. Eklenti 328453 Balkondaki Sedum Palmerim Eklenti 328464 Aloe Veralarım,budayıp ekmiştim(sonra budadığıma pişman olmuştum :mad:),neyseki güzel büyüyorlar.Birini anneme götüreceğim. Eklenti 328455 |
4 Eklenti(ler)
Senecio Rowleyanus
Eklenti 328460 Haworthia Cymbiformis Eklenti 328461 Aloe Juvenna Eklenti 328462 CRASSULA LYCOPODİODİES,bu sukulentin fotoğrafını yakın zamanda eklemiştim;ancak Ankara dönüşü daha büyümüş gibi geldi. Eklenti 328463 |
m a ş a l l a h :)
|
arkadaşım tika hoş geldin evine. Tatil dönüşü çiçeklerin MAAŞALLAH iyi görünüyorlar. uzun zamandır arkadaşlar tatildeler diye sayfalarına ziyaret etmemiştim bugün benim sayfamda beğenilerini görünce anladım geldiğini. Sayfamı ziayerin beni mutlu etti arkadaşım seninde çiçeklerim muhteşemler ellerine emeğine sağlık
|
5 Eklenti(ler)
Yenilerle başlayalım ;)
Eklenti 333672 Bodur Paşa Kılıcı Okuldan aldım.Tabağında bir parmak su vardı,toprak sırılsıklamdı.Aynı gün eve getirdim,çok sulanmaktan alt yaprakları yumuşamış,kök kısmında da çürüme vardı;ama sağlam kökleri de var.Temizledim,yeniden ektim. Eklenti 333673 Sayın alacakaranlıktan aldığım atlaslarım,lithopslarım,aenium'um,haworthia'm. Eklenti 333674 Okulda bu kaktüsü inceliyordum.Çok büyümüş,hizmetli çiçekleri çok sevdiğimi anlayınca uzun bir çeliği bana verdi. :) Eklenti 333675 Sayın alacakaranlık'tan aldığım Hoya Keri ;) Eklenti 333676 Yine Sayın alacakaranlık'tan aldığım değişik bir tür telgraf.Görür görmez,çok beğenmiştim.Kendisi de sağolsun,satılık olmadığı halde ısrarlarıma dayanamayarak bana sattı.Tekrar kendisine teşekkürler ediyorum.:rolleyes: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025