![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu çalıyı çit bitkisi olarak kullanmayı seviyorum ama adını bilmiyorum sanki taflanlara benziyor ama acaba nedir? Beyaz çiçeklere sahip, kokusu sanki hanımelini anımsatan tatlı kokulu bir çalı ve hızlı büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çam ağacımın tam cinsinide bilmiyorum ama bu bahar altına diktiğim mini hercailerle ve petunyalarla güzel olmuş gibi, hele birde petunyalar açsa daha güzel gözükürler. Onların bahar aylarındaki resimleri daha önceki sayfalarda var olması lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
Bu arada söylemeden geçmiş olursam içim rahat etmeyecek, çiçeklerinize bayıldım. Hele mor aşığı olan biri olarak o tatlı küpeniz ve mor ceylangözü beni bitirdi. ![]() Gördüğüm yerde alırım artık canandan. Hiç denk gelmedim şimdiye kadar. :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yaprak Güzeli sayfama hoş geldiniz. Süsenin adını o arada unutmuştum, internettede araştırdığımda hem süsen hem iris olarak çıktı, hatta ağaçlar.net sitemizde de o bitkinin konu başlığı öyle geçiyor. İnanın bende de mor hastalığı var sizi çok iyi anlıyorum. ![]() Şu bir kaç gün evden uzakta geçireceğim. Geri döndüğümde petunyaların bir çoğu açmış olur, onların dışında kohleriam, orkidelerim, japon güllerim hepsi açmayı bekliyor inşallah resimlerini çekip sizlerle paylaşmaya yetişebilirim. Düzenleyen lusoari : 26-05-2014 saat 08:28 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili lusoari o dikenli güzellere maşallah, ne kadar güzel olmuşlar. Merak ettim 2 ve 3. karedeki dikenli güzeller kaç yaşındalar. Maşallah hepsi birbirinden güzel. Çit, çalı bitkin de sanki ligstrüm gibi geldi bana. Ama onun çiçeklerinin kokusu bana da hanımelini andırmaz üstelik acımsı bir kokusu var gibi gelir. Sen en iyisi bir araştır. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık; rastgelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dikenli dostlarımızın, bir çoğunun ismi aklımda kalmıyor ne yazık ki söylenişleri çok zor. ![]() 3. resimdekini geçen sene çöp konteynırının yanında terk edilmiş olarak buldum ve içim rahat etmediği için eve kadar taşıdım ( dikenleri çok batıyor, tarif edemeyeceğim bir acı. ) Tahminen 6 ile 10 yaş arasında vardır. Kayın babamın var bir tane kocaman o daha bir güzel, mutlaka resmini çekip paylaşırım. ![]() 2. resimde olan sol taraftaki mavimsi gri renge sahip olan, 3. yaşında ( çelikten yetiştirdim ) sağ taraftaki ise tam 4 yaşında. Çok güzel çilek meyvesine benzer çiçekler açıp, her gelenin beğendiği bir güzel. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç gündür evde olmadığım için, döndüğümde aralarında beni hediyelere boğanlarda vardı. İşte çiçekli güzellerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Benim için ömrümde aldığım en güzel hediyeler, onlara her baktığımda kendimi çok mutlu hissediyorum. Beni bu kadar çok sevindirdiğin için sana sonsuz teşekkürler canım ablacığım. Hepinizle paylaşmaktan gurur duyuyorum, karşınızda opuntialar ve kaynana topuzu. Bu karışık renkli opuntiaya sahip olmayı hep hayal etmişimdir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Telgraflarım, aşkın gözyaşı ve parlak Mustafa. Telgraflar diktiğimden beri sürgün bile vermişler. Maşallah benim yavrularıma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yılan kaktüs, sedum palmeri ve cassula ovata. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Aloe vera, buz çiçeği, kuşların çok sevdiği sedum ve minicik crassular. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bunların isimlerini malesef bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İlk resimdeki delosperma cooperi. İkinci resimdekinin türünü biliyordum da unutmuşum. Sevgili Sakdağ göndermişti bana da. Üçüncü sedum sarmentosum. Dördüncü sedum angelina rupestre. Son resimde sedum voodoo ve ismini anımsayamadıklarım... Daha vardı gönderdiğim yanlış anımsamıyorsam? Hepsini mutlulukla büyütmeni dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria ilk geldiğinde yaprakları dökülmüş ve hafif yumuşamıştı ama şu anda son kalan iki yaprağı sertleşti ve durumu iyiye gidiyor. Diğerinin adını bile bilmiyorum geldiğinde üstünde hiç yaprak kalmamış, tanınmaz hale gelmişti inşallah echeveriayı kurtardığım gibi onuda kurtarabilirim. Küçü beyaz çiçekleri çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sana daha sağlıklı gelebilselerdi iyi olacaktı da, kısmet değilmiş. İnşallah küllerinden doğar hepsi. Bir gecelik gelin ne durumda? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda kopan bir iki sukulent yaprağı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
O kopan sukulent yapraklarının dalları nerede canım kardeşim? Onlar köklüydü ama... Bir de ayrıca yapraktan ürettiklerimden paylaştıklarım vardı. Yol yorgunu mu yoksa onlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Japon küpesini unutursam küser. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sayın lusoari, Japon küpeliniz çok güzel; maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili Milla, daha güzelleri sizlerin olur inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sayfanız hayırlı bol bereketli olsun lusoari. Güzel bir bahçe ve güzel bitkiler. 70 nolu mesajınızdaki kırmızı asma güllerinizin formunu çok beğendim, tüm yaz açmasa da bu görkemli hali kendisini affettirmeye yeter. 105 nolu mesajınızdaki güller de harika görünüyorlar. Eflatun açan kokulu diye tahmin ediyorum. Her şeyi ile güzel bakımlı bir bahçeniz var, ellerinize sağlık. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eflatun gülümüz çok hafif ama hoş bir kokuya sahip. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Cevapların için çok teşekkür ederim Loveforlife ablacığım, sen olmasaydın bu kadar çok güzele kavuşamazdım. Vallahi o yaprakların anneleri eğer yanlış tanımadıysam sedum rubrotinctum olması lazım öyle dimi? Hemen gidip onuda resmini çekip, paylaşayım bir de kontrol edeyim acaba resmini çekmediğim var mı diye. İnşallah echeveriayla öbürünü de kurtarabilmeyi başarırım. Sardunyalar bana geldiklerinde durumları iyiydi ama yaprakları sarardığı için kestim, şu anda sadece gövdeleri var ama kök vermeye başlamışlar herhalde ki ufak ufak filizlenmeye başladılar, biraz serpilsinler onları da paylaşmak istiyorum. Hatta içlerinde bir tanesi aceleci davranıp tomurcuk vermeye çalışıyor ( eğer yanlış hatırlamıyorsam kırmızı renkli. ) Canım ablam bir gecelik gelin yoktu malesef paketin içinde, ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzellerimi paylaşmayı unutmuşum, malum çok uzak yollardan geldi hepsi, dikip bakıma aldım hepsi bahçede duruyor ama diğer büyük saksıların gölgesine yerleştirdim ki güneş değişikliliğnden, hava farkından bozulmasınlar. Hepinizin büyüyüp, güzelleşeceğinize eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın lusoari yeni gelen bitkilerinizi güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görmeniz dileğimle, malum çok uzaklardan gelmişler size kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer benim çiçeklerimden de istediğiniz olursa hiç çekinmeden söyleyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Sevgili Lusoari, benim de artık ceylangözüm var. ![]() Bir de bir şey soracağım: acaba seninkinin rengi fotoğrafta tam mı çıkmış? Bazen fotoğrafta tam rengi çıkmıyor. Benim bordo sardunyamla, mor telgrafın renkleri birebir çıkmıyor mesela. Aslında daha güzeller. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben kendimi bildim bileli, bu seneye kadar epey bir sardunya çeşidim vardı (kediler yüzünden bozulana kadar) ama ilk edindiğim ceylanı hatırlıyorum da çok dayanıklıydı, mesela normal ve ceylan sardunyaları karşılaştırdığımda normallerde yaprak sararması daha çok gözlemledim, ceylanların suyu biraz fazla kaçtığında dert etmiyorlar, tek kötü tarafları normallere göre biraz daha zor tutuyorlar. Dediğin doğru mesela ben de mor renkli çiçekleri fotoğrafladığımda tam rengini yakalayamamaktan şikayetçiyim, ama nasıl oldu bilmiyorum ama bende ki mor ceylanın rengi tam olduğu gibi çıkmış. Sendekine de baktım ama seninki biraz daha açık rengi gibi, yinede çok güzel gözüküyor, güle güle büyüt. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Bendeki yoğun bir pembe. O da sevdiğim bir ton işte. Dün de çıkınca mor ceylangözü bulamadım ama "beyaz" sakız aldım. Ellerinden öper. ![]() Sen de güle güle büyüt hepsini. Ellerine sağlık. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|