![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Pembe çiçekli episcia ve pembe japon gülü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Phal.ler çıldırdılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Miltonia orkidesi de, phal.lerden geri kalır mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Gloxinia.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Abi maşallah ya çiçekler harika yine ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah maşallah; rengârenk, bakımlı bir sürü çiçek... Hepsi birbirinden güzel ellerine gönlüne sağlık sevgili lusoari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Ne kadar güzel hepsi.... MAŞALLAH............. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O sarı-bordo çiçekli phal. en keyifsiz olanları. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Pembesini 1 ay önce bir arkadaşım çelik olarak vermişti bu da çok güzel, daha açmayı bekleyen bir sürü tomurcuğu var. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin güzel sardunyalarının, begonyalarının yanlarına biraz sönük kalıyorlar ablacığım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Güzel beğenileriniz için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Daha güzelleri sizlerin olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sağol canım ama her çiçeği yapamıyorum malesef mesela afrika menekşesi, sabriye, yasemin bunlardan bir kaçı. ![]() Resimede bakıyorum şimdi bulur bulmaz koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Tömürceğim buldum sonunda gelde bak!!!!! Pembe yapraklı episciyayı çok önceden kaybettim ama resmini bulunca paylaşmak istedim, oda kırmızımsı-turuncu çiçekler açıyordu. Diğer büyük olan hala hayatta anneannem bakıyor. Benim için çok özel, çoçukluğumu hatırlatıyor, önceden tüm ailemizde yaygındı. Meğerse ben onu çok özlemişim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Abi maşallah harika bişey bu ya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede dikili olan amaryllis ve lilyum açtı. İlk defa lilyumu denedim ve sonucu çok hoşuma gitti. Kokusu yok ama yinede bu güzelliği yaşamaya değer. Şimdikde kafayı lilyumlara taktım, her rengini istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Sanseveria, gloxinia ve beloperone. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Son günün son sürprizi echinopsis oxygonadan ( kaynana topuzu kaktüsü ) geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah abicim kılıcın çok güzel açmış gübre falan kullandın mı çieçk açması için? Yaşı var mı baya kılıcın? İçerde mi duruyor sürekli? Bir de baya gloksinyan var galiba abi ben geçen sene aldım iki tane ama bakımlarında başarılı olamadım tomurcukları kurudu, kendileri de bozuldu gitti bidaha da almaya cesaret edemedim. Çok soru sordum kusura bakma abi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim kardeşim. Aşk olsun çok soru sormak ne demek, ben zevkle cevaplıyorum biliyorsun. ![]() Bu kılıç şu anda komşunun serasında duruyor (malum yer darlığı) eğer yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında, genç bir bitki. Ben sadece hayvan gübresi kullanıyorum bütün çiçeklerimde ama onun dışında genel amaçlı bitki besini veriyorum, çiçek açanlara potasyum ağırlıklı, dekoratif yeşil yapraklılara ise azot oranı yüksek besin veriyorum. tabii ki aklıma geldiği zaman ![]() Ben gloxiniaları menekşelerden daha çok seviyorum. Sana kısaca onlara nasıl baktığımı anlatayım. Eylül, ekim aylarının sonunda toprak hizasından kesiyorum (bu arada kestiklerimi atmıyorum yapraklarını, gövdelerini dikiyorum) boş saksıları evin bir köşesinde saklıyorum (mesela bir senesi koridordaki portmantonun üstüne koymuştum, ışık falan almasına gerek yok) sulamalarını aklıma geldiğince ayda bir kere ancak yapıyorum, oda çok az miktarda. Ocak sonu şubat başı dinlendikleri yerden çıkartıp cam kenarına yerleştiriyorum bu arada sulamasınıda biraz fazla veriyorum, ortalama olarak mayıs ayına kadar hepsi yeşermiş oluyor topraktan çıkmaya başladıkları zaman bir kere azotlu besin veriyorum ki yaprakları irileşsin, üçüncü dördüncü yapraklarını verdiği zamanda potasyumlu besin vererek çiçek açmasına teşvikte bulunuyorum. Bana menekşelerden daha kolay geliyor bakımları mesela şu anda bir kısmı bahçede güneş almayan bir köşede duruyorlar, bir kısmıda cam önünde öğlenden akşama kadar güneş görüyorlar ve durumları gayet iyi. Sana da tavsiye ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Yine çok değişik çiçeklerle buradasın sevgili lusoari ![]() Sanırım sende benim gibi bir çiçeğe takıldığın zaman her renk ve türünden bulmak edinmek istiyorsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok haklısın taktım mı takıyorum ama ben ipin ucunu biraz fazla kaçırıyorum, uykularım kaçıyor. Mesela sardunyalardan vaz geçmem hiçbir zaman söz konusu değil, daha sahip olamadığım ne renkler, ne çeşitler var. Bir yere gidincede gözüm hep çiçek, böcekte ne yapalım varsın bizim takıntılarımızda bunlar olsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Kılıç için de dediğin gibi ben de besin vermeye başlıyım abi benimki daha 1 yaşında bile değil ama besin verince belki seneye açmaya karar verir. Çünkü geçen sene halam için bi kılıç dikmiştim, yanlarından iki tane yavru verip büyütmüş diktiğim büyük kök çiçek açmış ve hiç besin vs. vermeden. Balkonda duruyordu ama onunki, kışın içeri oturma odasına alıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gloxinialardan aldığım yaprakları genelde direk torağa dikip, üstüne de pet şişe koyup sera etkisi yapıp cam kenarına yerleştirip 40 gün beklerim sonra dışarının havasına azar azar alıştırarak pet şişeyi tamamen kaldırırım. Tutmayacak olan yapraklar genelde ilk 10 gün içinde bozulup gidiyor. Bu sayede sayısız gloxinia üretmişimdir. Bu işlemi ilk baharda yaptığımda tutma oranı daha iyiydi, çünkü tek yapraktan diktiğim için tüm sezon boyunca sadece toprak altındaki soğanını geliştiriyor ve dikilen yapraktan besleniyor. Sonbaharda ise dinlenmeye giriyor (bu süreç boyunca dikilen yaprak ölebilirde yaşayabilrde sorun değil) bir sonraki ilkbahardan itibaren yaşamına normal şekilde devam ediyor. ![]() Tohumdan yetiştirmesi de kolay, tohumları ektikten sonra sulayıp saksının üstünü şeffaf poşetle kapat 20 gün içinde filizleniyorlar ama burada önemli olan tohumdan yetiştirdiklerinin ayırma işlemi malum tohumdan yetiştiği için soğanları geç olgunlaşıyor bu yüzden ayırırken köklerine dikkat etmek lazım (tohumdan yetiştirdiklerimde var ama dışarıdalar yarın unutmazsam resmini çekip paylaşırım) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Valla dediğim gibi menekşelerin dilini çözdüğümden bana çok kolay geliyolar, sen de menekşeden daha kolayıma geliyo diyosun abi bunların dilini öğrenmekte sanırım marifet ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Kılıç cocopeatde çiçek açmaz gibime geliyor çünkü onun besin yönünden fakir olduğunu ama köklendirmek iiçin uygun olduğunu düşünüyorum. Aklımdan geçenleri mi okuyorsun Tömürcek'ciğim anlamadım gitti ![]() ben de şimdik diyordum tohum oluşturanlardan birazını ayırayım ki İstanbul'a geldiğimde sana vereyim diye. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Abi süpersin ya gloksinya için çok sevindim ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2012
|
Sevgili dünyalar iyisi dostum Ari.... Nasıl ilk konuyu açtığında atlamışım bilmiyorum ama bu geç mesajım için beni bağışla. Bu gün şans eseri gördüm başlığı. Sayfalarına ve fotoğraflarına tek tek baktım... Sonra Tekrar ve tekrar baktım. 3 defa inceledim hepsini. Sana biraz eleştiri yapayım da gaza gel.... Bir defa çiçekçi dükkanı gibi koleksiyonun. Hepsi saksılarda ve birbirinden bağımsız. Dağınık duruyorlar... Bir çiçekçi dükkanından farklı olarak sadece " BEYAZ " Variegated Monstera yı bir de Cattleya 'yı gördüm. Başka birşey diyemeyeceğim malesef. Ama sanırım evlilik arifesinde olduğun için pek ilgilenemiyorsun. Buna bağladım ben bu seferlik. Umarım daha iyi bir replikaj ile bize süpriz yaparsın.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |