agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni6705Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2014, 09:36   #151
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Pembe çiçekli episcia ve pembe japon gülü

Eklenen Resimler

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2014, 09:44   #152
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Phal.ler çıldırdılar.

Eklenen Resimler

Eski 11-06-2014, 09:46   #153
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Miltonia orkidesi de, phal.lerden geri kalır mı?

Eklenen Resimler

Eski 11-06-2014, 09:47   #154
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Gloxinia....

Eklenen Resimler

Eski 11-06-2014, 19:13   #155
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Çok renkli bir sayfa burası. Çok beğendim Sayın Lusoari, hele o sarı-kırmızı orkide çok hoş ve göz alıcıymış.

YeniGine ve lusoari beğendi.
sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2014, 23:26   #156
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Abi maşallah ya çiçekler harika yine Petunyalar çok hoşlar pembe episkiya ilk senin sayfanda gördüm Açmasa bile yaprakları çok güzel episkiyanın Sabriyen malesef bol çiçek açan cinsten değil abi ama üzülme tömürcek bi sabriye de sana gelin eder heryerde sabriyelerim üresin ki elimdekilere bişey olursa tekrardan edinme şansım olsun hem de her isteyenin gönlü olsun

YeniGine, lusoari ve aleydi beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2014, 23:34   #157
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Maşallah maşallah; rengârenk, bakımlı bir sürü çiçek... Hepsi birbirinden güzel ellerine gönlüne sağlık sevgili lusoari.

lusoari ve aleydi beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2014, 23:41   #158
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Ne kadar güzel hepsi.... MAŞALLAH.............

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2014, 08:34   #159
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Çok renkli bir sayfa burası. Çok beğendim Sayın Lusoari, hele o sarı-kırmızı orkide çok hoş ve göz alıcıymış.
Çok teşekkür ederim Sevgili Sakdag, beğenmenize çok sevindim. Hele ki sizin kaktüs ve succulentlerinizi çok beğeniyorum.
O sarı-bordo çiçekli phal. en keyifsiz olanları. Bana ilk geldiğinde hemen hemen hiç kökü kalmamıştı, yeniden köklendirmeyi başardım hatta çiçeklerinide açtı ama şimdikte yaprakları buruşmaya başladı. Kökleri uçlarından büyümeye başladı, yeni bir yaprak veriyor ama alttaki eski yaprakları susuz kalmış gibi ama susuz bırakmıyorum ne yapacağımı şaşırdım?

Eski 12-06-2014, 08:42   #160
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Abi maşallah ya çiçekler harika yine Petunyalar çok hoşlar pembe episkiya ilk senin sayfanda gördüm Açmasa bile yaprakları çok güzel episkiyanın Sabriyen malesef bol çiçek açan cinsten değil abi ama üzülme tömürcek bi sabriye de sana gelin eder heryerde sabriyelerim üresin ki elimdekilere bişey olursa tekrardan edinme şansım olsun hem de her isteyenin gönlü olsun
Canım kardeşim çok teşekkür ederim, Sabriye senden. Daha güzelleri senin olsun. İstanbul'daki evimizde episcianın alası vardı, gel zaman git zaman ilgilenen kimsede olmayınca bende onu gençleştirip anneanneme emanet bırakmıştım (ama o klasik renklisiydi kırmızımsı çiçekleri olan) eski resimleri karıştırayım eğer bulursam zevkle paylaşırım. yok böyle bir güzellik.
Pembesini 1 ay önce bir arkadaşım çelik olarak vermişti bu da çok güzel, daha açmayı bekleyen bir sürü tomurcuğu var.

Eski 12-06-2014, 08:44   #161
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Maşallah maşallah; rengârenk, bakımlı bir sürü çiçek... Hepsi birbirinden güzel ellerine gönlüne sağlık sevgili lusoari.
Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine. Güzellikler hepimizin olsun.
Senin güzel sardunyalarının, begonyalarının yanlarına biraz sönük kalıyorlar ablacığım.

YeniGine beğendi.
Eski 12-06-2014, 08:46   #162
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Ne kadar güzel hepsi.... MAŞALLAH.............
Güzel beğenileriniz için size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Daha güzelleri sizlerin olsun.

Eski 12-06-2014, 10:37   #163
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Canım kardeşim çok teşekkür ederim, Sabriye senden. Daha güzelleri senin olsun. İstanbul'daki evimizde episcianın alası vardı, gel zaman git zaman ilgilenen kimsede olmayınca bende onu gençleştirip anneanneme emanet bırakmıştım (ama o klasik renklisiydi kırmızımsı çiçekleri olan) eski resimleri karıştırayım eğer bulursam zevkle paylaşırım. yok böyle bir güzellik.
Pembesini 1 ay önce bir arkadaşım çelik olarak vermişti bu da çok güzel, daha açmayı bekleyen bir sürü tomurcuğu var.
Maşallah abi bir ayda dik tuttur çiçek açsın Derler ya kuru dalı toprağa dikse seneye meyve verir sen de o kişilerdensin abi elin yeşil, bereketli Episkiya geçen arkadaşımın çalıştığı yerde gördüm vuruldum yapraklarına çiçeği yoktu üzerinde. Baktım çalışanlar öğlen yemeğine gitmiş oda boş, dedim bi saksı da ben de olsun çoğalsın, episkiyaların nesli tükenmesin Ama saksıya baktım iki dalcık var kıyıp da koparamadım Eğer eski resimleri bulursan abi mutlaka paylaşmanı isterim

Eski 12-06-2014, 11:31   #164
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Sağol canım ama her çiçeği yapamıyorum malesef mesela afrika menekşesi, sabriye, yasemin bunlardan bir kaçı.
Resimede bakıyorum şimdi bulur bulmaz koyacağım.

Eski 12-06-2014, 12:52   #165
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Tömürceğim buldum sonunda gelde bak!!!!!
Pembe yapraklı episciyayı çok önceden kaybettim ama resmini bulunca paylaşmak istedim, oda kırmızımsı-turuncu çiçekler açıyordu.
Diğer büyük olan hala hayatta anneannem bakıyor. Benim için çok özel, çoçukluğumu hatırlatıyor, önceden tüm ailemizde yaygındı.
Meğerse ben onu çok özlemişim.

Eklenen Resimler

Eski 12-06-2014, 13:48   #166
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Abi maşallah harika bişey bu ya Çok hoş duruyor orda masanın üstünde Bana da çocukluğumu hatırlatan özlediğim çiçekler var abicim hafızama kazınıp hala silinemeyen

hira, lusoari ve aleydi beğendi.
Eski 16-06-2014, 18:29   #167
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bahçede dikili olan amaryllis ve lilyum açtı. İlk defa lilyumu denedim ve sonucu çok hoşuma gitti. Kokusu yok ama yinede bu güzelliği yaşamaya değer.
Şimdikde kafayı lilyumlara taktım, her rengini istiyorum.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2014, 18:33   #168
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Sanseveria, gloxinia ve beloperone.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2014, 18:37   #169
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Son günün son sürprizi echinopsis oxygonadan ( kaynana topuzu kaktüsü ) geldi.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2014, 18:55   #170
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Maşallah abicim kılıcın çok güzel açmış gübre falan kullandın mı çieçk açması için?
Yaşı var mı baya kılıcın?
İçerde mi duruyor sürekli?
Bir de baya gloksinyan var galiba abi ben geçen sene aldım iki tane ama bakımlarında başarılı olamadım tomurcukları kurudu, kendileri de bozuldu gitti bidaha da almaya cesaret edemedim. Çok soru sordum kusura bakma abi

lusoari ve -Esin- beğendi.
Eski 16-06-2014, 19:26   #171
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Teşekkür ederim kardeşim. Aşk olsun çok soru sormak ne demek, ben zevkle cevaplıyorum biliyorsun.
Bu kılıç şu anda komşunun serasında duruyor (malum yer darlığı) eğer yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında, genç bir bitki. Ben sadece hayvan gübresi kullanıyorum bütün çiçeklerimde ama onun dışında genel amaçlı bitki besini veriyorum, çiçek açanlara potasyum ağırlıklı, dekoratif yeşil yapraklılara ise azot oranı yüksek besin veriyorum. tabii ki aklıma geldiği zaman
Ben gloxiniaları menekşelerden daha çok seviyorum. Sana kısaca onlara nasıl baktığımı anlatayım.
Eylül, ekim aylarının sonunda toprak hizasından kesiyorum (bu arada kestiklerimi atmıyorum yapraklarını, gövdelerini dikiyorum) boş saksıları evin bir köşesinde saklıyorum (mesela bir senesi koridordaki portmantonun üstüne koymuştum, ışık falan almasına gerek yok) sulamalarını aklıma geldiğince ayda bir kere ancak yapıyorum, oda çok az miktarda. Ocak sonu şubat başı dinlendikleri yerden çıkartıp cam kenarına yerleştiriyorum bu arada sulamasınıda biraz fazla veriyorum, ortalama olarak mayıs ayına kadar hepsi yeşermiş oluyor topraktan çıkmaya başladıkları zaman bir kere azotlu besin veriyorum ki yaprakları irileşsin, üçüncü dördüncü yapraklarını verdiği zamanda potasyumlu besin vererek çiçek açmasına teşvikte bulunuyorum.
Bana menekşelerden daha kolay geliyor bakımları mesela şu anda bir kısmı bahçede güneş almayan bir köşede duruyorlar, bir kısmıda cam önünde öğlenden akşama kadar güneş görüyorlar ve durumları gayet iyi.
Sana da tavsiye ederim.

Eski 17-06-2014, 00:30   #172
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Yine çok değişik çiçeklerle buradasın sevgili lusoari

Sanırım sende benim gibi bir çiçeğe takıldığın zaman her renk ve türünden bulmak edinmek istiyorsun gerçi buradaki bir çok kişi aynı..

YeniGine, lusoari ve aleydi beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2014, 07:25   #173
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Yine çok değişik çiçeklerle buradasın sevgili lusoari

Sanırım sende benim gibi bir çiçeğe takıldığın zaman her renk ve türünden bulmak edinmek istiyorsun gerçi buradaki bir çok kişi aynı..
Teşekkür ederim Hira
Çok haklısın taktım mı takıyorum ama ben ipin ucunu biraz fazla kaçırıyorum, uykularım kaçıyor. Mesela sardunyalardan vaz geçmem hiçbir zaman söz konusu değil, daha sahip olamadığım ne renkler, ne çeşitler var.
Bir yere gidincede gözüm hep çiçek, böcekte ne yapalım varsın bizim takıntılarımızda bunlar olsun.

aleydi beğendi.
Eski 17-06-2014, 12:19   #174
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Teşekkür ederim kardeşim. Aşk olsun çok soru sormak ne demek, ben zevkle cevaplıyorum biliyorsun.
Bu kılıç şu anda komşunun serasında duruyor (malum yer darlığı) eğer yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında, genç bir bitki. Ben sadece hayvan gübresi kullanıyorum bütün çiçeklerimde ama onun dışında genel amaçlı bitki besini veriyorum, çiçek açanlara potasyum ağırlıklı, dekoratif yeşil yapraklılara ise azot oranı yüksek besin veriyorum. tabii ki aklıma geldiği zaman
Ben gloxiniaları menekşelerden daha çok seviyorum. Sana kısaca onlara nasıl baktığımı anlatayım.
Eylül, ekim aylarının sonunda toprak hizasından kesiyorum (bu arada kestiklerimi atmıyorum yapraklarını, gövdelerini dikiyorum) boş saksıları evin bir köşesinde saklıyorum (mesela bir senesi koridordaki portmantonun üstüne koymuştum, ışık falan almasına gerek yok) sulamalarını aklıma geldiğince ayda bir kere ancak yapıyorum, oda çok az miktarda. Ocak sonu şubat başı dinlendikleri yerden çıkartıp cam kenarına yerleştiriyorum bu arada sulamasınıda biraz fazla veriyorum, ortalama olarak mayıs ayına kadar hepsi yeşermiş oluyor topraktan çıkmaya başladıkları zaman bir kere azotlu besin veriyorum ki yaprakları irileşsin, üçüncü dördüncü yapraklarını verdiği zamanda potasyumlu besin vererek çiçek açmasına teşvikte bulunuyorum.
Bana menekşelerden daha kolay geliyor bakımları mesela şu anda bir kısmı bahçede güneş almayan bir köşede duruyorlar, bir kısmıda cam önünde öğlenden akşama kadar güneş görüyorlar ve durumları gayet iyi.
Sana da tavsiye ederim.
Abicim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Gloksinyaları ilk denememde başarılı olamayınca bu sene heves edip almadım ama heryerde görüyorum üyelerin yetiştirdiklerini falan içim gidiyor kendimi zor tutuyorum seneye bikaç saksı alıp tekrar denerim belki. Tohum yapmayı denedin mi abi gloksinyalardan? Ve yaprak olarak suda yumru verdirip mi üretiyosun? Kesince atmayıp dikiyorum dedin ya gövdelerini mi dikiyosun yoksa olduğu gibi? Gene ahiret sorusu gibi soru sordum valla

Kılıç için de dediğin gibi ben de besin vermeye başlıyım abi benimki daha 1 yaşında bile değil ama besin verince belki seneye açmaya karar verir. Çünkü geçen sene halam için bi kılıç dikmiştim, yanlarından iki tane yavru verip büyütmüş diktiğim büyük kök çiçek açmış ve hiç besin vs. vermeden. Balkonda duruyordu ama onunki, kışın içeri oturma odasına alıyor.

Eski 17-06-2014, 19:05   #175
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Abicim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Gloksinyaları ilk denememde başarılı olamayınca bu sene heves edip almadım ama heryerde görüyorum üyelerin yetiştirdiklerini falan içim gidiyor kendimi zor tutuyorum seneye bikaç saksı alıp tekrar denerim belki. Tohum yapmayı denedin mi abi gloksinyalardan? Ve yaprak olarak suda yumru verdirip mi üretiyosun? Kesince atmayıp dikiyorum dedin ya gövdelerini mi dikiyosun yoksa olduğu gibi? Gene ahiret sorusu gibi soru sordum valla

Kılıç için de dediğin gibi ben de besin vermeye başlıyım abi benimki daha 1 yaşında bile değil ama besin verince belki seneye açmaya karar verir. Çünkü geçen sene halam için bi kılıç dikmiştim, yanlarından iki tane yavru verip büyütmüş diktiğim büyük kök çiçek açmış ve hiç besin vs. vermeden. Balkonda duruyordu ama onunki, kışın içeri oturma odasına alıyor.
Kardeşim Tömürceğim; Kılıç çiçeğinin saksısını biraz küçük tut, kökleri toprağını iyice sarsın ve de sıkışsın sulamasını azalt ve biraz güneş görsün bak gör nasıl çiçek açıyor.
Gloxinialardan aldığım yaprakları genelde direk torağa dikip, üstüne de pet şişe koyup sera etkisi yapıp cam kenarına yerleştirip 40 gün beklerim sonra dışarının havasına azar azar alıştırarak pet şişeyi tamamen kaldırırım. Tutmayacak olan yapraklar genelde ilk 10 gün içinde bozulup gidiyor. Bu sayede sayısız gloxinia üretmişimdir. Bu işlemi ilk baharda yaptığımda tutma oranı daha iyiydi, çünkü tek yapraktan diktiğim için tüm sezon boyunca sadece toprak altındaki soğanını geliştiriyor ve dikilen yapraktan besleniyor. Sonbaharda ise dinlenmeye giriyor (bu süreç boyunca dikilen yaprak ölebilirde yaşayabilrde sorun değil) bir sonraki ilkbahardan itibaren yaşamına normal şekilde devam ediyor.
Tohumdan yetiştirmesi de kolay, tohumları ektikten sonra sulayıp saksının üstünü şeffaf poşetle kapat 20 gün içinde filizleniyorlar ama burada önemli olan tohumdan yetiştirdiklerinin ayırma işlemi malum tohumdan yetiştiği için soğanları geç olgunlaşıyor bu yüzden ayırırken köklerine dikkat etmek lazım (tohumdan yetiştirdiklerimde var ama dışarıdalar yarın unutmazsam resmini çekip paylaşırım)

bay tömürcek ve Milla beğendi.
Eski 17-06-2014, 19:34   #176
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Kardeşim Tömürceğim; Kılıç çiçeğinin saksısını biraz küçük tut, kökleri toprağını iyice sarsın ve de sıkışsın sulamasını azalt ve biraz güneş görsün bak gör nasıl çiçek açıyor.
Gloxinialardan aldığım yaprakları genelde direk torağa dikip, üstüne de pet şişe koyup sera etkisi yapıp cam kenarına yerleştirip 40 gün beklerim sonra dışarının havasına azar azar alıştırarak pet şişeyi tamamen kaldırırım. Tutmayacak olan yapraklar genelde ilk 10 gün içinde bozulup gidiyor. Bu sayede sayısız gloxinia üretmişimdir. Bu işlemi ilk baharda yaptığımda tutma oranı daha iyiydi, çünkü tek yapraktan diktiğim için tüm sezon boyunca sadece toprak altındaki soğanını geliştiriyor ve dikilen yapraktan besleniyor. Sonbaharda ise dinlenmeye giriyor (bu süreç boyunca dikilen yaprak ölebilirde yaşayabilrde sorun değil) bir sonraki ilkbahardan itibaren yaşamına normal şekilde devam ediyor.
Tohumdan yetiştirmesi de kolay, tohumları ektikten sonra sulayıp saksının üstünü şeffaf poşetle kapat 20 gün içinde filizleniyorlar ama burada önemli olan tohumdan yetiştirdiklerinin ayırma işlemi malum tohumdan yetiştiği için soğanları geç olgunlaşıyor bu yüzden ayırırken köklerine dikkat etmek lazım (tohumdan yetiştirdiklerimde var ama dışarıdalar yarın unutmazsam resmini çekip paylaşırım)
Abicim kılıcım 1.5 kg yoğurt kabında küçük yani saksısı ama ben onu dikerken tamamen cocopeat kullandım çiçek açmasında sorun olur mu acaba? Sulamasını azar azar ve seyrek aralıklarla yapıyorum abi ama aklıma takılan soru cocopeate dikili olması çiçek açmasını olumsuz etkiler mi sorusu

Valla dediğim gibi menekşelerin dilini çözdüğümden bana çok kolay geliyolar, sen de menekşeden daha kolayıma geliyo diyosun abi bunların dilini öğrenmekte sanırım marifet Seneye bidaha denicem, hatta ağustosta evime döndüğümde bulabilirsem ozaman alıyım ben, biraz uğraşıyım bakalım şu çiçekle Hatta abi belki sen benim için bikaç yumru üretirsin yapraktan ne dersin?

lusoari ve Milla beğendi.
Eski 17-06-2014, 19:47   #177
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Kılıç cocopeatde çiçek açmaz gibime geliyor çünkü onun besin yönünden fakir olduğunu ama köklendirmek iiçin uygun olduğunu düşünüyorum.
Aklımdan geçenleri mi okuyorsun Tömürcek'ciğim anlamadım gitti
ben de şimdik diyordum tohum oluşturanlardan birazını ayırayım ki İstanbul'a geldiğimde sana vereyim diye.

Eski 17-06-2014, 19:59   #178
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Kılıç cocopeatde çiçek açmaz gibime geliyor çünkü onun besin yönünden fakir olduğunu ama köklendirmek iiçin uygun olduğunu düşünüyorum.
Aklımdan geçenleri mi okuyorsun Tömürcek'ciğim anlamadım gitti
ben de şimdik diyordum tohum oluşturanlardan birazını ayırayım ki İstanbul'a geldiğimde sana vereyim diye.
Benim de sonradan o aklıma geldi abi cocopeat sadece köklendirmede kullanılıyor. Hay Allah toprağını falan değiştireyim bari ben onun gidince yine aynı saksısına otutturayım dediğin gibi belki küçük saksıda çiçekleniverir abi

Abi süpersin ya gloksinya için çok sevindim İnşallah İstanbul'a geldiğinde ben de gelebilirim, ben bi aksilik olmazsa ağustosun ilk haftası Denizli'ye dönücem, eylülün ikinci haftası da arkadaşımla İstanbul'a gitmeyi planlıyoruz senin tarih belli mi abicim İstanbul için. Sabriyen yaprak vermeye başladı, çingene şalvarımı da budadım derince dallarının hepsini suya koydum isteyenlere kargolucam seninkini de dikicem abi küçük saksıya öyle getiricem eğer dediğimiz gibi İstanbul'da denk gelirsek. Olmadı kargo yapıcam İstanbul'a abi

lusoari ve Milla beğendi.
Eski 17-06-2014, 20:08   #179
Ağaç Dostu

Nautilus Cycad's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2012
Sevgili dünyalar iyisi dostum Ari.... Nasıl ilk konuyu açtığında atlamışım bilmiyorum ama bu geç mesajım için beni bağışla. Bu gün şans eseri gördüm başlığı.

Sayfalarına ve fotoğraflarına tek tek baktım... Sonra Tekrar ve tekrar baktım. 3 defa inceledim hepsini.

Sana biraz eleştiri yapayım da gaza gel....

Bir defa çiçekçi dükkanı gibi koleksiyonun. Hepsi saksılarda ve birbirinden bağımsız. Dağınık duruyorlar...

Bir çiçekçi dükkanından farklı olarak sadece " BEYAZ " Variegated Monstera yı bir de Cattleya 'yı gördüm.

Başka birşey diyemeyeceğim malesef.

Ama sanırım evlilik arifesinde olduğun için pek ilgilenemiyorsun. Buna bağladım ben bu seferlik.

Umarım daha iyi bir replikaj ile bize süpriz yaparsın....

lusoari beğendi.
Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2014, 20:09   #180
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Benim de sonradan o aklıma geldi abi cocopeat sadece köklendirmede kullanılıyor. Hay Allah toprağını falan değiştireyim bari ben onun gidince yine aynı saksısına otutturayım dediğin gibi belki küçük saksıda çiçekleniverir abi

Abi süpersin ya gloksinya için çok sevindim İnşallah İstanbul'a geldiğinde ben de gelebilirim, ben bi aksilik olmazsa ağustosun ilk haftası Denizli'ye dönücem, eylülün ikinci haftası da arkadaşımla İstanbul'a gitmeyi planlıyoruz senin tarih belli mi abicim İstanbul için. Sabriyen yaprak vermeye başladı, çingene şalvarımı da budadım derince dallarının hepsini suya koydum isteyenlere kargolucam seninkini de dikicem abi küçük saksıya öyle getiricem eğer dediğimiz gibi İstanbul'da denk gelirsek. Olmadı kargo yapıcam İstanbul'a abi
Çok teşekkür ederim. Daha belli değil bakalım kader kısmet. Keşke hepimiz orada olsakta bir de güzel toplantıda yapsak ne güzel olur.

bay tömürcek ve Milla beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025