![]() |
Alıntı:
Kupa hakkında haklısınız drenaj deliği şart.Müsait bir zamanda onları daha uygun ve birbirleriyle uyumlu saksılara alacağım inşaallah. |
Alıntı:
Menekşelerimi kışın kapalı balkonda yazın aydınlık bir cam kenarında tutuyorum.Beğenmenize sevindim. Bundan sonraki fotoğraflarım daha kaliteli olacak inşaallah.Eşim en onunda yeni bir makine aldı:) |
Sayın umutyolcusu yeni kaktüsleriniz size mutluluklar getirsin. Şimdilik 3-4 saksı görünen kaktüslerinizin zamanla çoğalıp, çok fazla olduğunu göreceksiniz. Ben de radyasyona iyi geliyor diyerek bir saksı aldıydım şimdi 100 e yakın saksı oldu. Gördükçe de almaya devam ediyorum hala.;)
|
sağol sayın Faruk.Gerçekten de eşim bu kakatüsleri alınca çok mutlu oldum.Ama size inanamıyorum.100'e yakın kaktüs nereye sığacak.Küçükte olsa yer lazım hepsine.Okadar çoğaltacağımı sanmıyorum sayıyı şimdilik.
Sayın Faruk siz balkon sayfası açmayı düşünmüyor musunuz?Yoksa varda benmi görmedim.Ayrıca gösterdiğiniz ilgiye müteşekkirim. |
Sayın umutyolcusu benim 4 katlı rafım var balkonda bütün kaktüslerimi raflara sığdırıyorum. Sanırım yavaş yavaş ikinci bir dört katlı raf daha edineceğim. Gözüm kaktüs ve sukkulentlere nedense doymadığı için sürekli alasım geliyor. Şuan için bir balkon sayfam yok ama ileride neden olmasın.;)
|
İlereide olması muhtemel balkon sayfanızı şimdiden merak ediyorum.Ben bu sayfayı açmak için çok sabırsızlanmışım anlaşılan.Ama bu beni çok mutlu ediyor.
|
Alıntı:
|
Sayın Erol21 bu gün Antalya'dan ucuz bulunca 4 tane kaktüs aldık.Öğle yemeği yediğimiz lokantanın sahibi hanımda bir tane verecek.Birde komşumda gördüğüm cinsten alırsam şimdiden 10 tane oldu bile.Ama daha fazla çoğaltmayı düşünmüyorum ben de.Fotoğraflarını müsait bir zamanda eklerim kısmetse.
|
Alıntı:
|
Faruk bey inşaallah dediğiniz gibi olmaz.Yoksa çevremdekiler bana değişik gözle bakmaya başlayacaklar.Şu ana kadar edindiğim çiçekler bile çok geliyor bazılarına.
İlerde bir gün bahçeli bir evim olursa o zaman çeşitte sınır tanımam gibi geliyor. |
Sevgili umutyolcusu, önce kullanıcı adınızı çok beğeniyorum. Aslında hepimiz birer umut yolcusu değil miyiz?
Terasınızdaki çiçekleriniz, sebzeleriniz hepsi çok güzeller. Ellerinize, emeklerinize sağlık. |
Hoş geldiniz sevgili SDurul.Kullanıcı adımı daha önce KPSSile ilgili bir siteye üye olurkan kullanmıştım.Bu yıl bir umutla bu sınava hazırlandığım için esinlenmiştim.Ama dediğiniz gibi hayatın her alanında geçerli.
Çiçeklerim balkonlarımda.Yani kışları Bursa'daki kapalı balkonda geçiriyorlar.Bu yıl ise ilk defa yazlıktaki balkonlara taşıdım çoğunu(tabi geçici olarak).Beğenmenize sevindim.Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Antalya'dan aldığım kaktüsleri öncekilerle beraber bu saksıya diktim.Ama tek tek saksılarda daha güzel görünürdü belkide.Şimdilik idare etsinler:)
|
1 Eklenti(ler)
:oÖnceki makinem kamera olduğu için fotoğraf kalitesi düşüktü.Bu yüzden balkonun genel fotoğrafını ekleyememiştim.Antalya'ya gitmeden önce yemyeşil olan domatesler kırmızı örmcek musallat olmuştu.Güzelliklerini kaybetmişler.Artık bu haliyle idare edeceğiz.
|
2 Eklenti(ler)
Sadece bir kısmı devam..
|
2 Eklenti(ler)
Tatile gitmeden önce kırılan bir begonya dalını toprağa dikmiştim.Tuttu bence görünüşe bakılırsa.
Unutmadan Antalya'daki lokanta sahibi hanımın verdiği kaktüste bu.Kendini toparlamasını bekliyorum. |
Ben de sardunya ve kırımızı / beyaz açan begonyalarımı çoğaltmak istiyorum çelikleme ile ama sıcak + nem çok fazla diye eylül e erteledim şimdilik. Umarım doğru yapıyorumdur. Bu arada biberler ve patlıcanlar baya baya yetişmiş
|
Ağzım bir karış açık kaldı, aynen bunun gibi :eek:
O patlıcanlarla şimdi bir karnıyarık olsaydı da yeseydik, iftara size mi gelsek :p Afiyetle yiyin inşallah, gerçekten çok güzel bir terasınız var ama taktım ben bu patlıcanlara yahu. O biberler acı mı bu arada?:confused: |
Alıntı:
Acabı ben mi yanlış yapıyorum bilmem ama ben yaptım oldu:) |
Alıntı:
Biberlerim tatlı sivri biber.Bir kök acı biberim var sadece.Onunda fotoğrafını çekeyim bari. |
1 Eklenti(ler)
Mesela bu tırnak çiçeğini kırılan dalları suda köklendirip dikerek çoğalttım.Olup olmayacağını bilmeden denedim annem bile şaşırdı.Üç dal şimdilik bu halde.
|
Alıntı:
|
Evet fazlasını istemem deseniz de kaktüsleriniz artacağa benziyor. Eşinizin ısrarlı kaktüs almalarıyla olsa bile;):D
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kırmızı örümceğe kurban verdiğim domatesleri söktüm.Tabaktaki son hasat.
Domateslerin yerine küçük saksılardaki biberleri geçirdim.Balkonda adım atmaya yer açıldı:) |
1 Eklenti(ler)
Bu da balkonumdaki tek kök acı biberim.Daha hiç yemedim.Topladıklarımı hep turşuya attım.
|
1 Eklenti(ler)
Artık tırnak çiçeğim toplu halde çiçekleniyor.
|
Sevgili umutyolcusu,tomaseslere üzüldüm ama diyerleri salıklı görünüyor.
İpek çiçeyin de çok güzl ellerine saglık. |
Teşekkür ederim sevgili sevim4.Ben de baştan kıyamadım ama kırmızı örümcek diğer bitkilere de bulaşınca iyiki sökmüşüm diyorum.Her gün bütün sebzeleri kontrol edip zararlıları elle yok etmeye çalışıyorum bazende arap sabunlu karışımla.Yoksa hiç biri sağ kalmayacak.
Bu yıl ilk defa daldan diktiğim ipek çiçeklerimi ben de çok seviyorum.Zaten en çiçekli de o bu günlerde. |
Sevgili umutyolcusu kedi tırnağı çiçeğin çok güzel Allah nazarlardan saklasın. Bu bitkinin yan dallardan üretildiğini öğrendiğim iyi oldu. Ben de bugün bir bardak su içerisine bir yan dal bıraktım. Bakalım köklenecek mi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025