![]() |
|
![]() |
#181 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Alıntı:
![]() Cattleya yok ben de malesef o bir miltonia. Sabah erkenden kalkıp akşam yatana kadar ayaktayım. İnan bahçeyi görsen tanınmaz halde her yer çöp içinde ben topluyorum işçilerimiz dağıtıyor, tüm gün onlarla mı ilgileneyim, bitkilerimle mi şaşırdım kaldım, o yüzden de her şeyi bir yere sıkıştırmak zorunda kaldım neyse bunlar geçici şeyler inşallah önümüzdeki sezona bomba gibi gireriz. ![]() Sonbahara kadar işleri bitirmem lazım, malum düğün var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Bu kargaşada bu güzelleri görmek bana enerji veriyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Uyuklayan kanarya yavrularım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2012
|
Alemsin Ari.... Çok güzelmiş bebişler.. Her biri Merhum Pavorotti gibi ötecek bunların demek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sayın lusoari ne kadar çok bitkiniz var ve ne kadar bakımlı görünüyorlar. Hayran kaldım her birine, özellikle orkidelerinizi kıskanmadım desem yalan olur, okadar çok orkideyle nasıl ilgileniyorsunuz, nasıl sulamayı başarıyorsunuz? Orkidelerinizle ilgili biraz ip ucu verirseniz çok sevinirim ![]() Bir de topluca fotograflarını paylaşırsanız nasıl mutlu olurum anlatamam. Ellerinize, emeğinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sevgili Musbet, daha güzelleri sizlerin olsun. Haklısınız aslında o kadar çok çiçeğim var ki bazen ben bile yetişemiyorum sulamaya ![]() Orkidelerimi sulamak benim için başlı başına bir dert zaten tam hatırlamıyorum ama 18 tane oldular galiba, şimdi sıcak yaz aylarında sulaması daha da zor. Normalde sabah erken güneş alan cam önündeler ama şimi oradan alıp masanın üstüne koymak zorunda kaldım sıcaklar ve güneş köklerine zarar veriyor. Bakım olarak ayda aklıma geldiğince orkide besini veriyorum bunun dışında, kökleri yeşilden gri rengini aldığı zaman musluğun altında güzelce suluyorum, her sabah erkenden yapraklarına fıs fıs yapıyorum o kadar. Artık bir çoğunun çiçeği geçmek üzere ama camın önündeyken bir kere resim çekmiştim biraz bilgisayarı karıştırayım bulabilirsem mutlaka yüklerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Musbet ablacığım camın önündeki bahsettiğim resimi bulamadım, ama söz bugün yarın sulama yapacağım zaman mutlaka çekip sayfamda paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Burada bu sene havalar çok sıcak gidiyor. Evin kapısını açınca sanki fırının içinde hissediyorsun kendini. Bu sıcaklarda, güller bile çiçek açmak için zorlanıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Buz çiçeğimin ve mini phal. orkidem, bugün ilk defa çiçek açtılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Mamillaria hahniana taç giyinmek yerine, beni bir iki çiçeğiyle kandırmaya niyetleniyor. Tam dört senedir bende, ilk aldığımda çok küçüktü bu sene ilk defa çiçekleniyor. Mamillaria proliferanın üzerndeki meyvelllleri geçen seneden beri bozulmadı, şimi yine çiçeklendi. Ben onu biber kaktüsüm diye seviyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı çiçekleri olan rebutiya kaktüsün alt türünü hep unutuyorum. Diğer resimdeki ise geçenlerde bahsetmiş olduğum kayınbabamın, neredeyse yarım asırlık kaktüsü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Hafif, tatlı bir kokuya sahip olan gloxiniam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Sayın lusoari, bu gönderinizdeki son fotoğrafa hayran kaldım. Sağ öndeki yaprağı beyaz yeşil pembe bitkinin adı nedir? Yaprak güzeli türü sanırım. Satın aldıysanız nereden diye sorabilir miyim? Bayıldım harikulde, bulup bakmak isterim. Maşallah diyip duruyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Çok çeşitli , çok bakımlı çiçekleriniz var Sayın Lusoari ...Özellikle sihirbaz gülleriniz , orkideleriniz harika. . Bende bu sıralarda orkidelere meraklandım. Geçen hafta beş tane orkide aldım , bakımını yeni öğreniyorum . Sizden biraz bilgi alabilirim , sizin orkideler çok sağlıklı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Orkideler benim için bitkilerin kraliçesidir. Deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki, orkidelerin bakımı afrika menekşelerinden daha kolay. Sabah erken çok hafif bir güneş alsalar kafidir, yeri bol esintili olursa ve sabahları **** akşamları fıs fıs yapıp, sulamasınada dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmam. Eğer yardımıma ihtiyacınız olursa seve seve hazırım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili lusoari vakit ayırıpcevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Orkideleri sulamak benim içinde sorun oluyor, ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama ben akvaryumdan aldığım suyu kullanarak daldırma yöntemiyle suyuyorum. Ve yine aynı suyla her sabah fıs fıs yapıyorum köklerine ve yapraklarna bu kadar. Demek ki sizin gibi bol çiçekli orkidelere sahip olmak için orkide besini şart ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim Sevgili Musbet sorularınızı seve seve cevaplıyorum. Bence akvaryum suyu iyi bir su çeşidi, orkideler içinde bol oksijen bulunduran suları çok sever. Besin vermeyi genelde unutuyorum, hatta hatırlıyorum da komşumun çok eskiden bir orkidesi vardı senenin 12 ayı çiçekliydi, bir gün dayanamayıp sordum sen buna ne yapıyorsun diye Allah'ın suyundan başka bir şey vermiyorum, zaten uğraşacak zamanımda yok dedi. Bence en önemlisi yerini sevmesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada hoş geldiniz sayfama, beğenmenize sevindim. Daha güzelleri sizlerin olsun, tekrar teşekkür ederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Pembe atlas sonunda açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Abi maşallah atlasın harika ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular? Düzenleyen lusoari : 25-06-2014 saat 20:35 Neden: eksik |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Paskalyam duruyo yine bu sene kıpkırmızı bir sürü açmış ama ben o ara denizlide olduğumdan çekemedim resmini. Ama çok yaşlandı abı eski gücü neşesi yok. Bu sene 2 3 saksı diktim yedeklensin ölürse diye. Tutmuş onlarda yapraklanıyolardı. Bu paskalyam bu sene 7 yaşında sanırım ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim de bir ara paskalyam vardı ama hiç çiçek açmadı sebebini anlayamadım da, zaten sonra suyu fazla kaçmış çürümüştü bir dahada paskalaya çiçeğine hiç rastlamadım. Yıl başı çiçeğim geçen sene benimki de çok yaprak döktü ama sonunda sebebinin fazla sudan kaynaklandığını anladım ve iyice kuruyana kadar sulamadım oda onun için çabaladığımı görünce yine yıl başında o güzel çiçeklerini esirgememişti. Yıl başı çiçeğide senin dediğin gibi bazen buruşuyor ( atlaslarda da var o huy ) dikkat ettim ki yazın sıcaklarında buruşup sonbaharda havalar iyice serinleyince düzelmeye başlıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |