![]() |
Alıntı:
Gerçektende bu yıl sebzeler için gayet az harcama yaptım,yoğurt kaplarının küçükleri zaten evden,büyükleri eşim okulun kantininden rica edip aldı,su şişeleri de bedava,gübre köyden,bahçe toprağı sitenin bahçesinden,tohumlar arkadaşlardan,su yağmurdan(yazlığa gelene kadar)... Ama kırmızı örümcek için aldığım kükürt ve organik gübre olarak aldığım hümik asiti saymazsak, pek masraf etmiş sayılmam:=) Çok teşekkür ederim ilginize,gerçekten de çiçeklerimin çoğu da eşten dosttan,satın aldıklarım daha az,gerçekten dediğiniz gibi pek masarfasızmışım ben ya:) Ben de size sağlıklı günler dilerim. |
Alıntı:
|
Biz zaten o kapları izlemek için geliyoruz bahçene. Sakın tarzını değiştirme!
|
Demek öyle,içindekiler ikinci planda o zaman :)
Bahçeli evim olana kadar tarzımı değiştireceğimi zannetmiyorum tabi olursa:) Her zaman beklerim,yine gelin sayfama sayın ligstrum. |
5 Eklenti(ler)
1- Armut domates,ilk salkım gelişirken 2. salkım başladı.
2-3-Rio grande,en verimlisi. 4-5-Red Robinler,kırmızı örümcekten nefes alamadılar.Bu gün sulu kükürtle ilaçladım,bakalım fayda edecek mi? |
2 Eklenti(ler)
Büyük saksılara ikişer diktim tatlı biberleri,tomurcuklar var ama daha çiçek açmadı.
Acı biberleri küçük yoğurt kaplarına diktim,yediverenlerden biri fotoğraftaki.Çan biberlerden uç alma işlemi yaptım,o yüzden onlar geriden geliyorlar,yani henüz tomurcuk yok,poz vermediler. |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim fıstık çamlarından sadece biri büyüyebildi.İnşaallah fidan olduğu günü de görürüz.
Leylandi ablamın arkadaşı tarafından bize ulaştı.Bursa Botanik Parkta dağıtılmış,bize de düşmüş,sağolsun.İki tane ama daha birini toprağa geçiremedim bir türlü,viyolden çıkarılmış azıcık toprakla bekliyor. |
3 Eklenti(ler)
Aaa bunları unutmuşum.Dev domatesim meyveye dönmeye başladı.
2.si siyah domates.En geç o olacak sanırım. 3.sü mor dilimli domates o da erkenci değil, meyvelerin olgun halini çok merak ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Ve en son yer kirazı.Aslında marketten tazesini almış ve tadını beğenmemiş olmama rağmen sanki kendi yetiştirdiğim tatlı olacak gibi geliyor.İlk meyveleri görünmeye başladı.Şimdilik en irisi bu:rolleyes:
|
Sevgili umutyolcusu maşallah domatesler biberler ne güzel gelişmişler. Yer kirazı tomurcukta benimkinde tık yok 3 tanesi kurudu kaldı 2 fidem ama umudumu kaybettim sizinki ne güzel olmuş inşallah meyvelerinide görürüz ellerinize emeklerinize saglık sevgiler...
|
Teşekkürler periş,benimde toplam ektiğim 45 yer kirazı tohumundan fideye dönüp şu an yaşamakta olan 10-15 tane.Ne yapalım ölen ölür kalan sağlar bizimdir.İnşaalllah fideleriniz yaşar ve meyve verir.
|
3 Eklenti(ler)
Geçen yılki asterlerin tohumunu almıştım ama ekmemiştim.Vefalı çiçeğim kendisi çimlenmiş:rolleyes:
Eklenti 231313 Patlıcanım böceklenmiş,ilaçlayıp yazlığa geldim.İnnşaallah hafta sonu döndüğümde temizlenmiş bulurum.Üzerinde bir çiçek ve iki tomurcuk vardı,çiçeği koardım,biraz daha gelişsin de sonra meyve versin diye. Eklenti 231315 Japon fenerimde Bursa'daki evin terasında.Fenerler oluşmaya başlamış.Ama kırmızı örümcekler ona da ulaşmış,ilaçlandı:( |
1 Eklenti(ler)
Kudret narımda bol çiçek iki meyve var şu an,merakla bekliyorum olgunlaşmasını.
|
Maşallah gelişmeler güzel ellerinize sağlık
|
Teşekkürler periş,elimden geleni yapıyorum işte...
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün çocuklarla denize gitmiştik ki dönüşte ne bulduk bakın:rolleyes:
Çöp konteynırının yanına yığınla atılmış sökülmüş sardunya,hem de çiçekli.Hem şaşırdım,hem acıdım hem de alabildiğim kadar çelik aldım.20'den fazla çelik olmuş,bardaklara tek tek diktim,bakalım kaç tanesi tutacak:confused: |
Maşallah domateslere hasta oldum :)
|
Sardunyanın seveni çoktur. Meğerse balıklarda seviyormuş!
Çelikleriniz hayırlı olsun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sardunya çeliklerinin arkasındaki "balıklı fon" güzel bir kompozisyon oluşturmuş, canlı gibi..
|
Sayın ligstrum,balıklı fon dediğiniz masa örtüsü:)
Balıklar sardunyalara doğru yüzüyor gibi:) Dünden beri Bursa'dayız.Her bir çeliği bardaklara diktim,bakalım kaç tane sardunyam olacak. |
4 Eklenti(ler)
Geçen hafta diktiğim sardunya çeliklerinin durumu iyi gidiyor gibi,belki de firesiz atlatırız köklendirme işini:)
Eklenti 234111 Red robinler kızarmaya başladı.Bir fidem kırmızı örümceklere kurban gitti ama misket kadar 10'dan fazla meyvesini yedik ama onu fotoğraf çekmemiştim.Şimdi de başka bir fide meyvelerini olgunlaştırmaya başladı ama kırmızı örümceğe karşı daha ne kadar direneceği belli değil:( Eklenti 234112 Eklenti 234113 Armut domateste domatesler salkım salkım ;) Eklenti 234114 |
4 Eklenti(ler)
Rio grande domates aynı armut domatese benziyor.Sanırım tarla domatesi olduğu için meyveleri büyümeden kızaracak.
Eklenti 234115 Dev domatesi dev olma yolunda emin adımlarla ilerliyor;) Eklenti 234118 Sivri biberler artık bol bol dökmeye başladı.Saksılarını büyüttüm.2.250gr'lık yoğurt kovalarından 15-20 litrelik kaplara alındılar. Eklenti 234116 Eklenti 234117 |
Maşallah domatesler olgunlaşmış biberler harika görünüyor insanın kendi yetiştirdiği sebzeyi meyveyi yemeside ayrı bir zevk ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
|
Emeklerinize sağlık, nefesim kesildi, yok yok!
İnşallah bahçeli bir eviniz olur. Sevgiler... |
Yok yok.. O zaman yoğurt kaplarını pek göremeyiz. Böylesi "işçilik kıymeti fazla" makbul.
|
Bu gidişle bir balkon dolusu kırmızı çiçekli sardunya olacak yani:p Şaka bir yana atılmış çiçeği kurtarmış oldunuz ne güzel.
Kaktüsleri hiç göremedim ne zamandır. Sebzeler öne çıktı:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
İnşaallah bahçeli evimiz olur,teşekkür ederim iyi dileklerniz için,yine beklerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025