agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   umutyolcusu / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21092.htm)

umutyolcusu 18-07-2011 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 837122)
Yok yok.. O zaman yoğurt kaplarını pek göremeyiz. Böylesi "işçilik kıymeti fazla" makbul.

Sayın ligstrum bahçeli evim de olsa yoğurt kaplarına muhakkak iş düşer her halde:p Hiç merak etmeyin,sırf sizin için ekerim onlara bir şeyler:D

Tabi bahçeli evim olursa:(

umutyolcusu 18-07-2011 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 837160)
Bu gidişle bir balkon dolusu kırmızı çiçekli sardunya olacak yani:p Şaka bir yana atılmış çiçeği kurtarmış oldunuz ne güzel.

Kaktüsleri hiç göremedim ne zamandır. Sebzeler öne çıktı:)

Sevim hanım,aynen görenlerde ne yapacaksın bu kadar sardunyayı diyor.Ben de tutsun da satarım diye takılıyorum:D

Dediğiniz gibi yaz geldi sebzeler ön plana çıktı.Çiçek çeşitlerini arttırmadığım gibi ölenler de oldu.O yüzden onlardan da yeni haber yok.Ama kaktüs çeşitleri biraz arttı.Acaba kaktüs başlığı mı açsam buraya mı eklesem bilemediğim için fotoğrafladığım halde buraya eklemedim.

ligustrum 18-07-2011 11:28

Özellikle mesaj 66 daki özel saksıyı hep arıyorum.

türkansultan 18-07-2011 16:22

Sevgili umutyolcusu domateslerin maşallahı var,bulduğun sardunya fidelerinide köklendirirsin inşallah sevgiler.

umutyolcusu 18-07-2011 16:27

İlahi ligstrum,o saksı mecburiyetin ve hazırlıksız yakalanmanın eseri bir gecekondu saksı idi.Ömrü de fazla olmadı zaten,annem içindekileri büyük saksıya aktarınca aramızdan ayrılmış oldu.Ama bahçeli evim olursa yol kenarına dikilecek mevsimlik çiçekler için uygun olur her halde.

Ya ne çok bahçe muhabbeti yaptım ben de .Bir şeyi 40 defa dersen olurmuş ya aklıma geldikçe bahçeli evi olsa şöyle yaparım,böyle yaparım diye hayal kurup duruyorum.İnşaallah o da olur bir gün:)

umutyolcusu 18-07-2011 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi türkansultan (Mesaj 838015)
Sevgili umutyolcusu domateslerin maşallahı var,bulduğun sardunya fidelerinide köklendirirsin inşallah sevgiler.

Teşekkürler türkan hanım,3 gün yoktum,daha fazla domates kızarmaya başlamış ama fotoğraf makinesini Bursa'da unutmuşum:(

30 tane fide vardı.Bu gün hepsini tek tek kontrol ettim.Bardaklardan kökleri görünen 4 tane var ama hepsi canlı.Bence hepsi tuttu,ilk sulamasını hümik asitli su ile yapmıştım,belki etkisi olmuştur.

2 kg'lık saksılara diksem bir sürü olacak.Büyük saksıya diksem taşıma derdi olacak,şimdi bu iş çıktı başıma,yani tatlı telaşlardayım bu ara:p

Hatta konu komşudan başka renkleri olanlardan takas yapabilsem ne güzel olur:rolleyes:

umutyolcusu 21-07-2011 12:38

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl Antalya'dan aldığım asteries beni çiçeğiyle sevindiren ilk kaktüsüm oldu:rolleyes:

umutyolcusu 22-07-2011 09:36

3 Eklenti(ler)
Dün Bursa'da idim.Bursa'daki terasta bıraktığımız bitkilerimiz susuzluktan süzülmüşler ama sulanınca kendilerine geliyorlar neyseki.Japon fenerimin saksısı küçük olduğu halde o bile dayanıyor ama tabi biraz bozularak kaldığı yerden devam ediyor.Fenerler oluşuyor ama tohum yok henüz:o
Eklenti 235830

Kudret narında iki meyve vardı ama biri bozulmuş.Bir tanesi ise güzel büyüdü.Bir tane daha küçük meyve gördüm.Bakalım sezonu kaç narla kapatacağız:o
Eklenti 235831

Çoğu altın çilek fidelerimiz çiçek açtı.Ama yazlık balkonumda olan çok güzel gelişmesine rağmen çiçek açamadı henüz.
Eklenti 235832

sevim4 22-07-2011 10:07

Sevgili umut yolcusu fenerler çok tatlı ben kutret narını çimlendiremedim iki yıl denedim.

Periş 22-07-2011 10:14

Sevgili Umutyolcusu kudret narının ve altın çileğin olgunlaşmasına az kalmış maşallah

umutyolcusu 22-07-2011 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 839523)
Sevgili umut yolcusu fenerler çok tatlı ben kutret narını çimlendiremedim iki yıl denedim.

Teşekkür ederim sevim hanım.3 tohumum vardı.1 tanesini ektim diğerlerini anneanneme ve halama verdim ama tek benimki çimlendi ve büyüdü.İlk denemem ve başardım çok şükür.Aslında bahçede daha iyi olur diyordum ama saksıda daha başarılı olduk anlayacağınız;)

umutyolcusu 22-07-2011 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 839527)
Sevgili Umutyolcusu kudret narının ve altın çileğin olgunlaşmasına az kalmış maşallah

Evet periş,az kaldı ama Bursa'daki saksıları bu hafta komşu sulamamış ve bazı çiçekler kurumuş.Aslında onları da alıp gelmek lazım,yazık olmadan daha fazla ama:(

umutyolcusu 01-08-2011 16:39

4 Eklenti(ler)
RR domateslerim kırmızı örümcek istilasından kurtuldular ve 2. baharını yaşamaktalar.Yeniden yeşerdik ve çiçek açmaya başladık:)
Eklenti 237909

İki saksı top biberim gayet güzel meyve tutmuş,inşaallah gerisi gelir.
Eklenti 237910

Domates ve sivri biber hasatım,az ama buna da şükür.Kırmızı örümcekten kurtulabilseydik yazın başından beri daha güzel olabilirdi.
Eklenti 237912

Arkadaşlardan gelen tohumlardan yetiştirdiğim patlıcan sürpriz olarak beyaz çıktı.Hep merak ederdim,beyazı nasıl oluyor diye, bu patlıcan Bursa'daki terasta.:rolleyes:
Eklenti 237911

umutyolcusu 01-08-2011 16:46

2 Eklenti(ler)
Yazlığa ilk taşındığımız yıllarda üst kattaki komşum bana kendi balkonunda olan bir çiçek vermek istemişti.Kışın Bursa'ya götürmene gerek yok,dayanır demişti.Onun ısrarlarına rağmen ölürse üzülürüm diye almamıştım.

Geçen yıl çiçeklere daha bir merak salınca bu sefer ben istedim ama onda da kalmamış.Ama sitede hemen hemen herkese dağıtmış.Ben de geçen hafta bir başka komşumdan istedim.Yavrularından verir dedim ama kocaman bir echeveria verdi.

Saksı olmadığından kaç gündür bekliyordu ki dün gece saksıya geçirebildim ve bu gün doğru balkona;)Artık benimde echeveriam var üstelik bedavaya:p

Altta saksının sağında bulunan kaktüsleri de dün bauhaustan aldım 2.50 tl ye.Sanırım biri aloe türü.Soldaki de kalanşo.Benim anaçlardan bir çelik.Bir de bibere benzeyen bir bitki görünüyor ya o da süs domatesi.Saksıda kendi çıktı.Hepsi kardeş kardeş büyüsünler bakalım.

umutyolcusu 17-08-2011 23:21

Maalesef echeveriayı yaşatamadım,bir akşam sulamıştım,sabah kalktığımda sizlere ömür:((

Başka bir komşumdan tekrar isteyeceğim ama korkuyorum yine ölür diye:(

umutyolcusu 17-08-2011 23:37

3 Eklenti(ler)
Balkonumda bazı bitkiler ömrünü tamamlamakta.Siyah domates hiç meyve vermeden kurudu gitti.Mor dilimi domates bir meyve verdi,kurudu.Rio grande 15-20 meyve verdi kurudu.Seneye ekilmeyecekler listesindeler yani.:(

Balkonun bir tarafı yeşil bir tarafı gördüğünüz gibi:confused:
Eklenti 241000

Mor dilimli domates,meyveyi kopardım tabi artık ama kıyıpta yiyemedim daha.
Eklenti 241001

Sitenin bahçesinden söküp kuruttuğum nanelerin taze dallarından ayırdım ve suda köklendirip saksıya diktim ,şimdilik keyifleri yerinde,ama daha büyük saksı istiyorlar.
Eklenti 241002

nardane 18-08-2011 00:02

Sevgili umutyolcusu hasatınız yinede fena değilmiş.Nanenizin cinside güzel görünüyor.
Ben balkonumda bağ bozumunu erken yaptım.Tüm domates 7-8 kök ,fasulye -iki kök ,yeişl biber 9-10 kök hepsi kurudu ve temizledim.
Sadece birkaç kök acı biberim kaldı.

umutyolcusu 18-08-2011 10:39

Hoş geldiniz sevgili nardane,hasatım tabi sadece bu kadar değil.Yarım iloluk kavanoza turşu kurdum.Ayrıca yemeklerd taze tze tüketiyoruz.Daha da olmaya devam ediyorlar ama geçen yıl topladıklarımızı tüketmeye yetişemiyorduk.
Nane iri yapraklı çok güzel keskin kokusu var.

Her halde sıcak sizin oraları daha fazla etkiledi,erken bağbozumu yapmışsınız.Artık seneye kısmet:)

umutyolcusu 22-08-2011 13:59

3 Eklenti(ler)
Cumartesi günü kayınvalidem iftara davet etmişti.Fırsattan istifade Bursa'daki terastaki bitkilerimle evdeki kaktüslerimi suladı ve fotoğraf çektim bir kaç tane.
Yedi veren biber gübresiz ve bakımsız olduğu halde tohum almak mümkün olacak,elimizin altında olmadığı için hasat edilmeyen biberler kızarmaya başlamış,bunlar tohumluk ayrılacak fırsat bulabilirsem tabi.
Eklenti 242125

Beyaz patlıcanımın daha önce zoraki bir flu resmini eklemiştim.Bu gidişimde epey büymüş buldum ve fotğrafladım.Nasıl tüketeceğiz bimiyorum ve kıyamoyorumda zaten:o
Eklenti 242127

Geçen yıl komşumun verdiği horoz ibiğinden tohum almıştım ama sebzelerin ve sınavların telaşından ekmeye fırsat bulamadığım tohumlardan biri toprağa karışmış,kendiliinden çıktı ve çiçek açtı.Ne vefalı bitkilerim var.Bu sezon kendiliğinden bitip çiçek açan kadife çiçeği ve asterden sonra(daha çiçek açmadı aster) 3. bitkim oldu bu horoz ibiği;)

umutyolcusu 22-08-2011 14:08

Köy ziyareti ve ziyafeti

2 Eklenti(ler)
Pazar günü benim köyüme hem ziyaret hem de bahçe hasatı için gittik.Çocuklar sebze toplamaya bayıldı.Her bir biber gördüklerinde heyecanla bize haber veriyorlardı;)

Kızım babasıyla fasulya topladı.
Eklenti 242129

Oğlumda mısırı kapmış;)
Eklenti 242130

umutyolcusu 22-08-2011 14:20

4 Eklenti(ler)
Saksıda yetiştirmeye çalıştığım siyah domates kuruyup ömrünü tamamlamıştı.Köye gönderdiklerim meyve tutmuş.Görünüşü harika ama daha tadına bakamadık,çok merak ediyorum aslında.
Eklenti 242131

Rio grande,deşti,siyah armut ve piyasa domateslerinden topladık bol bol.Epey bir zaman yeter her halde bunlar bize,yeterki dayansınlar:rolleyes:
Eklenti 242133

Eee kızımın ve eşimin topldğı fasulyelerinde hatırı kalmasın,bir kısım bize bir kısım annemlere;)

Eklenti 242132

Dedemlerin iki ağaç armutu var.Annemler biz köye gidene kadar kendi paylarına düşen bir ağaç armutu toplamışlar.İki kasa ve bir çuval armut vardı.Buda bizim payımıza düşen,bir tane daha var daha ama arabadan eve çıkaramadık henüz.
20 kilo kadar sitedeki komşulara sattık bu arada.
Eklenti 242134

sariefe 23-08-2011 02:28

Sayın umutyolcusu maşallah, hem çocuklarınıza hem de hasadınıza. Ha bir de afiyet olsun ;)

umutyolcusu 24-08-2011 13:05

Teşekkür ederim sayın sarıefe,darısı her bitki yetiştirenin başına inşaallah.

Rio garande domateslerden salça yapıyorum şu an:)

umutyolcusu 06-09-2011 09:14

Gelişmeler...

5 Eklenti(ler)
Nazlı nazlı büyümekte olan fıstık çamım:
Eklenti 244092

Annemden getirdiğim toprakta tohumu varmış demekki ki bu yıl ekmeden biten 4. bitkim sabah sefası oldu,bakalım çiçek açabilecek mi:confused:
Eklenti 244096

Deniz kenarında atıl olarak bulup çelik aldığım kırmızı sardunyaların çoğu köklenmedi.Ama köklenip tomurcuklanan hatta çiçek açan bu iki sardunya beni çok mutlu etti.
Eklenti 244094
Eklenti 244093

Sakızıma bayılıyorum;)
Eklenti 244095

umutyolcusu 06-09-2011 09:19

domateslerim

4 Eklenti(ler)
Şu an balkonda RR ile armut domates meyvede.Dev domates ise sadece yeşillik olarak duruyor.Armut domates ömrünü tamamlamak üzere.

umutyolcusu 06-09-2011 09:25

biberlerim

5 Eklenti(ler)
Hayatımda ilk defa gördüğüm ve yetiştirdiğim çan biberleri turşuluk topladım,tadını merak ediyorum ama acı olduğu için tadına bakamıyorum;)
Eklenti 244101
Eklenti 244102

İlk topladığım top biberler acı değildi,umarım şimdikiler biraz acıdır.
Eklenti 244103
Eklenti 244104

Bu da tatlı sivri biberim;
Eklenti 244105

umutyolcusu 06-09-2011 09:32

4 Eklenti(ler)
Köyden gelen biberlerin birazını ipe dizdim,ama burası nemli olduğu için kuruması uzun sürecek sanırım:o
Eklenti 244106

Balkon biberlerinden olan hasatım turşu olacak inşaallah.
Eklenti 244107

Yer kirazı nedense çok yavaş gelişiyor,fide oldu bir fidan ama meyve tutumu yavaş,korkuyorum gitmeden meyvesinin tadına bakmak kısmet olmayacak:(
Eklenti 244108
Eklenti 244109

umutyolcusu 06-09-2011 09:44

Bu arada bayramdan 4 gün önce kadrolu devlet memuru olarak Bursa'da açık kadro olmadığı için en yakın tercihim olan Kütahya'ya atandım.Bu hafta cuma günü gidip evrakları teslim edeceğim inşaallah,görev 3 ekimde başlayacak.O zamana kadar bitkilerimle beraberim.Sonrası eşime emanet,eş durumundan nakil isteyeceğim,inşaallah fazla uzun sürmeden Bursa'ya geri gelebilirim.

Dua edermisiniz benim için dostlar.Şimdiden teşekkürler...

ligustrum 06-09-2011 09:57

Sayın umutyolcusu; Hasadınız bereketli olsun. Hangi domatesi teras için daha uygun?

umutyolcusu 06-09-2011 10:04

Sayın ligstrum,ben bu yıl ektiğim donmateslerden verim alamadım.Ve bir daha tarla domateslerini saksıya ekmemeye karar verdim.Bence en uygunu red robin,tiny tim ve çeri çeşitleri diyebilirim.

Bu arada son mesajımda dua istemiştim,hemen Bursa'ya naklim gerçekleşmesi için,dua etmeden geçmeyelim değil mi ama:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025