Sevgili Hira, ben menekşeler için özel besin görmüştüm fakat alsam mı karar veremediğim için almadım. çiçeklere çiçek coşturan vermek iyi mi kötü bilmiyorum çünkü, önce bir araştırmak istedim. Menekşelerin kötü yapraklarını budamakta faydalı oluyor. Sevgili Milla'nın uyguladığı sulama yöntemini ben bilinçsizce yaptım, 3 hafta kadar evde yoktum ve menekşem mecburen susuz kaldı. Döndüğümde alt yapraklar boyunlarını bükmüştü fakat ortadan yeni yapraklar çıkıyordu. Toprak nemlenene kadar yukardan su verdim. Sonraki günler azar azar tabaktan suladım, kendine geldi. Ve şimdi tomurcuklandı

belkide Milla'nın dediği gibi susuz kalmasının etkisi olmuştur. Bir başka sulama yöntemi de toprağı parmakla biraz çimdik atıp nem var mı kontrol etmek. Eğer kuruysa sulamak. Ben unuturum diye genelde tabaktan suluyorum birkaç günde bir. Menekşe bakmada ben de yeniyim fakat çok araştırıyorum, bakalım umarım geçici bir heves olmaz benim için! Menekşelerimden biri 3-4 aydır bende, çiçeğini dökmüştü ama tomurcuklandı şimdi. Belki sizin için de teşvik edici olur bu sevgili Yağmur.. Sanıyorum menekşe bakmaktaki en büyük yanlış fazla sulayıp kökün çürümesine neden olmak oluyor. Birde aklıma gelen önemli bir nokta; menekşe sulandıktan 1-2 saat sonra tabağı kontrol edip kalan fazla suyu dökmek gerekiyor. Tabakta kalan suyu menekşe devamlı köklere çekeceği için yine çürümeye neden oluyor yoksa.