agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Hakkı Şen / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15479.htm)

nardane 05-04-2013 21:41

1 Eklenti(ler)
Hakkı bey , sizden gelenleden tek kalan bu oldu.Yaprağın birisinde yapışıklık var.Umarım kaybetmem ,üzülürüm yoksa...

Hakkı Şen 05-04-2013 22:03

Sevgili nardane, inanın ben sizden çok daha fazla üzüldüm. Tek bir çelik mi kaldı? Çok itina etmeyin, sanırım ondan oluyor. Biraz oluruna bırakın. İnanın ne yazacağımı bilmiyorum, İzmir'de ceylanlara sadece ara ara su vermek yetiyor. İklim mi farklı geldi neden böyle acaba?

Hakkı Şen 08-04-2013 10:12

1 Eklenti(ler)
Çiçekleri ancak yakından bakıldığında bu kadar güzel, ya da benim gözlerim bozulmuş iyice :p

Crassula springtime

nardane 08-04-2013 10:26

Hakkı bey bunun çiçeklerini ilk kez görüyorum ,muhteşemmiş .
Bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

Tika 08-04-2013 10:51

Crassula Springtime,çok güzel gelişmiş.Bir sürü çiçek tomurcuğu var.
Benimkisi henüz minik iki dal.Ben de aranjman yapıp uzun saksılara ektim.İleride benimkiler de böyle olur umarım.

Hakkı Şen 08-04-2013 11:22

Çiçeklerinden umudu kesip varlığını unutmaya başladığınızda çiçekleriyle ben buradayım der size sayın Tika

adneser 08-04-2013 11:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1134698)
Çiçekleri ancak yakından bakıldığında bu kadar güzel, ya da benim gözlerim bozulmuş iyice :p

Hakkı bey sizin Crassula Springtime çiçegi benim Kalanchoe'lerimi geçmiş bende olsaydı bile bu kadar güzel olamazdı!! ;););) diyorum.

Emeklerinize sağlık maşallah, nazar değmesin.

Selamalar

Hakkı Şen 08-04-2013 12:47

Ben iyisi mi bu crassulaları kalanchoelerin yanına alayım. O zaman belki bir hareket olur :) Teşekkür ederim sayın adneser

adneser 08-04-2013 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1134758)
Ben iyisi mi bu crassulaları kalanchoelerin yanına alayım. O zaman belki bir hareket olur :) Teşekkür ederim sayın adneser

Sayın Hakkı Şen
Desenize benim o zaman ;) benim kalanchoeler öksüz kalacak :(:(

Selamlar

sardunaki 14-04-2013 22:42

Sevgili Hakkı Şen ,
tek kelime ile özetlemem gerekirse "KISKANDIM" :)

İlk 15 sayfayı gezdim ve dayanamayıp yazmaya karar verdim,terasınızın son halinin fotoğrafları hangi sayfada acaba? Kasımpatları hele sardunyalar ...hepsi bir harika,elleriniz dert görmesin

mandalinleerik 14-04-2013 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunaki (Mesaj 1138677)
Sevgili Hakkı Şen ,

İlk 15 sayfayı gezdim ve dayanamayıp yazmaya karar verdim,terasınızın son halinin fotoğrafları hangi sayfada acaba? Kasımpatları hele sardunyalar ...hepsi bir harika,elleriniz dert görmesin

Siz bir de sayfa 27'dekileri görün. Hakkı abinin elinde bir keramet var onun çiçeklerinden bana da geldi ama onunki kadar güzel olmuyor.
Bu arada rumuz Rumca'dan mı?

Hakkı Şen 15-04-2013 07:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunaki (Mesaj 1138677)
Sevgili Hakkı Şen ,

Bitkilerde kıskanmak iyidir, çünkü ben de kıskancım :) Terasta genel olarak son durum fotoğrafı henüz yok. Sardunyalarla vedalaştım. Sadece ceylan sardunyalardan bir kaç çeşit kaldı elimde. Sardunyalar güneş sever dense de teras gibi tüm gün güneş gören yerlerde tam sağlıklı olmuyor maalesef.

Kasımpatılarda hiç bir eksilme yok ama onların da çiçekli zamanı biliyorsunuz kasım-aralık ayları.

Bu yıl petunyalarla ortalığı biraz renklendirmeye çalışacağım. Sanırım mayıs ayında güzel görüntüler paylaşırım.

sardunaki 15-04-2013 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1138687)
Siz bir de sayfa 27'dekileri görün. Hakkı abinin elinde bir keramet var onun çiçeklerinden bana da geldi ama onunki kadar güzel olmuyor.
Bu arada rumuz Rumca'dan mı?

Merhaba,
hemen bakıyorum bahsi geçen sayfaya ,belli hem elden hemde gönülden gelen sevgi ile büyütülüyorlar yetiştiriliyorlar,ellerine sağlık Hakkı Şen'in ..

Sardunaki şurdan geliyor ,ben tam bir sardunya aşığıyım.Rumuz alırken sardunyayı sistem kabul etmedi,benimde direkt olarak Karşıyakada yaşadığım yerde bir mekan olan Sardunaki aklıma geldi . Türk-Yunan sentezli - sirtaki yapılan Rembetiko çalınan bir mekan..Kuvvetle muhtemel Rumca'dan geldiğini düşünüyorum ama bir kaynak bulamadım malesef bu soruma .

mandalinleerik 15-04-2013 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunaki (Mesaj 1138809)
Merhaba,
hemen bakıyorum bahsi geçen sayfaya ,belli hem elden hemde gönülden gelen sevgi ile büyütülüyorlar yetiştiriliyorlar,ellerine sağlık Hakkı Şen'in ..

Sardunaki şurdan geliyor ,ben tam bir sardunya aşığıyım.Rumuz alırken sardunyayı sistem kabul etmedi,benimde direkt olarak Karşıyakada yaşadığım yerde bir mekan olan Sardunaki aklıma geldi . Türk-Yunan sentezli - sirtaki yapılan Rembetiko çalınan bir mekan..Kuvvetle muhtemel Rumca'dan geldiğini düşünüyorum ama bir kaynak bulamadım malesef bu soruma .

Babam çok iyi Rumca konuşur akşama sorayım.

sardunaki 15-04-2013 08:27

Merhaba Hakkı Şen ,
Evet sardunyalar güneş sever derler ama geçen yıl yeni taşındığım evimde malesef hepsini kaybettim,belime geliyordu boyları kızlarımın.Hergün severdim yapraklarını okşardım :( Temmuz ayında kaybettıkten sonrada bir daha hiç çiçek almadım balkonuma ,küstüm resmen.Balkonum ana cadde üstünde ve tüm gün güneş görüyor,birde İzmir sıcağı eklenince biliyorsunuz .

Birkaç haftadır tekrar mevsim çiçekleri aldım motive oldum.Kalançolar aldım,çok dayanıklı olduklarını öğrendim sıcağa ve soğuğa karşı.Bugünde Ceylan Sardunya alacağım bir kaç saksı .birkaç güne balkonumun fotoğraflarını paylaşacağım sizlerle.Sevgiler

sardunaki 15-04-2013 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1138811)
Babam çok iyi Rumca konuşur akşama sorayım.

Çok sevinirim ..
Sizde İzmir'desiniz ne güzel :) Selamlar Sevgiler dilerim - güzel bir gün dilerim

Hakkı Şen 15-04-2013 08:35

Ben de kalanchoeler konusunda çok başarısız oldum :( Mevsimlik çiçekler konusunda haklısınız, insanı motive ediyor. Petunya mutlaka edinin bol çiçekleriyle görüntüleri harika. Sardunyalar bahçede güneşe karşı dirençli olabiliyor da saksıda maalesef olmuyor. Ceylanlar klasik sardunyalara nazaran daha dayanıklı diye düşünüyorum.

mandalinleerik 15-04-2013 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunaki (Mesaj 1138819)
Çok sevinirim ..
Sizde İzmir'desiniz ne güzel :) Selamlar Sevgiler dilerim - güzel bir gün dilerim

Evet İzmir'liyim. Sardunaki için babam lakap dedi. Rumuz olarak doğru seçmişsiniz.

Hakkı abi bunları senin sayfanda konuştuk ama umarım konuyu dağıtmamışımdır.

mandalinleerik 15-04-2013 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1138820)
Ben de kalanchoeler konusunda çok başarısız oldum :( Mevsimlik çiçekler konusunda haklısınız, insanı motive ediyor. Petunya mutlaka edinin bol çiçekleriyle görüntüleri harika. Sardunyalar bahçede güneşe karşı dirençli olabiliyor da saksıda maalesef olmuyor. Ceylanlar klasik sardunyalara nazaran daha dayanıklı diye düşünüyorum.

Hakkı abi direk güneş almamalı bence o zaman sıkıntı olur diye tahmin ediyorum.

sardunaki 15-04-2013 08:42

Sayın Hakkı Şen bir sorum olacak size,
Yamanlar'ı biliyorsunuz ben tüm toprak ihtiyacımı oradan karşılıyorum .Düzenli çiçek besinide kullanıyorum,suluyorum -uygun ölçekte plastik saksılardada yetiştiriyorum.Sizce tüm bunlar yeterlimi uzun vadede çiçeklerimi yaşatmak için.Sizin tecrübelerinize güveniyorum ve önerilerini rica edeceğim.Özellikle sardunya konusunda .

Hakkı Şen 15-04-2013 08:50

Sayın Sardunaki, Yamanlar'ı bilirim epey toprak taşıdım oradan :)

Yeni bir bitki dikeceksem saksının en altına taş, kiremit parçaları eğer bunlar yoksa strafor parçalarıyla bir drenaj sağlıyorum. Sonrasında bahçe toprağı ve koyun gübresini karıştırıp saksıyı doldurduktan sonra bitkiyi dikiyorum. Bu saksıya dikeceğim bitkinin cinsi ne olursa olsun farklı bir işlem yapmıyorum.

Sulamayı büyükçe bir bidonun içinde dinlendirilmiş su ile yapıyorum. Özellikle yağmurlardan sonraki sıcaklarda çoğalan yaprak bitleri vs haşereler için de ziraatten aldığım insektisit ile mutlaka ilaçlama yapıyorum.
İşte benim bütün yaptıklarım bu kadar :)

neslihan0602 15-04-2013 17:06

Kasımpatlarınıza bayıldım bayıldımm:) muhteşem görünüyorlar..

shenile 15-04-2013 17:26

gercekten bende bayildim muhtesemmmm ler ellerinize emeyinize saglik hepsi birbirinden güzeller sanki defileye cikiyorlar gibi :)

YeniGine 16-04-2013 00:32

Sayın Hakkı Şen; 'Sardunyalarla vedalaştım' demişsiniz... :( Üzüldüm. Terasta olsa üzerlerini bir şekilde kapatıp bütün gün güneşten koruyabilirdiniz halbuki. Ama tabi yetiştiren sizsiniz, iyisini de siz bilirsiniz. Ben nacizane üzüldüğüm için yorum yaptım. Rastgelsin!..

Hakkı Şen 16-04-2013 08:25

Sevgili YeniGine, sardunyalarla derken klasik sardunyalar yok olup gittiler. Teselli olarak ceylan sardunyalar var :)

Sayfamdaki fotoğrafları beğenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Şİmdilerde teras maalesef o görüntülerden uzak. Kasımpatılar çiçekli değil hepsi budanmış şekilde, ceylan sardunyalar da henüz çiçeklenmediler bu sene tembel davranıyorlar :) Onun haricinde bir kaç kaktüs ve succulent var. Mevsimlik çiçek dikip biraz şenlenecek teras inşallah.
Herkese teşekkürler..

milaca2010 16-04-2013 14:15

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen
Sardunya bir tane, ceylanlardan da hemen hepsi duruyor. En büyük kaybım koca ağaç gibi olan ceylan sardunya maalesef kurudu

Sn. Hakkı Şen; Ceylan ağacınızın kurumasına çok üzüldüm, yine aynı cinsten edinirsiniz umarım, keşke demek boşuna fakat bir kaç tane çelikleseydiniz, kurumasının sebebi nedir? Ömrü o kadardır belkide.
Esen kalınız...

Hakkı Şen 16-04-2013 16:13

Sayın milaca2010 yıllardır benimle birlikte olan ceylan maalesef ihmalkarlığım sebebiyle kurudu. Sürekli açıkta duruyor ve herhangi bir koruma altına alınmadan kışı geçiriyordu. Saksısı da oldukça büyük olduğu için taşımak zor geldi. :(

Çeliklerinden almıştım ama sürekli eşe dosta dağıtmaktan kendime ayırmadığımın farkında bile değilmişim. Ta ki kuruduğunu anlayana kadar. Neyse ki geçen gün bir yerde denk geldim üzeri oldukça çiçekli. Şimdi çelik isteyip o güzelliği bozmak istemedim. Biraz zaman geçsin mutlaka edineceğim.

sevoş 17-04-2013 13:39

hakkı bey bende çok beğendim terasınızı.Kasımpatıları buduyormusunuz,nasıl kısa boylu oluyor.benim bahçede var çok uzun boylu oluyor ,her tarafa yatıyor.

Hakkı Şen 17-04-2013 13:53

Sayın sevoş kasımpatıları yılda iki kez buduyorum. Hem de öyle böyle değil. Dipten buduyorum. Yalnız kasımpatılar farklı cinslerde bazıları çok uzayıp çiçeklenince yerlere yatıyor ki mutlaka onlara destek gerekiyor, bazıları da bodur cins. Tek kök üzerinde dallanarak top şeklinde büyüyor. Çiçekçilerde satılan genellikle bodur cinsleri oluyor. Uzun olanlara göre hem daha fazla çiçekleniyor hem de ağırlıktan yatmıyor.

Budamayı ilk olarak çiçeklenme bittikten sonra yani kasımda açan çiçekler kuruyup gittikten sonra, ikinci budamayı da temmuz sonlarına doğru yapıyorum. Böylece yeni çıkan dallar yaprak dökmeden çiçeklenip çok daha canlı ve güzel oluyor.

ecrin11 17-04-2013 15:44

hakkı abi terasınıza da ki çiçeklerınıze koskocaman MASALLAH diyorum.kayıplar olmuş onlar için üzüldüm.insallah yenıden edınırsınız

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025