View Single Post
Eski 03-06-2014, 10:51   #139
Yaprak Güzeli
Ağaçsever

Yaprak Güzeli's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Çok sevindim. Ceylan sardunya, normal sardunyalara göre daha dayanıklı gibi.
Ben kendimi bildim bileli, bu seneye kadar epey bir sardunya çeşidim vardı (kediler yüzünden bozulana kadar) ama ilk edindiğim ceylanı hatırlıyorum da çok dayanıklıydı, mesela normal ve ceylan sardunyaları karşılaştırdığımda normallerde yaprak sararması daha çok gözlemledim, ceylanların suyu biraz fazla kaçtığında dert etmiyorlar, tek kötü tarafları normallere göre biraz daha zor tutuyorlar.
Dediğin doğru mesela ben de mor renkli çiçekleri fotoğrafladığımda tam rengini yakalayamamaktan şikayetçiyim, ama nasıl oldu bilmiyorum ama bende ki mor ceylanın rengi tam olduğu gibi çıkmış. Sendekine de baktım ama seninki biraz daha açık rengi gibi, yinede çok güzel gözüküyor, güle güle büyüt.
Benim tek ceylan sardunyam (gelincik gibi harika bir renkti) saksının ve toprağın su tutmasının gazabına uğramıştı zamanında. O yüzden ne kadar dayanıklı bilmem ama dediğin gibiyse müthiş olur çünkü yerli sardunyalar zaten gördüğüm en dayanıklı çiçekler.

Bendeki yoğun bir pembe. O da sevdiğim bir ton işte.

Dün de çıkınca mor ceylangözü bulamadım ama "beyaz" sakız aldım. Ellerinden öper. Dengemiz geldi.

Sen de güle güle büyüt hepsini. Ellerine sağlık.

Yaprak Güzeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön