agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   umutyolcusu / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21092.htm)

mormenekşe 06-09-2011 10:06

Sevgili Umutyolcusu, küçük bi alanda bu kadar sebze yetiştirmenize hayran oldum. Tebrik ederim.

umutyolcusu 06-09-2011 10:28

Teşekkür ederim mormenekşe,gerçekten iki yıldır azimle çeşit çeşit sebzeler yetiştirmeye çalışıyorum.Ama gelecek yıl eğer Bursa'da olursam daha az ekeceğim kısmetse.Az ve öz olsun istiyorum.Bu yıl zararlılarla mücadele etmekten verim alamadım maalesef.Daha yeni kendilerine geliyor bitkilerim,bunada şükür:)

ligustrum 06-09-2011 13:47

Sayın umutyolcusu; Hayırlısı olsun efendim. İnşallah göreve başlar ve yine en makul sürede eş durumu tayinin olur. Kütahya'da yakın. Görev nedir? İlk görev yeri hiç unutulmuyor! Sağlıklı günler dilerim.

iris41 06-09-2011 21:43

İşallah umuda yolculugunuz umut ettiginiz gibi sonuclanır. Allah utandırmasın ( Amin) cok sıcak ve icten sohbet niteligindeki anlatımınız. Terasınızda gezim cok keyifliydi :p

umutyolcusu 07-09-2011 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 856009)
Sayın umutyolcusu; Hayırlısı olsun efendim. İnşallah göreve başlar ve yine en makul sürede eş durumu tayinin olur. Kütahya'da yakın. Görev nedir? İlk görev yeri hiç unutulmuyor! Sağlıklı günler dilerim.

Heh şimdi oldu işte sayın ligstrum,nede olsa yer gök duayla duruyormuş değil mi;)

Görevim Kura'an Kursu Öğreticiliği inşaallah,bir nevi kuran öğretmeni olduk bakalım,hayırlısı.Teşekkür ederim.

umutyolcusu 07-09-2011 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 856193)
İşallah umuda yolculugunuz umut ettiginiz gibi sonuclanır. Allah utandırmasın ( Amin) cok sıcak ve icten sohbet niteligindeki anlatımınız. Terasınızda gezim cok keyifliydi :p

Allah razı olsun sayın iris41,2 yıl önce umula çıktığım bu yolda hiç umudumu yitirmedim inatla ve en sonunda sabreden derviş misali erdim muradıma,Allah utandırmasın dediğiniz gibi.
İltifatlarınız için ayrıca teşekkür ederim,yine beklerim:o

Uzaylı 07-09-2011 21:26

Sayın umutyolcusu; Bir kaç saattir, sizi tanımak ve neler yapmışsınız görmek için sayfanızı başından sonuna iyice sindire sindire gezdim. Çok çok mesaj okudum. Gerçekten sizi çok takdir ettim. Çok emek vermiş, nerden başlayıp nereye ilerlemişsiniz. Bazen kaybettiklerinize üzülmüş, ama daha da çeşitlendirerek mutlu olmuşsunuz. Gerçekten bravo size. Terasta sebze yetiştirip bu kadar ürün alınacağını sizde görmüş oldum. Aslında eşiniz de bitki ve çiçeklere, hatta kaktüslere bile bu kadar meraklı olduğundan şanslısınız. Beylerin çoğu yenilecek ürün vermeyene işe yaramaz derler de ondan söylüyorum. Gerçi Ağaçlar nette beyler bu durumu değiştiriyor. Eşimde de çok büyük değişiklikleri farketmem beni mutlu ediyor. Bakıyorum balkondaki çiçeklerle benden önce ilgileniyor. kaktüs ve sukulentleri fazla ilgiden öldürecek diye korkuyorum.

İtiraf edeyim balkon sayfalarına pek uğramıyordum. Çok şey yapmak isteyip zamana sığdıramamaktan. Sadece sayfama yazdıkça tanıdığım bir kaç arkadaşın direk sayfalarına girip takip ediyordum. Bugün sayfanızı keşfetmiş oldum. bundan sonra yenilikleri takipteyim.

Ben olsam terasta kenarlara uzun koridor gibi tahta saksılar yapardım. Kumlu toprakla, içinde patates bile yetiştirebilirsiniz. Hem sebzelerin kökleri daha az ısınır, kökleri daha iyi gelişir. Tüm emeklerinize ellerinize sağlık diyorum. İnşallah bu bitki sevgisi ile güzel bir bahçeye sahip olursunuz.

Bu arada yeni işiniz de hayırlı olsun.

Sevgiler...

umutyolcusu 08-09-2011 00:47

Sevgili Uzaylı abla,öncelikle saatler ayırıp balkon ve teras sayfamı ziyaret ettiğin için çok mutlu oldum,teşekkür ederim.Ben de sizin sayfanızı ziyaret ettikçe mesajlarınızı ilgiyle okuyorum,gerçekten sıkılmıyorum,ellerinize sağlık.
Evet eşim beni bu işe ilk başlamama sebep olan ve özellikle bu siteye üye olduktan sonra hayalini kurmaya başladığım bahçeli ev konusunda etrafımda beni destekleyen belkide tek kişi.Herkes özellikle 28 yıl sürekli,daha sonra Bursa'ya yani şehire göç ettikten sonra da çiftçilik yapmaya devam etmiş olan annem ve babam,bahçeyle ilgilenmenin zannettiğimiz gibi olmadığını,çok zor olduğunu söyleyip duruyorlar.Hak veriyorum ama azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz,tıpkı sizin ve diğer bu işe gönül verip nereden nereye geldiğini burada takip ettiğimiz ağaçlar.net üyelerinin yaptığı gibi,değil mi?

Eşim bitkilerle pek ilgilenmiyor ama benim ilgilenmeme veya satın almama da pek engel olmuyor sağolsun.Buna da şükür:)

Ben de bahçe sayfalarına pek uğramaz oldum.Bakıp bakıp iç geçirmekten,gördükçe imrenip hayalini kurmaktan biraz uzaklaşmak için,çünkü henüz bu hayali gerçekleştirmeye imkan yok maalesef.

Bursa'daki teras babamın,yani biz babamın apartmanında oturuyoruz ama sadece kışın..Dediğiniz gibi bir uygulama çok güzel olurdu ama yazları yazlıkta geçirince terasta kiracılara emanet.Bu yıl ekipte Bursa'da bıraktığımız bitkiler ne öldü ne dirildi.Annemle bir daha yazlık bir şey ekmeyelim diyoruz.İnsan üzülüyor,sonuçta onlarda can taşıyor. Kışın dediğiniz tahta saksı olayı güzel olur ama kim yapar,nasıl olur bilemiyorum.Bir de Kütahya işi çıktı...Yine de öneriniz için teşekkür ederim.Belki bir gün gerçekleştiririz.

Teşekkür ederim,inşaallah hayırlı olur,saygılar...

KAPTANzst 10-09-2011 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 851232)
Pazar günü benim köyüme hem ziyaret hem de bahçe hasatı için gittik.Çocuklar sebze toplamaya bayıldı.Her bir biber gördüklerinde heyecanla bize haber veriyorlardı;)

Kızım babasıyla fasulya topladı.
Eklenti 242129

Oğlumda mısırı kapmış;)
Eklenti 242130

Yardımcılarınızda hamaratmış.
Kolay gelsin

umutyolcusu 10-09-2011 10:11

Teşekkürler sayın kaptanzst,bir gün kendi bahçemiz olursa(inşaallah) sebzeleri toplamaya kayırmayacağım,çocuklar dünden gönüllü:)

KAPTANzst 10-09-2011 10:13

İnşallah olur.
Oluncada bu zevki dolu dolu yaşamayı Allah (c.c.) nasip etsin.

umutyolcusu 10-09-2011 10:24

Allah razı olsun,ne güzel dua etmişsiniz,en içten bir amiiin! diyorum.

umutyolcusu 09-10-2011 18:40

4 Eklenti(ler)
Geçen pazar tarlamıza gittik,ufak çaplı bir piknik yaptık.Bir kaç kare fotoğraf çektim.
Zeytinler bakımsız olduğu halde yine de ufakta olsa meyve veriyor.
Kendiliğinden yetişen kuşburnu henüz tam kızarmamış.Zeytinlerle beraber toplamak üzere bıraktım.
Bir de yine kendiliğinden çıkan çam ağacı fidanımız büyümekte;)

umutyolcusu 09-10-2011 18:50

4 Eklenti(ler)
Geçen yıl iki renk olan aster çiçeğimden bu yıl sebzelerle uğraşmaktan ekmeye ırsat bulamadım ama kendisi çıktı ve yeni çiçek açtı.

Yılbaşı çeliklerimde gelişti,inşaallah bu yıl çiçek açar.:confused:

Terasta küçük bir bölüm işgal eden çiçeklerim toplu halde...

Cuma-cumartesi köydeydik.Ceviz topladık.Son olarakta bahçede kalan son domateslerden getirdim ve turşu kurdum.Bir tanecikte kelek bulduk:p

serkan_istanbul 26-12-2011 21:17

elinize sağlık ne güzel bir turşu o bende biber yaptım bu yıl annemde lahana...

berçin 27-12-2011 10:26

Sn.umutyolcusu,terasınız da yaptıklarınıza hayran kaldım.Maşallah elinize emeğinize sağlık.

sami ulus 03-02-2012 08:44

Kıymetli Umutyolcusu Kasımpatı hakkında bilgi almak istiyorum. Nezaman dikebilirim öncelikle tohummu çelikmi kök ayırmamı. Bilgi ve tecrübeniz varsa yardımcı olmanızı istiyorum Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bir ay oldu yeni lojmana taşındım balkonu çok müsait sizin gibi meyve ve çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum burada paylaşıcam herkesle görüntüleri inşallah

umutyolcusu 07-02-2012 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 892055)
elinize sağlık ne güzel bir turşu o bende biber yaptım bu yıl annemde lahana...

Teşekkür ederim sayın serkan_istanbul,o turşunun yarısını tükettik bile;)
Maşaallah elinizden her şey geliyor,sizede afitey olsun.

umutyolcusu 07-02-2012 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 892169)
Sn.umutyolcusu,terasınız da yaptıklarınıza hayran kaldım.Maşallah elinize emeğinize sağlık.

Teşekür ederim sevgili berçin,

Vallahi yaptıklarıma ben bile şaşırıyorum şimdi,nasıl bir meraktır ki bitkileri kışlık evde tek tek çimlendir,yazlıkta saksılara dik,köyden çuvalla gübre getir,hastalık için ilaç al ilaçla ve tüm bunlar ve daha fazlası, çok sayılamayacak miktarda meyve için:p

umutyolcusu 07-02-2012 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus (Mesaj 907145)
Kıymetli Umutyolcusu Kasımpatı hakkında bilgi almak istiyorum. Nezaman dikebilirim öncelikle tohummu çelikmi kök ayırmamı. Bilgi ve tecrübeniz varsa yardımcı olmanızı istiyorum Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bir ay oldu yeni lojmana taşındım balkonu çok müsait sizin gibi meyve ve çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum burada paylaşıcam herkesle görüntüleri inşallah

Sayın sami ulus,kasımpatı hakkında aşağıdaki linke bakabilirsiniz.Benim sayfamda yazyımladığım kasımpatılar anneanneme ait.Benim hiç kasımpatım olmadı:o

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/1660.htm

Yeni lojmanınız hayırlı olsun,inşaallah planladıklarınızı yapabilir ve fotoğraflarını bizlere sunarsınız.Tohum ekiminden hasata kadar sitemizin ilgili başlıklarından faydalanabilirsiniz,şimdiden kolay gelsin.

umutyolcusu 07-02-2012 21:21

Uzun zamandır fotoğraf ekleyemedim,siteden uzak kaldım yoğuluk sebebiyle.Bildiğiniz gibi 17 Ekimde memur olarak Kütahya'da göreve başlamıştım.Eş durumu özründen 19 Aralık 2011'de Bursa'da göreve devam etmeye başladım çok şükür.Bu arada önlisans 2. sınıfı okuyorum.2 çocuk,ev,iş,dersler derken bitkilerimi ihmal eder oldum.İnşaallah yine kaldığım yerden devam edebilirim ama sebzeler pek ağırlık verebilir miyim bu yıl bilmiyorum.

Yeni fotoğraflarla buluşmak üzere inşaallah.

umutyolcusu 14-03-2012 09:58

5 Eklenti(ler)
Terasımdan birkaç fotoğraf ekleyeyim.Geçen yıl tohumdan yetişen fıstık çamı,sanırım 1 yaşında.Bir ay önce kadar lodostan etkilendi ama ucuz kurtuldu.
Eklenti 273965

Kışın vazgeçilmezi yeşil soğanlar,ekeli epey oldu ama daha bu kadar olabildiler.
Eklenti 273966

Geçen yıl satın alıp diktiğim sümbüller bu yıl o kadar büyük çiçek açmayacak gibi:mad:
Eklenti 273967

Bu yıl özenip nergis soğanı da alıp diktim.Onlarda gayet yavaşlar.5 soğandan sadece birinde çiçek sapı var.Çiğdemlerde geçen yıldan.Onlarda daha çok küçükler.
Eklenti 273968

25 şubatta ektiğim sarı çeri domates tohumları bu gün şaşırtılacak hale geldiler.Bu çeşiti ilk defa deneyeceğim.
Eklenti 273969

umutyolcusu 15-03-2012 09:02

Balkondan devam.

5 Eklenti(ler)
Anaç bitkimden yavru olarak ayırdığım kurdela çiçeği kapalı balkonda duruyor.Rengi çok güzel oldu.Oysa anesi sadece yeşil renkli.Demekki daha bol ışık istiyor bu çiçek.
Eklenti 274120

Kar yağışları uzun sürünce sardunyalar havala ısınana kadar kapalı balkonda misafir:rolleyes:
Eklenti 274121

Kalanşolar açmaya başladı ama geçen yılki formları yok.Biraz dağınık durumda dalı budağı.Yaz sonu çeliklediklerimde tomurcuklu;)
Eklenti 274122

Yine geçen yıl aldığım orkidem.Uzuun bir aradan sonra çiçek sapı ve tomurcuk görebildik,her gün merakla seyrediyorum.
Bu arada yapraklarında sorun olmasına aldırmadan aldığım diğer orkideyle beraber mutfak camının önündeler.Kardeş kardeş gelişiyorlar.İkinci orkidemin çiçekleri diğer bilgisayarda yüklü.Fırsat bulunca eklerim,çok güzel yavruağzı renkte.
Eklenti 274123

Son olarakta dün eşimin hediyesi açelya.Geçen yıl pempesini almış ama yaşatamamıştım.O yüzden sevinse mi üzülsem mi bilemedim açelyayı görünce.İnşaallah ömrü uzun olur:(
Eklenti 274124

umutyolcusu 03-04-2012 22:50

2 Eklenti(ler)
Önceki açelya fotoğrafı aceleye gelmişti,ben de yenisini eklemek istedim;)

Eklenti 279581

30 Martta BİM den aldığım yaz soğanları paketleri,toprağa diktim,bakalım ne zaman açacaklar:confused:

umutyolcusu 03-04-2012 23:07

4 Eklenti(ler)
Sıra sümbüllerimde,5 çeşlit soğandan 4 ü açtı.Beyaz olan bol bol yavrulamış olduğundan çiçek açamadı.

umutyolcusu 03-04-2012 23:18

4 Eklenti(ler)
Negisi ilk kez yetiştiriyorum.5 soğandan bir tanesi katmerli açtı,hem de çiçeği büyük,kokuları da çok güzel.
Eklenti 279590
Eklenti 279591

Sarı çiğdemler bizim tarlada açmıştı 15 gün önce zeytinleri budamaya gittiğimizde,dayanamayıp bir soğanı söktüm getirdim yine,inşaallah seneye yine açar.

elifnaz 04-04-2012 14:23

sevgili umut yolcusu ellerinize sağlık hepsi çok güzeller. Ben açelya yı sormak istiyorum size nerede tutuyorsunuz çok güzel görünüyor.Benimki çok cansız duruyor. İçerde mi tutayım güneşe mi koyayım bilemedim

umutyolcusu 04-04-2012 18:16

Hoş geldin elifnaz hanım,teşekkür ederim.

İlk açelyamı geçen yıl sıcaktan kaybettim.Sakın güneşe koymayın.Mutfak gibi nemli bir ortamda durması gerekiyormuş.Şu an mutfakta,ocağa nispeten yakın bir yerde duruyor.Suyu seviyor,gün aşırı bir bardak su döküyorum alt tabağına.Şimdilik iyi görünüyor bakalım.

umutyolcusu 04-04-2012 18:21

5 Eklenti(ler)
Bu gün nergislerimi daha güzel kareler yakalamaya çalışarak fotoğrafladım.Umarım başarmışımdır;)

umutyolcusu 04-04-2012 18:24

4 Eklenti(ler)
Kalanşolarımın rengi çok güzel,ama beyaz sinek ve yaşil yaprak bitleri görüyorum üzerlerinde son günlerde.İlaçladığım için yapraklarda ilaç lekesi kaldı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025