agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Hakkı Şen / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15479.htm)

YeniGine 08-08-2012 01:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 798408)
Haftanın güzelleri..

Hakkı Beeey; maşallah hangisi güzel değil ki; haftanın güzelleri demişsiniz. Her daim herşey mükemmel. GÜL!!! O güle ne yaptınız öyle???

YeniGine 08-08-2012 02:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 803820)
Bugüne ait birkaç görüntü.

aaaa ben her gördükçe şaşırıyor ve aaa mineye ne yaptınız öyle deyiveriyorum...Gerçekten şaşırmalarım ve ... ya ne yaptınız, .... ye ne yaptınız??? demekten kendimi alıkoyamıyorum. Zira terasta gördüğüm çiçeklerden bende de var. Ama hep diyorum ya açsam mı, açmasam mı deyip deyip duruyorlar... Hakkı Bey işin sırrını bencee birebir ne yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz biiir bir anlatmanızı rica ediyorum. Lütfen!!!

YeniGine 08-08-2012 02:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 804396)
Gazanyada bu misafiri görünce hemen fotoğrafını çektim :p

:( Yazık o misafirler artık pek görünmüyorlar. Onları görememek çook üzücü. Ot ilaçlama, tırtıl ilaçlama, bit ilaçlama, böcek ilaçlama, sivrisinek ilaçlama derkeen onlar da yok olup gidiyorlar. :( Çok üzülüyorum.

YeniGine 08-08-2012 02:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 804424)
Sayın Yaylacı evet gazanyanızın çiçeği oldukça büyük ve de çok güzel. Büyük olması öncelikle cinsindendir diye düşünüyorum. Benim de bir kaç çeşit var. En son fotoğrafını yüklediğim, diğerlerine göre oldukça küçük. İkinci olarak yerinden veya toprağından da olabilir. Bazen aynı anda yanyana aynı toprağa dikilen bitkiler bile farklılıklar gösterebiliyor.

Ben aldığımda çiçekleri, görüntüsü gayet güzel idi. Aldım, diktim amaa ne oldu ise ondan sonra oldu. Güzellikten öte; çiçek bile açmaz oldular. :(

Hakkı Şen 08-08-2012 07:57

Sevgili YeniGine; epey bir vakit ayırıp sayfa sayfa incelemişsiniz çok teşekkür ederim. Toptan bir cevap olacak ama fazlaca anlatacak birşeyim yok :(

Her şeyden evvel teras ve balkonlarda bitki yetiştirmek bana göre daha kolay. Çünkü saksılarda yetiştireceğiniz bitkinin isteklerine göre toprak hazırlıyoruz. Güneşli, yarı gölde ve gölge isteklerine göre yer yer dolaştırıyorsunuz. (Benim en çok yaptığım iştir) Su ihtiyacına göre sulama yapılabiliyor. V.s. V.s. Durum böyle olunca bitkileri takip etmek daha kolay gibi geliyor. Yine de kayıplar, hastalıklar zararlılar olmuyor değil.
Benim burada yaptığım en büyük hatam; hep gözüme güzel gelenlerin fotoğraflarını paylaşmak oldu. Hal böyle olunca tüm bitkiler sağlıklı, çiçekli ve güzel diye düşünebilir herkes. Aslında elbette öyle değil.
Size tavsiyem bitkiyi edinmeden önce toprak, sulama, gübre ve güneş ihtiyaçları hakkında bilgilenmeniz. Sonrası zaten kolay. Bebek bakmak gibi neden ağladığını bilirseniz susturmak basit :)

YeniGine 08-08-2012 23:05

Teşekkürler Hakkı Bey.

loveforlife 21-09-2012 13:48

Doğum gününüz kutlu olsun Hakkı Bey. Çiçekler kadar renkli ve güzel günlerle bezeli nice yaşlara!

sevim4 22-09-2012 09:36

Doğum gününüz kutlu olsun hakkı bey nice sağlıklı yıllar dilerim.

Asiye 22-09-2012 10:40

Nice yaşlara Hakkı bey

GÜLSEN_ 22-09-2012 11:38

aaaa geç kaldım sanırım doğum gününüz kutlu olsun Hakkı bey sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, huzurlu, mutlu nice yıllara inşallah:))

Bayçalı 22-09-2012 12:19

sn.Hakkı Şen terasınızı şöyle bir dolaştım çok keyif aldım özellikle vurgulamalıyımki kasımpatılara hasta oldum benimde ilgim var kasımpatılara diğer çiçeklerinizde çok güzel ve bakımlı eee tabi yaratıcılıktavar yani süper bir terasınızvar hepsini güle güle büyütün ve doğum gününüz kutlu olsun sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşamanız dileğiile..........:)

sweet49 28-03-2013 11:13

hepsi çok güzel görünüyor emeğinize saglık

Hakkı Şen 28-03-2013 11:20

Çok teşekkür ederim sayın sweet49 şu sıralar pek bir şey yok terasta bahar biraz daha kendini göstersin paylaşımlara devam edeceğim.

mandalinleerik 28-03-2013 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1128642)
Çok teşekkür ederim sayın sweet49 şu sıralar pek bir şey yok terasta bahar biraz daha kendini göstersin paylaşımlara devam edeceğim.

Bahar geldi artık Hakkı abi bir şeyler vardır. Fotoğrafları bekliyoruz.

Hakkı Şen 28-03-2013 12:55

Bahar geldi de bende henüz bir hareket yok. Yeni fideler alınıp yetiştirilecek daha. Bu yıl petunyaları bir saksıya 6-7 tane yanlara ve en az 2 tane üstte olacak şekilde dikip, yoğun çiçekli petunya topları yapmayı düşünüyorum.

günebakan 28-03-2013 15:15

Sardunyalarınız ceylanlarınız ne durumda ben ne yazıkki taşınma yüzünden gelen çelikleri kaybettim.

Hakkı Şen 28-03-2013 15:18

Sardunya bir tane, ceylanlardan da hemen hepsi duruyor. En büyük kaybım koca ağaç gibi olan ceylan sardunya maalesef kurudu :(

hberbul 28-03-2013 15:33

Yazık olmuş güzelim çiçeğe.İnsan nasıl üzülüyor.İnşallah daha güzellerini yetiştirirsiniz.

Hakkı Şen 28-03-2013 15:37

Çok teşekkürler Sayın hherbul. Şimdi ise aynı renkten bir fide bile yok. Yine yeni arayışlara devam :)

mandalinleerik 28-03-2013 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1128754)
Sardunya bir tane, ceylanlardan da hemen hepsi duruyor. En büyük kaybım koca ağaç gibi olan ceylan sardunya maalesef kurudu :(

Çokta güzel bir çiçekti Hakkı Abi. Çelik dikmemişmiydin?

maki01 28-03-2013 15:43

Adana, İzmir gibi şehirlerde yaz sıcaklarında sardunyaları yaşatmak neredeyse mucize gibi. Ben de sardunyalarımın neredeyse tamamını kaybettim.

Yeni edindiğim çeliklerin saksı harçlarına lav taşı ekliyorum. Isıyı dengeleyeceği söylenir, yaşayıp göreceğiz....

Hakkı Şen 28-03-2013 15:44

Maalesef hiç aklıma gelmedi çelik almak. Eskiden olsa konu komşu bir iki dal bulunurdu. Şimdi nerede? Seralara bak onlar da ithal alıyorsun çok güzel seneye zayıf cılız bir şey olup çıkıyor.

Hakkı Şen 28-03-2013 15:53

Sevgili maki01 bende yazı geçiriyorlar fakat kış sonlarına doğru maalesef kaybediyorum. Küçük saksıları koruma altına alıyorum ama büyükler açıkta duruyor ve yıllardır var olan bu sardunyaya bir şey olmaz düşüncesiyle kaybettim maalesef.

Ayrıca lav taşı hiç duymamıştım nereden temin edilir acaba? Mutlaka başka faydaları da olur diye düşünüyorum. Volkanik topraklar oldukça verimli olur diye aklımın ucunda bir şeyler var sanki.

mandalinleerik 28-03-2013 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1128771)
Maalesef hiç aklıma gelmedi çelik almak. Eskiden olsa konu komşu bir iki dal bulunurdu. Şimdi nerede? Seralara bak onlar da ithal alıyorsun çok güzel seneye zayıf cılız bir şey olup çıkıyor.

Hakkı Abi sen çok çiçek dağıtan birisin. Dağıttıklarının arasında yok mu bu sardunya. Onlardan çelik alabilirsin.

nardane 28-03-2013 19:50

Sayın Hakkı bey , geliyoruz bakıyoruz terasınız kapalı ,gözümüz yoldaydı.Hoşgeldiniz.

maki01 28-03-2013 20:06

2 sene önce internette bulduğum bir siteden keçi gübresi ile birlikte getirtmiştim. Adresi kaydetmediğim için bulamadım ama Toprak, Gübre, Gıda, Malzeme, Basılı Yayın, Tarla, Bağ, Bahçe, Arazi vb. Satış - agaclar.net başlığında satış yapan üyeler var.

emekli1964 28-03-2013 20:49

çiçeklerin çok güzel olmuşlar aralarına karanfil ekerseniz daha güzel görünürler

günebakan 28-03-2013 20:53

Canınız sağolsun Hakkı bey biryerlerden illa karşınıza çıkar üzülmeyin:)

Cumhur Tonba 28-03-2013 21:12

Merhaba Hakkı Bey,

Şu cümleniz çok hoşuma gitti. ''Size tavsiyem bitkiyi edinmeden önce toprak, sulama, gübre ve güneş ihtiyaçları hakkında bilgilenmeniz. Sonrası zaten kolay. Bebek bakmak gibi neden ağladığını bilirseniz susturmak basit''

Kolay gelsin diyorum. Selamlar.

Hakkı Şen 28-03-2013 21:16

Sevgili Cumhur Bey, şimdi genç anne babalara bakıyorum da çok abartıyorlar, halbuki ne kadar kolay karnını doyur, altını temiz tut bir de gaz problemini çöz tamamdır. Bitkiler de öyle değil mi? Suyu, gübresi ısı ve ışık ihtiyacı. Bunlar istediği ölçüdeyse hiç sorun yok.
Ziyaretinize çok teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025