![]() |
2 Eklenti(ler)
Ilk kayip vakasi.
Echeveria Agavoides Cristata'da curume baslamis.Yaprak ve saglam govdeleri alip koklendirmeye calisacagim. Titanopsis'de de ayni sekilde curume vardi.Bunlar balkonda islak kalmalarinin neden oldugu curumeler. Umarim yasatabilirim. Eve almıştım;ancak ıslaklık devam etmiş. |
Çok geçmiş olsun. :( Yaprak üretiminiz başarıyla sonuçlanır inşallah.
|
Alıntı:
Ne yapalım,olacak bunlar.Çok fazla üzerlerine düşersem olacağı buydu sanırım. :( Bir içeri,bir dışarı sonra tekrar içeri derken uyum problemleri yaşamış olabilirler.Yaşatmaya çalışacağım. |
Istanbul'da kar yagiyor.
4 Eklenti(ler)
Dayanikli olanlara poset gecirmemistim.Umarim donmazlar.Uzerleri tamamen karla kaplanmis.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 356191 Aaa, telaşlanmayınız sevgili Tika, siz elinizden geleni yaptınız, gerisi Allah'a kaldı. ;)
|
Sayın Tika, sayfanızı baştan sona inceledim. Incelerkende hep maşallah dedim. Benim en çok sardunyalarınız ilgimi çekti. O renklere ve sardunya çeşitliliğinize bayıldım. Hepsi harikalar ellerinize emeklerinize sağlık. Sanırım size yakın bir zamanda ziyarete geleceğim.
Inşallah sardunyalarınız ve diğer çiçekleriniz kışı hasarsız atlatırlar. Bu balkondaki şöleni tekrar seyretmek için sabırsızlanıyorum. Sevgili Sudenur un dediği gibi keşke ben alt komşunuz olsaydım.:D Sağlıcakla ve hoşçakalın.... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Tika, ortada uzamaya çalışan yeni balkonuna gitmek için havaların ısınmasını bekliyor.
Eklenti 357574 Yer sorununu biliyorum. Bu havalarda, içerde de dışarda da halinden memnun kalmayacak. Biraz daha beklesin bakalım. |
Sayın Sevgi,güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Her zaman beklerim.
İlkbahar gelsin,yine renk renk sardunya fotoğrafları paylaşabilirim umarım. Ah keşke komşum olsaydınız,çiçek seven komşuların olması ne büyük nimet.Sularken su damlıyor diye şikayet eden kimse de olmaz.Benm yazın en büyük problemim bu.Bu yıl yaz gelmeden yöneticiye gidip saat 9'a kadar çamaşır asılmaması konusunda ricada bulunacağım.Yazın ben ne zaman çiçek sulayacak olsam,alt komşularımdan birinin balkonda hep çamaşırları oluyor. Güzin Teyzeciğim, Çooooooook teşekkür ederim.Ne kadar güzel görünüyor.Heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Bitki söz konusu olunca yer sorununu her daim unutuyorum. :) En sevdiğim görüntülerden biri kalabalık bitki topluluğu görüntüsü.İnsan kendisini doğada gibi hissediyor bir nebze de olsa.Senden aldığım her çelik de çok sağlıklı çıktı,şimdiye kadar hiç fire veren olmadığı gibi öldü dediklerim bile büyüyor.Örnek:Gelin Teli ve Kalanchoe Rhombopilosa Senin bendeki emanetin de büyümeye devam ediyor. Canım Güzin Teyzeciğim benim. |
Sevgili Tika, senin emanetin bende, benim emanetim sende...Ne kadar hoş bir durum. Seni çok seviyorum.
|
Alıntı:
|
Yazmadan duramadım kıskandım ;)
Sayın tika camaşır asmanın yasak oldugunu ögrenemedimi hala komşularınız :D Ne görgüsüz komşular bunlar . |
Sayın iris41,
Bizde her balkonda çamaşır asmak için ip var.Eski tip bir apartmanda oturuyorum.Herkes eski adetlerini devam ettiriyor.Halı silkeleyen de var.Her Pazartesi özel silkeleme günü,saat 13:00'e kadar silkelemek serbest,kimse çamaşır asmıyor o saatte.Silkelenen halı,kilimlerden de sürekli saç benim bitkilerime dolanıyor.Geri kafalı diye adlandıracağım birkaç komşu var.Yavaş yavaş değişiyor çehre;ama durum bu.Üstelik Gayrettepe'de oturuyorum.Şikayet eden de hep aynı komşu zaten,yazın aralıksız ne zaman baksam çamaşır asılı. Bu yıl artık karar verdim,saat konulmasını isteyeceğim;çünkü böyle bana haksızlık oluyor. Tellerle balkon demirlerine astığım saksıları balkonda içeri almamı istemişti komşum;ama zaten yerim de yok,yapacak bir şey yok.En mantıklısı sabah çamaşırların asılı olmaması,benim de sulamayırahatça yapmam. Su damlamayacak diye dikkat etmekten bıkmıştım artık her gün. |
Sadece takılıyordum böyle dengesizler her yerde cıkıyor ;) Eskiden oturdugum apartmanda vardı alt katımda yaprak düşer cat kapı su damlamış hu komşu .
Birde sosyete gecinir kedi den şikayet ederdi :mad: cok ses yapıyormuş . |
5 Eklenti(ler)
1) Cuhalarimdan cicegi ilk gorunen. ( Gecen kis Koctas'tan almistim.9 taneden 6 si kaldi.)
2)Yeniden arapsaci edindim. 3)Cicek acan sukulentim. 4)Frezya soganlarini yaz basinda dikmistim;ama cimlenmemislerdi.Bu yil dogru zamanda mi diktim bilmiyorum ama cimlendirmem basarili oldu.Biraz yan yana olmalarinin disinda simdilik iyi gorunuyorlar. |
4 Eklenti(ler)
1) Uc renkli dua cicegim yeni.
2) Guzin Teyzemin verdigi Parlak Mustafa celigi kocaman bir bitki oldu.Bugun fark ettim,yanina ekili olan sakiza dogru hakimiyeti arttirmis.Ilkbaharda yeni saksiya gecirmem gerekecek gibi gorunuyor. 3) Oldu dedigim begonyalarimdan birinin koklerinin saglam oldugunu gorunce balkona seraya almistim.Kucucuk bir filiz vermis.Hayatta olmasina sevindim. 4) Tikam :) |
Koctas'tan aldigim ciciler
5 Eklenti(ler)
Silikonla yapistirilmis yapma cicekleri cikarirken zarar gorenler oldu ne yazik ki. :(
|
5 Eklenti(ler)
1) Yeni kaktusum
2) Cok net cekemedim ama cicek tomurcugu olabilir mi? Bu mum cicegi celigini babanemden aldim.Yillardir onda ve hic acmamis.O yuzden rengini dahi bilmiyorum.Acarsa herkese surpriz olacak. 3) Sukulent koklendirme cabalarim 4) Tika'm. :) |
Yeni kaktüslerinizi güzel günlerde büyütün sevgili Tika. ;) Hasar gören yerlerin bir süre sonra yenilediğini düşünmekteyim kendini, bilmem yanılıyormuyum? Daha evvel hiç tecrübe etmedim de.. :o
Şimdi, şu an sayfanızı inceliyorken kızım geldi yine yanıma ve Tika'nızı gördü. :eek: Ayrılamıyor ekrandan. "Babacığım ne olur bizim de bir kedimiz olsun.. biz de ev de besleyelim.. " diye ikna etmeye çalışıyor eşimi. Bahçemize geldikçe beslediğimiz gri gözlü bir kediye tutkunuzda.. :)) Neyse efendim, konuyu nereden nereye getirdim.. bir iki cümle de arapsaçı bitkiniz için edecektim. Bu kıvırcık saçlı güzelin alacalı ve klasik yapraklısından iki çeşitte ben edinmiştim lakin yaz başından beri ne büyümekte ne kurumakta, ektiğim gibi yaşıyorlar saksı da.. Şöyle fışkım fışkım büyümelerini ve dolgun bir göüntüye kavuşmalarını öyle çok istiyorum ki, umarım siz başarabilirsiniz, sevgi ve selamlarımla.. ;) |
Sayın Tıka,
Allah herkese cicek seven ve mümkünsede uzlaşma gönlü olan komsu nasip etsin. Aynı dert benim basımda da var maalesef. Uğraşmak çok zor gercekten, Allah sabır versin. |
Ooo maşallah Tika'nın keyfi yerinde görünüyor,ne güzel hiç üşümez artık.:p Yeni kaktüslerin de çok güzeller,güle güle büyüsünler,çiçeklerini göstermeyi unutmasınlar.;):)
|
Teşekkür ederim Sevgili Sudenur,
Daha önce aldığım birkaç kaktüsü de aynı şekilde ( cımbızla tutup kopararak) temizlemiştim.Hayatlarına devam ediyorlar.Yaralı kısımların zamanla iyileşeceğini düşünüyorum.Bazıları öyle yapışmıştı ki,çıkarırken ister istemez zedelenme oldu. :( Sizin eviniz müsait,madem ki kızınız istiyor,eve kedi alabilirsiniz. :) Ya da bahçeye kedi için kulübe alıp kızınızın orada beslemesini sağlayabilirsiniz. Arapsaçının alacalısı olduğunu bilmiyordum.Benim bundan önce bir tane daha arapsaçım vardı.Fotoğrafı eski sayfalarda var.Çok gürdü ve uzayarak çok da güzel gelişiyordu.Canım nenem,seranın arka kısmında kaldığı için sulamayı unuttu,tatilden döndüğümde kurumuştu. :( Bende bir tane sarı renkli arapsaçı da var;ama geldiğinde pek iyi durumda değildi,çok nazlı çıktı.Sanırım yeşil renkli olanla devam edeceğiz.Bakalım bu da diğer ölen gibi güzel bir forma kavuşacak mı? Sevgili züleyha, Aynı sorunu siz de yaşıyormuşsunuz.Bu yıl işte saat söyleyeceğim,o saatte asmasınlar.Bakalım ne olacak? Sevgili ipektuğçe, Çok teşekkür ederiz.Tika seviyor yeni evini.Sık sık içinde uyuyor. :) Kaktüs sevdam yeni yeni başladı.Mutfaktaki kalorifer kapalı.Ocağın ısısı dışında ısınma yok.Umarım çiçeklerini görebilirim. |
yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun tika nızda çok şeker suculentlerden baya olacak desesne kolay gelsin :)
|
Çok teşekkür ederim Sayın BAYÇALI,
Sukulentleri çok seviyorum.Kaktüsleri de sevdiğimi yakın zamanda anladım. :) |
Istanbul'da kar yagiyor
5 Eklenti(ler)
Balkon da karla kaplandi.
|
sevgili tika bizim burda dün sabah 8 den beri yağan karı görsen gerçekten kar yağıyor dersin... :)
|
Alıntı:
Gayrettepe'de oturuyorum.Çok yüksek değil burası,ancak bu kadar yağıyor.;) |
Halkalı da oturuyorum çok yağdı ve hâlâ çok da güzel yağıyor. Her yer bembeyaz oldu. Çok seviniyordum fakat deprem olunca açıkçası korktum. Herşeyin hayrlısı.
|
Alıntı:
Hala kar yağıyor olması iyi,belki valilik bir güzellik yapıp yarın da tatil eder okulları ;) Bugün zaten boş günümdü ve bana pek bir faydası olmadı.:rolleyes: Ekleme:Vali hava koşulları nedeniyle okulları tatil etmiş. |
Gidebilme imkânım yok fakat; elbette çevremdekileri boş bırakmıyor. Kemik suyuna fiyonk makarna, tavuk göğüs suyuna burgu makarna. Çok şükür besleyebiliyorum.
|
sevgili tika sanırım 30 santim yağdı resim yükleyecektim olmadı. bulunduğumuz yer baya yüksek zaten istanbul geneline oranla 3-4 derece fark eder. araba şu an karın altında yatıyor bakalım cumartesine kadar izin verecek mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025