View Single Post
Eski 21-05-2015, 13:20   #699
Milla
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya Mesajı Göster
Merhaba Milla, nane, maydonoz, domates ve biberi siz tohumdan mı ektiniz yoksa fide mi aldınız merak ettim..

ben de bu sene ilk defa tohumdan bazı sebzeler ektim, o kadar yavaş gelişiyorlar ki, sormak istedim siz tecrübelisiniz bu konuda. 10 gün önce nane, fesleğen, çeri domates, minik biber, tere, biberiye v.s ektim.. nane, fesleğen ve biber hala çıkmadı, ne zaman çıkacaklar da ne zaman büyüyecekler diye düşünüyorum. 1 ay önce ektiğim maydonoz ve dereotu ise halen yenilecek boya gelmediler. deneme amaçlı küçük bir saksıya ekmiştim çokta azlar kıyamıyorum, seyrediyorum
Merhaba Artemisya,
Nane haricinde yeşillikleri tohumdan ektim. Naneyi dalını köklendirmek sureti ile ektim. Yeşillikler kök aşamasında pek geç büyüyorlar ama hayata bir tutundular mı ondan sonra hem lezzetli hem de görsel şölen başlıyor Maydonoz ve dereotunu kıyıp alın derim. Yaprakların olanlarını toplarsanız daha güçlü yenilerin geldiğini görürsünüz.
Diğer tohumların şimdiye çıkmış olması lazımdı. Bir poşet yardımı ile sera etkisi yapmayı deneyin derim. Benim tohumlarım bu yöntemle genelde 1-2 günde çıkıyor. Şimdiden kolay gelsin.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön