agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Hakkı Şen / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15479.htm)

Hakkı Şen 24-06-2012 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydam (Mesaj 988982)
hakkı bey teras korumalımı bendede var mum çiçegi ve nereye koyacagımı şaşırdım

Sayın aydam, terasın üzerinde sözde %40 gölge yapan bir örtü var ama bana kalırsa %15 bilemediniz %20 başka herhangi bir koruma yok. Gözden ırak bir yere koyun çok fazla ilgilenmeyin ara ara su verin bir gün bakmışsınız çiçeklenivermiş :)

Hakkı Şen 24-06-2012 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 989027)
Ben sıcaklara alışamadım, biraz ara verdim, ancak sulayabiliyorum, şimdilik azimli olanlar açıyor, sıcaktan hep güllerim kurudu.

Çok haklısınız İzmir'in sıcaklarına alışmak oldukça zor. Yine de şanslısınız ki bahçeniz var. Bizler gündüz yanıyoruz :) ancak akşamları terasta eh işte denebilecek bir serinlik oluyor.

Ben de güllerden vazgeçtim sayın mandalinci. Sıcaklar birden bastırınca açmadan kuruyor güzelim goncalar..

maki01 24-06-2012 12:30

Adana da resmen yanıyor Hakkı Bey. Hava raporları en fazla 40 dereceyi yazsa da Belediyenin göbeklere yerleştirdiği cihazlarda 62 dereceyi gördük.

2 senedir açmasını beklediğim aşılı gülüm nihayet tomurcuk verdi ama henüz gönca iken malesef haşlandı.

İzmir, Adana gibi yörelerde binbir emekle yetiştirdiğimiz bitkilerimizi sıcaktan korumak gerçekten çok zor. Hepimizin en az kayıpla atlatmasını diliyorum.

acemifüsun 24-06-2012 12:39

Sevgili Hakkı bey yeni raflarınız çok güzel, güle güle kullanın:) Kaktüsler, sululentler de çoşmuş , ellerinize sağlık:)

Hakkı Şen 06-07-2012 08:04

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl sevgili Loveflower'in yolladığı tohumlardan çıktı boyu bir metreyi geçti ama henüz çiçeği yok :(

günebakan 06-07-2012 10:59

Bende Hakkı beyin güzel terasında neler var acaba diye merak ediyordum güzellikler görünmeye başladımı acaba:)

Hakkı Şen 06-07-2012 11:14

Yok sevgili günebakan :) Bu yıl petunyalar erkenden kuruyup gittiler, lisilerden sadece bir kök var. Mavişler açmasıyla sıcaktan gitmesi bir oldu. Ben de amma doluymuşum, bir dokun bin ah işit oldu benimkisi :)

günebakan 06-07-2012 13:53

Olsun hep güzel şeyler paylaşılmaz ya Hakkı bey umarım terasınız yine istediğiniz gibi olur:)

Maviş 08-07-2012 15:33

Sayın hakkı Şen Terasınız çok güzel. Maşallah.:) Sardunyalarınız, gülleriniz, domatesleriniz ve diyerliri çok güzeller. Hele kasımpatlarınız çok güzeller. Terasınızı bizlerle paylaştığınız için teşekürler.

loveflower 19-07-2012 14:10

Sevgili Hakkı Şen neredeyse bir ay siteye uğrayamadığım için sizin terasa da bakamadım. Maviş en son yüklediğim fotoğraftan sonra öyle yoğun açtı ki, inanılmaz dı, fırsat bulur bulmaz yükleyeceğim fotoğrafını.

Gönderdiğim tohumların arasına kır çiçeği tohumlarından( isimlerini bilemediklerim) karışmış olabilir fakat hatırlayamadım fotoğraftan. Üzüldüm açmamasına:( diğer tohumlardan yetişen bitkiler ne durumda? Bunu görünce merak ettim.

mandalinleerik 19-07-2012 14:17

Sevgili Hakkı abi mum çiçeği çok güzel diğerleri de çok güzel ama ben yine de en çok mum çiçeğini beğendim.
Ayrıca maviş zaten sıcakta hemen kuruyup gidiyor en iyisi İzmir sıcağında kaktüs.

hberbul 19-07-2012 14:33

Baştan başlayarak terasınızı bir gezdim çiçeklerinizin ve ortamın doğallığı ve canlılığına hayran oldum.9-10 sayfa gezdim sonra devam etmek üzere bıraktım.Ellerinize sağlık.
Özellikle mavişe hayran oldum.

Hakkı Şen 20-07-2012 09:47

Sevgili loveflower, bu yetişen her neyse hala pek açmaya niyeti yok gibi. Fazla yerim olmadığından sizin asıl yerlerinde bile yetişir dediğiniz bir kaç tür tohumu büyük saksıya ektim fakat 3-4 tane aynı cinsten başka bir şey çıkmadı. Ben size demiştim tohum çimlendirme özürlüyüm diye :)

Hakkı Şen 20-07-2012 09:50

Sevgili mandalinleerik, mum çiçeği gerçekten çiçekleriyle kendine hayran bırakıyor insanı. Ancak mavişi de yabana atmamak lazım.. Çiçeklenmeye başladığında daha ala gölge bir yerde uzun süre çiçekli halde kalıyor. Kaktüslere lafım yok :) Ne kadar uzak durduysam da yine bir kaç çeşit edindim :)

Hakkı Şen 20-07-2012 09:52

Sevgili hherbul çok teşekkür ederim.. Böyle beğeniler oldukça insan daha da heveslenip çok daha fazlasını yapası geliyor.. Bu ne kadar yararlı bir şey bilemiyorum :))

mandalinleerik 20-07-2012 10:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1000339)
Sevgili mandalinleerik, mum çiçeği gerçekten çiçekleriyle kendine hayran bırakıyor insanı. Ancak mavişi de yabana atmamak lazım.. Çiçeklenmeye başladığında daha ala gölge bir yerde uzun süre çiçekli halde kalıyor. Kaktüslere lafım yok :) Ne kadar uzak durduysam da yine bir kaç çeşit edindim :)

Sevgili Hakkı abi kim ne derse desin İzmir sıcağında bakılabilecek en güzel şey kaktüstür. Ancak emekliler için bir sürü uygun çeşit var.

loveflower 20-07-2012 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1000336)
Sevgili loveflower, bu yetişen her neyse hala pek açmaya niyeti yok gibi. Fazla yerim olmadığından sizin asıl yerlerinde bile yetişir dediğiniz bir kaç tür tohumu büyük saksıya ektim fakat 3-4 tane aynı cinsten başka bir şey çıkmadı. Ben size demiştim tohum çimlendirme özürlüyüm diye :)

Sevgili Hakkı Şen, sizin bu konuda özrünüzün olması mümkün değil. Ben sanırım tohum almayı beceremedim. Üzüldüm çimlenmemelerine:(

zeynep han 04-08-2012 02:45

merhabalar arkadaşlar uzun süredir sitenizi takip etmeme ve engin tecrübelerinizden yararlanmama rağmen yeni üye oldum Hakkı bey terasınız muhteşem emeğinize sağlık

Hakkı Şen 04-08-2012 07:58

Çok teşekkür ederim Zeynep kardeşim.. Daha güzelleri sizlerin olsun..

YeniGine 05-08-2012 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 418239)
sakız sardunyam

İlk bakışta sanki saksı yokmuş gibi geldi bana. :)

YeniGine 05-08-2012 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 418288)
Duş teknesini bile saksı yaptım

Maşallah, yaprak yok, her yer çiçek. Harika.

YeniGine 05-08-2012 00:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 529470)
Yeniden merhabalar...

Gerçekten maşallah; ne yaptınız da böyle oldular?..

Hakkı Şen 05-08-2012 15:56

Sevgili YeniGine; kasımpatıları sordunuz sanırım. Plastik bir bidonun içine gübre şerbeti hazırlayıp sürekli olarak aynı su ile sulama yaptım. Aralık-Ocak ve Haziran-Temmuz ayları gibi senede iki kez budama yapıp, yazın çiçeklenmelerine izin vermedim. Durum bundan ibaret :) Beğenileriniz ve ziyaretinize çok teşekkür ederim.

YeniGine 06-08-2012 16:22

Anladım; benim kasımpatlarım da şu anda kocaman kocamanlar, hatta bir tanesi çiçek açıyordu bütün tomurcukları cimdikleme yöntemi ile koparttım. Keşke bende budasa imişim!!

Hakkı Şen 06-08-2012 16:25

Evet, derin bir budama yapılması daha iyi sonuç veriyor. Geç kalmış sayılmazsınız sanırım. Çünkü hava o kadar sıcak ki, benim budama yaptıklarımda hala bir hareket yok. Havanın biraz serinlemesiyle yeni yapraklar ve sürgünler çıkmaya başlar.

YeniGine 08-08-2012 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 659155)
Bunlar kendiliğinden çıkan ipek çiçeklerim zahmetsiz :p Saksı diplerinde çıkıyorlar bir çoğunu temizliyorum bunlar biraz büyümüş kalsın artık diye düşündüm ne güzel rengarenk açmışlar.

Gerçekten maşallah. Ben özellikle ipek çiçeği aldım bir itina, bir gayret diktim, her gün gidip gidip bakıyorum... Ama onlar sanki ısrarla biz büyümeyeceğiz, yayılmayacağız, çiçek açmayacağız diyorlar... Bahçede bir köşede öyle var mı, yok mu belli değil duruyorlar. :mad:

YeniGine 08-08-2012 01:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 666438)
Sevgili Asuman hn. ve sevgili Zühre hn.

Maviş için özel bir şey yapmadım. Normal bahçe toprağında ekilmiş durumda. Küçücük bir saksıya ekmiştim, sonra tencereyi bulunca toprağı ile birlikte oraya aktardım. Yüzeye bir cm kadar hayvan gübresi yaydım. Çiçeklenme başlayıncaya kadar güneş alan bir yerde tuttum. Sonrasında biraz gölgeye aldım, malum İzmir'in kızgın güneşi açmış çiçekleri yakıp geçiyor. Güneş gören yerde dallar daha kısa dik ve sağlam oluyor.

Hakkı Bey; görüyorum ki hayvan gübresi gerçekten bitkiler için harika. Peki bu gübreyi direk mi koyuyorsunuz, hangi zamanlarda... Ben bahçede gül diplerine bile gübre koyarken inşallan yanmazlar diye dua edip duruyorum...

YeniGine 08-08-2012 01:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 669971)
Füsun Hanım kasımpatlarını daha önceki yıllarda da buduyordum fakat bu defa biraz fazla budandı galiba :)

Dipten mi budadınız Hakkı Bey??? Henüz sonuç nasıl oldu; o sayfaya gelemedim ama merak etmem ağır bastı!..

YeniGine 08-08-2012 01:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 681570)
Son halleriyle birkaç fotoğraf...

Gerçekten hem beğeniyorum, hem Maşallah demekten kendimi alamıyorum. MAŞALLAH.... Yine bahçeme şu aralar 10 tane falan gazanya aldım, diktim. Onlar da ipek çiçekleri gibi yerimizi beğenelim mi, beğenmeyelim mi, tutalım mı, tutmayalım mı, açalım mı açmayalım mı diyeee düşünüp düşünüp duruyorlar. :( Hakkı Beey ne önerirsiniz??? Yardım lütfen!!!

YeniGine 08-08-2012 01:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 791087)
Bugün terasta biraz çalışıp petunyalara raf yaptım.
Tanesi 1,25 krş.tan 5 tane raf ayağı 5,00tl. ye de ağaç 11,25 krş.a maloldu.

Gerçekten dahiyane, çok güzel bir fikir. :eek: Allah ım ömür verir isee seneye inşallah başarmaya çalışayım. Çok güzel. Ellerinize sağlık.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025