agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni9227Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2015, 10:46   #691
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyap Mesajı Göster
Zengardenden getirttim 15 gün önce. Tarpan çilek fidesi. Mine ve fas nanesi getirtirken çiçeklerine bayılıp araya kaynattım
Çok güzelmiş, hemen araştırıyorum ama edinemezsem sen bir kök çilekçikle bir kök aşkın gözyaşını Milla teyzesine el öpmeye yollarsın belki

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 10:59   #692
Ağaç Dostu

Yagmur143's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Sevgili milla menekşeleriniz çok güzel olmuş. Ben menekşe konusunda hiç başarılı değilim
Avatarınızdaki çiçeğin adını biliyormusunuz? Mavi tonu çok güzel...

Yagmur143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 11:13   #693
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Tabi ki ne demek . Aşkın gözyaşı hazır ama çilekçiğin fidesi çok küçük yavru vermesini beklememiz gerekiyor . O yavru verinceye kadar zengardenden aldığım diğer çiçekler de dallanır sanırım, toplu el öpmeye gelirler

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 11:25   #694
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyap Mesajı Göster
Tabi ki ne demek . Aşkın gözyaşı hazır ama çilekçiğin fidesi çok küçük yavru vermesini beklememiz gerekiyor . O yavru verinceye kadar zengardenden aldığım diğer çiçekler de dallanır sanırım, toplu el öpmeye gelirler
Toplu el öpme töreni Bu fikir çok hoşuma gitti.

Eski 21-05-2015, 11:30   #695
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 Mesajı Göster
Sevgili milla menekşeleriniz çok güzel olmuş. Ben menekşe konusunda hiç başarılı değilim
Avatarınızdaki çiçeğin adını biliyormusunuz? Mavi tonu çok güzel...
Sevgili Yağmur143,
Bu çiçek mine çiçeği. Profil için resim araştırırken bu çok hoşuma gitti ve ekledim. Sonrasında da alıştım hiç değişmedim.
Menekşe konusunda başarımın sırrı bir defada su dolu bir kapta üstten bolca sulama ve 1 saat kadar o su dolu kapta tutmam. Sonrasında bir ızgara üzerinde alttan hiç su akıtmayacak hale gelene kadar dinlendirmem. Sonrasında bulunduğumuz otama göre 3-4 hafta hiç su vermemem. Zaten susayınca yapraklar kendini salmaya başlıyor. O zaman bu işlemi sil baştan yapıyorum. Ne kadar susuz kalırsa o kadar çok çiçek yapıyor.

Eski 21-05-2015, 11:38   #696
Ağaçsever

Artemisya's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Yenilebilirlerle devam edeyim.Nane salatalarımızı şenlendirmeye başladı.Kestik sıra daha çok vermeye başladı.
Maydonoz biraz seyrek ama yine de kıvama geldi sayılır.
Merhaba Milla, nane, maydonoz, domates ve biberi siz tohumdan mı ektiniz yoksa fide mi aldınız merak ettim..

ben de bu sene ilk defa tohumdan bazı sebzeler ektim, o kadar yavaş gelişiyorlar ki, sormak istedim siz tecrübelisiniz bu konuda. 10 gün önce nane, fesleğen, çeri domates, minik biber, tere, biberiye v.s ektim.. nane, fesleğen ve biber hala çıkmadı, ne zaman çıkacaklar da ne zaman büyüyecekler diye düşünüyorum. 1 ay önce ektiğim maydonoz ve dereotu ise halen yenilecek boya gelmediler. deneme amaçlı küçük bir saksıya ekmiştim çokta azlar kıyamıyorum, seyrediyorum

sonkez, hira, aleydi ve 1 kişi beğendi.
Artemisya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 11:53   #697
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Menekşeler çok güzel Milla, bayıldım. Ben hiç anlamıyorum dillerinden ama yukarda bahsettiğin olaya bakarsak ben çok su verdiğimi fark ettim. Sonkez abla menekşe severlerden olarak anlamış benim çokta ilgim olmadığını Aslında ilgisizlik sayılmaz pekte.. Bakamadığım için menekşe almıyorum, çoğaltmıyorum.. Menekşelerde nasıl besin kullanıyorsun? Normal bitkilere verdiğimiz sıvı besinler uygun mu mesela? Şimdilik açık pembe bir menekşem var bir aydır, umarım son nefesini vermez bu kez ellerimde.. Ah hira ah! Sardunyadan başkası çekmez kahrını!

Söylemeden edemeyeceğim.. Uyap, o ne güzel bir çilek çiçeği öyle! İlk defa pembe çiçek gördüm.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 12:29   #698
Ağaçsever

Artemisya's Avatar

Sevgili Hira, ben menekşeler için özel besin görmüştüm fakat alsam mı karar veremediğim için almadım. çiçeklere çiçek coşturan vermek iyi mi kötü bilmiyorum çünkü, önce bir araştırmak istedim. Menekşelerin kötü yapraklarını budamakta faydalı oluyor. Sevgili Milla'nın uyguladığı sulama yöntemini ben bilinçsizce yaptım, 3 hafta kadar evde yoktum ve menekşem mecburen susuz kaldı. Döndüğümde alt yapraklar boyunlarını bükmüştü fakat ortadan yeni yapraklar çıkıyordu. Toprak nemlenene kadar yukardan su verdim. Sonraki günler azar azar tabaktan suladım, kendine geldi. Ve şimdi tomurcuklandı belkide Milla'nın dediği gibi susuz kalmasının etkisi olmuştur. Bir başka sulama yöntemi de toprağı parmakla biraz çimdik atıp nem var mı kontrol etmek. Eğer kuruysa sulamak. Ben unuturum diye genelde tabaktan suluyorum birkaç günde bir. Menekşe bakmada ben de yeniyim fakat çok araştırıyorum, bakalım umarım geçici bir heves olmaz benim için! Menekşelerimden biri 3-4 aydır bende, çiçeğini dökmüştü ama tomurcuklandı şimdi. Belki sizin için de teşvik edici olur bu sevgili Yağmur.. Sanıyorum menekşe bakmaktaki en büyük yanlış fazla sulayıp kökün çürümesine neden olmak oluyor. Birde aklıma gelen önemli bir nokta; menekşe sulandıktan 1-2 saat sonra tabağı kontrol edip kalan fazla suyu dökmek gerekiyor. Tabakta kalan suyu menekşe devamlı köklere çekeceği için yine çürümeye neden oluyor yoksa.

sonkez, hira, Milla ve 2 kişi beğendi.
Eski 21-05-2015, 13:20   #699
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya Mesajı Göster
Merhaba Milla, nane, maydonoz, domates ve biberi siz tohumdan mı ektiniz yoksa fide mi aldınız merak ettim..

ben de bu sene ilk defa tohumdan bazı sebzeler ektim, o kadar yavaş gelişiyorlar ki, sormak istedim siz tecrübelisiniz bu konuda. 10 gün önce nane, fesleğen, çeri domates, minik biber, tere, biberiye v.s ektim.. nane, fesleğen ve biber hala çıkmadı, ne zaman çıkacaklar da ne zaman büyüyecekler diye düşünüyorum. 1 ay önce ektiğim maydonoz ve dereotu ise halen yenilecek boya gelmediler. deneme amaçlı küçük bir saksıya ekmiştim çokta azlar kıyamıyorum, seyrediyorum
Merhaba Artemisya,
Nane haricinde yeşillikleri tohumdan ektim. Naneyi dalını köklendirmek sureti ile ektim. Yeşillikler kök aşamasında pek geç büyüyorlar ama hayata bir tutundular mı ondan sonra hem lezzetli hem de görsel şölen başlıyor Maydonoz ve dereotunu kıyıp alın derim. Yaprakların olanlarını toplarsanız daha güçlü yenilerin geldiğini görürsünüz.
Diğer tohumların şimdiye çıkmış olması lazımdı. Bir poşet yardımı ile sera etkisi yapmayı deneyin derim. Benim tohumlarım bu yöntemle genelde 1-2 günde çıkıyor. Şimdiden kolay gelsin.

sonkez, aleydi, uyap ve 1 kişi beğendi.
Eski 21-05-2015, 13:24   #700
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Menekşeler çok güzel Milla, bayıldım. Ben hiç anlamıyorum dillerinden ama yukarda bahsettiğin olaya bakarsak ben çok su verdiğimi fark ettim. Sonkez abla menekşe severlerden olarak anlamış benim çokta ilgim olmadığını Aslında ilgisizlik sayılmaz pekte.. Bakamadığım için menekşe almıyorum, çoğaltmıyorum.. Menekşelerde nasıl besin kullanıyorsun? Normal bitkilere verdiğimiz sıvı besinler uygun mu mesela? Şimdilik açık pembe bir menekşem var bir aydır, umarım son nefesini vermez bu kez ellerimde.. Ah hira ah! Sardunyadan başkası çekmez kahrını!

Söylemeden edemeyeceğim.. Uyap, o ne güzel bir çilek çiçeği öyle! İlk defa pembe çiçek gördüm.
Sevgili hira,
Bence çiçekleri fazla rahatsız ediyoruz o nedenle küsüyorlar Arada bir su ver unut gitsin. Su istedikleri zaman hemen tomurcuk yapıyorlar. Bırak biz onlara değil onlar bize ilgi göstersin
Ben bütün bitkilerimde yosun özü kullanıyorum. Mükemmel sonuç veriyor ve tamamen organik. Her çeşide kullanılabiliyor.

Eski 21-05-2015, 14:21   #701
Ağaçsever

Artemisya's Avatar

Teşekkürler Milla. Poşetle nasıl oluyor bilmiyorum, streç filmle kapatsam üzerini aynısı olur mu? Dediğinizi yapayım birazcık salata için koparayım bakalım
Yosunu nereden temin ediyorsunuz, herşeyin aynı yerde satıldığı bir yer olsa keşke..

sonkez, aleydi ve Milla beğendi.
Eski 21-05-2015, 16:42   #702
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya Mesajı Göster
Teşekkürler Milla. Poşetle nasıl oluyor bilmiyorum, streç filmle kapatsam üzerini aynısı olur mu? Dediğinizi yapayım birazcık salata için koparayım bakalım
Yosunu nereden temin ediyorsunuz, herşeyin aynı yerde satıldığı bir yer olsa keşke..
Sevgili Artemisya, aslında ben de strech film kullanıyorum ama belki sizde yoksa alternatif olsun diye yazmıştım
Bir kaç günde bir biraz koparın çabucak güçlendiklerini göreceksiniz.
Ben bana sayın pria'nın önerisi olan dr tarsa'nın proton adlı yosun özünü kullanıyorum. Bir seneye yakın kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Başka hiç bir gübre kullanmıyorum.
İnternette araştırılınca çok değişken fiyatlar var. Ben en hesaplı ve hızlı gönderen Malçok Tarım'ı çok beğendim.Oradan getirtebilirsiniz. kolay gelsin.
Not:Marka ve firma adı vermek uygun değilse bu mesajımı düzeltebilirim.

sonkez, aleydi, uyap ve 1 kişi beğendi.
Eski 21-05-2015, 18:55   #703
Ağaçsever

Artemisya's Avatar

Alıntı:
Sevgili Artemisya, aslında ben de strech film kullanıyorum ama belki sizde yoksa alternatif olsun diye yazmıştım
Bir kaç günde bir biraz koparın çabucak güçlendiklerini göreceksiniz.
Ben bana sayın pria'nın önerisi olan dr tarsa'nın proton adlı yosun özünü kullanıyorum. Bir seneye yakın kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Başka hiç bir gübre kullanmıyorum.
İnternette araştırılınca çok değişken fiyatlar var. Ben en hesaplı ve hızlı gönderen Malçok Tarım'ı çok beğendim.Oradan getirtebilirsiniz. kolay gelsin.
Not:Marka ve firma adı vermek uygun değilse bu mesajımı düzeltebilirim.
Teşekkürler sevgili Milla, bakacağım..

Milla beğendi.
Eski 22-05-2015, 11:36   #704
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Hatay güzeli
Kohleria (Japon küpelisi) Çok şükür açmaya karar verdi.

Eklenen Resimler

Eski 22-05-2015, 14:02   #705
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili milla, hatay güzelinizin tomurcuğu dağ çileği görünümünde çok tatlı görünüyor. benimki de geçen yaz sıcaklardan çok etkilenmişti, üstüne birde kış sert geçince anca toparlanıyoruz.

sonkez, aleydi, Milla ve 2 kişi beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2015, 14:13   #706
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu benim 4. denemem ilk üç çiçeği ne yaptıysam yaşatamadım. Çok da istiyordum, takmıştım kafayı bu çiçeğe. Sağ olsun Hatay'dan bir arkadaşım köklendirip gönderdi ve bu defa tuttu. Dediğiniz gibi minik bir dağ çileğine benziyor. Bir de tam açsa da görsek güzelliğini.

Eski 22-05-2015, 16:04   #707
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Açsa da çiçeğini görsek .

Eski 22-05-2015, 16:06   #708
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Açar açmaz ekleyeceğim

Eski 27-05-2015, 13:12   #709
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu kız kardeşimin evinde her haziran açan güzeli. Üzeri onlarca tomurcuk kaplı.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2015, 13:13   #710
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu da benim minik miliim dördüncü katı çıkıyor

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2015, 13:14   #711
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Coştular bir de açsalar

Eklenen Resimler

Eski 28-05-2015, 13:38   #712
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Sevgili Milla o ne güzel mıllı bayıldım inan..Menekşelerin çoşmus maşallah...Benımkiler bana küstüler sanki birkaç tanesi dışında çiçek yok

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2015, 14:14   #713
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Sevgili Milla o ne güzel mıllı bayıldım inan..Menekşelerin çoşmus maşallah...Benımkiler bana küstüler sanki birkaç tanesi dışında çiçek yok
Yapraklarını salıncaya kadar suyu kes bak ne kadar çiçekleniyorlar
Milii çok katlı olacak sanırım Daha önce iki kat açmıştı şimdi dört. Ben de şaştım. Daha önce görmemiştim böylesini.

Eski 29-05-2015, 08:24   #714
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Alıntı:
Yapraklarını salıncaya kadar suyu kes bak ne kadar çiçekleniyorlar
Milii çok katlı olacak sanırım Daha önce iki kat açmıştı şimdi dört. Ben de şaştım. Daha önce görmemiştim böylesini.
Yer darlığından kaçak kat çıkıyor garibim ne yapsın .

Eski 29-05-2015, 10:20   #715
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
O kadar çok kaçak kat yapan çıktı ki yakında belediyeler gelip balkonları hep mühürleyecek.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2015, 14:42   #716
Ağaçsever

özlemsoylu's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2014
Alıntı:
Bu benim 4. denemem ilk üç çiçeği ne yaptıysam yaşatamadım. Çok da istiyordum, takmıştım kafayı bu çiçeğe. Sağ olsun Hatay'dan bir arkadaşım köklendirip gönderdi ve bu defa tuttu. Dediğiniz gibi minik bir dağ çileğine benziyor. Bir de tam açsa da görsek güzelliğini.
canım gözün aydın sonunda yaşatmısın fideden olmuyor , ondan bizim gönderdiklerimiz tutmadı kısmet bunaymış bak valla şok sevindim bu arada benim kohlerialar küsdü ölmüşdü birinde varmış daha alıp ekmedim...

özlemsoylu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2015, 11:10   #717
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Sevgili Milla nerelerdesiniz, özlettiniz kendinizi...

Milla, Laleci_03, uyap ve 1 kişi beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2015, 11:40   #718
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Exclamation

Evet sevgili Milla nerelerdesiniz . Hindistan seferi için sizi bekliyoruz. Kohleria açmadı mı daha ?

Eski 06-06-2015, 19:04   #719
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Ah ah aksilikler işte ,Hindistan seferi sürekli ertelendi ,yolcuların işleri bitmedi galiba. Milla bu kadar süre kaybolmazdı. Sadece geziye gittiğinde kaybolurdu.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2015, 19:32   #720
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Milla ablacım, Hindistan seferi için mehter takımımı zor tutuyorum, çabucak gel buralara

aleydi, Milla, telato ve 3 kişi beğendi.
Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025