![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
Bu aralar nöbetlerim çok fazla ama sabah nöbetten çıkar çıkmaz hemen çiçeklerime koşturup bol bol fotoğraflarını çekip paylaşmam lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Keşke kolay olsa sayın:sinbas ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Üzüm sümbüllerim büyümeye devam ediyor, kökleri saksının dışına çıkmaya başlamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkileri de insanlar gibi düşünürsek üretimde başarılı oluruz, emeklerimiz boşa gitmez. Nasıl insanların doktor ilaç iğne yemek, su, uyku ve dinlenme (ağaçlar) saatleri var bitkilerin dünyasında da aynı şeyler var, bitkilerle insanları bu açıdan inceler ve bu pencereden bakarsak bir birlerine benzetiriz. Üstelik bazı insanları kırk yıl sırtında gezdir bir gün kısa süreliğine de olsa indirdiğinizde sizden kötüsü olmaz, ya toprak ve bitkiler öyle mi siz onlara bir verirsiniz onlar size bin veriyor. ![]() Bak gördün mü! yine sağlıklı bir iş, üstelik hobi olarak yapılan bir iş. ![]() Şimdi koca Veysel'in dizeleri aklıma geldi; Dost dost diye nicelerine sarıldım Benim sadık yârim kara topraktır Beyhude dolandım boşa yoruldum Benim sadık yârim kara topraktır Nice güzellere bağlandım kaldım Ne bir vefa gördüm ne fayda buldum Her türlü isteğim topraktan aldım Benim sadık yârim kara topraktır Koyun verdi kuzu verdi süt verdi Yemek verdi ekmek verdi et verdi Kazma ile döğmeyince kıt verdi Benim sadık yârim kara topraktır Ademden bu deme neslim getirdi Bana türlü türlü meyva yetirdi Her gün beni tepesinde götürdü Benim sadık yârim kara topraktır Karnın yardım kazmayınan belinen Yüzün yırttim tırnağınan elinen Yine beni karşıladı gülünen Benim sadık yârim kara topraktır İşkence yaptıkça bana gülerdi Bunda yalan yoktur herkes de gördü Bir çekirdek verdim dört bostan verdi Benim sadık yârim kara topraktır Havaya bakarsam hava alırım Toprağa bakarsam dua alırım Topraktan ayrılsam nerde kalırım Benim sadık yârim kara topraktır Dileğin var ise Allah'tan Almak için uzak gitme topraktan Comertlik toprağa verilmiş Hak'tan Benim sadık yârim kara topraktır Hakikat ararsan açık bir nokta Allah kula yakın kul Allaha Hak'kın hazinesi gizli toprakta Benim sadık yârim kara topraktır Bütün kusurlarım toprak gizliyor Merhem çalıp yaralarım düzlüyor Kolun açmış yollarımı gözlüyor Benim sadık yârim kara topraktır Herkim olursa bu sırra mazhar Dünyaya bırakır ölmez bir eser Gün gelir Veysel'i bağrına basar Benim sadık yârim kara topraktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Nergislerde aynı şekilde büyumeye devam ediyor yavaş yavaş daha çok küçükler ama köklerinin maşallahı var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bana kırlarda yetişen yabani sümbülü hatırlatıyor onların hiç kokusu yoktu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Şuan aklıma giriyorsunuz sayın:sinbas ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Bakalım ne olacak sayın:yenigine ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kitaplardaki hataları da buldukça daha da bir aşkla sarıldım derslere açık öğretim olmasına rağmen @posta ile hocaların hatalarını bol bol gönderdim, en sonunda kitapları değiştirmek zorunda kaldılar. Hatalardan örneklemeler; Sakız kabağının kök çapı 2,5 metre ("@posta; hocam biz çınar ağacımı yetiştiriyoruz yoksa sakız kabağımı" 2,5 cm yazacaklarına metre yazmışlar) Susamın optimum sıcaklık isteği 250°dir, 350°nin üzerinde çıkarsa bitki strese girermiş.(25 ve 35' in derece işareti yerine sıfır koymuşlar olmuş 250-350 buna yine bir espri patlattım "@posta; Hocam sanırım biz dünyada değilde cehennem de susam yetiştirme tekniklerini öğreniyoruz" ![]() ![]() İki yıl göz açıp kapayıncaya kadar İşte böyle geldi geçti. devamı olsa devam edecektim ama yok. Bizden sonra çan eğrisi diye bir şey çıkardılar okul bitirmek (harç ve kitap paralarını saymazsak) bedava oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
...ve soğanlı çiçeklerden en sevdiğim çiçek olan güzel kokulu sümbüllerim filizlenip gün yüzüne çıkmaya başlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Bana tarım bölümü okutmaya kararlısınız sayın:sinbas ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Galip, erken filizlenmeye başlamadılar mı? Güzel çiçeklenebilmeleri için soğanların soğuk yemesi gerekmiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Neden olmasın, kimbilir belki abinin de bilge bir elamana ihtiyacı vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçede karın altında da olsa yaşamlarını sürdürüyorlar. sadece geçtiğimiz (2015) kış bizim burada geceleri -20° nin üzerine çıkması ve saksılarda olması sümbüllerin donmasına ve çürümesine sebep oldu. Yine 24 soğan aldım tamamı bol kokulu mor olanlardan. Bakalım bu sene ne olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bakalım bekleyip göreceğiz neler olacak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Galip, bence erken. Ya suluyorsun, ya da oda sıcaklığı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Daha hiç sulamadım, odanın camları 24 saat hep açık içerisi çok soğuk sayın:yenigine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Bu konuyu en iyi şekilde asyalale şirketinden öğreniriz bence sayın:yenigine ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Asya Lale'ye ne gerek var sevgili Galip http://www.agaclar.net/forum/soganli...r/10833-10.htm Konu başlığında sorabilirsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Forumda yeni olunca forumu unutuyorum teşekkürler sayın:yenigine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Yavru sukulentlerim büyümeye devam ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Evdeki camların çoğu çiçeklerimle doldu sayılır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Hibiskusum yeniden çiçeklerini açtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda yeni sukulentlerim saksım kalmadı diye 5 litrelik su şişesini ortadan ikiye kesip saksı gibi kullandım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bir hız,bir hız maşallah Galipçiğim.Sümbülleri büyütmüşsün.Ben Maraş'a dönene kadar çiçek açacaklar vallahi.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |