agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   umutyolcusu / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21092.htm)

umutyolcusu 04-04-2012 18:36

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirip pek verim alamadığım altın çilekleri kışın sökmemiştim.Bir tanesi yeniden yeşerdi.Bakalım verimi nasıl olacak:confused:

Bu yıl sebzelere ağırlık vermedim.Mevsimlik çiçek tohumları ektim.İpek çiçeği,horoz ibiği,pasiflora,ağaç minesi,fesleğen,çin karanfili,petunya ve yazlık soğanlar.Poz verecek duruma gelen şimdilik petunya.Ne zaman ayıracağımı bilmiyorum.Biraz daha büyüsünler bakalım:o

Şu an çimlendirip şaşırttığım tek sebze çeşidi olan sarı çeri domatesler,kapalı balkonda saksıya nakil için şartların olgunlaşmasını bekliyorlar.

nardane 08-04-2012 22:04

Sevgili umutyolcusu , nergizleriniz harika bayıdım.
Ellerinize sağlık .İnşallah bende nergiz yetiştirmek istiyorum.Bu yıl geç kaldım .En çok sevdiğim çiçeklerdendir.

umutyolcusu 11-04-2012 22:24

Teşekkür ederim sevgili nardane,gerçekten çok güzeller ama çiçeklerin ömürleri kısacık,artık soldular.BİM den aldığım yaz soğanları açacak mı diye bekliyorum bundan sonra.

umutyolcusu 24-04-2012 22:33

2 Eklenti(ler)
Bahar geldi ya bizim semt pazarı çiçekçisi de çeşit çeşit çiçek getiriyor.Alamasam da bakmadan geçemiyorum önünden.10 gün kadar önce fide halinde satılan bir ceylan bir de küpeli aldım 1'er liradan.Keşke daha alsaydım.Hemen gelecek hafta fiyatları artmış,tabi fideler biraz daha büyümüş.İşte benim aldıklarım.Ceylan bir çiçeği bordo diğeri ebruli açtı harika.Küpelinin rengi süpriz olacak bakalım açarsa.

umutyolcusu 24-04-2012 22:37

1 Eklenti(ler)
Bu da geçen yıl aldığım beyaz orkideden sonra edindiğim ikinci orkidem.Şu an çiçekleri geçti ama aldığım zaman imkanım olmadığı için ekleyememiştim,bu güne kısmetmiş:p Beyaz orkidem de çiçeklenmekte ama henüz güzel bir poz yakalayamadım:o

umutyolcusu 09-05-2012 22:42

Bütün kızlar(kırmızılar)toplandık...:)

4 Eklenti(ler)
2 yıldır açmayan çiçeğim bu yıl 4 tomurcukla yüzümü güldürdü.Bu gün terasa çıkıp bakamadım ama hepsi açmış olmalı.
Kalanşolarımda son çiçeklerini sergiliyor artık:rolleyes:

Sardunyalarım iki renk sadece.Açılışı kırmızı olan yaptı:dilli::rolleyes:

umutyolcusu 09-05-2012 22:45

Sebzelerimde de gelişmeler var,vakit buldukça eklemeye çalışacağım.Orkidem bol çiçekli,hala bir poz ayarlayıp çekemedim,sıra bekliyor:)
Gelişmelerle geri dönmek üzere,hayırlı geceler...

umutyolcusu 11-05-2012 20:54

5 Eklenti(ler)
-Bu yıl, evimizin üstüne komple çatı yapılınca atıl duruma gelen güneş enerji sisteminin deposu delinmiş.Tabi bana yaradı.Eşim taş motoruyla ikiye böldü.Minik minik iki sebze alanı meydana gelmiş oldu.
-Toprakları da babam yakındaki bir bahçeden taşıdı.Gübreyi de köyden bulduk.Deymeyin keyfime:D
-İlk iş kayınvalidemin verdiği verimli fasulye tohumlarını ektim.Sonucu, yani ede
ceğim hasadı şimdiden merak eder oldum:o
Eklenti 294164
Eklenti 294165

Tabi salatalığı da ekmeden olmaz,nasıl olsa tohum var diye bir kaç tohum ektim.Ama yağmurlu havalarda çimlenmediler,güneşin açmasını beklediler.Yani ekmede geç kalmadım ama geç çimlenince daha yenice büyük(47lt) saksıya aldım.En gelişmişinin fotoğrafını çektim,toplam 7 kök.
Eklenti 294166

Terasımızda iki çeşit çilek var.Annemin yıllardır var olan çilekleri yediveren ve iri.Eşimin yediveren diye aldığı ama yılda bir kere minik çilekler veren diğer çeşit sürekli çoğalma eğiliminde.Belki de osmanlı çileğidir:confused:
Eklenti 294167
Eklenti 294168

umutyolcusu 11-05-2012 21:08

4 Eklenti(ler)
-Elime tohumları geçince meraktan çimlendirdiğim pepino fideciği gerçekten yavaş büyüyor,bakalım gerçek bir fide olduğu günler ne kadar uzakta...
Eklenti 294188

-Tomumlafrı minicik olduğu için öylesine serptiğim ve bolca çimlenen petunyaları bardaklara şaırttım,bir kısmı yaşamadı,yaşayanların birazını saksılara aldım.Görümcemlere de vermeyi düşünüyorum biraz daha kuvvetlendiklerinde,biliyorumki kimse benim gibi üstlerine titremez,işi şansa bırakmamam lazım.
Fotoğrafta görünen ise benim özel ilgi gösterip bir türlü tam adam edmediğim diğer petunyalardan ayrı bir yerde çimlenmiş,hepsini solladı ve buraya eklenmeye hak kazandı;)
Eklenti 294189

-BİM den aldığım glayöl soğanlarının son durumu:
Eklenti 294191

-Bu patlıcanım da aynı saksıda kışı terasta geçirerek 3. yılına giren çok yıllık patlıcanım.Geçen yıl meyve alamamıştım yazlığa gittiğimden ama bu yıl biraz ümitliyim bakalım,inşaallah beni utandırmaz;)
Eklenti 294190

umutyolcusu 11-05-2012 21:16

2 Eklenti(ler)
Sonunda orkidemi fotoğraflayabildim,uzun süre çiçek açmadı, yaprak ve kökleri gelişti,sonunda bir çiçek dalı çıkardıktan sonra o çiek dalında bir çiek dalı daha belirdi.Bize de seyretmesi düştü:p
-Ama çiçek dalının yukarı uzamasını nasıl sağlayacağımı bilemediğimizdenden yer çekimine boyun eğdik...

umutyolcusu 13-05-2012 00:10

3 Eklenti(ler)
Bizim pazara ilk defa bu kadar büyük ceylan gelmiş,fiyatı da 7,5 lira olunca hemen aldım.Hemen saksısını değiştirdim,terasta yerini aldı.

umutyolcusu 13-05-2012 00:17

2 Eklenti(ler)
Bir gülümüz eksikti:D

Sonunda bunu da yaptım.Aynı yerden 5 liraya da ebruli bir gül aldım:

umutyolcusu 13-05-2012 02:26

5 Eklenti(ler)
-Deşti domates çimlerim eğer gelişirse bizim kurak tarlaya dikilecekler.

-Bolca çimlendirip biraz da kayıp verdiğim diğer çiçek ve deşti çimleri.Horoz ibiği,fesleğen ve petunya görümcemlere gitmek için uygun zamanı bekliyorlar;)

-Dereotu tohumları ektiğim zaman değilde saksıyı başka bir bitki için kullandığımda çimleniyorlar.Mesela bu saksıya çiğdemleri dikmiştim ama onlar çiçek açmayınca yerlerini dereotları doldurdu:D

-Geçen yıldan kalan altın çilekte gelişmeler güzel,tomurcuklar belirmeye başladı:cool:

umutyolcusu 13-05-2012 02:38

5 Eklenti(ler)
-Tam sekiz tane çimlenip fide haline gelen sarı çeri domateslerimi hava muhalefeti nedeniyle su stresine sokup kaybettim.Bir tanesi yaşam mücadelesini kazanmış görünüyor.Diğeri ise günden güne geriliyor:( Neyse o bir taneden meyve alsam yetecek bana.

-3 fide tatlı biber fidem var,kendi tohumlarımdan ürettim,inşaallah yine aynı verimi alırız bakalım.

-Pembe sümbülüm geçen yıl tohum yapmaya kalkışmıştı ama burada sorup,o dalı kesmem söylenince ben de kesmiştim.Baktım bu yıl yeniden tohuma yatmış.Hadi bu sefer bir şans vereyim dedim:) Bu gün tohum kesecikleri açılmış.Bu kadar tohum olmuş.

-Bu acem halısını hali ne diye sorarsanız onun Bursa'ya taaa Denizli-Pamukkale'den travertenlerin tepesinden geldiğini söyleyebilirim.Tabi oradaykende çok yeşil değildi.Mübarek çiçekten dalı budağı görünmüyordu.Yanlarından geçerken hanımın biri yanındakine çelik aldırıyordu,fırsat bu fırsat ben de istedim.Kuru dalından dahi tutuyormuş.Sanırım tuttu,sıra çiçeklerde...

-Amirylis 4 çiçeğini de açtı,bakmaya doyamıyorum.

umutyolcusu 13-05-2012 02:44

1 Eklenti(ler)
Bu gecelik son olarakta aile fotoğrafı,sulama yaptığım güğüm ve temizlik malzemeleride karışmış araya,idare edersiniz değil mi:confused:;)

umutyolcusu 22-05-2012 21:44

1 Eklenti(ler)
Pembe sakızım açmaya başladı...

umutyolcusu 22-05-2012 21:48

5 Eklenti(ler)
Gülümün günden güne değişimi,gittikçe sona geliyoruz sanırım:o

nardane 27-05-2012 22:14

Sevgili umutyolcusu sizin oralarda fiyat farklı gerçekten, daha uygunlar.
Burada mini minnacık ceylan fidesini 5 liraya almıştım.

umutyolcusu 03-06-2012 21:03

AÖF sınav yoğunluğumdan uğrayamaz oldum bu aralar siteye.Ama bu gün bitti çok şükür.Hayırısıyla önlisans mezunu oldum.Darısı lisansa ***.

Sevgili nardane,yapı marketlerde satılanlar hep aynı da semt pazarı fiyat konusuda iyi oluyor.Hatta pazarlıkta yapabiliyorum az da olsa.Saygılar.

umutyolcusu 07-06-2012 12:51

Terasım canlandı

5 Eklenti(ler)
...

umutyolcusu 07-06-2012 12:56

Sebzelerdeki gelişmeler

4 Eklenti(ler)
...

umutyolcusu 07-06-2012 13:00

Passiflora

1 Eklenti(ler)
Uzun ince bir yolda gidiyor gündüz gece:D

umutyolcusu 14-06-2012 10:31

5 Eklenti(ler)
Sebzeler güneşi görünce coştular;)

umutyolcusu 14-06-2012 10:51

5 Eklenti(ler)
Ananas köklendirmeyi denedim,köklendi ve yeni yapraklar çıkarıyor,bakalım nereye kadar gideceğiz:confused:
Eklenti 308578

Pepino fidecikleri güzel gelişiyor,1 ayda epey yol katettik:rolleyes:
Eklenti 308579

Petunya,ipek çiçeği ve kalanşoların son durumu:

umutyolcusu 14-06-2012 11:22

4 Eklenti(ler)
Pazardan iki ayrı yerden iki küpeli çeliği almıştım.Bir tanesi tomurcuklanmadı nedense. Diğeri tomurcuklandı ama 2 tomurcuğu açmadan kuruyup düştü.Artık geridekilere sıhhat selamet:o
Eklenti 308583

Köyde anneannem bir yerden yetişmiş küpeli bulmuş.Ondan bana bir çelik köklendirmesini rica etmiştim.Sağolsun köklendirip yollamış:
Eklenti 308584

Geçen sene yavrulayan menekşeleri ayırmıştım.O günden beri çiçek açmıyordu.Çok şükür bu günlerde yüzümü güldürdü bir tanesi.
Eklenti 308585

Çok sayıda fesleğen çimlendirdim bu sene.Kimisini sebzelerin yanına diktim,kimisini başkalarına verdim,bunlarda küçük saksılarda balkonda olanlar:

hira 30-06-2012 11:43

hepside çok güzel maşaallah..

umutyolcusu 02-07-2012 19:44

Teşekkürler sayın hi-ra,vakit bulabilirsem yeni fotoğraflar ekleyeceğim ama sabahtan akşama kadar seminerdeyim,eve gelince yoğunluktan bakamıyorum siteye.Ama arada fotoğraf çekiyorum.Görüşmek üzere,şimdilik iyi akşamlar.

umutyolcusu 09-07-2012 23:00

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen çin karanfili pekte istediğim gibi çiçeklenemedi.Tek tük çiçek açıyor.
Eklenti 316970

BİM den aldığım lilium soğanlarından sarı olanlardan ikisi açtı.Kırmızılardan biri tepeden kırıldı,diğerleri de açmadı:mad:
[ATTACH][ATTACH]
[/ATTACH][/ATTACH]

umutyolcusu 06-09-2012 20:50

1 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba;)

2 ay olmuş nerdeyse son fotoğrafı yükleyeli.Terasa bu yıl gerekli ihtimamı gösteremedim.Bir çok bitkiyi doğru dürüst meyve alamadan sökmek zorunda kaldım.Fasulyeler kırmızı örümceğe yenik düştü ve zaten meyve verimi olmadığı için söküldü.
-Salatalıklar bitlendi ve sanırım tohumlar kısır ki bir elin parmağı kadar meyve yapmadılar ve ilaçlamanında etkisiyle sanırım kuruyup söküldüler.
-Deşti domatesler tek tük meyve verip kurudular ve söküldüler.
-BİM'den aldığım glayör soğanları sadece yeşillik olarak kaldı,sökülmeyi bekliyorlar.
-Yine aynı yerden yıldız soğanı yarım yamalak bir çiçek açtı ve öylece kaldı,sökülecek.
-Red robinler iyi gidiyordu ama hastalandılar.Biz tatildeyken annem sökmüş onları da.
-3 yıllık patlıcan yine ürün yapmadı ama arada çiçek açtı.Sanırım onu da sökeceğim.
-Top kadife diye ektiğim kadifeler minik minik çiçeklendi.Şu sıralar kurumakta ve sökülecekler.
-Bir saksıdaki sardunyamda çürüme vardı.Yine ben yokken tamamen çürümüş olmalı ki geldiğimde saksısı boştu:(
-Adaçayı bakımsızlıktan kurudu gitti:(

Küpelileri hiç anlatmayayım.Neyse bu kadar kötü haber yeter.En iyisi terastan Uludağ'a bir bakış atarak başlayalım bir şeyler eklemeye:rolleyes:
Eklenti 330159

umutyolcusu 06-09-2012 20:56

3 Eklenti(ler)
Bu yılın en verimli sebzesi biberler,5 renkli biberler başlangıçta renk renkti ama şu sıralar hemen hepsi kızarmış durumda.Bu arada bir tane bile tadına bakmadım:o

3 kökte tatlı sivri biber ekmiştim.Bu cins gerçekten yetiştirilmeyi hak ediyor.Bir kaç günde bir en az 2 avuç toplayabiliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025