![]() |
umutyolcusu / teras ve balkonlarım
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 147237
Eklenti 147238 Eklenti 147239 Eklenti 147240 Eklenti 147241 Salatalıklarım lodostan etkilendi ama şimdi toparlanıyorlar çok şükür.Hurma da annemin. |
5 Eklenti(ler)
Balkonumdaki sınırlı sayıda çiçeğim.
Eklenti 147243 Eklenti 147244 Eklenti 147245 Eklenti 147246 Eklenti 147247 |
5 Eklenti(ler)
Yerim az olduğu için bu kadarcık çiçekle yetiniyorum.Oysa çiçekleri çok severim.
Eklenti 147248 Eklenti 147249 Eklenti 147250 Eklenti 147251 Eklenti 147252 |
Hoşgeldin aramıza sayın umutyolcusu, sayfanda hayırlı olsun malesef resimleri göremiyorum? bilgi sayardamı bir hata var.
|
Ya ben de şaşırdım bu işe.1 saat önce bütün resimleri görüyordum sitedeki.şimdi ne oldu anlamadım.Sadece ben göremiyorum sanmıştım.Sorun nedir bilen var mı?
|
Sayın Umutyolcusu balkonunuz çok güzel ama çiçeklerin isimlerini yazsaydınız daha iyi olur:)
|
Çiçekleriniz çok güzel ama kalanşonuz dikkatimi çekti. çiçek açma formu çok değişik. Yoksa başka bir çiçek mi o?
|
Teşekkür ederim.Daha çok acemi olduğum için sizler gibi ekleyemedim resimlerimi.Çiçeklerin isimleri:küpeli-menekşe-kırmızı yapraklarıda olan(şu an çoğu yeşil)atatürk çiçeği.Ama diğerlerini bilmiyorum.İnternetten araştırayım.Ama bilen varsa ve yazarsa sevinirim.Zira üyelerden bu konuda bilgisi olanlar var sanırım.
|
Kusura bakmayın ama hangisi kalanşo onu bile bilmiyorum ama hemen araştıracağım şimdi.Ayrıca beğendiğinize sevindim teşekkürler...
|
3. resimdeki kırmızı çiçekli kalanşo diğer kırmızı çiçekli begonya:) Menekşenizin rengine bayıldım çok güzel bir mavi.
|
Çok çok teşekkür ederim sayın günebakan.Menekşemin rengi çok güzel bir tonda mor;ama nedense mavi çıktı resimde.Diğer çiçeklerin yani uzun ince yapraklı ve büyük kalın yapraklının ismini biliyor musunuz?Biraz araştırdım ama bulmak uzun sürecek sanırım...
|
3 nolu mesajdaki ilk iki çiçeğin kurdela çiçeği sanırımı.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...a+%E7i%E7e%F0i |
Vildan hanım çok sağolun.Verdiğiniz linke baktım.Zaten küçüğüde diğerinin yavrusu yani ikisi de kurdela çiçeğiymiş.İlginize teşekkür ederim.Sizin balkon resimlerine de bakmaya devam edeceğim inşaallah vaktim oldukça.Henüz bitiremedim ama keşke sizinki kadar yerim olsada ben de çiçek çeşitlerini çoğaltsam.Birde okullar tatil olunca yazlığa gidiyoruz.Götürsem yer değişikliğinden değişiveriyorlar.En iyisi üyelerin balkonlarına bakıp avunmak.
|
Sevgili umutyolcusu çiçekleriniz maşallah çok sağlıklı, ellerinize sağlık:) Yazlığa gidince bu güzellere kim bakıyor? Belki sebze fidelerinizi yazlığa götürürsünüz, hepsini güle güle büyütün:)
Adını bilmediğiniz 2. mesajınızdaki 5.çiçeğinizin adı kreton. |
Teşekkür ederim sevgili acemifüsun.Bu görünümü birazda kullandığım çiçek besini isimli gübreye borçluyum.Yazlığımız şimdi oturduğumuz yere 30 km. uzaklıkta olduğundan haftada bir veya 10 günde bir geliyoruz.Çiçeklerin altlarına su dolu leğen koyup öyle gidiyorum.Geldikçe su ekliyorum.Dediğiniz gibi sebze fidelerini götürmek zorundayım.Şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl taşırız diye.Ama eninde sonunda taşınacaklar.Yazlıkta 3 balkonum var.En uygun olanı doğuda olan ama çok sıcak oluyor.Acaba zararı olur mu fazla güneşin?
|
Bence doğuda balkon Bursa için sorun olmaz, hem sebzeler bildiğim güneş ister:)
Palmiyenizin adı bildiğim kadarı ile fenix. |
yeni çiçeklerim
3 Eklenti(ler)
Dün pazardan iki çiçek aldım.İsimleri minik horoz ibiği ve yeni gine imiş.
.Sanırım bu siteyle tanışmam çiçek sevgimi arttıracak.Hadi bakalım hayırlısı... Eklenti 147991 Eklenti 147993 |
Sayın umut yolcusu öncelikle sayfanız hayırlı olsun..Ellerinize ve emeğinize sağlık hepsi çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Allahtan yeriniz yokmuş da bu kadar bitkiniz olmuş:))
|
Teşekkür ederim çiğdemozkan.Sadece çiçeklerim için yerim dar.Sebzelerim terasta.Terasa çiçek koymuyorum.O yüzden evimin 3m lik pencere ile kapalı ve sık kullanmadığım eşyaların olduğu balkonunda bu kadarcık çiçek bakabiliyorum.Ama yazın burda olsam terasada çiçek dikerdim aah ah...
|
gelişmeler
5 Eklenti(ler)
Patlıcanlarımdan biri saksıda olmaz diyenlere inat tomurcuklandı ama meyveye dönebilecek mi bilmem.Önceki mesajları birinde eklediğim maydanozlar 1 yıldır kuvvetlenemedi.Bende söküp Mudanya Güzeli diktim yerine.diğeride yeni karanfillerim karanfilerim.Tutarda çiçeklenirse(inşaallah) paylaşmak isterim burada.
Eklenti 148364 Eklenti 148365 Eklenti 148366 Eklenti 148367 Eklenti 148368 |
3 Eklenti(ler)
Eşimin bir buçuk ay önce aldığı çilek fidelerinden meyve bekliyorduk ama onlar yavrulamayı tercih ettiler.Ne yapalım buna da şükür ölmesinler de.
Fesleğenlere ne demeli.Onlarında tohumlarını ekeli çok oldu ama büyümediler.Şu an yeni çıkanlara umut bağladım artık. Terastaki bitkilerimizi yağmur suyuyla suluyoruz.Şişelerin arkasında duran beyaz boru çatı oluğuna bağlı.Normalde terastaki gidere aktığından boruyu alıp şişeleri doldurabiliyoruz annemle. |
güzel ugraşlarınızla harika cicekler yetiştirmişsiniz tebrik ederim iyi günlerde büyütünüz saygılarımla
|
İyi dilekleriniz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim sayın Ormancı Ayhan.Gerçekten çok uğraşıyorum.Özellikle bu aralar.Bağımlılık yaptı en sonunda bu site.Yeni çiçekler edinip resim eklemeye hevesim arttı ilginiz sayesinde.
|
merhaba umut olcusu. Gerçekten emek vermişsin ve güzel olmuş. tebrik ederim.
|
Umutyolcusu menekşeleriniz çok güzel ,çilekler henüz küçük ama bu aydan sonra hızlı büyürler .klonşonun rengi benimkinden çok güzel :)
|
Teşekkür ederim arkadaşlar.Çileklerim bundan sonrada büyüyüp meyve verirmi acaba?(yediveren) .Sizin kalanşonunuz katmerli gibi değil mi.Sizinkide çok güzel.
|
4 Eklenti(ler)
Küpelimin açmadan önceki hali ve sonrası.
Eklenti 151669 Eklenti 151666 Balkonu yemizlerken yerde bulduğum kalanşon çeliği köklüydü.Hemen toprakla buluşturdum.Büyürse ablama hediye etmeyi düşünüyorum. Eklenti 151667 Kurdele çiçeğim her gün çiçek açıp akşam solarak yerini diğerine bırakıyor.Yakından bakınca harika görünüyor. Eklenti 151668 |
Küpeliniz harika rengide pek güzel maşallah, Kurdele çiçeğinize bayıldım. Ellerinize emeğinize sağlık. Güle güle büyütün
|
Çok yeşekkür ederim sayın çiğdemozkan.Küpelime bir haller oluyor.Tomurcuklar açmadan düşmeye başladı.Ne zamandır besin takviyesi yapmadım ama tek sebep bu mu bilmiyorum.İnşaallah düzelir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025