agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni6705Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2014, 20:24   #181
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nautilus Cycad Mesajı Göster
Sevgili dünyalar iyisi dostum Ari.... Nasıl ilk konuyu açtığında atlamışım bilmiyorum ama bu geç mesajım için beni bağışla. Bu gün şans eseri gördüm başlığı.

Sayfalarına ve fotoğraflarına tek tek baktım... Sonra Tekrar ve tekrar baktım. 3 defa inceledim hepsini.

Sana biraz eleştiri yapayım da gaza gel....

Bir defa çiçekçi dükkanı gibi koleksiyonun. Hepsi saksılarda ve birbirinden bağımsız. Dağınık duruyorlar...

Bir çiçekçi dükkanından farklı olarak sadece " BEYAZ " Variegated Monstera yı bir de Cattleya 'yı gördüm.

Başka birşey diyemeyeceğim malesef.

Ama sanırım evlilik arifesinde olduğun için pek ilgilenemiyorsun. Buna bağladım ben bu seferlik.

Umarım daha iyi bir replikaj ile bize süpriz yaparsın....
Canım kardeşim aşk olsun ne demek aramızda hiç gücenmece, darılmaca olmaz biliyorsun ki!
Cattleya yok ben de malesef o bir miltonia.
Sabah erkenden kalkıp akşam yatana kadar ayaktayım. İnan bahçeyi görsen tanınmaz halde her yer çöp içinde ben topluyorum işçilerimiz dağıtıyor, tüm gün onlarla mı ilgileneyim, bitkilerimle mi şaşırdım kaldım, o yüzden de her şeyi bir yere sıkıştırmak zorunda kaldım neyse bunlar geçici şeyler inşallah önümüzdeki sezona bomba gibi gireriz.
Sonbahara kadar işleri bitirmem lazım, malum düğün var.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2014, 10:33   #182
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bu kargaşada bu güzelleri görmek bana enerji veriyor....

Eklenen Resimler

Eski 20-06-2014, 10:34   #183
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Uyuklayan kanarya yavrularım

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2014, 00:31   #184
Ağaç Dostu

Nautilus Cycad's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Uyuklayan kanarya yavrularım
Alemsin Ari.... Çok güzelmiş bebişler.. Her biri Merhum Pavorotti gibi ötecek bunların demek

lusoari ve Milla beğendi.
Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2014, 22:49   #185
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Sayın lusoari ne kadar çok bitkiniz var ve ne kadar bakımlı görünüyorlar. Hayran kaldım her birine, özellikle orkidelerinizi kıskanmadım desem yalan olur, okadar çok orkideyle nasıl ilgileniyorsunuz, nasıl sulamayı başarıyorsunuz? Orkidelerinizle ilgili biraz ip ucu verirseniz çok sevinirim
Bir de topluca fotograflarını paylaşırsanız nasıl mutlu olurum anlatamam.
Ellerinize, emeğinize sağlık...

musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2014, 09:41   #186
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Çok teşekkür ederim Sevgili Musbet, daha güzelleri sizlerin olsun. Haklısınız aslında o kadar çok çiçeğim var ki bazen ben bile yetişemiyorum sulamaya
Orkidelerimi sulamak benim için başlı başına bir dert zaten tam hatırlamıyorum ama 18 tane oldular galiba, şimdi sıcak yaz aylarında sulaması daha da zor. Normalde sabah erken güneş alan cam önündeler ama şimi oradan alıp masanın üstüne koymak zorunda kaldım sıcaklar ve güneş köklerine zarar veriyor. Bakım olarak ayda aklıma geldiğince orkide besini veriyorum bunun dışında, kökleri yeşilden gri rengini aldığı zaman musluğun altında güzelce suluyorum, her sabah erkenden yapraklarına fıs fıs yapıyorum o kadar.
Artık bir çoğunun çiçeği geçmek üzere ama camın önündeyken bir kere resim çekmiştim biraz bilgisayarı karıştırayım bulabilirsem mutlaka yüklerim.

aleydi ve Milla beğendi.
Eski 24-06-2014, 13:31   #187
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Musbet ablacığım camın önündeki bahsettiğim resimi bulamadım, ama söz bugün yarın sulama yapacağım zaman mutlaka çekip sayfamda paylaşırım.

Eski 24-06-2014, 13:39   #188
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Burada bu sene havalar çok sıcak gidiyor. Evin kapısını açınca sanki fırının içinde hissediyorsun kendini. Bu sıcaklarda, güller bile çiçek açmak için zorlanıyor.

Eklenen Resimler

Eski 24-06-2014, 13:42   #189
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Buz çiçeğimin ve mini phal. orkidem, bugün ilk defa çiçek açtılar.

Eklenen Resimler

Eski 24-06-2014, 13:51   #190
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Mamillaria hahniana taç giyinmek yerine, beni bir iki çiçeğiyle kandırmaya niyetleniyor. Tam dört senedir bende, ilk aldığımda çok küçüktü bu sene ilk defa çiçekleniyor.
Mamillaria proliferanın üzerndeki meyvelllleri geçen seneden beri bozulmadı, şimi yine çiçeklendi. Ben onu biber kaktüsüm diye seviyorum.

Eklenen Resimler

Eski 24-06-2014, 13:58   #191
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Kırmızı çiçekleri olan rebutiya kaktüsün alt türünü hep unutuyorum.
Diğer resimdeki ise geçenlerde bahsetmiş olduğum kayınbabamın, neredeyse yarım asırlık kaktüsü.

Eklenen Resimler

Eski 24-06-2014, 14:00   #192
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Hafif, tatlı bir kokuya sahip olan gloxiniam.

Eklenen Resimler

Eski 24-06-2014, 14:03   #193
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Alıntı:
Bu kargaşada bu güzelleri görmek bana enerji veriyor....
Sayın lusoari, bu gönderinizdeki son fotoğrafa hayran kaldım. Sağ öndeki yaprağı beyaz yeşil pembe bitkinin adı nedir? Yaprak güzeli türü sanırım. Satın aldıysanız nereden diye sorabilir miyim? Bayıldım harikulde, bulup bakmak isterim. Maşallah diyip duruyorum

Limonik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2014, 14:36   #194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-10-2011
Çok çeşitli , çok bakımlı çiçekleriniz var Sayın Lusoari ...Özellikle sihirbaz gülleriniz , orkideleriniz harika. . Bende bu sıralarda orkidelere meraklandım. Geçen hafta beş tane orkide aldım , bakımını yeni öğreniyorum . Sizden biraz bilgi alabilirim , sizin orkideler çok sağlıklı .

Lalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2014, 19:09   #195
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Limonik Mesajı Göster
Sayın lusoari, bu gönderinizdeki son fotoğrafa hayran kaldım. Sağ öndeki yaprağı beyaz yeşil pembe bitkinin adı nedir? Yaprak güzeli türü sanırım. Satın aldıysanız nereden diye sorabilir miyim? Bayıldım harikulde, bulup bakmak isterim. Maşallah diyip duruyorum
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Limonik. Bahsettiğiniz resimdeki 4 bitkide coleus ( yaprak güzeli ). Bunları geçenlerde buradaki pazardan aldım, sizin oralarda nereden bulursunuz bilemiyorum ama semt pazarlarında bulabilirsiniz gibime geliyor. İnşallah sizinde olur da bizlerle paylaşırsınız.

Limonik beğendi.
Eski 24-06-2014, 19:49   #196
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lalem Mesajı Göster
Çok çeşitli , çok bakımlı çiçekleriniz var Sayın Lusoari ...Özellikle sihirbaz gülleriniz , orkideleriniz harika. . Bende bu sıralarda orkidelere meraklandım. Geçen hafta beş tane orkide aldım , bakımını yeni öğreniyorum . Sizden biraz bilgi alabilirim , sizin orkideler çok sağlıklı .
Beğenmenize sevindim Sayın Lalem, sihirbaz gülleri oldum olası çok sevmişimdir ama hastalıklara karşı biraz dayanıksızlar, pembe beyazlı olanının rengi aslında daha güzel ama gerçek rengini makine belli etmiyor.
Orkideler benim için bitkilerin kraliçesidir. Deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki, orkidelerin bakımı afrika menekşelerinden daha kolay. Sabah erken çok hafif bir güneş alsalar kafidir, yeri bol esintili olursa ve sabahları **** akşamları fıs fıs yapıp, sulamasınada dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmam.
Eğer yardımıma ihtiyacınız olursa seve seve hazırım.

Lalem, loveforlife ve Milla beğendi.
Eski 24-06-2014, 21:53   #197
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Sevgili lusoari vakit ayırıpcevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Orkideleri sulamak benim içinde sorun oluyor, ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama ben akvaryumdan aldığım suyu kullanarak daldırma yöntemiyle suyuyorum. Ve yine aynı suyla her sabah fıs fıs yapıyorum köklerine ve yapraklarna bu kadar. Demek ki sizin gibi bol çiçekli orkidelere sahip olmak için orkide besini şart

lusoari beğendi.
musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2014, 22:23   #198
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Rica ederim Sevgili Musbet sorularınızı seve seve cevaplıyorum.
Bence akvaryum suyu iyi bir su çeşidi, orkideler içinde bol oksijen bulunduran suları çok sever.
Besin vermeyi genelde unutuyorum, hatta hatırlıyorum da komşumun çok eskiden bir orkidesi vardı senenin 12 ayı çiçekliydi, bir gün dayanamayıp sordum sen buna ne yapıyorsun diye Allah'ın suyundan başka bir şey vermiyorum, zaten uğraşacak zamanımda yok dedi. Bence en önemlisi yerini sevmesi.

Eski 24-06-2014, 22:36   #199
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Galeri: 2
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz Umarım vakti geldiğinde de kocaman, kalabalık bir aile olup beraberce mutluluk dolu, sağlıklı, huzurlu koca bir ömür geçirirsiniz

lusoari beğendi.
dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2014, 05:22   #200
Ağaç Dostu

Maude's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2008
Galeri: 4
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

lusoari beğendi.
Maude Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2014, 08:53   #201
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor Mesajı Göster
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz Umarım vakti geldiğinde de kocaman, kalabalık bir aile olup beraberce mutluluk dolu, sağlıklı, huzurlu koca bir ömür geçirirsiniz
Sevgili Dinozor, çok güzel, samimi sözleriniz için teşekkür ederim. Mesajınızı okuyunca mutluluğumu anlatmama kelimeler yetmez.
Bu arada hoş geldiniz sayfama, beğenmenize sevindim. Daha güzelleri sizlerin olsun, tekrar teşekkür ederim.

dinozor beğendi.
Eski 25-06-2014, 09:01   #202
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maude Mesajı Göster
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Sayfama hoş geldiniz Sevgili Mauda. Sizlere güzel enerjiler yansıtabildiysem ne mutlu bana. İnşallah daha güzelleri sizin olsun.

Eski 25-06-2014, 16:49   #203
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Pembe atlas sonunda açtı.

Eklenen Resimler

Eski 25-06-2014, 20:13   #204
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Abi maşallah atlasın harika İçerde mi tutuyosun sürekli içer de mi çiçek açtı yani?

lusoari beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2014, 20:26   #205
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Abi maşallah atlasın harika İçerde mi tutuyosun sürekli içer de mi çiçek açtı yani?
Sağolasın canım kardeşim. Ben atlası bu sene ocak ayının ortalarında diktim hiç büyüme göstermedi geçenlerde de her gün düzenli yağmur yağdığı için korktum ve içeri aldım, sürgün falan vermeden beni şaşırtıp tomurcuk oluşturdu.
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum!

Eski 25-06-2014, 20:28   #206
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Sağolasın canım kardeşim. Ben atlası bu sene ocak ayının ortalarında diktim hiç büyüme göstermedi geçenlerde de her gün düzenli yağmur yağdığı için korktum ve içeri aldım, sürgün falan vermeden beni şaşırtıp tomurcuk oluşturdu.
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum!
Valla abicim ellerine sağlık emeklerini karşılıksız bırakmıyolar Bol bol çiçeklerini görürsün inşallah ilerde de Ne diyim valla yolunda hızla ilerlemeye çalışıyorum abicim nokta

lusoari beğendi.
Eski 25-06-2014, 20:34   #207
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Valla abicim ellerine sağlık emeklerini karşılıksız bırakmıyolar Bol bol çiçeklerini görürsün inşallah ilerde de Ne diyim valla yolunda hızla ilerlemeye çalışıyorum abicim nokta
Şımartıyorsun beni. Sende ki güzelliklerin hakkını yememek lazım hele ki son resimlerinde yer alan bir gecelik gelin, begonyalar, ortancalar.
Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular?

Düzenleyen lusoari : 25-06-2014 saat 20:35 Neden: eksik
Eski 25-06-2014, 20:45   #208
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Şımartıyorsun beni. Sende ki güzelliklerin hakkını yememek lazım hele ki son resimlerinde yer alan bir gecelik gelin, begonyalar, ortancalar.
Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular?
Valla abi şımarmak en büyük hakkın çünkü gerçekten hem çeşitin çok fazla hem de çiçeklerin göz alıcı güzellikte bakımlılar özen gösterilmiş oldukları her hallerinden belli maşallah abi nazar değmesin çiçeklerine de sana da Sardunyalarımı azaltmak zorunda kaldım abi çünkü sakarya da değilim ben olmayınca bakamıyolar benim gibi. Bikaç saksı sardunyam var. Sakızlarımı da tembihlemiştim içeri alın diye annem balkona yere almış üstlerini örtmüş ama kışa dayanamamışlar çok üzüldüm canım yandı boş tenekeleri taşırken

Paskalyam duruyo yine bu sene kıpkırmızı bir sürü açmış ama ben o ara denizlide olduğumdan çekemedim resmini. Ama çok yaşlandı abı eski gücü neşesi yok. Bu sene 2 3 saksı diktim yedeklensin ölürse diye. Tutmuş onlarda yapraklanıyolardı. Bu paskalyam bu sene 7 yaşında sanırım Bide koca saksı bi yılbaşım vardı her kışın pespembe açardı salona masanın üzerine koyardım gelen geçen bakmaya doyamazdı. 2 sene önce yazın hastalık yaptı çürüdü büzüştü bişeler oldu. Dallarını hep diktim kocaman oldu onların da tek tek yaprakları düşüp çürüdü bidaha nasip olmadı yetiştirmek çok seviyorum aslında Bu sene bidaha denicem. Satın alayım diyorum ama satın alma olanların çiçeklerini sevmiyorum bi değişikler düdük gibi geri kıvrıklar. Bendeki yılbaşı eskiden yetiştirilen yılbaşılardandı çiçekleri gösterişliydi. Şansım kaçtı yılbaşından yana. Bu sene diktim kışın tuttu büyüyodu gene bozulmuş baktım da

Eski 25-06-2014, 20:58   #209
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Valla abi şımarmak en büyük hakkın çünkü gerçekten hem çeşitin çok fazla hem de çiçeklerin göz alıcı güzellikte bakımlılar özen gösterilmiş oldukları her hallerinden belli maşallah abi nazar değmesin çiçeklerine de sana da Sardunyalarımı azaltmak zorunda kaldım abi çünkü sakarya da değilim ben olmayınca bakamıyolar benim gibi. Bikaç saksı sardunyam var. Sakızlarımı da tembihlemiştim içeri alın diye annem balkona yere almış üstlerini örtmüş ama kışa dayanamamışlar çok üzüldüm canım yandı boş tenekeleri taşırken

Paskalyam duruyo yine bu sene kıpkırmızı bir sürü açmış ama ben o ara denizlide olduğumdan çekemedim resmini. Ama çok yaşlandı abı eski gücü neşesi yok. Bu sene 2 3 saksı diktim yedeklensin ölürse diye. Tutmuş onlarda yapraklanıyolardı. Bu paskalyam bu sene 7 yaşında sanırım Bide koca saksı bi yılbaşım vardı her kışın pespembe açardı salona masanın üzerine koyardım gelen geçen bakmaya doyamazdı. 2 sene önce yazın hastalık yaptı çürüdü büzüştü bişeler oldu. Dallarını hep diktim kocaman oldu onların da tek tek yaprakları düşüp çürüdü bidaha nasip olmadı yetiştirmek çok seviyorum aslında Bu sene bidaha denicem. Satın alayım diyorum ama satın alma olanların çiçeklerini sevmiyorum bi değişikler düdük gibi geri kıvrıklar. Bendeki yılbaşı eskiden yetiştirilen yılbaşılardandı çiçekleri gösterişliydi. Şansım kaçtı yılbaşından yana. Bu sene diktim kışın tuttu büyüyodu gene bozulmuş baktım da
Bu satırları okurken benim de içim sızladı, olsun üzülme sakın elbette her şey er ya da geç yoluna girer, bütün taşlar yerine oturur.
Benim de bir ara paskalyam vardı ama hiç çiçek açmadı sebebini anlayamadım da, zaten sonra suyu fazla kaçmış çürümüştü bir dahada paskalaya çiçeğine hiç rastlamadım. Yıl başı çiçeğim geçen sene benimki de çok yaprak döktü ama sonunda sebebinin fazla sudan kaynaklandığını anladım ve iyice kuruyana kadar sulamadım oda onun için çabaladığımı görünce yine yıl başında o güzel çiçeklerini esirgememişti. Yıl başı çiçeğide senin dediğin gibi bazen buruşuyor ( atlaslarda da var o huy ) dikkat ettim ki yazın sıcaklarında buruşup sonbaharda havalar iyice serinleyince düzelmeye başlıyorlar.

bay tömürcek ve Milla beğendi.
Eski 25-06-2014, 21:17   #210
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Bu satırları okurken benim de içim sızladı, olsun üzülme sakın elbette her şey er ya da geç yoluna girer, bütün taşlar yerine oturur.
Benim de bir ara paskalyam vardı ama hiç çiçek açmadı sebebini anlayamadım da, zaten sonra suyu fazla kaçmış çürümüştü bir dahada paskalaya çiçeğine hiç rastlamadım. Yıl başı çiçeğim geçen sene benimki de çok yaprak döktü ama sonunda sebebinin fazla sudan kaynaklandığını anladım ve iyice kuruyana kadar sulamadım oda onun için çabaladığımı görünce yine yıl başında o güzel çiçeklerini esirgememişti. Yıl başı çiçeğide senin dediğin gibi bazen buruşuyor ( atlaslarda da var o huy ) dikkat ettim ki yazın sıcaklarında buruşup sonbaharda havalar iyice serinleyince düzelmeye başlıyorlar.
Taşlar sürekli oynuyolar abi ben sağa onlar sola bi yoluma dizmeyi beceremedim taşları zamanla olur inşallah dediğin gibi Paskalyam diktiğimde iki çataldı o sene bile açmıştı sonra her sene düzenli olarak açmaya başladı çiçeğin de sıkıntı yok da abi dediğim gibi yaşlandı artık Fazla suyu sevmiyolar paskalyalar olsun yılbaşılar olsun atlaslar olsun kökleri çürüyor ya da yaprak döküyolar. Yine eski yılbaşılardan bulursam yetiştiricem abi bu sene çok seviyorum çünkü Bi de kışın serin yer istiyor ısıtılan bi odada durursa tomurcukları falan dökülüyor çok açmıyor serin yerde çiçek ömrü de uzun oluyor

lusoari, ahsenn ve Milla beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025